Pages

Saturday, April 11, 2015

Kanak-kanak malukan Presiden EcuadorCorrea ketika merakam gambar dengan seorang kanak-kanak yang akhirnya menyebabkan beliau dimalukan di laman sosial.


NEW YORK – Sikap mesra yang ditunjukkan oleh Presiden Ecuador, Rafael Correa memakan diri apabila beliau dimalukan dengan tulisan yang tertera pada baju seorang kanak-kanak.
Correa dikatakan sebelum itu menerima permintaan seorang kanak-kanak untuk merakam gambar kenangan tanpa menyedari tulisan pada baju yang dipakai oleh kanak-kanak itu tertulis Saya bersama si bodoh dengan anak panah yang ditujukan kepada pemimpin No. 1 Ecuador itu.
Gambar tersebut kemudian menjadi viral di media sosial dan tersebar dengan begitu meluas di bawah hashtag #IAmWithStupidMashi iaitu merujuk kepada akaun Twitter beliau yang menggunakan nama @mashirafael.
“Seorang pengintip CIA kanak-kanak telah cuba menjejaskan nama baik kerajaan,” komen seorang pengguna Twitter terhadap gambar berkenaan.
Para penyokong Presiden Ecuador itu bagaimanapun telah bertindak balas dengan menyebarkan kembali kempen di bawah hashtag #WeAreWithYouMashi bagi menunjukkan sokongan ke atas Correa. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0411&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm#ixzz3WxHbZlbX 
Hakcipta terpelihara 

No comments: