Pages

Friday, October 31, 2014

Pakai baju T bertanda umur kerana menipu

31 Oktober 2014 12:55 AM

Kevin Jones

LOUSIVILLE 30 Okt - Kerana berang dengan sikap anak perempuannya yang menipu berkenaan umur sebenarnya di dalam akaun laman sosial rahsia untuk mengadakan temu janji dengan orang yang lebih dewasa daripadanya, seorang bapa memaksa anaknya itu memaksa anaknya itu memakai beg kanak-kanak dan baju T yang memaparkan umurnya yang sebenar.
Portal Mail Online melaporkan, Kevin Jones dari Louisville, Kentucky terkejut mendapati anaknya berusia 10 tahun itu cuba menipu tentang umurnya dan mendakwa mempunyai teman lelaki serta pernah bercinta.
Kanak-kanak itu yang mempunyai ketinggian 1.5 meter kelihatan lebih matang daripada umurnya yang sebenar. Kesempatan itu digunakannya untuk menyamar sebagai seorang yang berusia 15 tahun.
Menyedari perbuatan anaknya itu, Jones memutuskan untuk menghukum anak perempuannya itu supaya perbuatannya itu diketahui umum.
“Dia mendakwa sedang bercinta dan keluar bersama seorang teman lelaki yang menyalahi peraturan yang saya tetapkan.
“Saya mendapati dia telah melakukan perbuatan ini untuk tempoh yang lama. Maka hukuman ini adalah setimpal dengan perbuatannya itu,” kata Jones di laman Facebooknya.
Jones telah menempah sehelai baju T yang comel yang tertera umur sebenar anaknya itu, meletakkan penyepit rambut dan menyediakan sebuah beg bercorak puteri untuk anak kesayangannya itu.
Anaknya didapati tidak gembira dengan hukuman berkenaan.
Sementara itu, ibu bapa dari seluruh dunia menyokong tindakan Jones itu, sambil menyifatkan Jones melakukan tindakan yang betul dan menganggap dia seorang bapa yang baik.
Gambar anaknya itu dimuat naik di Internet pada 21 Oktober lalu dan seramai 250,000, pengguna menekan butang likes dan dikongsi hampir 77,000 kali.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/pakai-baju-t-bertanda-umur-kerana-menipu-1.18785#sthash.rBtZL4Jx.dpuf

Kerana berang dengan sikap anak perempuannya yang menipu tentang umur sebenar di dalam akaun laman media sosial rahsia untuk janji temu bersama orang yang lebih dewasa, seorang bapa memaksa anaknya memakai beg kanak-kanak dan baju T yang memaparkan umurnya yang sebenar. – AGENSI -
Kevin Jones

No comments: