Pages

Thursday, September 18, 2014

150,000 tetamu tempah penginapan di hotel yang belum siapBILIK-BILIK hotel yang terdapat di sebuah hotel bawah laut yang sedang dalam pembinaan di Fiji.- Agensi


SUVA, Fiji - Seramai 150,000 tetamu telah membuat tempahan untuk menginap di sebuah hotel mewah bawah laut yang masih dalam pembinaan di sebuah pulau di sini, lapor Metro.uk kelmarin.
Pembinaan hotel berkenaan yang dibina oleh seorang bilionaire dari Amerika Syarikat bermula pada tahun 2001 tetapi sehingga kini ia masih belum siap.
Hotel yang terletak kira-kira kira-kira 13 meter di bawah laut itu mempunyai 25 bilik, sebuah restoran, bar, gim dan sebuah gereja.
Seorang jurucakap hotel berkata, setiap tetamu perlu membayar lebih £9,000 (RM47,227) seminggu untuk tinggal di hotel berkenaan yang hanya boleh diakses melalui sebuah lif ke dasar laut.
"Hotel ini mempunyai ciri-ciri keselamatan yang tinggi dengan setiap milik mempunyai dua pintu kalis tekanan dan sistem sokongan hayat berasingan.
"Tarikh pembukaan hotel ini masih dirahsiakan tetapi kami sudah mempunyai senarai menunggu hampir 150,00 tetamu," katanya. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0918&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz3DcLrXNJV 
Hakcipta terpelihara 

No comments: