Pages

Monday, July 19, 2010

Haram Bagi Muslim Menjadi ahli Rotary ClubOleh khalidbw

"Kelab Rotary telah lama di kaitkan dengan gerakan Freemason namun di Malaysia, orang Melayu pun menjadi ahli


Whalekelab Rotary atau memberi ceramah atas jemputan kelab Rotary. Terdapat banyak pendapat yang mengatakan haram menjadi ahli Kelab Rotary.Pada tahun 1978 Ma jma' Fiqih yang bertempat di Mekkah menerbitkan fatwa yaitu mengharamkan setiap orang yang berintisab pada Masoony dan Rotary dan Lions,
sebagaimana telah jelas bahwa perkumpulan-perkumpulan ini mempunyai hubungan yang erat dengan zionis internasional. Adapun kontek fatwa tersebut adalah sebagai berikut :

" Sesungguhnya masoony mempunyai cabang-cabang yang memiliki nama-nama yang berbeda sebagai penyamaran dan untuk memalingkan perhatian. Dengan demikian ia bisa melaksanakan kegiatan-kegiatannya di bawah perbedaan nama tersebut. Akan kalian temui pergerakan-pergerakan atas nama masoony itu di semua lapangan. Di antara cabang-cabang yang menggunakan nama bermacam-macam itu yang paling inti adalah organisasi Rotary dan Lions. Darinya didapat gambaran yang jelas akan hubungan erat antar Masoony dengan Yahudi serta Zionisme Internasional (....) .
Dan terakhir telah keluar fatwa dalam gambaran yang jelas kepada ummat Islam dari Badan Islam Tinggi Internasional yaitu Al Azhar As Syarif melalui Lajnah Fatwa diketuai oleh Syekh Abdullah Al Musyid, yang mengatakan pengharaman untuk bernisbat kepada club-club semacam ini, begitu juga sarana yang bertentangan dengan Islam dalam hal ini adalah sarana club-club yang dibangun mereka atas nama "Persamaan dan Kemanusiaan", sedang di balik itu mereka mempunyai tujuan-tujuan tersembunyi. Begitu juga pengharaman bergabung dengan club-club masoony dan yayasan yang serupa seperti lions dan rotary, yang keduanya adalah dari organisasi paling berbahaya yang dinaungi Yahudi dan Zionisme. Semuanya bertujuan untuk menguasai dunia dengan jalan membinasakan agama-agama, memperluas kebobrokan moral dan menggerakkan anak bangsa untuk memata-matai negaranya atas nama " Kemanusiaan ". Maka oleh karena itulah, diharamkan bagi kaum muslimin untuk bergabung pada club-club yang mempunyai tujuan seperti di atas, dan wajib bagi muslim untuk tidak menurut dibelakang setiap penyaru dan kelompok ( club ) akan tetapi kewajibannya adalah mengikuati
perintah Rasul Saw sebagaimana

sabdanya "Janganlah di antara kamu menjadi orang ikut-ikutan saja, kemudian ia bersabda : Apabila manusia berbuat baik kamu juga berbuat baik, dan apabila manusia berbuat jahat kamu juga berbuat jahat ? akan tetapi persiapkanlah dirimu, apabila manusia berbuat baik, berbuat baiklah kamu, sedang bila manusia berbuat jelek jauhilah kejelekan mereka".

Bagaimana pula di Malaysia.? Adakah mereka mengambil kira semua pendapat ulama itu atau tidak kisah langsung apa ilmuan islam kata.

Di Malaysia, menteri kita sekarang pun pernah menyampaikan ceramah menghentam kerajaan di pentas Rotary Club pada tahun 2007.

The asia pacific post Thu, December 13 2007 Link
Member of Parliament Ibrahim, from Kota Baru, told a Rotary Club meeting last week that peaceful demonstrations were part of the democratic process.“It is actually a small thing to me and I wish that after 50 years of independence, we will be able to manage this thing quite easily,” he was quoted in The Sun Daily. “To demonstrate and protest in a peaceful way is part and parcel of a democratic country.”

Sila ke laman Ummah Kita untuk melihat gambar menarik berkaitan isu ini
http://ummahkite.popularspace.net
sumber
TranungKite Online v7.0 - Haram Bagi Muslim Menjadi ahli Rotary Club

Transkrip Ucapan Penting Mahathir kepada Sekretariat Freemason di dalam UMNO(Ini adalah transkrip ucapan Mahathir kepada beberapa orang ahli Freemason di dalam UMNO termasuk beberapa orang ahli Majlis Tertinggi iaitu Daim Zainudin, Sabarudin Chik, Sanusi Junid, Ibrahim Ali,
Mohamad Rahmat dan Rafidah Aziz. Turut hadir ialah Rahim Tambi Chik dan Ghaffar Baba. Tempat pertemuan ialah di Sri Perdana pada hari Khamis, 5 November. Transkrip ini bocor menerusi saluran di Pejabat
UMNO)
 MAHATHIR:
"Saya nak memaklumkan kepada tuan-tuan yang hadir pada malam ini beberapa perkembangan yang berlaku di negara ini dan langkah-langkah yang perlu kita ambil untuk mengatasinya. Pertama tentang sokongan terhadap Anwar oleh orang-orang UMNO. Daripada maklumat yang saya terima, banyak orangUMNO di peringkat cawangan semakin menunjukkan tanda-tanda memihak kepada Anwar. Banyak kali saya dimaklumkan yang ketua-ketua cawangan yang menjadi ahli Pas. Mereka berkempen memburuk-burukan pemimpin-pemimpin UMNO. Setiap hari saya menerima laporan daripada UMNO Bahagian tentang isu ini. Dalam hal ini saya ingin meminta kerjasama tuan-tuan supaya membendung perkara ini daripada terus berlaku. Kita kena faham dalam isu ini, ahli-ahli UMNO sebenarnya marah dengan pimpinan UMNO yang kononnya menurut pendapat mereka, pimpinan parti telah menganiaya Anwar. Sebab itu mereka marah.
Saya tak nafikan mereka ini penyokong Anwar sejak dulu lagi. Mereka keluar UMNO sebab mereka nak tunjuk protes. Dengan berbuat demikian mereka harap mereka dapat menyampaikan sesuatu signal kepada pucuk
pimpinan parti. Kita kena faham mereka ini tak boleh bersuara cara lain.
Mereka kebanyakan bukan perwakilan ke perhimpunan agung UMNO. Jadi itulah sebabnya mereka lepaskan perasaan marah mereka dengan menganggotai PAS. Saya fikir hal ini mudah kita atasi. Kita sejukkan hati mereka. Kita buatlah apa-apa muslihat supaya mereka ini dapat lepaskan geram dan marah mereka kepada UMNO dalam UMNO. Sebelum ni kita larang mereka dengan alasan menentang parti. Sebab itu saya meminta supaya Ketua-Ketua UMNO peringkat bahagian kena ambil tanggungjawab ini. Dengar mereka marah, sabarlah dengar dengan protes mereka. Kalu mereka boleh bersuara nanti lembutlah sikit. Kemudiankita tabuk janji pada mereka nak sampaikan kepada pucuk pimpinan parti bila ada kesempatan. Saya ingat mereka cepat sejuk cara macam ni.
Jangan kita takut-takutkan mereka dengan ancaman atau tindakan disiplin parti sebab lawan Presiden. Sebab itu saya tak setuju dengan keputusan Jawatan Kuasa Disipln UMNO yang diketuai oleh Datuk Najib dan Datuk Abdullah dalam isu tindakan yang dikenakan kepada ahli-ahli UMNO yang diberi surat tunjuk sebab kerana ini akan menjadikan UMNO parti yang tak disayangi oleh ahli-ahli. Nanti mereka sabotaj UMNO.
Saya mahu keputusan itu ditangguhkan supaya mereka itu ada reserve terhadap UMNO. Kalau kita pecat mereka, mereka akan masuk parti lawan. Nanti pengikut-pengikut mereka pun akan turut masuk parti lawan.
Susahlah kita nak hadapi pilihanraya. Isu kedua tentang bagaimana kita nak hadapi orang UMNO yang terus memberi sokongan kepada Anwar. Saya fikir soal ini masih belum dapat kita cari penyelesaian yang
sebaik-baiknya. Dulu kita arahkan jentera parti supaya berkempen hentam Anwar. Kita kata macam-macam tentang keburukan Anwar. Ada banyak yang kita tambah pun. Nampaknya dari laporan yang saya terima
strategi tu tak begitu berkesan. Mungkin kerana bila kita hentam orang jadi simpati pada Anwar. Orang Melayu ni mudah simpati, itu kita mesti ingat. Dulu kita tak teliti soal ini sebab tiba-tiba saja Anwar tak nak letak jawatan. Sebab tu saya akuilah bahawa saya bertindak pada masa tu lebih banyak ikut emosi. Geram tenguk kepala batu tu. Jenis tak takut bila kita gertak. Saya nak supaya round kedua ni kita lebih diplomatik sikit. Kita kata Anwar memang pemimpin yang banyak berjasa.
Dia buat Bank Islam, Universiti Islam, Insuran Islam dan banyak projek  Islam lain. Itu kita kena akuilah. Tapi Anwar ni guna Islam untuk dapat pengaruh politik. Yang sebenarnya dalam diri dia masih banyak  yang tak betul. Maksiat, zina, liwat ni jadi perkara biasa yang selama ini berjaya disembunyikan. Tapi jangan ceritalah macam mana dia sodomise Munawar, Sukma dan lain-lain tu. Orang susah nak caya. Sebab nanti orang tanya balik, kita tenguk ke? Guna diplomasi sikit.

Tun Ghaffar dan Rahim kena buat strategi lain. Yang kita bincang dulu nampak gaya tak boleh pakai la ni. Perkara ketiga soal maklumat. Saya dah terima laporan Jawatankuasa Politik MTEN tentang pengaruh Internet menyibarkan berita anti-kerajaan. Ramai sungguh yang dah kemaruk Internet la ni. Dua minggu lalu, net surfers yang melawat Home page penyokong Anwar nak sampai 10 juta. Saya terkejut dengar laporan tu. Tapi melihat kepada media massa kita, saya fikir para penyokong Anwar akan terus melawat home page itu. Sebab tu saya dah arahkan semua ketua pengarang akhbar supaya beri ruang sikit kepada berita sebenaktentang Anwar.  Sebelum ni kita arahkan supaya twist the story. Kalau laporan mahkamah tu biak pi lah bubuhberita yang agak pro Anwar. I don't mind sebab orang Melayu tak minat baca prosiding mahkamah yang teknikal. Yang sensasi saja yang depa suka. Kalau tidak nanti orang tak baca surat khabar untuk tau cerita mahkamah. Depa baca Internet pula. Lagi sakit kita bila Internet lebih mereka percaya. Pengrang-pengarah akhbar juga komplain tentang circulation yang makin menurun. Saya kata, sabarlah kita tengah berjuang. Kalau apa-apa yang buruk berlaku seperti kerugian besar sebab tak boleh cover cost, jangan sampai buang pekerja. Nanti rakyat lebih marah kepada kerajaan. Tak apalah nanti kita cari jalan macam mana nak bantu surat khabar.
Untuk makluman tuan-tuan, jualan Utusan merosot ada ketikanya sampai 40%. Jualan Berita Harian dan NST merosot 25%. Ini tak pernah berlaku sebelum ni. Dalam kegawatan ekonomi sekarang, teruk lagilah kewangan syarikat ini. Star agak naik sikit sebab dia lebih berani.Sebab tu ZAM dan Kadir komplain bagaimana kita tak ambil tindakan terhadap Star yang guna advantage nampak kadang-kadang tak begitu pro-kerajaan. Saya harap dalam soal ni, Tun Daim dan Tuk Mat main peranan lebih sikit. Bantu suratkhabar yang ada masalah kewangan. Kata pada semua editors, kurang circulation tak apalah. Nanti kita tanggung sikit. Tapi masej mesti terus macam yang diarahkan dulu.
Keempat, dan barangkali perkara terakhir sebelum tuan-tuan mengemukakan apa-apa pandangan, ialah tentang prosiding di mahkamah. Siang tadi, court telah buat keputusan supaya surat Said Awang kepada saya dikemukakan ke mahkamah. Saya dah bincang dengan IGP dan AG supaya surat itu direlease. Kalau tidak nanti orang kata kerajaan macam-macam. Susah kita nak jawab. Surat itu penting sebab cerita tentang konspirasi nak jatuhkan Anwar. Tak apa nanti saya cover. Tun Daim tak perlu takutlah. Your name will not be tarnished. I know what to do. Dalam surat khabar Internet, AFP dah buat report tentang surat tu. I am sure others will follow. Sekarang ni pun kita kena lebih bijak bila menjawab laporan akhbar terutama sekali kalau ditemuramah oleh media asing. Mereka tu tak terikat denganmana-mana dasar kita. Soalan dia pun banyak yang critical tak macam local journalists (ketawa) too straight forward and coward. Kena faham baik-baik apa yang mereka nak kita buat kesalahan. Media asing memang akan hentam UMNO, mereka nak lanyak kerajaan. Itu agenda mereka. Jadi kita kena faham betul-betul. Jangan kita masuk perangkap mereka. Nanti kalu susah kita. Sebab dunia tengah perhati kita. Apa yang terjadi dalam court dalam kes Anwar ni penting untuk masa depan pelaburan asing di sini.
Saya juga agak terkejut bila Alvin Toffler hentam saya dalam Los Angeles Times. Saya dapat laporan tulisan dia tu jugak disiar di banyak negara Arab. Duta kita ke Saudi beri laporan tulisan itu terbit dalam Saudi Gazette pada 3 November. Ini susah sikit sebab Toffler ni penasihat MSC. Kalau penasihat dah kata jangan melabur di Malaysia, apa nak jadi. Saya ingat saya nak protes, nak tulis dalam akhbar yang sama jawab Toffler. Tapi Tun Daim kata jangan sebab nanti orang lebih concern tentang apa yang sedang berlaku di Malaysia. Kalau ada yang mereka tak setuju, tentang prosiding mahkamah, polis atau ISA, nanti mereka pull out. Susah kita nanti. Sebab itu saya nak beberapa orang menteri kanan pergi sendiri ke Amerika, Britain, Jepun, Australia, Perancis untuk jelaskan isu Anwar. Kata pada mereka, kita mesti tunggu posiding mahkamah selesai sebelum buat keputusan. Kalu mereka masih tidak mahu melabur di Malaysia, kita kena berijaminan yang lebih kebebasan maklumat dalam Internet sebagaimana yang termaktub dalam cyberlaws jika mereka anggotai MSC. Sebab itu dalam kes Anwar ni kita tak boleh monitor Internet. Sebenarnya kita monitor juga untuk tahu apa yang tersebar. Kita dah luluskan peruntukan RM20 juta untuk cover tentang isu Anwar menerusi Internet. Tapi kita tak boleh switch off terus. Kalau kita buat macam tu, mampuh MSC. Saya nak jelaskan di sini bahawa kita komited dengan MSC. Kita dah belanja berbilion untuk MSC.
Jabatan Perdana Menteri pun dah kita rancang beroperasi dalam kawasan MSC. Kalau tak silap saya, perancangan hingga tahun 2005 melibatkan RM35 bilion untuk pembangunan MSC. Banyak dah kita belanja. Sebab itu MSC kena berjaya dan saya tak mahu isu Anwar ini, well I have to admit that I have done some fundamental mistakes, menyebabkan MSC tergendala. I hope the message is clear. Saya bukalah majlis ini kepada tuan-tuan kalu ada yang nak dibincangkan."

UMNO bawa masuk Freemason di Malaysia


Cerita yang akan diputarkan kali ini adalah cerita lama yang sengaja dibangkitkan bagi mengingati kembali betapa luasnya pengetahuan alim ulama’ di Malaysia tentang konspirasi Yahudi. Tuan Guru Nik Abd Aziz Nik Mat memang masyur dengan kealimannya lihat saja penampilan dan kehidupannya, penuh kesederhanaan dan ketakwaan. Tapi siapa sangka beliau juga mempunyai pengetahuan yang luas tentang konspirasi Yahudi khususnya Freemason di Malaysia. Saya teringat seorang sahabat yang ditugaskan tidur sebilik bersama Tuan Guru di sebuah hotel di Kedah ketika Tuan Guru menghadiri suatu ceramah politik di sana. Sahabat tersebut memberitahu ketika ia bangun pada pukul 5.00 pagi untuk memasak air panas untuk Tuan Guru, apabila di buka lampu kelihatan Tuan Guru sedang melakukan sujud solat tahjud. Sahabat itu terasa malu kerana dia berupaya bangun awal lebih daripada Tuan Guru sedangkan tugasnya adalah untuk mengawal keselamatan Tuan Guru. Membangkitkan Isu Freemason di Malaysia Pada 25 Oktober 1978, seluruh ahli parlimen Barisan Nasional digemparkan dengan killer question daripada Tuan Guru. Ketika itu Tuan Guru adalah ahli parlimen bagi Pengkalan Chepa dan ketika itu juga Perdana Menteri ialah Tun Hussein Onn. Apabila tiba gilirannya, Tuan Guru membangkitkan suatu soalan tentang pertubuhan Freemason di Malaysia. Di dalam soalannya itu Tuan Guru mempersoalkan “Mengapa kerajaan Malaysia tidak mahu mengharamkan pertubuhan itu yang semua orang telah jelas bahawa ia bercanggah dengan akidah Islam.” Tuan Guru juga mendedahkan sehingga 1977, sebanyak 55 pertubuhan Freemason (lodges) berjaya didaftarkan secara sah di bawah Akta Pertubuhan 1966 . Dan keanggotaanya telah pun mencapai 2,984 ahli. Tuan Guru juga menimbulkan rasa khuatirnya dengan mengatakan golongan yang terlibat bukanlah calang-calang orang, ahli-ahlinya terdiri dari individu-individu elit dalam pentadbiran kerajaan Malaysia. Dan yang paling mengejutkan, apatah lagi Tuan Guru sendiri, Tun Hussein Onn ketika menjawab soalan itu mengatakan kerajaan tidak bercadang langsung untuk mengharamkan pertubuhan (Freemason) walaupun mengakui ianya bercanggah dengan akidah Islam. Bimbang sekiranya Tuan Guru akan bertanyakan soalan yang sama kepadanya, Dr. Mahathir bingkas membuat suatu ucapan panjang lebar di perhimpunan Agong UMNO yang ke-33 pada 10 September 1982 selepas menjawat jawatan Perdana Menteri. Kecaman berterusan PAS ketika itu terpaksa membuatkan Dr. Mahathir menafikan sekeras-kerasnya penglibatan beliau dan setiausaha politiknya dengan pertubuhan Freemason. Mahathir juga menafikan dakwaan pembangkang yang mengatakan ahli-ahli Freemason telah pun menjadi pekerja-pekerja sukarela UMNO dalam pilihanraya umum sejak 1974 lagi. Ketidakupayaan PAS era 1980-an Menghalang Pendedahan PAS tidak berupaya mendedahkan hal ehwal Freemason dalam pentadbiran kerajaan, ini mungkin disebabkan bilangan ahli parlimen yang sedikit dan tiadanya saluran media elektronik untuk mereka. Isu Freemason sepi begitu sahaja. Hal ehwal keterlibatan Freemason dengan pentadbiran Malaysia hanya berjaya disalurkan melalui ceramah-ceramah di Kelantan dan Kedah. Itupun bukannya ramai yang mendengar, dan yang dengar pun mungkin tidak faham. Mahathir Mudah Lupa Dr. Mahathir selalu mengatakan Melayu Mudah Lupa, tetapi dia sendiri mudah terlupa. Apabila isu soalan Nik Aziz tentang Freemason sudah tidak kedengaran lagi di parlimen, maka Dr. Mahathir fikir isu Yahudi itu pembangkang sudah lupa. Namun malapetaka menimpa kerajaan pimpinan Dr. Mahathir, apabila pihak pembangkang menyerang semula dengan pendedahan suatu maklumat berkenaan keterlibatan Dr. Mahathir dengan Yahudi Freemason. (Gambar) Lord Saatchi, CEO Saatchi & Saatchi Pada tahun 1986 pembangkang mendedahkan bahawa Dr. Mahathir telah membayar berjuta-juta ringgit kepada sebuah Syarikat Yahudi yang bernama Saatchi & Saatchi untuk membantu UMNO merangka strategi pilihanraya umum 1986. Sebelum itu, syarikat terbabit telah membantu kempen pilihanraya Margaret Thatcher di Britain dan Ronald Reagan di Amerika Syarikat. Pada ketika itu, penasihat Ronald Reagen adalah rakan karib Dr. Mahahtir iaitu Dr. Henry Kesingger. Dalam tahun yang sama juga, Mahathir telah terbang ke US mengadakan pertemuan sulit dengan Dr. Henry Kissengger di New York. Pertemuan ini disahkan oleh Prisiden ISIS ketika itu iaitu Dato’ Dr. Nordin Sophie. Kemudian setahun selepas itu pada 6 Mac 1987, Dr. Henry Kissingger telah terbang pula ke Malaysia dan mengadakan perbincangan tertutup di pejabat Perdana Menteri. Perbincangan yang dikendalikan oleh ISIS ini dinamakan ‘Perbincangan Meja Bulat Kuala Lumpur’. Isu Freemason Kembali Sepi Isu Freemason tidak lagi kedengaran kini dalam akhbar-akhbar barisan alternatif, namun saya percaya pasukan risikan pembangkan sedang mengumpul maklumat-maklumat yang penting. Ketika berjumpa Nik Amar Nik Aziz (anak Tuan Guru Nik Aziz) dua tahun lalu, saya berusaha mendapatkan maklumat berkaitan pertubuhan Freemason di Malaysia, namun gagal. Mungkin Nik Amar fikir ia belum masa yang sesuai untuk mendedahkannya walaupun ianya pernah didedahkan pada 1978 dahulu. Seakan-akan mahu saya memahami situasinya itu, saya mengubah topik perbualan berkaitan sekolahnya itu. Tapi saya yakin beliau akan memperkatakan juga tentang itu, kerana Nik Amar kini adalah wakil ucapan bapanya sekiranya bapanya itu tidak dapat menghadiri sebarang majlis ceramah. Kesimpulannya Freemason di Malaysia telah pun bertapak sejak zaman perlantikan Residen Inggeris di Tanah Melayu. Antara tokoh Freemason di Tanah Melayu ialah Sir Andrew Clark (Residen Perak), Sir Stamford Raffles, Sir Francis Light dan banyak lagi. Malah ibu pejabat Freemason bagi Asia Pasifik masih berdiri teguh sekarang di Singapura. Wallahu’alam… P/S : Dato’ Azman Hashim (CEO AmBank) dikenalpasti sebagai ahli pertubuhan Yahudi iaitu Trilateral Commission bersama Allahyarham Dato’ Nordin Sopie. Blogger Raja Petra Kamarudin pernah mendedahkan tentang bagaimana Dato’ Azman mempengaruhi Perdana Menteri Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi dalam sektor ekonomi Malaysia. Pendedahan ini menyebabkan Raja Petra di bawah perhatian Polis. Blog beliau iaitu malaysia-today.net telah pun disekat. Tindakan ini membenarkan segala dawkaannya. Harap-harap blog ini juga tidak disekat. http://dajjal.wordpress.com Copy&Paste by: Panglima

sumber
panglima: Isu Freemason di Malaysia

Mahathir,Umno & Hubungkait Freemasonry di Malaysia


Satu ketika dahulu nama Dr. Mahathir naik

melonjak di bibir orang Melayu apabila dia berjaya membuat surat layang mengutuk perbuatan Tunku Abdul Rahman
yang kononnya suka berjudi dan menjual negara kepada orang Cina.
Dengan berpakat bersama Harun Idris dan Abdullah Ahmad, A. Samad Said dan Musa Hitam, Mahathir berjaya
mencetuskan rusuhan kaum yang memuncak menjadi peristiwa 13 Mei. Hasilnya kemudian menaikkan Tun Abdul Razak
menjadi Perdana Menteri. Apabila Tun Abdul Razak menghembuskan nafas terakhir, birasnya Tun Hussein Onn naik
menjadi Perdana Menteri dan Mahathir naik menjadi Timbalan Perdana Menteri. Akan tetapi pemilihan Mahathir sebagai
Timbalan Perdana Menteri adalah hasil tipu muslihat juga. Sebelum itu dia telah mengajak ketiga-tiga Naib Presiden
UMNO ketika itu agar bersetuju melepaskan jawatan dalam kabinet seandainya Hussein Onn melantik Ghazali Shafie
menjadi Timbalan Perdana Menteri, kerana Ghazalie Shafie bukan memegang jawatan Naib Presiden UMNO.
Kemunculan Mahathir sebagai Timbalan Perdana Menteri telah ditentang secara sinis oleh sekelompok anggota UMNO
yang sedar bahawa Mahathir tidak layak memegang jawatan itu kerana mereka sedar Mahathir adalah anggota
Freemason yang berpangkalan di Singapura. Lantas, muncul Raja Nong Chik yang berucap panjang-lebar dalam
Perhimpunan Agung Umno ke-33 pada September 1982, akan pengaruh Freemason kalau dibiarkan bergiat cergas
dalam UMNO. Akibatnya, Raja Nong Chik dibidas habis-habisan oleh Mahathir, yang pada ketika itu telah memegang
jawatan Presiden Umno.Memang menjadi satu perkara lumrah di zaman itu, anak muda Melayu yang belajar ataupun bertugas di Singapura
mudah dipancing untuk menjadi anggota Freemason. Malahan kalau kita singkap sejarah Freemason di Malaysia,
‘Chapter’ Freemason di Kuantan telah diberikan status ‘Royal Chapter’ bererti Freemason
bergerak bebas di sana dengan restu Sultan Melayu. Kerana itu pada zaman Mahathir menganggotai Freemason dahulu
ramai lagi Sultan Melayu yang menjadi anggota Freemason. Alangkah dahsyat fenomena ini? Bayangkan sultan Melayu
yang menjadi pemegang mohor budaya Melayu dan pegangan Islam orang Melayu mempunyai segelintir anggota istana
yang menjadi anggota Freemason?Harus juga dirakamkan di sini semasa Mahathir menjadi Timbalan Perdana Menteri segala kegiatan bisnes beliau tetap
utuh kerana dikendalikan oleh sahabat karibnya sejak sama-sama belajar di Singapura dahulu. Beliau ialah Tengku
Abdullah adik kepada Yamtuan Besar Negri Sembilan sekarang ini. Nama Tengku Abdullah naik menonjol kira-kira
beberapa tahun dahulu semasa beliau melawat Israel, kononnya sebagai wakil peribadi Mahathir.
Mahathir memang sudah lama bergiat dalam perniagaan. Seperti yang ditulis sendiri oleh Tunku Abdul Rahman Putra
semasa beliau menjadi wakil rakyat Kota Star pun Mahathir sudah berniaga dengan bersekongkol dengan orang Cina.


Satu ketika dahulu HARAKAH pernah menyiarkan berita bagaimana Mahathir mempunyai sebuah bangunan yang
disewakan kepada orang Cina yang kemudiannya menjadikan bangunan itu sebagai gereja Kristian mereka.
Seperti yang saya pernah tulis mengenai perkara ini beberapa tahun dahulu, saudara boleh mengetahui perjalanan dan
agenda Freemason kalau anda membaca buku setebal lebih satu ribu muka surat yang berjudul “The Protocol of
Zion” yang masih terdapat dalam Khutub khanah universiti terkemuka seperti di Oxford dan Harvard atau di Asian
Institute of Management di Manila (dalam bentuk microfilm)


Sejarah pemerintahan negara termasuk di Amerika Syarikat hingga hari ini menunjukkan bahawa Freemason
mencengkam kuasa menentukan siapa yang sepatutnya menjadi Presiden Amerika. Tentunya Presiden Amerika adalah
anggota Freemason juga. Jika demikian apakah menghairankan kalau Mahathir dapat mencengkam kuasa selama 22
tahun di Malaysia sebagai Perdana Menteri?Pada Mac 2000, Saudara Amin Sapiro pernah menulis, "Hari ini Mahathir telah menggunakan modus
operandi Freemason dalam UMNO Baru. Selepas penubuhan UMNO Baru, baharulah Mahathir memperhebat
agendanya untuk melaksanakan tindakan untuk menguasai struktur kuasa dan pentadbiran negara selari dengan arus
tuntutan Freemason antarabangsa." dalam artikel beliau, 'Kalau Irama Menguak Rentak, Beginilah Jadinya'.
Apakah menjadi satu kehairanan kalau Mahathir melantik Mathias Chang sebagai seorang pembantu dan penasihat
khas semasa beliau menjadi Perdana Menteri? Apakah kemungkinannya bahawa Mathias Chang adalah pegawai
penghubung antara Freemasons Dunia dengan Mahathir bagaimana mentadbir Malaysia selama itu?
Semua orang tahu bahawa Freemason bergerak cergas dengan bertopengkan agama Kristian ala Amerika. Dari bidang
agama Kristian, yang asal ialah Orthodox Kristian yang masih wujud di Mesir, Lubnan, Russia, beberapa negara bekas
USSR dan Ethiopia. Pergolakan masa menonjolkan versi agama ini dalam bentuk gereja Katholik yang berpusat di
Vatican dan di sinilah bertapaknya pengaruh besar Freemason sehingga hari ini. Kemudian Kristian melalui evolusi lagi
hingga muncul pelbagai gereja (ala mazhab) yang berunsur ‘Anglican’ seperti di Britain di mana Ketua
Gereja agama itu bukan lagi Pope tetapi jatuh ke tangan orang yang bergelar ‘Archbishop’. Sejak itulah
agama Kristian dari Britain kecuali di sebahagian Ireland menjadi kendalian pentadbiran negara dan tidak dikendalikan
secara bebas oleh agamawan setiap gereja.


Kristian melalui satu perubahan yang besar di Amerika apabila gereja besar mendapat bantuan dan lindungan kerajaan
Amerika. Ini memudahkan munculnya ‘TV Evangelist’ (Padri TV) yakni agamawan yang mendapat ramai
pengikut hanya dengan berdakwah setiap hujung minggu di dewan besar dan memancarkan dakwah mereka melalui TV
di merata dunia.
Kalau kita pergi ke Afrika (ataupun menonton video clip) dan menyertai ‘masses’ mazhab Kristian tertentu
pada petang Sabtu kita dapat saksikan kumpulan manusia berbondong datang mendengar ajaran agama Kristian
mereka sambil menyaksikan tayangan dakwah melalui TV daripada Amerika. Di bahagian belakang tempat duduk
terletak beberapa puluh gendang besar ‘bongo’ yang dipukul bertalu-talu mengghairahkan para penganut
mengulang perkataan ‘hallelujah!’ sehingga para pengikut itu menjadi taksub dan terpegun sehingga
‘masuk hantu’. Sebenarnya mereka masuk hantu bukan kerana ‘ratib’ mengulangkan
‘hallelujah’ tetapi kerana setiap penganut itu disediakan minuman ‘arak’ (air samsu yang
dibuat daripada keledek) yang sengaja disediakan di bahagian paling belakang setiap tempat mereka berkumpul.


Demikianlah caranya Amerika mengkristiankan Afrika, sehingga mampu menarik minat orang Afrika yang dahulunya
beragama Islam ataupun berfahaman animisme. Mereka tertarik kepada agama Kristian ala Amerika bukan kerana
ajaran agama itu tetapi kerana minuman percuma yang disediakan setiap minggu.
Apabila mengambil kira cara Amerika mengkristiankan Afrika dan menyedari rencana Amerika menggunakan CIA untuk
mengkristiankan Hindu India, apakah kemungkinan Amerika dan Freemason cuba mengkristiankan Melayu Malaysia?
sumber
mrkolumpo: Mahathir,Umno & Hubungkait Freemasonry di Malaysia

GAMBARAN ALAM MAHSYARFAJRIDIL BLOG Gambaran Alam Mahsyar
 1. Selepas Malaikat Israfil meniup sangkakala (bentuknya seperti tanduk besar) yang memekakkan telinga, seluruh makhluk mati kecuali Izrail & beberapa malaikat yg lain.. Selepas itu, Izrail pun mencabut nyawa malaikat yg tinggal dan akhirnya nyawanya sendiri.
 2. Selepas semua makhluk mati, Tuhan pun berfirman mafhumnya "Kepunyaan siapakah kerajaan hari ini?" Tiada siapa yang menjawab. Lalu Dia sendiri menjawab dengan keagunganNya "Kepunyaan Allah Yang Maha Esa lagi Maha Perkasa". Ini menunjukkan kebesaran & keagunganNya sebagai Tuhan yg Maha Kuasa lagi Maha Kekal Hidup, tidak mati. 
3. Selepas 40 tahun, Malaikat Israfil a.s. dihidupkan, seterusnya meniup sangkakala untuk kali ke-2, lantas seluruh makhluk hidup semula di atas bumi putih, berupa padang Mahsyar (umpama padang Arafah) yang rata tidak berbukit atau bulat seperti bumi. 
4. Sekelian manusia hidup melalui benih anak Adam yg disebut "Ajbuz Zanbi" yang berada di hujung tulang belakang mereka. Hiduplah manusia umpama anak pokok yg kembang membesar dari biji benih. 
5. Semua manusia dan jin dibangkitkan dalam keadaan telanjang dan hina. Mereka tidak rasa malu kerana pada ketika itu hati mereka sangat takut dan bimbang tentang nasib & masa depan yang akan mereka hadapi kelak.
 6. Lalu datanglah api yang berterbangan dengan bunyi seperti guruh yang menghalau manusia, jin dan binatang ke tempat perhimpunan besar. Bergeraklah mereka menggunakan tunggangan (bagi yang banyak amal), berjalan kaki (bagi yang kurang amalan) dan berjalan dengan muka (bagi yang banyak dosa). Ketika itu, ibu akan lupakan anak, suami akan lupakan isteri, setiap manusia sibuk memikirkan nasib mereka. 
7. Setelah semua makhluk dikumpulkan, matahari dan bulan dihapuskan cahayanya, lalu mereka tinggal dalam kegelapan tanpa cahaya. Berlakulah huru-hara yang amat dahsyat. 
8. Tiba-tiba langit yang tebal pecah dengan bunyi yang dahsyat, lalu turunlah malaikat sambil bertasbih kepada Allah Ta'ala. Seluruh makhluk terkejut melihat saiz malaikat yang besar dan suaranya yang menakutkan. 
9. Kemudian matahari muncul semula dengan kepanasan yang berganda. Hingga dirasakan seakan-akan matahari berada sejengkal dari atas kepala mereka. Ulama berkata jika matahari naik di bumi seperti keadaannya naik dihari Kiamat nescaya seluruh bumi terbakar, bukit- bukau hancur dan sungai menjadi kering. Lalu mereka rasai kepanasan dan bermandikan peluh sehingga peluh mereka menjadi lautan. Timbul atau tenggelam mereka bergantung pada amalan masing-masing. Keadaan mereka berlanjutan sehingga 1000 tahun.
 10. Terdapat satu kolam kepunyaan Nabi Muhammad s.a.w. bernama Al-Kausar yang mengandungi air yang hanya dapat diminum oleh orang mukmin sahaja. Orang bukan mukmin akan dihalau oleh malaikat yang menjaganya. Jika diminum airnya tidak akan haus selama-lamanya. Kolam ini berbentuk segi empat tepat sebesar satu bulan perjalanan. Bau air kolam ini lebih harum dari kasturi, warnanya lebih putih dari susu dan rasanya lebih sejuk dari embun. Ia mempunyai saluran yang mengalir dari syurga. 
11. Semua makhluk berada bawah cahaya matahari yang terik kecuali 7 golongan yang mendapat teduhan dari Arasy. Mereka ialah: 
1. Pemimpin yang adil. 
2. Orang muda yang taat kepada perintah Allah. 
3. Lelaki yang terikat hatinya dgn masjid. 
4. Dua orang yang bertemu kerana Allah dan berpisah kerana Allah.
 5. Lelaki yang diajak oleh wanita berzina, tetapi dia menolak dengan berkata "Aku takut pada Allah".
 6. Lelaki yg bersedekah dengan bersembunyi (tidak diketahui orang ramai). 
7. Lelaki yang suka bersendirian mengingati Allah lalu mengalir air matanya kerana takutkan Allah. 
12. Oleh kerana tersangat lama menunggu di padang mahsyar, semua manusia tidak tahu berbuat apa melainkan mereka yang beriman, kemudian mereka terdengar suara "pergilah berjumpa dengan para Nabi". Maka mereka pun pergi mencari para Nabi. Pertama sekali kumpulan manusia ini berjumpa dengan Nabi Adam tetapi usaha mereka gagal kerana Nabi Adam a.s menyatakan beliau juga ada melakukan kesalahan dengan Allah Ta'ala. Maka kumpulan besar itu kemudiannya berjumpa Nabi Nuh a.s., Nabi Ibrahim a.s., Nabi Musa a.s., Nabi Isa a.s. (semuanya memberikan sebab seperti Nabi Adam a.s.) dan akhirnya mereka berjumpa Rasullullah saw. Jarak masa antara satu nabi dengan yang lain adalah 1000 tahun perjalanan. 
13. Lalu berdoalah baginda Nabi Muhammad s.a.w. ke hadrat Allah Ta'ala. Lalu diperkenankan doa baginda. 
14. Selepas itu, terdengar bunyi pukulan gendang yang kuat hingga menakutkan hati semua makhluk kerana mereka sangka azab akan turun. Lalu terbelah langit, turunlah arasy Tuhan yang dipikul oleh 8 orang malaikat yang sangat besar (besarnya sejarak perjalanan 20ribu tahun) sambil bertasbih dengan suara yang amat kuat sehingga 'Arasy itu tiba dibumi. 
15. 'Arasy ialah jisim nurani yang amat besar berbentuk kubah (bumbung bulat) yang mempunyai 4 batang tiang yang sentiasa dipikul oleh 4 orang malaikat yang besar dan gagah. Dalam bahasa mudah ia seumpama istana yang mempunyai seribu bilik yang menempatkan jutaan malaikat di dalamnya. Ia dilingkungi embun yang menghijab cahayanya yang sangat kuat. 
16. Kursi iaitu jisim nurani yang terletak di hadapan Arasy yang dipikul oleh 4 orang malaikat yang sangat besar. Saiz kursi lebih kecil dari 'Arasy umpama cincin ditengah padang . Dalam bahasa mudah ia umpama singgahsana yang terletak dihadapan istana. 
17. Seluruh makhluk pun menundukkan kepala kerana takut. Lalu dimulakan timbangan amal. Ketika itu berterbanganlah kitab amalan masing-masing turun dari bawah Arasy menuju ke leher pemiliknya tanpa silap dan tergantunglah ia sehingga mereka dipanggil untuk dihisab. Kitab amalan ini telah ditulis oleh malaikat Hafazhah / Raqib & 'Atid / Kiraman Katibin. 
18. Manusia beratur dalam saf mengikut Nabi dan pemimpin masing- masing. Orang kafir & munafik beratur bersama pemimpin mereka yang zalim. Setiap pengikut ada tanda mereka tersendiri untuk dibezakan. 
19. Umat yang pertama kali dihisab adalah umat Nabi Muhammad s.a.w., dan amalan yang pertama kali dihisab adalah solat. Sedangkan hukum yang pertama kali diputuskan adalah perkara pertumpahan darah.
 20. Apabila tiba giliran seseorang hendak dihisab amalannya, malaikat akan mencabut kitab mereka lalu diserahkan, lalu pemiliknya mengambil dengan tangan kanan bagi orang mukmin dan dengan tangan kiri jika orang bukan mukmin. 
21. Semua makhluk akan dihisab amalan mereka menggunakan satu Neraca Timbangan. Saiznya amat besar, mempunyai satu tiang yang mempunyai lidah dan 2 daun. Daun yang bercahaya untuk menimbang pahala dan yang gelap untuk menimbang dosa. 
22. Acara ini disaksikan oleh Nabi Muhammad s.a.w. dan para imam 4 mazhab untuk menyaksikan pengikut masing-masing dihisab.
 23. Perkara pertama yang diminta ialah Islam. Jika dia bukan Islam, maka seluruh amalan baiknya tidak ditimbang bahkan amalan buruk tetap akan ditimbang. 
24. Ketika dihisab, mulut manusia akan dipateri, tangan akan berkata- kata, kaki akan menjadi saksi. Tiada dolak-dalih dan hujah tipuan. Semua akan di adili oleh Allah Ta'ala dengan Maha Bijaksana. 
25. Setelah amalan ditimbang, mahkamah Mahsyar dibuka kepada orang ramai untuk menuntut hak masing-masing dari makhluk yang sedang dibicara sehinggalah seluruh makhluk berpuas hati dan dibenarkannya menyeberangi titian sirat. 
26. Syafaat Nabi Muhammad s.a..w. di akhirat : 
a. Meringankan penderitaan makhluk di Padang Mahsyar dengan mempercepatkan hisab.
 b. Memasukkan manusia ke dalam syurga tanpa hisab. 
c. Mengeluarkan manusia yang mempunyai iman sebesar zarah dari neraka. Semua syafaat ini tertakluk kepada keizinan Allah Ta'ala. 
27. Para nabi dan rasul serta golongan khawas juga diberikan izin oleh Tuhan untuk memberi syafaat kepada para pengikut mereka. Mereka ini berjumlah 70 000. Setiap seorang dari mereka akan mensyafaatkan 70 000 orang yang lain.
 28. Setelah berjaya dihisab, manusia akan mula berjalan menuju syurga melintasi jambatan sirat. Siratul Mustaqim ialah jambatan (titian) yang terbentang dibawahnya neraka. Lebar jambatan ini adalah seperti sehelai rambut yang dibelah tujuh dan ia lebih tajam dari mata pedang. Bagi orang mukmin ia akan dilebarkan dan dimudahkan menyeberanginya. 
29. Fudhail bin Iyadh berkata perjalanan di Sirat memakan masa 15000 tahun. 5000 tahun menaik, 5000 tahun mendatar dan 5000 tahun menurun. Ada makhluk yang melintasinya seperti kilat, seperti angin, menunggang binatang korban dan berjalan kaki. Ada yang tidak dapat melepasinya disebabkan api neraka sentiasa menarik kaki mereka, lalu mereka jatuh ke dalamnya.
 30. Para malaikat berdiri di kanan dan kiri sirat mengawasi setiap makhluk yang lalu. Setiap 1000 orang yang meniti sirat, hanya seorang sahaja yang Berjaya melepasinya. 999 orang akan terjatuh ke dalam neraka. Rujukan: Kitab Aqidatun Najin karangan Syeikh Zainal Abidin Muhammad Al- Fathani. Pustaka Nasional Singapura 2004. Dalam sepotong ayat dan hadis ada menerangkan: "Sesungguhnya yang mengada-adakan kebohongan itu hanyalah orang-orang yang tidak beriman dengan ayat-ayat Allah dan merekalah pembohong-pembohong ." (An-Nahl ayat 105) "Barangsiapa mengatakan dariku apa yang aku tidak katakan, maka hendaklah Ia bersedia mengambil tempatnya dari Neraka."(HR: Az-Zahabi dlm Al-Kabair.)

8 orang kaum lut tertangkap di mesir


http://www.hespress.com/_img/egypt-gay-trial432.jpg
Mereka yang tertangkap memiliki pekerjaan yang baik, mereka menyewa beberapa bilik untuk melakukan liwat sesama mereka dijalan  Ahmad Arabi. Mereka yang terlibat berusia 28 sehingga 38 tahun.
وضعت أجهزة الأمن المصرية أيديها على شبكة للشواذ تتولي استقبال راغبي ممارسة الشذوذ مع الرجال، هذا ما أكده المحضر رقم 2 أحوال الذي تحرر في 5 يناير 2009 بقسم شرطة العجوزة ويروي تفاصيل سقوط أحدث شبكة للشواذ في قبضة الشرطة.
بدأت خيوط القضية بمعلومات وردت لأحد ضباط مباحث الآداب بوزارة الداخلية عن تردد بعض الشباب علي شقة في شارع أحمد عرابي في البداية ظن رجال المباحث أن الشقة تضم عددا من الفتيات اللاتي يستقبلن راغبي المتعة، إلا أن التحريات والمراقبات تأكدت من عدم دخول وخروج فتيات، وأن جميع المترددين علي الشقة من الرجال والشباب.
وسرعان ما اكتشف ضباط المباحث أن المترددين علي الشقة ما هم إلا مجموعة من الشواذ، وتوصلوا إلي تفاصيل ما يدور بداخلها حيث تبين أنها شبكة لتسهيل ممارسة اللواط يتزعمها 4 أشخاص، الأول هو م. ر. م وشهرته حماده ـ موظف كبير بقطاع الانتاج بالتليفزيون المصري ـ والثاني هو أ. أ. خ ـ شاب حاصل علي ليسانس آداب ويعمل تاجر أقمشة ـ والثالث هو ك. م. ع ـ محاسب بمنتجع شهير ـ والرابع هو ع. س. ع ـ شاب حاصل علي دبلوم صنايع ويعمل بالقطعة في صحف بتراخيص أجنبية ـ.
ودلت التحريات أنهم يجمعون الشواذ لممارسة اللواط في الشقة التي تقع بالطابق الـ16 في العقار رقم 33 ش أحمد عرابي، وباستئذان النيابة داهم ضباط مباحث الآداب الشقة وتم ضبط زعماء شبكة الشواذ الأربعة بداخلها وعثر بحوزة أحدهم وهو ع. س علي تليفون محمول يحتوي علي مشاهد مخلة للشواذ.
وتبين أنه يقوم بتصويرهم وبيع هذه المشاهد لعدد من محلات الكمبيوتر والمحمول والتي تتولي بيعها للشواذ أيضا وكذلك يقوم بعرض هذه المشاهد علي زبائنه من الشباب لترغيبهم في ممارسة الشذوذ، كما ألقي القبض علي 8 أشخاص هم م. ق.أ وشهرته زيكا 22 سنة عامل، وم. ر . ر وشهرته رامي 38 سنة سائق و: ع. خ. ع حلاق، و أ. ز. ح ـ صاحب مصنع ملابس، وح. س. أ 28 سنة صاحب مصنع ملابس بالإسماعيلية، و ع. م. أ ـ مدرس ثانوي فندقي، وشقيقين يعملان في مجال التجارة وهما س. و. م 29 سنة، وح. و. م 34 سنة، تم تحرير محضر بالواقعة، وأحيل أعضاء شبكة الشواذ الي محمود الحفناوي رئيس نيابة العجوزة الذي تولي التحقيق معهم

Kristiane Backer daripada MTV ke Makkah Al-Mukarramah memeluk Islam


http://www.kristianebacker.com/images/stories/backer/images/KB1_2_Profile.JPG
http://www.hespress.com/_img/bicker_hespress.jpg
1995 memeluk Islam 2006 telah menziarahi Makkah Al-Mukarramah.
في عام 1995 حدث تحول جذري في حياة كريستيانه بيكر عندما اعتنقت الإسلام واستقالت من عملها في تلفزيون MTV. وكتبت صحيفة”فيلت أم زونتاج” الألمانية عن حياتها الجديدة: اليوم تؤدي كريستيانه فريضة الصلاة خمس مرات في اليوم، وتصوم شهر رمضان. قبل أسابيع عرضت المكتبات الألمانية كتابها عن التحول في حياة هذه السيدة البالغة اليوم 43 سنة من العمر ويحمل عنوان”من MTV إلى مكة.. كيف غير الإسلام حياتي”.
Setelah memeluk Islam beliau dapat merasakan puncak ketenangan dan kegembiraan apabila dapat melakukan solat lima waktu sehari semalam, berpuasa di bulan Ramadhan dan dapat menziarahi Makkah Al-Mukarramah.
http://www.kristianebacker.com/index.php
Kristiane Backer is a TV presenter and journalist based in London with a pan-European career. She currently presents a monthly travel show for Travel Channel in Germany and “Matters of Faith” for Ebru TV a program that deals with different aspects of faith and culture. She also hosts galas, conferences and corporate events around Europe.
In 2009 Kristiane published her acclaimed autobiography “From MTV to Mecca” in Germany. The book is currently being translated into Turkish, Arabic and English. Kristiane is engaged in interfaith and intercultural dialogue and is a Global Ambassador for the Exploring Islam Foundation. She was recently honoured by the Arab Republic of Egypt with the Presidential medal of the Sciences and the Arts for her efforts in promoting understanding for Islam in the West.
At the age of 24 Kristiane became one of the leading presenters on MTV Europe where she interviewed many major artists and musicians of her time. She created her own youth show in Germany and presented a daily guide to culture and entertainment, “The Ticket NBC” on NBC Europe. Kristiane won several awards for her TV work. She later studied natural medicine, qualified as a homeopath and presented a health program on RTL. In 2007 she presented and produced the interfaith program “Nexus” for Press TV as well as the weekly news analyses program “WWW”

Busta Rhymes penyanyi amerika menggunakan ayat surah Al-Fatihah sebagai permulaan lagunya


http://www.hespress.com/_img/bustablack.jpg
Penyanyi amerika menggunakan surah Al-Fatihah sebagai suara latar dalam nyanyiannya. Inilah siri penghinaan terhadap ayat-ayat  suci Al-Quran dan sebagai tanda Kiamat hampir tiba. Di Malaysia sendiri ramai kumpulan nasyid telah mengalunkan ayat-ayat suci Al-Quran dan Zikir bersama muzik tanpa segan dan silu, contohnya Perkataan     , اللهُ  .. اللهُ  … اللهُ  سبحان الله والحمد لله والله أكبر  dan lain-lain lafaz zikir dipersendakan dan dipermainkan serta diperdagangkan dengan tanpa nilai. Proses yang dirancang begitu rapi dan lama, telah berjaya menjadikan lafaz-lafaz suci dalam Islam lebih hina dari lain-lain perkataan seperti  lagu kebangsaan dan lafaz ikrar lebih mulia daripada Al-Quran dan tidak boleh dipersendakan, jika ada orang ingin menghina lagu neragaku dan lafaz ikrar, pasti ada pihak yang mempertahanknnya  dan membawa isu tersebut ke pihak pengadilan mahkamah, tetapi apabila lafaz-lafaz suci ini diperhinakan secara tidak langsung, maka tiada sesiapa pun sanggup membela Kalimah Allah SWT.
Sebagai bukti sila layari : http://www.hespress.com/?browser=view&EgyxpID=10594
مغني أمريكي يستخدم بداية سورة الفاتحة في أغنيته
ويستمر مسلسل تدنيس القرآن بالغناء
استغلالا لضعف الردود الإسلامية التي تصدر بشكل محتشم إبّان المسّ بالتدنيس بالمقدّسات الربّانية، يتمّ هذه الأيام عبر اليوتوب ترويج أغنية تدنّس القرءان الكريم بالغناء، حيث يقوم أحد المغنين باستخدام بداية سورة الفاتحة أكثر من مرّة بالأغنية المُسمّاة ARAB MONEY لمغني الهيبهوب Busta Rhymes، والمسجلة في هذه النسخة بكل من رون بروز، ودايدي، وسويت بيتز، وتي بين، وأكون، وليل واين.
ويعرض مقطع اليوتوب الموضوع منذ 27 نونبر 2008 الأغنية العابثة بكلام الله على إيقاع راقص غربي بشكل كامل جذب مشاهدة ما يفوق خمسمائة وثمانية وخمسين ألف وسبعمائة وأربعة وأربعين فردا، إلى غاية رقن هذه السطور، بتقييم من طرف ألف ومئة وستة وتسعين زائرا يمنحون الأغنية العابثة ما يعادل الأربعة والنصف من الخمسة.
ويعتبر Busta Rhymes اسما فنيا لتريفور تاهييمين سميث، الأمريكي الجنسية، المزداد بتاريخ 20 ماي 1972 ببروكلين ـ نيويورك، بدأ مسيرته منذ سنة 1990 بشكل جعله يجمع حاليا بين الغناء والإنتاج والتلحين والتمثيل، بمجموع ثمان ألبومات غنائية، ويروج بشكل غير مدقّق كونه مسلما.
وتأتي هذه الفضيحة الجديدة التي تستوجب الردّ من طرف الذّائدين عن المقدّسات والساهرين على مراعاة الحقوق واحترامها  أسابيع فقط بعد فضيحة المغني الإسباني الجنسية والمغربي الأصل مرزوق منغي الذي أقدم على نفس التدنيس لكلام الإله عبر جعل آيات بينات من سورة القلم كخلفية صوتية لمقدمة إحدى أغاني ألبومه “دِي لاَ نادَا” المُصدر من مدينة مليلية، وهو أمر لم يتلقى إدّانة ووقوفا 

Tentera Israel rampas tanah petani Palestin

RAMALLAH: Israel menyita 5 juta meter persegi tanah pertanian di Beit Awla, di barat Hebron, Ttebing Barat untuk melanjutkan pembinaan tembok apartheid.
Minggu lalu, tentera Israel mengerahkan petani di Beit Awla mengosongkan tanah mereka yang akan ditukar menjadi kawasan ketenteraan.
Sulaiman Al Adem, Ketua Majlis Perbandaran Beit Awla melaporkan kejadian itu kepada pihak berkuasa Palestin dan menggesa tindakan diambil terhadap tentera Israel.
Menurutnya tentera Israel merampas tanah petani di Beit Awla, Khalat Al Nahla dan Umm Al Khanazeer.
Beliau berkata, tentera Israel memberi tempoh 45 hari kepada petani untuk membuat rayuan membantah perintah itu di Mahkamah Israel.
Petani juga dilarang datang ke kawasan tanah yang dirampas jika tidak mahu nyawa mereka melayang. – Agensi
Sumber : Harian Metro

Kabbalah: Sihir dan Penyembahan SyaitanBaphomet adalah satu dari puja-pujaan kaum Kabalis yang mewakili syaitan. Makhluk ini berkepala kambing bertanduk atau dikenal dengan kambing “Mendes”, lambang kuno untuk syaitan. Penampilannya melambangkan kekuatan-kekuatan hitam disatukan dengan kemampuan beranak-pinak seperti halnya kambing. Di dahi, diantara dua tanduk dibawah jamung, adalah lambang pentagram. Bahagian bawah badannya diselubungi kain hitam melambangkan kerahsiaan. Baphomet digambarkan sebagai makhluk hermaphrodit dengan mempunyai buah dada lambang kewanitaan dan phallus lambang kelelakian. Dua ular melingkar di phallus yang berdiri. Ular juga merupakan simbol dari syaitan. Sayap melambangkan kemampuan Lucifer untuk Terbang.


"Bila kita telah menjadi penguasa kita harus memandang sebagai hal yang sama sekali tidak dikehendaki keberadaan agama-agama lainnya kecuali agama kita; menyatakan hanya ada satu Tuhan yang oleh takdir-Nya kita telah ditentukan sebagai 'Ummat Pilihan', dan yang melalui takdir-Nya pula nasib kita menyatu dengan masa depan dunia. Karena alasan inilah kita harus menghancurkan semua agama lainnya. Kalau ada muncul atheisme yang baru, sebagai langkah transisi faham ini tidak akan menghalangi tujuan kita." ('Protokol Zionisme yang Keempat-belas)

Kepercayaan Qabala

Akibat mengalami penindasan yang panjang selama beribu tahun kaum Yahudi memelihara kepercayaan nenek-moyang mereka yang pada dasarnya menyimpang bahkan bertentangan dengan aqidah yang diajarkan oleh Nabi Musa a.s. Kepercayaan kuno itu dipelihara dengan keyakinan untuk mempertahankan kewujudan mereka. Di antara kepercayaan yang tertua dan paling dihormati adalah kepercayaan 'Qabala', atau kadangkala ditulis 'Kabbala'. Nama Qabala diambil dari kata Ibrani 'qibil', yang maknanya "menerima". Qabala dalam hal ini berarti "menerima doktrin okultisme (ilmu sihir) rahsia".

Sejak masa Nabi Ibrahim a.s. meninggalkan Sumeria (Iraq sekarang ini) sampai dengan penjajahan Rom atas Palestina, Qabala tetap merupakan kepercayaan Yahudi yang sangat rahsia, yang ajarannya hanya diketahui oleh anggotanya, yang disampaikan dengan cara dari mulut-ke-mulut, disampaikan oleh para pendeta tinggi kepada para ahli bawahan. Selama period ini para pendeta tinggi itu tinggal di Sumeria, kemudian menyebar ke Mesir Kuno, dan Palestin Kuno. Salah seorang pendeta tinggi Qabala ialah Samiri, tokoh yang mengajak Bani Israel yang baru saja keluar dari tanah Mesir untuk menyembah sebuah patung anak sapi yang terbuat dari emas, tatkala mereka ditinggalkan oleh Nabi Musa a.s. berkhalwat di gunung Tursina di Sinai untuk menerima wahyu 'Firman yang Sepuluh' dari Allah.


Gambar Kambing "Mendes" peninggalan Mesir kuno

Beberapa waktu sesudah berakhirya penjajahan Rom di Palestin, para pendeta tinggi Qabala memutuskan tradisi okultisme kuno itu untuk dirakam secara tertulis ke atas papyrus berupa gulungan ('scroll') sebagai usaha agar ajaran itu dapat diwariskan kepada generasi Yahudi berikutnya. Selama masa pendudukan Rom itu ajaran Qabala dihimpun dari berbagai tradisi lisan ke dalam beberapa gulungan, dan akhimya dijilid ke dalam sebuah kitab yang utuh.

Tugas menghimpun ajaran yang masih berupa lisan itu dibebankan kepada dua orang, yaitu 'Rabbi' (Guru) Akiva ben Josef, yang menjadi ketua Majlis Tinggi Pendeta Sanhedrin pada waktu itu, dan pembantunya Rabbi Simon ben Joachai. Pada waktu itulah Qabala disistematikkan menjadi dua jilid : 'Sefer Yetzerah' (Kitab Genesis, tentang Penciptaan Alam Semesta), dan 'Sefer Zohar' (Kitab Keagungan).


Salah satu simbol dari syaitan adalah kepala kambing “Mendes”. Imej hitam seram ini melambangkan kekuatan hitam. Simbol kambing digunakan sebagai kekuatan regeneratif Lucifer. Untuk menegaskannya, sebuah phallus laki-laki diletakkan di atas kepala kambing, sekali lagi untuk menekankan kemampuan regeneratif Lucifer. Pentagram diatas kepala kambing adalah satu lagi simbol dari kepala kambing, yaitu setiap ujung bintang mewakili kedua tanduk, kedua kuping dan dagu kambing. Maka dengan itu dilambangkan dengan pentagram terbalik, yaiut dua ujung bintang keatas, satu ujung kebawah. Api diatas phallus juga simbol dari Lucifer, yaitu sifat keapiannya

Kitab Zohar penuh dengan ayat-ayat yang bersifat rahsia dan perumpamaan, dan ayat-ayat itu hanya dapat difahami melalui Kitab Yetzerah, semacam kitab terjemahan. Beberapa abad sesudah Masehi, di Eropah muncul kitab ajaran Qabala yang baru bemama 'Sefer Bahir'- 'Kitab Cahaya'. Ketiga kitab itu semuanya tertulis dalam bahasa Ibrani, yang kemudian atas pertimbangan pragmatisme diterjemahkan ke dalam berbagai bahasa Eropah. Ketiga kitab Qabala itu memuat ajaran sangat suci bagi kultus sesat, penyembahan kepada Iblis, dan menjadi buku pegangan Gereja-gereja Iblis di seluruh dunia.

Lambang dari Gereja Iblis

Kaum Yahudi Qabalis, sebagaimana ajaran Samiri, secara terang-terangan menyatakan permusuhan mereka kepada Tuhan Yang Maha Esa, Maha Pencipta Alam Semesta. Menurut iman mereka Iblis, atau Lucifer, sebagaimana mereka menyebutnya dengan penuh hormat, telah "diperlakukan dengan tidak adil" dan ia adalah satu-satunya tuhan yang patut disembah. Iblis adalah tuhan mereka.

Iblis, atau khususnya 'syaitan', dalam bahasa-bahasa Semit (termasuk bahasa Arab) berarti "pemberontak", yakni "memberontak kepada Allah", karena itu kaum Qabalis tidak menyebutnya dengan nama Iblis. Mereka menyebutnya dengan nama Lucifer, yang berati "pembawa sinar cahaya". Penggunaan kata Iblis dianggap sebagai penghinaan kepada tuhan mereka. Kata Lucifer bererti cahaya, terang, pencerahan dan sebagainya.

Salah satu tema penting yang berkaitan dengan kepercayaan Qabala ialah kekuasaan yang datang dari cahaya, api, dan matahari. Ketiga hal itu menjadi perlambang dari ajaran penyembahan kepada Iblis, Yang dipercayai diciptakan dari api. Segala sesuatu yang berkaitan dengan cahaya, api atau matahari, merupakan perlambang dari Iblis.

Ajaran Qabala menjelaskan adanya hierarki kekuasaan yang mereka sebut "sefrotim", yang dalam bahasa Ibrani berarti "penyinaran". Ada sepuluh 'sefrotim', yang dalam bahasa Ibrani disebut 'sitra ahra', yang artinya "sisi lain". Penyinaran 'sefrotim' diwakili oleh sejumlah makhluk halus yang dalam bahasa Ibrani disebut 'shedim'. 'Shedim' terdiri dari sejumlah roh. Roh tertinggi adalah Lucifer sebagai "pembawa cahaya". Semua roh yang disebut 'shedim' itu tercipta dari asal api. Oleh karena itu api menjadi sesembahan terpenting dalam ajaran Qabala. Beberapa di antara 'shedim' itu ada yang berkahwin dengan manusia, dan mereka ini disebut 'mazzikim', atau "shedim yang tidak berbahaya", dan anak hasil perkawinan itu bila lahir disebut 'banim shovavim' yang artinya "anak haram-jadah".

Menurut ajaran Qabala manusia tidak memerlukan akan Allah, bahkan menurut mereka manusia bisa menjadi manusia suci yang setara dengan tuhan. Mereka menyebut faham yang deseptik ini dengan Istilah 'humanisme', bahwa manusia berdaulat untuk mengatur hidupnya sendiri di dunia. Kaum Qabalis menyebarkan paham ini kepada kaum non-Qabalis untuk menghancurkan keimanan manusia kepada Allah.

Kaum Qabalis seringkali menggunakan simbol-simbol seks untuk mewakilkan 'humanisme'. Organ lelaki disimbolkan dengan 'phallus' ('lingga'). sebagai perlambang kekuasaan regeneratif, atau kekuasaan untuk berkembang biak. Sedangkan organ wanita dilambangkan oleh pelataran yang disebut 'yoni' yang memperlambangkan kawasan kesuburan. 'Yoni' disebut juga dengan nama lain, "Ibu Pertiwi" ('Mother Earth ').

Monumen Obelisk George Washington melambangkan phallus Lucifer, yaitu kekuatan generatif. Ia menghadap ke balkoni separuh lengkung Rumah Putih, simbol dari kekuatan reproduktif organ wanita. Simbol-simbol kaum Qabalis ini bukan hanya terdapat di Mesir Kuno berupa obelisk, yaitu tugu batu tegak, tetapi oleh kaum Qabalis dibawa bersama mereka dan kemudian berkembang ke berbagai ibukota dunia seperti di Washington, DC. dan ibukota-ibukota Eropa. Obelisk yang didirikan umumnya menghadap ke bangunan pusat kekuasaan sebagai perlambang kekuasaan (kejantanan) bahkan obelisk semacam didirikan juga di Saint Peter Basillica, Vatikan.

Kaum Qabalis juga menggunakan imej segitiga dan bangunan piramid untuk mewakili struktur hierarki mereka. Para elit Qabalis duduk pada puncak piramid menguasai jisim yang berkewajiban menopang piramida tersebut. Lambang kaum Qabalis, piramid dengan sebiji mata Lucifer yang "selalu mengawasi dan menguasai", terdapat pada sisi belakang matawang kertas dolar Amerika sekarang ini. Kaum Qabalis juga menggunakan lambang dua buah segitiga yang dipasang menjadi satu dengan posisi masing-masing terbalik, menjadi bintang segi-enam yang kini oleh orang Yahudi ditransformasikan seolah-olah sebagai 'bintang Nabi Daud as”. Dua buah bintang segitiga masing-masing dengan posisi terbalik sebagai lambang Lucifer itu disalahtafsirkan oleh kaum Qabalis sebagai lambang bintang dari "Nabi Daud" pada tahun 1948 di PBB. Penciptanya adalah Joseph Stalin, diktator Soviet Union, sebagai negara pertama yang mengakui negara Yahudi Israel.

Selain itu kaum Qabalis juga menggunakan lambang bintang segilima yang terbalik, dua hujung menghadap ke atas, dua hujung menghadap ke samping dan satu hujung menghadap ke bawah, yang melambangkan dewa berkepala kambing 'Mendes'. 'Mendes' adalah nama lain dari Lucifer. Dua hujung bintang yang menghadap ke atas merupakan tanduk, dua hujung yang ke samping adalah telinganya, dan hujung yang menghadap ke bawah adalah dagunya.

Kepercayaan Qabala selanjutnya tumbuh dan berkembang baik dalam jumlah maupun dalam kekuasaan ke seluruh dunia dalam berbagai bentuk dan aspeknya di dalam masyarakat. Para penyembah Iblis ini menggunakan kebohongan, pemerasan, rasuah, seks bebas, dan bahkan kekerasan, untuk mencapai tujuannya membangun penguasaan kehidupan di dunia. Ajarannya bertujuan untuk menghancurkan kepercayaan kepada Tuhan Yang Maha Esa, Pencipta Alam Semesta, dan siapa saja yang menghalangi penyembahan Lucifer.Ini adalah segel kenegaraan Amerika Serikat yang terdapat pada mata uang Satu Dólar Amerika. Sebiji mata Lucifer yang selalu "melihat dan menguasai, menyinar bagai matahari”, terletak di puncak piramida. Kata-kata atin “Anuit Coeptis – Novus Ordo Seclorum” berarti – Konspirasi Kia – sebuah Tata Dunia Baru”

Hexagram atau bintang berhujung enam dibentuk dari dua segitiga yang saling mengunci. Segitiga adalh lambang Qabalis paling umum. Segitiga yang ujungnya menghadap kebawah adalah lambang wanita yang sesuai dengan Yoni dan juga disebut segitiga air. Segitiga yang hujungnya menghadap keatas adalah lambang laki-laki, lingga atau phallus, mewakili tuhan mereka Lucifer dan disebut juga Segitiga Piramid atau Piramid Air. Kesatuan mereka menghasilkan kekuatan yaitu prinsip generatif. Selain itu, kedua segitiga tersebut mempunya arti esoterik. Segitiga yang menghadap kebawah disebut juga Segitiga Ketuhanan, segitiga yang menghadap keatas disebut Segitiga Piramid, yang juga simbol manusia sempurna. Kemudian mereka menunjukan bagaimana manusia bisa menjadi tuhan, gagasan utama dai Humanisme. Setiap sisi ari segitiga membentuk ‘66 karena itu hexagram mengandung ‘666’. Hexagram digunakan pada riual-ritual sihir dan juga dianggap sebagai simbol dar kekuatan utama syaitan. Hexagram digunakan untuk memanggil syaitan untuk mengguna-guna atau mengutuk sang korban. Isitilah “to hex” dalam bahasa Inggeris yang ertinya mengguna-guna atau mengutuk datang dari amalan ini.


Kepercayaan Qabala - Aliran Zoroaster di Parsi

Zoroasterisme adalah salah satu cabang dari kepercayaan Qabala yang menyebar ke Parsi dengan amalan keagamaannya lebih menekankan pada sihir bersamaan dengan penyembahan kepada Iblis. Para pcmimpin agama Zoroaster disebut dengan nama 'magi', ritual agamanya disebut 'magus', dan dari kata inilah kemudian menjadi kata 'magis', dan al-Hadith menyebut Zoroasterisme dengan nama Majusi.

Ritual para 'magi' bertujuan untuk menyempumakan seni sihir okultisme dan ilmu tenung, tuju-tuju, dan 'guna-guna' dengan melalui bantuan jin dan roh-roh halus. Cabang kepercayaan Qabala juga berkembang ke Mesir Kuno di masa Fir'aun. Ilmu astrologi (peramalan nasib yang dikaitkan dengan posisi bintang-bintang tertentu - zodiak), numerologi (peramalan berdasarkan angka-angka yang dikaitkan dengan huruf), berkembang di Sumeria, kemudian ke Mesir, ke Babilonia, dan ke Persia, yang dihubungkan dengan penyembahan roh-roh halus.

Ajaran Qabala di Persia tertulis di dalam kitab suci mereka yang dinamakan 'Avesta' . Di dalam 'Avesta' Lucifer disebut dalam bahasa Parsi Kuno dengan nama 'Ahuramazda' atau 'Ormuzd', yaitu sang "pembawa cahaya". Untuk menghormati 'Ormuzd', atau Lucifer, kaum Qabalis Zoroaster menyembah api dan matahari sebagai lambang Lucifer. Kepercayaan Qabala Zoroaster bertahan hidup selama lebih dari seribu tahun sampai Parsi ditaklukkan oleh Islam pada tahun 651 Masehi. Meskipun demikian agama ini masih dianut secara sembunyi-sembunyi oleh sebagian kecil pemeluknya di Iran sampai dengan sekarang ini.


Qabala di Jerusalem

Di Palestin kelompok Qabalis dipimpin oleh Herodus II, gabenor Rom di Jerusalem, dengan dua orang pembantunya, Ahiram Abiyud dan Moav Levi. Herodus II memimpin kaum Qabalis melawan penyebaran ajaran Jesus. Kelompok ini berupaya membangun kembali Haikal Sulaiman di Jerusalem sebagai pangkalan gerakan mereka.

Majlis Kuasa Rahsia Qabala yang beranggotakan sembilan orang pendeta Qabala bersidang pada tanggal 10 Agustus 43Masihi dipimpin langsung oleh Herodus II, Abiyud, dan Levi. Sidang pada hari itu memutuskan untuk mengakhiri kegiatan Jesus serta para muridnya. Adalah Herodus II yang memerintahkan untuk menyembelih Nabi Zakaria a.s. dengan menggunakan gergaji pemotong kayu. Ia kemudian memerintahkan juga membunuh Nabi Yahya a.s. dan memerintahkan mempersembahkan kepala Nabi Yahya a.s. yang telah dipenggal itu di atas sebuah dulang ke hadapannya.

Dengan kekuasaannya yang luar biasa ia berhasil memerintahkan Majelis Tinggi Pendeta Sanhedrin, badan tertinggi pada hierarki kependetaan Yahudi, agar mengeluarkan dekrit hukuman mati berdasarkan hukum Rom di atas kayu salib terhadap Jesus dengan tuduhan telah menghina Tuhan. Herodus II juga memerintahkan membunuh Peter, murid Jesus melalui kaki -tangannya bernama Nero.

Dalam waktu singkat paling tidak berdiri 40 gereja yang dipengaruhi dan mengikuti ajaran Injil versi Qabala di seluruh tanah Palestin. Dalam tempoh yang tidak terlalu lama ajaran Injil versi Qabala berkembang ke seluruh wilayah kekaisaran Rom dan membangun di Eropah.
MistisFiles: Kabbalah: Sihir dan Penyembahan Syaitan