Pages

Friday, September 9, 2011

Bapa tonton video anak dipukul

ABU BAKAR (kanan) dan Danial masing-masing menunjukkan laporan
polis dan rakaman video kejadian pukul oleh pelajar senior di Alor Setar semalam.

ALOR SETAR - Seorang bapa terkejut apabila menonton video anaknya dipukul bertubi-tubi oleh seorang pelajar senior di asrama sebuah sekolah agama di Jitra dekat sini.
Kejadian dipercayai berlaku pada 2 April lalu kira-kira pukul 6.15 petang tetapi hanya disedari Abu Bakar Salleh, 43, setelah menemui satu kad memori lama telefon bimbit milik anaknya itu, Danial Wafiy Nuruddin, 14, awal Julai lalu.
Katanya, klip video yang memaparkan aksi pelajar tingkatan tiga menyepak, menumbuk dan memukul anaknya itu dengan kayu dipercayai dirakam salah seorang rakannya.
"Saya amat terkejut dan sedih melihat Danial diperlakukan seperti itu. Danial takut dan trauma sehingga sanggup menyembunyikan perkara itu selama beberapa bulan.
"Ia hanya terbongkar setelah kami menemui satu memori kad daripada telefon bimbit lamanya. Jika tidak entah apalah nasibnya," katanya ketika ditemui di rumahnya di Kampung Kubang Bongok, Alor Janggus di sini semalam.
Menurut Abu Bakar, beliau membuat laporan di Balai Polis Jitra kerana bimbang dan risau dengan keselamatan anaknya ekoran kejadian tersebut.
-kosmo

No comments: