Pages

Saturday, November 22, 2014

Pengantin ‘emas’


Andhra Pradesh: Seorang pembuat manisan benar-benar memastikan anak perempuannya menjadi wanita emas pada hari perkahwinannya apabila dia dilitupi dengan barang kemas bernilai lebih £400,000 (RM 2.1 juta).
Perkahwinan yang berlangsung Tirupati, Andhra Pradesh itu turut menyaksikan si bapa bergaya dengan barang kemasnya, hampir mengalahkan pengantin.
Tindakan mereka menyebabkan polis mengerahkan beberapa anggota mereka bagi memastikan lelaki berkenaan dan anaknya tidak diserang dan dirompak ketika berulang-alik ke tempat majlis itu diadakan melalui kawasan kejiranan miskin.
"Memakai barang kemas sebanyak itu bukanlah satu jenayah, tetapi jenayah boleh terjadi sebaik sahaja orang mendengar mengenainya. Kami hanya mahu memastikan tidak berlaku sebarang masalah," kata jurucakap polis Tirupati, Sandeep Kumar.
Bapa pengantin perempuan dilaporkan menjadi kaya hasil menjual manisan di seluruh Andhra Pradesh, negeri di selatan India.
Perbuatan mereka dikutuk secara meluas menerusi media sosial sebaik saja imej si bapa dan anaknya dimuat naik ke Internet dengan ramai yang menyifatkannya sebagai bodoh. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 22 November 2014 @ 5:13 AM
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/10853#sthash.JZ2DTimK.dpuf

No comments: