Pages

Monday, April 20, 2015

Rumah ‘Flintstones’ dijual RM15.2 jutaRUMAH yang mempunyai rekaan seperti filem komedi Flintstones di Scottsdale, Arizona.


ARIZONA, Amerika Syarikat – Sebuah rumah yang mempunyai rekaan luaran dan dalaman seperti filem komedi Flintstones dijual pada harga AS$4.2 juta (RM15.2 juta) dan diklasifikasikan sebagai rumah paling asli di Amerika.
Rumah itu kelihatan pelik kerana dibina 60 peratus daripada batu granit selain terletak di kawasan padang pasir Scottsdale.
Mempunyai tiga bilik tidur dan dua bilik air, hanya 40 peratus seni bina rumah itu tidak menggunakan rekaan batu dengan keluasan rumah 40.7 meter persegi.
Rekaan luar rumah berkenaan yang mempunyai ukiran dinding purba menyebabkan kediaman itu diiktiraf sebagai kawasan bersejarah oleh Pendaftaran Kebangsaan selepas dibina pada tahun 1980.
“Dinding, lantai dan bahagia atap yang merupakan batu dan stuko iaitu plaster berkualiti tinggi membuatkan sesiapa sahaja yang masuk ke rumah ini akan berasa takjub,” ujar seorang jurucakap dari syarikat hartanah, Estately. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0420&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz3Xo6WBDLS 
Hakcipta terpelihara 

No comments: