Pages

Monday, May 2, 2016

Wanita 100 tahun jadi model iklan fesyen


GILBERT dipilih menjadi model iklan bagi butik Harvey Nichols sempena meraikan ulang tahun majalah Vogue yang ke-100.


LONDON – Sebuah butik terkemuka di sini memilih seorang model berusia 100 tahun untuk memperagakan koleksi pakaiannya di dalam iklan majalah terkemuka, Vogue baru-baru ini.
Butik Harvey Nichols itu memilih warga emas tersebut, Bo Gilbert sempena meraikan ulang tahun bersejarah majalah berkenaan yang ke-100 pada tahun ini.
Ketika sesi penggambaran dijalankan, Gilbert berjaya membuktikan golongan tua masih boleh bergaya tanpa rasa takut pada usia lanjut serta menangani masalah penuaan dalam industri fesyen.
Gambar itu dirakam oleh jurugambar, Phil Poynter yang bekerja dengan butik-butik fesyen terkenal seperti Prada, Louis Vuitton dan Lacoste.
Gilbert dilihat sangat bergaya apabila dia mengenakan kot berwarna merah jambu, seluar berwarna putih dan busana Victoria Beckham serta memakai cermin mata Valentino.
“Saya agak terkejut selepas melihat gambar-gambar yang dirakam itu kerana saya kelihatan sangat cantik walaupun telah tua,” kata Gilbert.
Selain itu, Gilbert akan beraksi dalam satu filem pendek yang dihasilkan butik tersebut dan kempen iklannya turut dipaparkan dalam keluaran bulan Jun bagi Vogue edisi Britain.
Pada April lalu, majalah Vogue edisi Britain memilih penyanyi terkenal, Rihanna sebagai penghias muka depan mereka. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0501&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz47UIm9skW 
Hakcipta terpelihara 

No comments: