Pages

Tuesday, November 18, 2014

Cipta selimut untuk tidur di pejabatAgensi - POSTER iklan yang mempromosikan selimut berbentuk cengkerang yang dicipta oleh Lew.


NEW YORK – Seorang pelajar universiti di sini mencipta sehelai selimut yang membantu seseorang itu tidur atau berehat di mana sahaja tanpa gangguan.
Selimut berbentuk cengkerang itu dicipta oleh seorang pelajar, Eden Lew dan bakal dipasarkan bulan depan sempena perayaan Krismas.
Lew berkata, dia mendapat idea untuk menghasilkan selimut tersebut selepas mendapati dia susah untuk berehat atau tidur sebentar pada waktu siang kerana terdapat banyak gangguan.
“Saya sebelum ini sukar untuk berehat atau tidur pada waktu siang apabila berada di tempat awam kerana terasa terganggu.
“Bagaimanapun, selimut ini membantu sesiapa sahaja tidur atau mahu berehat bersendirian ketika berada di dalam kenderaan awam atau di pejabat,” katanya.
Menurutnya, selimut yang diberi nama Nutshell itu boleh dilipat dan dimasukkan ke dalam beg galas bagi membolehkan dibawa ke mana sahaja. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1118&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_07.htm#ixzz3JMn2Ssqw 
Hakcipta terpelihara 

No comments: