Rodrigo Alves sanggup membelanjakan wang yang banyak untuk menjalani pembedahan plastik semata-mata mahu kelihatan kacak dan sempurna. AGENSI
Menurut portal Mail Online, Rodrigo Alves, yang dikenali sebagai ‘Manusia Ken Doll’ kerana memiliki penampilan seperti patung kanak-kanak itu, sanggup menghabiskan wang kira-kira AS$250,000 (RM936,925) untuk menjalani pelbagai pembedahan plastik bagi ‘membetulkan’ badan supaya menjadi lebih sempurna.
Sebelum ini, lelaki berusia 31 tahun yang bekerja sebagai pembantu penerbangan itu telah menjalani kira-kira 32 pembedahan plastik termasuk pembedahan hidung, pembinaan semula rahang, pipi dan membentuk dagu yang runcing.
“Julai ini, saya akan menjangkau usia 32 tahun dan tanda-tanda penuaan akan bermula sebab itu saya mahu melakukannya (pembedahan plastik) bagi kelihatan sentiasa muda,” ujarnya.
Alves berkata, faktor keguguran rambut yang ke­terlaluan mendorong dirinya membuat pemindahan rambut yang dilakukan dengan menggunakan kaedah FUT (Follicular Unit Transplantion).
“Pembedahan plastik telah mengubah kehidupan saya dan saya kini semakin yakin dan gembira,” ujarnya yang juga bekerja sebagai perunding imej bagi golongan lelaki.
Baru-baru ini, Celso Santebanes, yang juga dikenali sebagai Manusia Ken Doll kedua meninggal dunia pada usia 20 tahun selepas lima bulan bertarung dengan penyakit leukemia.
Santebanes dikatakan antara yang terkenal daripada ketiga-tiga karektor Manusia Ken Doll, termasuk Justin Jedlica dan Rodrigo Alves kerana mempunyai model anak patung sendiri dan sering bekerjasama dengan ‘Barbie Manusia’, Valeria Lukyanova.