Pages

Friday, June 3, 2011

Janda ditembak depan tingkapMISLEHA hanya mengalami kecederaan dan masih boleh berbual dengan kakaknya, Faridah (kanan).


RANTAU PANJANG - Seorang janda anak tujuh dari Thailand menggemparkan penduduk di Kampung Gual Periok, Jalan Padang Licin di sini apabila dia bukan sahaja hanya mengalami kecederaan malah masih boleh berbual selepas terkena dua das tembakan di dada kirinya semalam.
Kejadian ajaib itu berlaku pada pukul 3.15 pagi ketika Misleha Che Soh, 39, sedang tidur bersama anak-anaknya yang berusia di antara satu dan 17 tahun.
Ketua Polis negeri, Datuk Rahim Hanafi berkata, siasatan awal mendapati penyerang Misleha telah menggunakan senapang ringan buatan sendiri untuk mencederakan Misleha.
"Mangsa ditembak di dada kiri selepas dia membuka salah satu tingkap rumahnya untuk meninjau satu bunyi bising," katanya yang masih menyiasat motif kejadian.
Tambahnya, kes disiasat mengikut Seksyen 307 Kanun Keseksaan iaitu cubaan membunuh.
Sementara itu, Misleha memberitahu, sebaik membuka tingkap, lelaki yang tidak dikenalinya terus melepaskan dua das tembakan sebelum melarikan diri.
Kata penoreh getah itu, dada kirinya kemudian terasa sakit dan apabila dilihat, dia ternampak kesan darah di situ.
Kosmo! Online - Negara

No comments: