Pages

Wednesday, August 27, 2014

Kura-kura kepala dua ditemuiSEORANG pekerja memegang seekor kura-kura berkepala dua yang ditemui di sebuah ladang ternakan kura-kura di negeri Arkansas, Amerika Syarikat.


AMAGON - Pekerja di sebuah ladang ternakan kura-kura di negeri Arkansas, Amerika Syarikat teruja selepas mendapati seekor kura-kura yang menetas di ladang itu mempunyai dua kepala dan masih hidup selepas beberapa minggu dilahirkan.
Kura-kura itu ditemui dalam kumpulan 30,000 ekor haiwan tersebut yang diternak di ladang kura-kura NEA di bandar ini sebelum dieksport ke China pada minggu lalu.
Seorang pekerja memberitahu bahawa mereka pernah menemui kura-kura yang mempunyai dua kepala, memiliki kaki atau ekor yang banyak tetapi haiwan itu mati sejurus ia menetas.
Sementara itu, seorang ahli biologi berkata, penemuan kura-kura yang memiliki ciri unik seperti itu amat jarang berlaku.
Pihak pengurusan ladang ternakan kini dilaporkan merancang untuk menjual haiwan berkenaan kepada mana-mana pengumpul haiwan yang berminat. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0827&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_06.htm#ixzz3BXrLDw00 
Hakcipta terpelihara 

No comments: