Pages

Saturday, January 15, 2011

Bapa dera anak 18 bulan ditahanIPOH 14 Jan. - Ketika insiden seorang ibu memukul anak lelakinya berusia 10 bulan hingga patah tulang kening di Kajang, Isnin lalu masih dirasai, kejadian serupa dilaporkan berlaku di sini.
Kali ini seorang budak lelaki berusia 18 bulan menjadi mangsa apabila tulang paha kanannya patah akibat dipukul bapanya sendiri, Jumaat lalu.
Malah mangsa turut dihempas ke atas tilam dalam kejadian di rumah mereka di Kampung Datuk Ahmad Said, Manjoi.
Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Negeri, Datuk Mohd. Dzuraidi Ibrahim berkata, mangsa yang mengalami kecederaan telah dihantar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun oleh ibunya untuk rawatan dan keadaannya dilaporkan stabil.
"Kita telah menahan lelaki berusia 54 tahun dan bekerja sendiri itu pada pukul 4 pagi ini selepas dia menyerah diri di Balai Polis Jelapang.
"Lelaki itu akan direman empat hari untuk siasatan lanjut dan akan disiasat mengikut Seksyen 326 Kanun Keseksaan," katanya ketika dihubungi di sini hari ini.
Mohd. Dzuraidi berkata, lelaki itu pulang ke rumah daripada berniaga dan dikatakan berselisih faham dengan isterinya sebelum masuk ke dalam bilik lalu memukul mangsa menggunakan tali pinggang.
Ibu mangsa yang berusia 38 tahun telah membuat laporan polis mengenai kejadian itu.

No comments: