Pages

Wednesday, February 25, 2015

Pengantin cipta rekod diiringi 130 pengapit semasa berkahwinAGENSI - MAJLIS perkahwinan Simmons dan Ewing berjaya mencatat rekod dalam Guinness World Records apabila memiliki 130 orang pengapit bagi mengiringi majlis mereka yang berlangsung di Harrogate, Britain baru-baru ini.


HARROGATE, Britain – Majlis perkahwinan seorang penyampai radio di sini baru-baru ini berlangsung penuh meriah apabila dia dan pasangannya diiringi oleh 130 orang pengapit sekali gus mencatat rekod dalam Guinness World Records.
Penyampai radio stesen All Star FM itu, Alex Simmons, 32, dan isterinya, Amy Ewing, 26, mengadakan majlis perkahwinan mereka di Taman Rudding, Harrogate, utara Yorkshire.
Sebelum ini, rekod pengapit paling ramai dipegang oleh pasangan dari Sri Lanka yang memiliki 126 pengapit ketika melangsungkan perkahwinan.
“Saya tidak mengambil masa yang lama untuk memujuk Amy supaya menerima lamaran saya walaupun kami baru sahaja berkenalan,” kata Simmons.
Berkenalan pada tahun 2014, Simmons dan Ewing juga berjaya memenangi hadiah berjumlah £110,000 (RM618,318) dalam satu pertandingan merancang majlis perkahwinan di laman sosial Facebook. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0225&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_06.htm#ixzz3Sle6ntdi 
Hakcipta terpelihara 

No comments: