Pages

Saturday, March 6, 2010

Syaitan

Syaitan atau juga Setan, (Arab: شيطان, Shaitan; Ibrani Piawai: שָׂטָן, Satan; Ibrani Tiberia Śāṭān; Greek Koine: Σατανάς, Parsi: اهریمن, Satanás; Aramia: סטנא, Saṭänä; Ge'ez: ሳይጣን Sāyṭān, Turki: Şeytan), , seperti yang diketahui dalam agama Islam, Kristian dan Yahudi, asalnya adalah salah satu golongan Malaikat yang paling beriman dan amat taat,pintar,patuh dan kuat beribadah kepada Allah.Golongan syaitan ini yang diketuai oleh (Azazel)selepas ingkar dengan perintah Allah disebut(iblis laknatullah)@(devil of lucifer). Walau bagaimanapun, menurut Islam, Syaitan dicipta dari api oleh Allah S.W.T. dan juga dikatakan berasal dari golongan Jin sebelum dipilih menjadi Malaikat. Ini membezakannya dari malaikat-malaikat lain. Disebabkan iblis ini menentang perintah Allah, dia diusir dari golongan malaikat dan dari Syurga, kerana ingkar akan perintah Allah untuk sujud kepada Nabi Adam sebagai penghormatan ciptaan-Nya yang mulia. Menurut agama Islam, Tuhan meletakkan taraf manusia lebih tinggi daripada makhluk-makhluk yang lain kerana mereka diberikan akal - terutamanya untuk membandingkan yang buruk dari yang baik. Syaitan membangkang ciptaan Tuhan pada manusia dan mencegah dari menyujud di hadapan Adam seperti dilakukan oleh para malaikat lain. Tuhan bertanya kepada Syaitan: "Apakah yang mencegahmu sujud menghormati sesuatu yang telah Aku ciptakan dengan tangan-Ku?" Syaitan menjawab: "Aku adalah lebih mulia dan lebih unggul dari dia. Engkau ciptakan aku dari api dan menciptakannya dari lumpur." Ini menunjukkan bahawa Syaitan merasa dirinya lebih bertaraf tinggi dari Adam kerana dia diperbuat dari api dan Adam diperbuat dari tanah, yang dianggap tidak bersih dan rapuh. Syaitan berjanji dan berkata di hadapan Tuhan, Nabi Adam dan para malaikat bahawa dia akan membinasakan Adam dan seluruh keturunannya (iaitu golongan manusia) sampai hari Akhirat kelak. Allah bersabda bahawa manusia yang mengikuti perintah-Nya tidak akan dibinasakan oleh Syaitan, tetapi yang mengikuti Syaitan akan turut dibinasakan dan diseksa di api neraka pada hari Akhirat. Syaitan juga yang memyebabkan Nabi Adam dan isterinya Siti Hawa terkeluar dari Syurga, walaupun mereka telah diampunkan oleh Allah, dan bisikannya menyebabkan anak mereka Qabil membunuh Habil.

[sunting] Anak-anak iblis laknatullah@devil of lucifer

syaitan merupakan golongan penghasut yang juga merupakan anak-pinak dan keturunan kepada iblis laknatullah.Namun begitu,dikatakan iblis mempunyai 7 ekor anak yang mempunyai tugas jahat yang berbeza.setiap dari mereka telah melahirkan keturunan yang lain hasil dari perbuatan zina antara mereka dan syaitan-syaitan betina yang lain.Anak-anaknya adalah:
1.Tsabr:tugasnya adalah menggoda manusia berbuat maksiat ketika manusia sedang dalam kesusahan dan berada dalam kesedihan.Ketika manusia dalam kesusahan dan mendapat musibah, maka datanglah Tsabr dan kuncu-kuncunya membisik manusia agar melakukan segala kejahatan seperti berzina,bunuh diri,menghisap dadah,minum arak,berjudi supaya manusia itu terus leka dan jangan kembali kepada Allah.
2.A'war:tugasnya adalah menghasut manusia supaya mendekati zina dan terus melakukannya dengan apa cara sekali pun.A'war dan pengikutnya akan menggambarkan keenakan dan keseronokan berzina dalam akal fikiran manusia dan mengobar-kobar kan nafsu.
3.Miswath:tugasnya adalah menyampaikan berita dusta atau penipuan yang mampu menimbulkan kemarahan dan fitnah besar,agar manusia itu akan kucar-kacir,hilang pertimbangan dan saling tuduh menuduh sehinggakan menyebabkan pertempuran yang hebat dan dahsyat.
4.Dasim:Tugasnya adalah menyebarkan sifat emosi yang keterlaluan,mudah marah, dan permusuhan.selalunya dalam kes rumahtangga dasim akan cuba meruntuhkan institusi kekeluargaan.
5.Zaknabur:Tugasnya adalah memastikan dunia ekonomi dan perniagaan akan tergugat.menghasut para pedagang agar sentiasa tamak dalam mengaut keuntungan,kecurangan dan penipuan dalam muamalah(perhubungan).Memastikan pengurangan dalam timbangan dan bekalan,kelumpuhan ekonomi melalui sistem inflasi.serta merupakan pengajak utama manusia dalam melakukan riba(bunga atau faedah dalam perniagaan).
6.Khanzab:Menghalangi umat Islam dalam melakukan solat,menggangu umat Islam dalam melakukan solat(sembahyang).serta mencari jalan agar dapat menyebabkan manusia tidak akan dapat menyembah Allah dan mengelakkan agar sembahyang menjadi sempurna.
7.Walhan:Menggangu umat Islam agar sentiasa was-was dalam berwudhuk(bersuci sebelum melakukan sembahyang).ini akan menyebabkan umat Islam tidak sah dalam solatnya.Wuduk merupakan kepentingan yang amat perlu dititik beratkan sewaktu beribadah kepada Allah.Walhan juga,menyebabkan manusia agar sentiasa membazir dalam menggunakan sesuatu perar atau benda.
Jadi diingatkan agar manusia sentiasa beringatkan bahawa syaitan merupakan musuh utama yang amat perlu dielakkan.Allah SWT sama sekali melarang untuk hambanya mengikut taghut(perkara yang melampaui batas seperti menyembah selain Allah)dan menjadikan syaitan sebagai idola dalam aktiviti seharian.

[sunting] Aset-aset yang Digunakan Syaitan untuk Menggangu Manusia

Mancung/Paruh Syaitan membuatkan manusia Lupa Sabda Muhammad Rasullullah:"Sesungguhnya syaitan itu meletakkan muncungnya diatas hati anak Adam,maka jika manusia ingat kepada Allah,maka mundurlah ia dan jika manusia itu lupa kepada Allah,dipatuklah hatinya"(Hadis Riwayat Ibnu Jauzi)
syaitan menangis Sabda Muhammad Rasullullah:"Apabila anak Adam membaca Surah Assajadah,lalu ia sujud,nescaya menyingkirlah syaitan sambil menangis dengan meratap:"Ah...Celakalah aku.Anak Adam disuruh sujud lalu ia sujud maka ia mendapat syurga,tetapi aku disuruh sujud maka membangkang,maka aku mendapat neraka"(Hadis Riwayat Ahmad,Muslim,Ibnu Majah)
syaitan kencing Dari Ibnu Masud dia berkata:Diceritakan(Allah)kepada Nabi Muhammad SAW tentang seseorang lelaki yang tidur hingga Subuh(waktu Fajar Pagi),sabda Baginda:"Itulah orang lelaki yang dikencingi oleh syaitan pada kedua telinganya"(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(As-Syaikhan)
syaitan tertawa(ketawa) Nabi bersabda bermaksud:"Apabila menguap salah seorang kamu dalam solat,maka hendaklah ia tutup mulutnya sedapat mungkinbdan jangan ia mengucap "Ahhh...",kerana sesungguhnya yang demikian itu dari syaitan dan ia tertawa kerananya."(Hadis Riwayat Bukhari).
syaitan mempunyai rambut dan janggut yang kusut "Dari Atha bin Yasr dia berkata:Telah datangnya lelaki kepada Rasullullah SAW dalam keadaan kusut rambut dan janggutnya,maka Rasullullah memberi isyarat kepada lelaki itu,seakan-akan disuruhnya membereskan(meluruskan) rambut dan janggutnya.Maka orang itu mengerjakannya,kemudian ia kembali.Maka Rasullullah SAW bersabda:"Bukankah ini lebih baik darpada seseorang yang datang dengan kusut rambutnya seperti syaitan."(Hadis Riwayat Malik)
syaitan menyilangkan(mematah-matahkan) jari tangan:Nabi Muhammad Bersabda(memberitahu):Apabila salah seorang kamu berada di dalam masjid ,maka janganlah sesekali menyilangkan(mematah-matahkan)jari tangan,kerana menyilangkan jari-jari tangan itu dari syaitan.Dan seorang kamu tetap dalam pahala solat selama ia berada di dalam masjid(mosque) sehingga ia keluar darinya."(Hadis Riwayat Ahmad).
syaitan masuk dalam aliran darah manusia:Sabda Rasullullah SAW bermaksud:"Sesungguhnya syaitan itu berjalan dalam diri manusia mengikuti pejalanan darah.Oleh sebab itu,aku takut syaitan melontarkan sesuatu tuduhan atau satu kejahatan dalam hatimu"(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(as-Syaikhan)
syaitan takut orang yang solat berjemaah:Sabda Nabi Muhammad yang bermaksud:"Jika ada tiga orang di desa atau digunung yang tidak menunaikan solat berjamaah,nescaya mereka dikusai oleh syaitan.Oleh sebab itu,hendaklah kamu berjamaah kerana sesungguhnya serigala tidak akan memakan kambing melainkan yang terpisah sendiri dari rombongan"(Hadis Riwayat Abu Daud).
Hentakan kaki syaitan menyebabkan wanita istihadhah(mengeluarkan darah haid secara berlebihan walaupun dalam keadaan sihat).Dari Amnah binti Jahsy bahawa ia keluar darah banyak dan deras(mengalir-ngalir) dari kemaluannya(darah istihadhah),lalu ditutup dengan kapas masih juga keluar dan ditutup dengan kain masih juga keluar.Rasullullah bersabda:"Sesungguhnya darah yang keluar deras itu adalah salah satu hentakan kaki dari hentakan-hentakan kaki syaitan."(Hadis Riwayat Ahmad,Abi Daud dan Tirmidzi)
nota:Kini bagi merawati masalah tersebut dari terus menerus yang boleh menyebabkan mudarat jika terus dibiarkan kaedah perawatan islam diperkenalkan dengan menggunakan bahan-bahan berteraskan alam semula jadi dan menggunakan ayat-ayat tertentu.Teknologi perubatan moden pun telah dapat merawati masalah itu itu dari terus berlaku.
syaitan menghadang di saf solat.Sabda Rasullullah:"Apabila salah seorang kamu solat(sembahyang dengan memakai batas(Sutroh)(penghadang),lalu ada orang yang melintas dhadapannya(dalam kawasan solat,dibawah penghadang)maka hendaklah ia menghalanginya.Tetapi jika orang itu enggan(dalam keadaan curiga,melintasi dengan sengaja berulang kali)maka boleh orang itu diperangi(usir atau dibunuh),kerana dia itu tidak lain adalah syaitan".(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(As-Syaikhan)
Rasullullah SAW menangkap dan mencekik syaitan:"Ketika Nabi SAW akan melakukan solat,lalu datang kepadanya syaitan hendak memutuskan solatnya.Maka Nabi Muhammad SAW menangkapnya(syaitan itu)lalu mencekiknya sehingga keluar air liurnya diatas tangannya(Nabi)."(Diceritakan oleh Ibnu Qoyyim)
syaitan kentut:"Apabila diseru untuk melakukan solat(laungan azan),maka mundurlah syaitan sampai terkentut sehingga ia tidak mendengarkan azan,maka selesai azan ia kembali lagi.Dan apabila akan berdiri solat(laungan iqamah),ia mundur lagi dan apabila selesai iqamah,ia datang kembali"(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(as-Syaikhan).
syaitan menyelit disaf solat yang renggang:Sabda Muhammad Rasullullah:"Luruskan saf-safmu,rapatkan bahu-bahumu(dalam solat) dan berlaku lembutlah terhadap tangan-tangan saudaramu dan tutuplah tempat-tempat renggang kerana seungguhnya syaitan masuk(menyelitkan diri)pada celah-celahmu,bagaikan anak kambing yang menyelit di celah-celah induknya."(Hadis Riwayat Ahmad dan Thabrany)
syaitan menghalangi khusyuk solat(menyempurnakan sembahyangnya)."Dari Aisyah berkata:Aku pernah bertanya kepada Rasullullah SAW tentang menengok dalam solat(melihat-lihat kemana-mana arah tanpa perlu)maka sabda Nabi Muhammad SAW:"Itu adalah curian cepat yang dicuri syaitan dari hambaNya(Allah)"(Hadis Riwayat Bukhari,Ahmad,An-Nasai dan Abu Daud)(Hadis Sahih)
Sabda Rasullullah lagi yang bermaksud:"Akan datang syaitan pada seseorang kamu dalam solatnya,lalu syaitan mengingatkan kepadanya,keperluan begini dan begitu.Maka janganlah ia menurutinya.Dan syaitan datang pula pada waktu tidurnya,maka syaitan memberikan berita mimpi buruk padanya,maka janganlah diikutinya(mempercayainya)".(Hadir Riwayat Abu Daud dan Tirmidzi)
syaitan membuat mimpi buruk:Muhammad Rasullullah SAW bersada yang bermaksud:"Apabila seseorang kamu bermimpi yang tidak disukai(mimpi buruk),maka hendaklan ia meludah kesebelah kiri tga kali dan hendaklah membaca:
A'uzubillah hi minasyaitan nir rajim maksudnya:"Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang direjam".
Dan hendaklah ia pindah dari lambungnya ketika hendak tidur yang ia sedang ada diatasnya".(Hadis Riwayat Muslim,Abu Daud,An-Nasai dan Ibnu Majah).
syaitan mencelak mata.syaitan akan mencelak mata para pendengar ceramah agama atau khutbah supaya para pendengar akan tertidur dan leka tidak menghayati apa-apa yang dikatakan oleh penceramah.
syaitan mengincu bibir.syaitan akan mengicu bibir para pendengar ceramah supaya dapat berbual-bual dengan temannya dan dapat mengeluar kata-kata kesat.
syaitan akan mengetuk para pendengar ceramah dengan tongkatnya agar dapat membuat bising dan tidak akan duduk diam,disamping membuat kacau dan kekalutan.
Banyak lagi propaganda yang telah dilakukan oleh syaitan untuk menyesatkan manusia supaya tidak dapat manusia itu berpaut kembali kepada tali akidah dan ajaran Allah yang tulus dan benar.Manusia diingatkan agar behati-hati menjalani kehidupan ini agar tidak terpedaya dengan dakyah-dakyah syaitan.
Tujuan Allah menciptakan syaitan adalah untuk menguji tahap keimanan manusia itu kepada Allah.Sesiapa yang terpedaya dengan ajakan syaitan Allah akan membalas dengan azab sensara yang pedih di dunia dan di akhirat.Manakala orang yang berbuat baik dan berjaya menyekat kejahatan syaitan ,Allah akan membrikan penghargaan yang tidak erkira dan dibalas dengan Syurga dan kehidupan yang tetap berbahagia.
Allah tidak akan menguji manusia itu dengan berlebih-lebihan dari kemampuan orang itu sahaja.syaitan merupakan salah satu bencana kepada orang yang ingkar kerana mereka akan terus mengikuti syaitan selagi mereka tidak mendapat restu dan inayah dari Allah.
Dikatakan juga orang yang dirasuki syaitan atau jin jahat sebenarnya adalah orang yang mempunyai kelemahan dalam iman disamping jiwa raganya yang kosong dan lemah rohani, zahir dan batinnya.syaitan mudah untuk mendekati orang yang mempunyai sifat demikian dan menjadi penempatan(perumah) bagi syaitan.Pengubatan Islam sahaja yang mampu menghalau perkara tersebut dari terus membahayakan manusia.
syaitan yang cuba untuk mendengar rahsia Kerajaan Allah di langit.Allah akan melontarkan api-api dilangit(asteroid,meteor atau meteorid)kepada syaitan.Dlam kejadian itu,dengan izin Allah ada juga syaitan yang berjaya mendapatkan maklumat atau rahsia dari Kerajaan Allah di langit.Demikian dari situ lah munculnya golongan sihir(golongan manusia yang suka mengamalkan ilmu mistik atau ilmu hitam yang sudah diduga banyak melakukan penyimpangan akidah dan kepercayaan kolot) yang cuba menjadikan syaitan sebagai rakan dan akhirnya mudah untuk golongn sihir membuat penipuan dan kejahatan didalam bumi ini.
syaitan akan dimatikan oleh malaikat maut @ Azrael Angel @ Malaikat Izrail atas arahan Allah,pada akhir zaman nanti setelah Allah membinasakan segala-galanya yang berada di alam buana dan semesta ini.syaitan akan dihidupkan kembali untuk menerima janji Allah sebagai bahan bakar dalam neraka.Pada waktu itu peneman syaitan yang turut binasa adalah manusia dan jin yang ingkar dengan perintah Tuhan serta batu-batuan.


Firman Allah SWT yang bermaksud:
"Katakanlah(Wahai Muhammad):"Aku berlindung kepada (Allah) Pemulihara sekalian manusia.Yang Menguasai sekalian manusia,Tuhan yang berhak disembah oleh sekalian manusia, Dari kejahatan pembisik,penghasut yang timbul tenggelam,yang melemparkan hasutannya ke dalam hati manusia,(iaitu pembisik dan penghasut)dari kalangan jin dan manusia."
(Surah An-Nas:ayat 1-6)Al-Quran

katak dan mon yet naik motor

Wali Band -Taubat Maksiat

Pemerintahan khilafah VS New World Order


Salaam alaikum w.b.t……. Mungkin ramai yang dah dengar tentang pemerintahan Khilafah dan juga New World Order, tetapi perasankah anda tentang kaitan antara dua perkara ini? Di dalam Islam , nabi Muhammad S.a.w adalah nabi yang terakhir, selepas baginda tiada lagi nabi yang lain melainkan hanya digantikan dengan khalifah-khalifah yang ramai. Pemerintahan khilafah ini secara ringkasnya adalah satu pemerintahan bagi seluruh dunia Islam dan di bawah nanti akan diterangkan definisinya dari segi bahasa dan istilah.
Tetapi ramai yang tidak sedar, betapa dalam diam-diam kerajaan Amerika sekarang pun ingin menandingi konsep pemerintahan itu , dengan mereka mewar-warkan NWO (New World Order) yang merupakan sebuah “Teori Konspirasi” (Conspiracy theory). Perhatian ya, ini bukan NWO yang dalam rancangan gusti tu, tetapi NWO yang betul punya, bukan cobaan! Hehe. Dan dalang-dalang di sebalik NWO ini secara ringkasnya tentu lah gerakan kumpulan Freemason, Jews , Dajjal dan kerajaan Iblis sana. Dan telah dapat kita lihat sekarang Amerika sudah dapat menakluki Iraq, salah satu kuasa besar dunia. Dan targetnya selepas ini mungkin Syiria, dan seluruh wilayah Syam, sebelum akhirnya akan menakluki seluruh dunia dan jadikan seluruh dunia berada di bawah telunjuknya. Itu lah dia matlamat slogan New World Order (Tata Dunia Baru) iaitu satu pemerintahan bagi seluruh dunia yang mana pemerintahnya adalah Amerika Syarikat.
Kenyataan tentang New World Order ini sebenarnya telah dibuat secara rasmi oleh Presiden Russia waktu itu iaitu Mikhail Gorbachev dalam ucapannya di perhimpunan agung PBB pada 7 Disember 1988. Dia menekankan untuk menguatkan peranan pusat PBB dan penglibatan aktif dari semua pihak. Itu antara konsep awal NWO yang diperkenalkan olehnya. Tetapi pada 11 September 1990, George H.W. Bush (ayah kepada presiden Amerika Syarikat sekarang iaitu George W. Bush) , telah mula membicarakan NWO ini dengan ucapannya yang bertajuk “Toward a New World Order” yang bermaksud “Ke arah Tata Dunia Baru”.

Antara isi-isi ucapan itu termasuklah komitmen untuk menguatkan Amerika Syarikat agar ia dapat memimpin dunia dengan undang-undang dan bukannya menggunakan kekuatan fizikal, kerjasama Amerika-Russia ke arah dunia yang selamat untuk demokrasi, jurang masa depan akan menjadi secara ekonomi dan bukannya ideologi dan sebagainya. Dan banyak juga ucapan tersebut yang cakap tak serupa bikin.
Bertitik-tolak dari ini lah kerajaan Amerika Syarikat sudah mempunyai agenda lain lebih-lebih lagi disogok oleh gerakan Freemason, orang-orang yahudi dan sekutu-sekutunya untuk menguasai dunia. Sehinggakan mereka sanggup membuat bermacam-macam propaganda termasuklah mengaitkan pengganas dengan Islam. Kerana mereka tahu Islam boleh menjadi penghalang besar kepada usaha mereka untuk menguasai dunia.
Aaron Russo (seorang ahli perniagaan hiburan, pembuat filem dan aktivis politik bebas Amerika) pernah mengatakan dalam satu temubual bahawa istilah PENGGANAS itu hanya sengaja diada-adakan oleh kerajaan Amerika. Dia juga berkata bahawa David Rockefeller (seorang hartawan Amerika) pernah memberitahunya awal-awal lagi tentang kejadian-kejadian seperti penyerangan ke atas Iraq, Afghanistan, dan sebagainya. Bermakna penglabelan mereka bahawa Islam itu adalah pengganas adalah propaganda semata-mata agar dunia benci kepada Islam, dan mahu menarik perhatian dunia agar menyokong usaha kerajaan Amerika Syarikat membasmi pengganas.
Ada pendapat mengatakan, kerajaan Amerika Syarikat akan merealisasikan NWO menjelang tahun 2012 di mana tahun itu juga banyak pihak meramalkan akan belaku kemusnahan pada dunia. <– Ini mesti dibicarakan dalam topik lain pula hehe
Dan apakah itu pemerintahan khilafah? Mari kita lihat secara ringkas penerangan berkenaan pemerintahan khilafah yang membezakan dari pemerintahan-pemerintahan konsep lain seperti pemerintahan republik atau demokrasi, Monarki, Federasi dan sebagainya.
Definisi Khilafah
1. Khilafah secara bahasa.
Khilafah dari segi bahasa merupakan mashdar dari fi’il madhi ‘khalafa’, yang bererti: menggantikan atau menempati tempatnya (Munawwir, 1984:390). Jadi, khalîfah adalah orang yang menggantikan orang yang sebelumnya. Jama’nya (plural), khalâ’if atau khulafâ’. Inilah makna firman Allah Swt. yang bermaksud:
Berkata Musa kepada saudaranya, Harun, “Gantikanlah aku dalam (memimpin) kaumku.” (QS al-A’raf [7]: 142).
Menurut Imam ath-Thabari, makna bahasa inilah yang menjadi alasan mengapa as-sulthan al-a’zham (penguasa besar umat Islam) disebut sebagai khalifah, kerana dia menggantikan penguasa sebelumnya, lalu menggantikan posisinya (Ath-Thabari, Tafsir ath-Thabari, I/199).
Menurut Imam Al-Qalqasyandi pula, secara tradisinya istilah khilafah kemudian digunakan untuk menyebut kepemimpinan agung (az-za’amah al-uzhma), iaitu kekuasaan umum ke atas seluruh umat, pelaksanaan urusan-urusan umat, dan pemikulan tugas-tugas mereka (Al-Qalqasyandi, Ma`atsir Al-Inafah fi Ma’alim Al-Khilafah, I/8-9).
2. Khilafah menurut syariah.
Dalam pengertian syariah, Khilafah digunakan untuk menyebut orang yang menggantikan Nabi SAW dalam kepemimpinan Negara Islam (ad-dawlah al-islamiyah) (Al-Baghdadi, 1995:20). Inilah pengertiannya pada masa awal Islam. Kemudian, dalam perkembangan selanjutnya, istilah Khilafah digunakan untuk menyebut Negara Islam itu sendiri (Al-Khalidi, 1980:226).
Di dalam AlQuran tidak ada menyebut tentang ‘Khilafah’ atau ‘Imamah’ , tetapi ianya diajar secara praktikal sendiri oleh Nabi Muhammad S.a.w dan khalifah-khalifah selepas baginda.
Kata khilâfah banyak dinyatakan dalam hadis, misalnya:
Sesungguhnya (urusan) agama kalian berawal dengan kenabian dan rahmat, lalu akan ada khilafah dan rahmat, kemudian akan ada kekuasaan yang tiranik. (HR al-Bazzar).
Kata khilâfah dalam hadis ini memiliki pengertian: sistem pemerintahan, pewaris pemerintahan kenabian. Ini dikuatkan oleh sabda Nabi Muhammad saw.:
“Dulu Bani Israel dipimpin/diurus oleh para nabi. Setiap kali seorang nabi wafat, nabi lain menggantikannya. Namun, tidak ada nabi setelahku, dan yang akan ada hanyalah para khalifah, yang ramai jumlahnya”. (HR Bukhari dan Muslim).
Banyak sekali definisi tentang Khilafah—atau juga disebut sebagai Imamah—yang telah dirumuskan oleh oleh para ulama. Antaranya adalah seperti berikut:
1. Khilafah adalah kekuasaan umum atas seluruh umat, pelaksanaan urusan-urusan umat, serta pemikulan tugas-tugasnya (Al-Qalqasyandi, Ma’âtsir al-Inâfah fî Ma‘âlim al-Khilâfah, I/8).
2. Imamah (Khilafah) ditetapkan bagi pengganti kenabian dalam penjagaan agama dan pengaturan urusan dunia (Al-Mawardi, Al-Ahkâm as-Sulthâniyah, hlm. 3).
3. Khilafah adalah pengembangan seluruh urusan umat sesuai dengan kehendak pandangan syariah dalam kemaslahatan-kemaslahatan mereka, baik ukhrawiyah mahupun duniawiyah, yang kembali pada kemaslahatan ukhrawiyah (Ibn Khaldun, Al-Muqaddimah, hlm. 166 & 190).
4. Imamah (Khilafah) adalah kepemimpinan yang bersifat menyeluruh sebagai kepemimpinan yang berkaitan dengan urusan khusus dan urusan umum dalam kepentingan-kepentingan agama dan dunia (Al-Juwaini, Ghiyâts al-Umam, hlm. 15).
Dengan demikian, Khilafah (Imamah) dapat didefinisikan sebagai: kepemimpinan umum atas seluruh kaum Muslim di dunia untuk menerapkan hukum-hukum syariah dan mengembangkan dakwah Islam ke seluruh penjuru dunia. Definisi inilah yang lebih tepat. Definisi inilah yang diadopsi oleh Hizbut Tahrir (Lihat: Nizhâm al-Hukm fî al-Islâm, Qadhi an-Nabhani dan diperluas oleh Syaikh Abdul Qadim Zallum, Hizbut Tahrir, cet. VI [Mu’tamadah]. 2002 M/1422 H).
Apakah sistem pemerintahan Malaysia sekarang?
Sekarang kita mengguna-pakai sistem pemerintahan demokrasi atau dengan nama lain sistem republik, langsung tidak berkaitan dengan Islam. Sistem demokrasi ini mengikut suara rakyat. Sebenarnya, kita tidak boleh meletakkan rakyat yang berkuasa, ataupun pemimpin itu sendiri yang berkuasa. Pemimpin dan juga rakyat mesti tertakluk dalam undang-undang itu sendiri. Tetapi kita mesti letakkan Allah yang berkuasa di atas muka bumiNya ini. Pemerintahan di muka bumi ini mesti dikembalikan kepada Allah iaitu dengan melaksanakan undang-undang yang telah ditetapkan olehNya. Dan itulah pentingnya sistem KHILAFAH di muka bumi ini ditegakkan.
Kesimpulan:
Maka kita sebagai orang Islam pilih lah dengan wajar dan berlandaskan syarak, mahukan pemerintahan khilafah ataupun tunduk kepada NWO suatu hari nanti? Fikir-fikirkan dan renung-renungkan lah. Umat Islam perlu bersatu demi kesejahteraan sejagat. Hanya Islam yang boleh membawa keamanan sejagat. Ideologi-ideologi lain sudah terbukti boleh membawa keruntuhan moral dan juga fizikal. Wallahu a’lam :)
Rujukan :
Sedikit tambahan. Cuba anda perhatikan betul-betul logo DAJJAL di atas. Logo itu boleh dilihat pada duit USD1 dollar Amerika Syarikat. Pentagram itu menunjukkan bentuk simbol bintang syaitan. Dan hujung-hujungnya menghala ke beberapa huruf, iaitu huruf A S N O dan M. Maka jika anda susun-susun balik huruf-huruf tersebut, ia akan menjadi perkataan MASON, merujuk kepada FREEMASON :)
Bacaan berkaitan:

Konspirasi terbesar dunia

Black magic (sihir) dan Illuminati

Bagaimana pengaruh Illuminati meresap ke dalam filem2 Hollywood

Kenali simbol-simbol Illuminati dan Freemasons

Sepintas lalu tentang 2 Segitiga Syaitan

Black magic (sihir) dan Illuminati


Assalaaamu alaikum w.b.t. ……. Mengapa orang belajar dan mengamalkan ilmu sihir atau black magic? Sudah tentu ada banyak jawapannya. Antaranya ialah kerana mahukan kemahsyuran, kekuasaan, kemewahan, kekuatan, kekebalan, kecantikan dan seumpamanya. Proses pembelajaran dan pengamalan ilmu sihir ini jangan disangka sudah tiada, malah ia semakin berleluasa dan digemari ramai pun.
Dulu pernah ada pengakuan dari seorang bekas pengamal ilmu sihir, dan antara ceritanya, dia mengatakan kebanyakan yang difilemkan dalam movie Harry Potter, tentang proses pembelajaran, perjalanan alam itu lebih kurang sama dengan apa yang betul-betul ada. Filem itu juga sebenarnya diolah dari alam realiti juga, cuma diputar belit dan diolah agar manusia melihat ada sihir baik dan ada sihir yang jahat. Alam sihir juga ada pentadbirannya sendiri, ada perjumpaan tahunan, dan x ketinggalan ada usaha-usaha memata-matai rumah orang awam. Mereka datang mengintai ke rumah kita tanpa kita sedari.
Mesir sudah dikenali umum sebagai tempat bermulanya segala ilmu sihir yang ada di muka bumi ini. Dan pengaruh sihir semakin popular dan tersebar luas sejak zaman Firaun lagi. Dan sebagaimana semua telah maklum, ahli-ahli sihir di zaman Firaun Merneptah, telah dikalahkan oleh Nabi Musa a.s dengan mukjizatnya.
Ada kalangan Yahudi dulu mengatakan bahawa mereka belajar ilmu sihir dari Nabi Sulaiman a.s. Sedangkan Allah S.w.t berfirman dengan jelas dalam AlQuran bahawa Nabi Sulaiman tidak mengajarkan ilmu sihir kepada mereka.
“Dan mereka mengikuti apa yang dibaca oleh syaitan-syaitan pada masa kerajaan Sulaiman (dan mereka mengatakan bahawa Sulaiman itu mengerjakan sihir), padahal Sulaiman tidak kafir (tidak mengerjakan sihir), hanya syaitan-syaitan lah yang kafir (mengerjakan sihir). Mereka mengajarkan sihir kepada manusia dan apa yang diturunkan kepada dua orang malaikat di negeri Babil iaitu Harut dan Marut, sedang keduanya tidak mengajarkan (sesuatu) kepada seorang pun sebelum mengatakan: “Sesungguhnya kami hanya ujian (bagimu), sebab itu janganlah kamu kafir”. Maka mereka mempelajari dari kedua malaikat itu apa yang dengan sihir itu, mereka dapat menceraikan antara seorang (suami) dengan isterinya. Dan mereka itu (ahli sihir) tidak memberi mudharat dengan sihirnya kepada seorang pun, kecuali dengan izin Allah. Dan mereka mempelajari sesuatu yang tidak memberi mudharat kepadanya dan tidak memberi manfaat. Demi, sesungguhnya mereka telah meyakini bahawa barangsiapa yang menukarnya (kitab Allah) dengan sihir itu, tiadalah baginya keuntungan di akhirat, dan amat jahatlah perbuatan mereka menjual dirinya dengan sihir, kalau mereka mengetahui.” Surah Al-Baqarah : Ayat 102
Itu lah antara sejarah berkembangnya penggunaan ilmu sihir, setelah asalnya ilmu itu jatuh ke tangan manusia-manusia yang tidak bertanggung-jawab. Sebab itu lah kita lihat sekarang ini banyak lagi sihir yang mengganggu ketenteraman rumahtangga hingga menyebabkan pergaduhan yang besar dan bercerai berai. Dan syaitan yang mahir dalam urusan mengganggu ketenteraman rumahtangga dan menyebabkan perselisihan antara suami dan isteri bergelar Dasim.
Ilmu sihir tidak akan berpisah dengan satu pertubuhan sulit yang amat besar iaitu Illuminati. Illuminati dalam bahasa Arab ialah “An-Nuraniyyin” yang bermaksud “Pemegang Cahaya”. Illuminati memberi erti sebuah pemerintahan Iblis (Lucifer) sebagai pemerintah tunggal dunia, yang ditubuhkan di Jerman pada 1hb May 1776M. Dan ia merupakan pertubuhan Mistik Occult yang giat memperalatkan apa sahaja cara untuk menghancurkan semua kerajaan dan agama untuk melahirkan pemerintahan dunia baru yang digelar ‘The New World Order – NWO‘.
Pengaruh sihir oleh Illuminati bukan sahaja bergerak di dunia nyata, tetapi juga diselit-selitkan dalam filem-filem Hollywood yang memaparkan tentang pemujaan dan simbol-simbol mereka (sila lihat Bagaimana pengaruh Illuminati meresap ke dalam filem2 Hollywood).
Kabbalah
Encarta Encyclopedia (2005) menyebut bahawa istilah Kabbalah berasal dari bahasa Ibrani yang memiliki pengertian luas sebagai ilmu kebatinan Yahudi atau Judaism dalam bentuk dan rupa yang amat beragam dan hanya dimengerti oleh sedikit orang.
Berbagai ensiklopedia dan kamus mendefinisikannya sebagai suatu cabang mistik agama Yahudi dan hanya difahami sedikit orang. Menurut definisi ini, Kabbalah mempelajari erti tersembunyi dari Taurat dan naskhah agama Yahudi. Tetapi, ketika kita mengkaji masalah ini lebih dekat, kita menemukan berbagai faktanya adalah sesuatu yang sama sekali berbeza. Fakta-fakta ini membawa kita kepada kesimpulan bahawa Kabbalah adalah suatu sistem yang berakar kepada penyembahan dan pemujaan berhala; bahawa ia ada sebelum Taurat, dan menjadi tersebar luas bersama agama Yahudi setelah Taurat diturunkan.
Fakta yang menarik tentang Kabbalah ini dijelaskan oleh sumber yang sama menariknya. Murat Ozgen, seorang Freemason Turki, menulis sebagai berikut ini di dalam bukunya, Masonluk Nedir ver Nasildir? (Apa dan Seperti Apa Freemasonry Itu?):
“Kita tidak mengetahui dengan jelas dari mana Kabbalah datang atau bagaimana ia berkembang. Ia adalah nama umum untuk sebuah falsafah yang unik, berbentuk metafisik, esoterik, dan mistik, yang terutama berhubungan dengan agama Yahudi. Ia diterima sebagai ilmu kebatinan Yahudi, tetapi sebahagian elemen yang dikandungnya menunjukkan bahawa ia terbentuk jauh lebih dahulu dari Taurat.”
Ahli sejarah Prancis, Gougenot des Mousseaux, menjelaskan bahawa Kabbalah memang jauh lebih tua daripada agama Yahudi.
Ahli sejarah Yahudi, Theodore Reinach, mengatakan bahawa Kabbalah merupakan “suatu racun teramat halus yang menyusupi dan memenuhi nadi agama Yahudi.” Solomon Reinach mendefinisikan Kabbalah sebagai “salah satu penyimpangan fikiran manusia yang terburuk”.
Alasan Reinach menyatakan Kabbalah sebagai “salah satu penyimpangan pemikiran manusia yang terburuk” adalah kerana doktrinnya sebahagian besar berhubungan dengan ilmu sihir. Selama ribuan tahun, Kabbalah telah menjadi salah satu batu penemuan bagi setiap jenis upacara sihir. Para rabbi yang mempelajari Kabbalah dipercayai memiliki kekuatan ghaib yang besar. Juga, banyak non-Yahudi yang telah terpengaruh dengan Kabbalah, dan cuba mempraktikkan ilmu sihir dengan menggunakan doktrin-doktrinnya. Kecenderungan esoterik yang terjadi di Eropah selama akhir Abad Pertengahan, khususnya sebagaimana yang dipraktikkan oleh para ahli alkimia, sangat banyak yang berakar dari Kabbalah.
Hal ini sungguh aneh, jika kita memandang Yahudi sebagai sebuah agama Monoteistik, yang diawali dengan turunnya Taurat kepada Musa a.s. Kenyataannya, di dalam agama ini ada sebentuk sistem yang disebut Kabbalah, yang mengadopsi praktik-praktik dasar sihir yang dilarang oleh agama. Hal ini memperkuat apa yang telah disebutkan sebelumnya, dan menunjukkan bahawa Kabbalah sebenarnya merupakan elemen yang menyusup ke dalam agama Yahudi dari luar.
JIka menyebut tentang ilmu sihir, kita mesti kembali kepada sejarah permulaannya dulu. Perkara pertama yang ditulis oleh manusia dahulu pada batu-batu dan sebagainya adalah mengenai SIHIR. Dan adalah dipercayai bahawa para tukang sihir zaman firaun dulu lah yang membentukkan pemujaan dan sihir yang digelar sebagai Kabbalah. Dan menurut sejarawan barat, Kabbalah merupakan kepercayaan inti dari kelompok mistik tertua dunia yang dikenal dengan sebutan ‘Brotherhood of the snake’ (Kelompok persaudaraan ular). Pemerintahan Raja Namrud di Babylon dan Firaun di Mesir berkait rapat dengan kelompok ini.
Di dalam ordo Kabbalah terbahagi kepada 3 pula iaitu ordo hijau, ordo kuning dan ordo putih. Ordo yang paling misteri adalah ordo putih, dan ianya lebih bertumpu kepada misi politik dan kekuasaan. Ordo putih itu jugalah yang membuat kesimpulan bahawa matlamat akhir Kabbalis adalah untuk membentuk ’satu pemerintahan dunia’ (E Pluribus Unum – Unity of the world) dan ‘tata dunia baru’ (Novus Ordo Seclorum – New World Order).
Kemudiannya Ordo Kabbalah ini muncul dalam berbagai bentuk seperti ordo Sion (Order of Sion), Freemasons hingga ke Illuminati. Para pengkaji juga menemui bahawa pencetus perang salib adalah dari konspirasi Ordo Sion, yang waktu itu masih merupakan Ordo Kabbalah iaitu oleh Peter Si Pertapa dan Paus Urbanus II yang pidatonya membakar semangat umat Kristian untuk mengakhiri perdamaian antara umat Kristian dan umat Islam.
Bacaan lanjut mengenai Kabbalah
Sedikit penerangan mengenai SIhir dalam kitab Muqaddimah – Ibnu Khaldun
Ilmu sihir dan tilik adalah suatu ilmu tentang persediaan-persediaan jiwa manusia untuk mempengaruhi alam kebendaan sama ada tanpa bantuan atau dengan bantuan dari langit. Yang pertama ialah sihir dan yang kedua ialah tilik. Oleh kerana ilmu-ilmu ini ditolak di sisi syariat kerana mengandungi bahaya, dan kerana di antara syarat-syaratnya ialah menghadap selain dari Allah, seperti bintang dan sebagainya, maka kitab-kitabnya telah lenyap di kalangan manusia kecuali yang terdapat di dalam kitab-kitab bangsa-bangsa purba termasuk yang wujud sebelum Nabi Musa a.s seperti bangsa Qibti dan Kaldani.
Penduduk Babylon dari golongan Rabbani dan kaldani, begitu juga kaum Qibti di Mesir dan lain -lain kaum , ada mempunyai karangan-karangan dan butir-butir mengenai sihir.
Kemudian di Timur lahir pula Jabir bin Haiyan, seorang ahli sihir teragung dalam agama ini (Islam). Ia telah menatap buku-buku mengenainya dan telah menghasilkan amalan ‘Simia‘, iaitu cabang ilmu sihir yang boleh menukarkan jasmani kepada suatu bentuk lain, dan amalan ini dapat dilakukan dengan kekuatan jiwa bukan dengan perbuatan makmal.
Hakikat sihir bergantung kepada jiwa manusia yang walaupun tunggal pada jenisnya tetapi berbeza dari segi keistimewaan-keistimewaannya. Setiap jiwa itu mempunyai satu keistimewaan tertentu yang tidak terdaapt pada jiwa lain.
Jiwa-jiwa yang mempunyai kuasa sihir ada 3 martabat. Martabat yang pertama ialah yang dapat mempengaruhi melalui kemahuan semata-mata tanpa bantuan. Inilah yang dinamakan sihir golongan ahli falsafah. Martabat kedua ialah yang dapat mempengaruhi dengan bantuan dari mizaj, bintang2, elemen2 alam atau angka2 bilangan, ini mereka namakan tilik iaitu yang lebih lemah martabatnya dari yang pertama. Martabat ketiga adalah yang dapat mempengaruhi perasaan yang berkhayal dan bertindak ke atasnya dengan melemparkan kepadanya berjenis-jenis khayalan dan gambaran yang mahu diberikan kemudian membawanya kembali kepada alam nyata, seperti membuat mereka seolah-olah ternampak taman-taman bunga, sungai-sungai dan pohon-pohon sedangkan benda-benda ini tidak ada di depan mereka. Di kalangan ahli falsafah ini dinamakan sebagai khayalan / halusinasi (hallucination).
Knights Templars
Knights Templars (Pahlawan2 Templars) ditubuhkan pada tahun 1118, iaitu 20 tahun selepas tentera salib merampas Jerusalem, dengan nama Order of the Poor Knights of Christ and of the Temple of Solomon (Ordo Pahlawan Miskin Pembela Kristus dan Kuil Sulaiman). Akan tetapi pada kenyataannya Knights Templars hidup bergelumang dengan kekayaan dan kekuasaan yang dikutip dari penziarah-penziarah dari Eropah ke Palestin. Pengasasnya ialah 2 orang pahlawan Peranchis iaitu Hugh de Payens dan Godfrey de St. Omer. Kemudian dari 9 orang pahlawan, mereka terus mengembangkan fahaman mereka.
Mereka ini lah juga yang dikatakan memperkenalkan sistem cek dan kredit, yang kini banyak digunakan di bank-bank. Raja Yerusalem begitu percaya kepada kesembilan pahlawan tersebut, sehingga mereka diberi markas yang berada di sayap kiri istana. Ternyata kamar-kamar pahlawan tersebut berada tepat di atas kuil sulaiman (Solomon Temple) atau yang biasa disebut Haikal Sulaiman. Dari sinilah nama Knights Templars muncul. Dari kamar-kamar itulah semua menjadi jelas bahawa motif knights Templars tersebut adalah untuk memburu harta karun di kuil Sulaiman dan juga untuk dapat terus menjaga sebuah rahsia yang selama berabad-abad terus dijaganya.
Knights Templars telah dipengaruhi oleh suatu rahsia yang ditemui di Jerusalem, yang menjadikan mereka keluar dari agama kristian dan mula mengamalkan upacara-upacara pemujaan dan sihir. Dan rahsia itu telah banyak dibuktikan oleh pengkaji-pengkaji yang ianya ada kaitan juga dengan Kabbalah. Adalah tidak mustahil bahawa para Templars itu telah menemui risalah-risalah SIhir dari kuil Sulaiman dan mengamalkannya demi untuk mendapatkan kuasa dan kegemilangan. Dan ada juga yang mengatakan bahawa Knights Templars mempelajari Kabbalah dari para rabbi di Jerusalem.
Dan pernah terjadi pemutusan hubungan “bapa” dan “anak” antara Ordo Sion dengan Ordo Templar yang dikenal dengan peristiwa “Penebangan Pohon Elm” dan masing-masing berjalan dengan Grand Masternya masing-masing, akan tetapi tetap berada dalam satu agenda. Dan banyak dibuktikan bahawa mereka masih tetap bekerjasama sebagai satu rangkaian misionaris Kabbalah. Setelah pemutusan hubungan itu nama Ordo Sion berubah menjadi Biarawan Sion (Priory of Sion).
Kekuatan politik Knights Templars ini mula menyusahkan raja-raja Eropah. Akhirnya, pada tahun 1307, Raja Prancis Philip le Bel memutuskan untuk menangkap anggota-anggota ordo ini. Sebahagiannya berhasil melarikan diri tetapi kebanyakan mereka tertangkap. Paus Clement V juga bergabung dalam pembersihan ini. Setelah period panjang interogasi dan pengadilan, banyak anggota Templars mengakui keyakinan ‘bid’ah’ mereka, bahawa mereka menolak iman Kristian dan menghina Yesus dalam misi mereka. Akhirnya, para pemimpin Templar, yang dinamai “Imam Besar (Grand Master)”, mulai dari yang terpenting dari mereka, Jacques de Molay, dihukum mati pada tahun 1314 atas perintah Gereja dan Raja. Kebanyakan mereka dimasukkan ke dalam penjara, dan ordo tersebut tumpas dan secara rasmi menghilang.
Sebahagian Templars berhasil lepas dan lari ke Scotland, Portugal dan Negara-negara Eropah lainnya. Dipilihnya Scotland sebagai tempat pelarian adalah kerana negara ini tidak mengakui kekuasaan Gereja Katolik. Para Templars menanggalkan baju kebesaran mereka dan mulai bercampur dengan para tukang batu Scotland. Di Scotland para tukang batu dan buruh ini disebut Mason, dan dari nama ini lah akhirnya berubah nama Knights Templars menjadi Mason, atau yang lebih popular disebut Freemasons.
Ada pendapat mengatakan sebahagian Knights Templars sendiri telah mengaku bahawa mereka mengamalkan aktiviti homoseksual, dan bahawa mereka menyembah suatu agama misteri yang dikenali sebagai Baphomet.
Kabbalah hari ini
Penggunaan istilah Kabbalah ini masih digunakan hingga ke hari ini. Cuma sekarang mereka berselindung di bawah organisasi yang bekerja di atas dasar kemanusiaan dan menjalankan kerja-kerja amal. Tetapi agenda mereka yang begitu merapu masih diteruskan dan anda boleh baca sedikit info berkenaan mereka pada link di bawah
http://www.kabbalah.com/01.php
Walaupun mereka tidak menyatakan secara terang-terangan mereka mahu menjauhkan manusia dari Tuhan, tetapi konsep kebebasan diri yang mereka war-warkan itu sudah cukup untuk kita gunakan akal kita dengan bijaksana. Dan pendapat-pendapat mereka berkenaan Tuhan juga jauh terpesong dari ajaran agama lebih-lebih lagi ajaran agama Islam. Mereka membuat kesimpulan yang bermacam-macam tentang keadaan Tuhan, na’uzubillah.
Ramai artis Hollywood yang menganut fahaman Kabbalah ini. Ada Yahudi yang menerima ajaran ini dan tidak kurang juga yang menolaknya dan mengatakannya sesat.
Ilmu sihir semakin popular
Oleh kerana itulah hari ini kita dapat lihat sihir semakin menjadi popular dan diminati ramai. Sebagai contohnya kita saksikan lah di dalam kebanyakan filem Hollywood, pertunjukan-pertunjukan silap mata yang semakin popular, kumpulan-kumpulan ilmu kebatinan (yang menggunakan perantaraan jin) dan sebagainya. Dan sihir telah sebahagian besarnya dipromosikan oleh Illuminati dengan mempengaruhi secara halus minda manusia dari zaman kanak-kanak lagi.
Kita saksikan sendiri kuncu-kuncu Illuminati yang asalnya dari Knights Templars yang akhirnya bergabung dengan Masons (tukang-tukang batu scotland) menjadi Freemasons, mempunyai hubungan yang sangat kuat dengan Kabbalah dan Black magic.
Jika zaman dahulu, kebanyakan ahli sihir akan dibenci dan ditangkap serta dibakar hidup-hidup. Tetapi kini ahli-ahli sihir kebanyakannya menjadi manusia popular yang diminati ramai dan sihir semakin digemari ramai juga. Tidak kah keadaan ini sudah menjadi terbalik dan bukan yang sepatutnya? Fikir-fikirkan lah …….
Rujukan :
1 – http://www.harunyahya.com
2 – Wikipedia
Bacaan berkaitan :

Bagaimana pengaruh Illuminati meresap ke dalam filem2 Hollywood

Kenali pasukan Dajjal dan simbol-simbol mereka

Kenali simbol-simbol Illuminati dan Freemasons

Pemerintahan khilafah VS New World Order

Sepintas lalu tentang 2 Segitiga Syaitan

George W. Bush pernah menyertai Skull and Bones


Illuminati dan hiburan


EntertainmentAssalaamu’alaikum w.b.t……. Hhhmm dah tak lama dah bulan Ramadhan, sekejap sahaja masa berlalu. Syawal sudah bakal menjelang insyaAllah. Dan seperti biasa lah pada hari Raya nanti akan banyak  lah hiburan2 muncul hehe. Tetapi bukan pasal hiburan itu yang saya nak ceritakan. Ini hiburan lain. Masih ingat lagi dengan Illuminati? Mana mungkin kita boleh lupa yer, nama nya sungguh cute dan mempunyai makna yang cantik tetapi sayang usaha di sebaliknya amatlah buruk dan hodoh.
Hiburan adalah saluran paling sesuai untuk mengkhayalkan manusia dan menjadikan manusia malas berfikir tentang perkara-perkara yang lebih penting.   Islam tidak melarang hiburan selagi ianya tidak melalaikan dan melanggar syariat. Tetapi kebanyakan hiburan yang disajikan oleh Illuminati dapat menjadikan manusia memuja artis, keluar malam untuk menyaksikan konsert dengan bercampur gaul lelaki dan wanita, hiburan yang keras yang dapat mengeraskan jiwa, melalaikan dari mendirikan kewajipan 5 waktu, hiburan yang membangkitkan nafsu berahi, hiburan yang terlampau mengarut dan sebagainya. Ia adalah satu taktik untuk membuatkan manusia menjadi leka dan tidak sedar kepada gerakan2 Illuminati yang telah lama mempengaruhi manusia apa lagi semakin menjauhkan manusia dari Tuhan.
Jika disebut tentang Illuminati, mungkin manusia yang sudah lalai dengan hiburan dan seronok dengan dunia menganggap ianya hanya sebuah mitos, khayalan orang2 tertentu. Buat susah2 je fikir, baik enjoy senang. Sedangkan mereka lupa, terhadap pencabulan hak asasi manusia, kezaliman yang dilakukan terhadap umat Islam sedunia, perampasan hak orang lain, penjajahan, penghapusan etnik dan sebagainya yang dilakukan oleh mereka2 yang terlibat itu. Mereka bergerak dalam pelbagai pertubuhan, ada yang buat kerja amal (kerana mahu berselindung), ada yang buat kerja bisnes, ada yang nampak sangat brutalnya seperti tentera Israel, Mafia dan sebagainya.
Maka kali ini akan disentuh tentang dunia hiburan yang disajikan oleh mereka. Perhatikanlah sendiri, betapa hiburan semakin berleluasa dan tumbuh lebih laju dari cendawan sekarang ini. Pelbagai hiburan yang pelik2 yang belum pernah muncul pun kini muncul. Segala2nya untuk memuaskan nafsu manusia dan membuat manusia menjadi khayal dan tidak lagi berfikir panjang.
Pengaruh Illuminati dalam dunia nyanyian
madonna wear illuminati jacketDunia nyanyian sememangnya tidak logik dilupakan oleh mereka, kerana ianya adalah saluran terbaik untuk mengkhayalkan manusia kerana majoriti manusia sukakan hiburan berbentuk nyanyian. Maka ramai juga artis yang dibela oleh mereka dan dijadikan bintang ternama yang mempunyai jutaan peminat.  Dalam masa yang sama mereka dapat meneruskan agenda mereka tanpa mendapat halangan yang banyak.
Sebagai contoh, jika anda melihat aksi Jay Z, artis negro yang popular sekarang, beliau selalu membuat lambang segitiga seolah-olah piramid dengan kedua tangannya. Dan ini bukannya kebetulan, kerana kebiasaannya mereka akan menunjukkan tanda-tanda mereka dan menggalakkan orang ramai mengikut sama (walaupun tak tahu apa sebenarnya yang mereka ikut itu). Sama ada Jay Z sendiri sedar atau tidak maksud apa yang dilakukannya itu, tetapi memang ada dalang di sebaliknya. Mungkin Jay Z hanya sebagai boneka kerana itu adalah perkara biasa bagi Illuminati iaitu membonekakan orang lain demi tercapai hajat mereka. Seperti lambang tanduk dua pada tangan yang selalunya dibuat oleh artis2 rock, itu juga merupakan lambang kumpulan Illuminati bagi masing2 mengenali diri masing2.
jay z illuminati . jay_z_freemason

Mengapa agaknya ada artis2 yang terpengaruh dengan Illuminati? Itu tidak menghairan, kerana Illuminati menjanjikan kemewahan, kemashyuran, mereka akan back up habis2an kerana mereka mempunyai dana yang terlampau banyak. Syarikat2 rakaman muzik besar adalah milik mereka. Setakat mahu menyara artis itu tidak ada masalah langsung. Mereka menyediakan programmer2 terhadap artis untuk mengatur setiap langkah dan gerak-geri artis tersebut. Dan jangan ingat artis Malaysia sahaja yang ada mengamalkan susuk dan bomoh, sebenarnya mereka lebih advance lagi dalam hal-hal mistik bagi mengekalkan kecantikan dan populariti mereka.
Jika dahulu Black Metal diperkenalkan oleh Illuminati dan terdapat banyak ritual2 menyembah dan memuja syaitan di dalamnya, terlalu ketara sangat nampak, juga seperti muzik punk, skinhead dan sebagainya, tetapi kini bukan Black Metal sahaja yang mempunyai kaitan dengan mereka, tetapi juga genre2 lain termasuklah hip hop. Walaupun begitu Black Metal dan sewaktu dengannya masih lagi aktif dan diharapkan agar anak2 muda dan anak2 tua menjauhinya. Dan syukur alhamdulillah, insyaAllah nasyid tidak akan dipengaruhi oleh mereka :D
Ramai artis sendiri yang terlibat dalam pemujaan syaitan seperti menjadi pengikut Church of Satan (Gereja syaitan).  Di dalam tajuk Kenali pasukan Dajjal dan simbol-simbol mereka ada diterangkan secara ringkas berkenaan dengan Church of Satan. Di antara artis yang terlibat seperti Marilyn Manson, Ozzy Osbourne, Led Zeppelin dan sebagainya.
Illuminati juga menyelitkan logo2 dan syiar mereka di dalam banyak klip video muzik, kulit depan album, seperti mana juga diselitkan dalam kebanyakan filem2 Hollywood. Mereka juga menyelitkan hal2 berkenaan mereka dalam lirik2 lagu termasuklah lagu2 yang ada maksud tersendiri jika dimainkan secara songsang.

Dan seterusnya saksikan sambungan kepada video di atas di Youtube. Klik pada video tersebut 2 kali untuk buka laman Youtube. Ada 10 bahagian semuanya. Bukan saya nak ajak berhibur ni hehe, tetapi celik2 minda, tutup sahaja speaker anda kalau tidak mahu dengar lagu2 mengarut tu, dan lihat sahaja apa yang Illuminati nak tunjuk dalam video2 tersebut.
Pengaruh Illuminati dalam dunia perfileman Hollywood
Media filem adalah saluran utama untuk mempengaruhi jiwa manusia. Maka Illuminati tidak ketinggalan dan mungkin tidak akan ketinggalan dalam menggunakan pengaruh media filem untuk membrainwash dan mengkhayalkan manusia.  Manusia sanggup tertunggu2 kemunculan filem terbaru, sanggup beratur ke pawagam untuk memuaskan hati masing2. Sila baca pada link berikut pada tulisan saya yang lepas ->  Bagaimana pengaruh Illuminati meresap ke dalam filem-filem Hollywood

Banyak watak di dalam filem Hollywood dikaitkan dengan The Chosen One (Yang menjadi pilihan), seperti Harry Potter, Star Wars, Transformers, The Matrix dan sebagainya.  Apakah maksud di sebalik perkataan itu? Adakah mereka sengaja mahu mempermainkan umat kristian dengan mengaitkannya dengan Yesus?  Atau pun itu sebenarnya adalah kisah sejarah Dajjal yang mulanya baik, menjadi manusia pilihan dengan di didik oleh malaikat dan akhirnya menjadi jahat dan menentang Tuhan?
Jika anda lihat filem Watchmen, Dr Manhattan itu sebijik dikaitkan dengan tuhan matahari iaitu Ra, dengan simbol matahari di dahinya yang sama dengan simbol Mesir kuno lama yang ada kaitan dengan Ra.  Mesin besar yang diciptanya seakan matahari apabila dilihat dari sudut mana pun. Ozymandias pula memakai talipinggang yang mempunyai simbol mata satu (Ra) Mesir kuno dan dia memiliki syarikat yang bernama Pyramid International, dan banyak lagi adegan dalam cerita tersebut yang mempamirkan identiti Illuminati.
Beberapa permainan PC (PC Games)
Saya telah tulis tentang ini pada tajuk yang telah lalu juga. Maka anda boleh membacanya melalui link ini – > Pengaruh Illuminati dalam permainan komputer
Permainan Monopoli
monopoliMengapakah permainan Monopoli untuk kanak2 itu dipanggil Monopoli?  Tiada lain kerana Illuminati mahu mengajar manusia dari kanak2 lagi agar mempunyai sifat yang suka memonopoli harta kekayaan. Makna Monopoli itu sendiri pun sudah jelas apatah lagi jika jiwa terdidik dengan sifat suka memonopoli. Ianya dapat menjadikan manusia semakin tamak, mahu kuasai harta sorang2, tidak pedulikan orang lain dan sebagainya.
Permainan ini untuk membina minda?  Masih banyak lagi permainan untuk membina minda, maka bagi saya permainan yang menggalakkan sifat tamak ini sebaiknya tidak perlu bagi kanak2 kecil dan kanak2 dewasa.
Pengaruh Illuminati dalam pertunjukan Sihir (magic)
Topik ini juga telah saya bincangkan pada tajuk yang lepas. Diharap sudi berkunjung ke link berikut – > Black Magic (Sihir) dan illuminati
Dengan pengaruh dan kemahiran Illuminati menguasai minda manusia, maka ilmu sihir yang dahulunya dibenci dan ahli sihir akan dibakar hidup2, tetapi kini ahli sihir dipuja ramai dan sihir menjadi hiburan yang amat diminati. Sememangnya mereka mendakwa mereka tidak melakukan sihir tetapi hanya silap mata atau ilusi, tetapi sebahagian besar dari apa yang dilakukan oleh Chris Angel (David Copperfield alaf baru) , David Blaine dan sebagainya lagi adalah betul2 sihir.  Hanya yang mengenali sihir akan tahu rahsia mereka.
criss_angel-nwo
Cantik gambar baju Chris Angel di atas, begitu juga dengan loketnya. Tu tak tengok cincin dia lagi tu hehe …….
Dan macam2 lagi pengaruh Illuminati dalam bidang hiburan termasuklah porno, judi, arak, rokok, dadah, pil-pil khayal, gusti, beberapa sukan, kartun untuk kanak2 dan sebagainya, tak tersenarai.  Sasaran Illuminati bukan sahaja orang2 dewasa malahan kanak2 melalui rancangan2 kartun terutamanya kartun Walt Disney.
Unsur-unsur seks juga semakin banyak diselit, terutamanya di televisyen, majalah, iklan, rancangan kartun, bahkan akhbar2 juga diselitkan unsur seks. Ini kerana akhbar2 utama dunia terutama yang ada di internet adalah milik mereka.  Selain dari mempropagandakan berita, memalsukan berita dan sebagainya , mereka juga mempromosikan cara hidup bebas seks. Sekurang2nya di selitkan juga iklan2 wanita seksi di tepi bahagian berita. Itu pun sudah cukup untuk mengujakan mata2 lelaki yang melihatnya.
Begitu juga dengan laman2 web porno yang semakin banyak. Kalau dulu agak payah mereka mendapatkan lesen, pengguna perlu membayar untuk melihat gambar dan video dan mesti register jadi ahli dahulu untuk melihat gambar, serta laman web tersebut mudah diban, tetapi sekarang sudah banyak yang berlesen dan bebas dimasuki oleh sesiapa sahaja tanpa perlu membayar apa2.  Usahkan gambar, video pun terlalu mudah sekarang.  Maka pantau lah anak2 dan adik2 anda, kerana dah banyak keluar laman web seakan2 Youtube tetapi isinya semua porno.
Pada search engine seperti Google contohnya, bahagian images juga mesti di tukar setting kepada strict. Jika tidak, apabila kita search images, gambar2 yang porno pun tetap akan keluar dan jumlahnya bukan sedikit.  <– iklan sikit ni :D
verichip
Illuminati mahu agar manusia kecanduan, mabuk, khayal. Kalau tak mabuk arak mabuk dadah, kalau tak mabuk dadah mabuk pil khayal, kalau tak mabuk pil khayal mabuk rokok, kalau tak mabuk rokok mabuk hiburan dan sbgnya. Mereka sudah menguasai dunia secara halus dan banyak yang kita tidak tahu dan perasan. Termasuklah Internet yang kita gunakan sekarang ini, mereka cuba memasukkan Spyware ke dalam komputer kita, cuba mencuri dan mengumpul maklumat kita, menggunakan satelit, menggunakan chip2 pada kad pengenalan dan kad bank, menggunakan Verichip yang ditanam di dalam tubuh (negara kita belum ada lagi) dan sebagainya.
Mereka ingin mendirikan kerajaan Lucifer di muka bumi ini. Di mana Lucifer ialah nama Iblis. Lucifer di dalam bahasa Latin ialah Lux-Fero , yang membawa makna ‘pembawa cahaya’. Dari situ lah juga timbulnya nama Illuminati yang bermaksud ‘kumpulan yang membawa sinar’.
Pendek kata serba serbi mereka sudah kuasai. Sedar tidak sedar, kita sendiri pun sudah sedikit sebanyak terkena pengaruh mereka. Semoga kita dilindungi oleh Allah S.w.t dari tipudaya mereka. Jangan lupa amalkan membaca doa elak fitnah Dajjal seperti yang pernah saya beritahu dan dipesan oleh para ustaz dan ustazah.  Jangan tunggu Dajjal datang ketuk pintu rumah anda baru nak baca, kerana dia sebenarnya telah lama ada dan pengaruhnya telah sampai ke rumah2 kita melalui radio, televisyen dan sebagainya.
Tetapi waspadalah, kerana ada juga golongan yang cuba mengambil kesempatan yang menuduh Islam dan pertubuhan Islam juga adalah bersekongkol dengan Illuminati. Mungkin ada pihak Illuminati sendiri yang kononnya membongkar rahsia Illuminati, tetapi dalam masa yang sama memburukkan semua agama dan mengatakan semua agama termasuklah Islam adalah dipengaruhi oleh Illuminati.  Hati-hati ……. Tapislah maklumat yang anda perolehi terutamanya dari internet ini. Apa yang saya tulis sendiri pun tidak semestinya 100% betul.  Ambil pengajaran mana2 yang patut dan buangkan mana yang tidak elok.
InsyaAllah akan bersambung lagi selagi ada hayat. Pembicaraan tentang Illuminati ini tidak akan habis kerana mereka sudah berleluasa dari dulu , kini dan mungkin hingga Nabi Isa a.s turun nanti baru mereka tahu.  Baarokallahu lii wa lakum  :)
Bacaan berkaitan :

Illuminati dan hiburan – Bahagian 2

Black magic (sihir) dan Illuminati

Bagaimana pengaruh Illuminati meresap ke dalam filem2 Hollywood

Kenali pasukan Dajjal dan simbol-simbol mereka

Kenali simbol-simbol Illuminati dan Freemasons

Pemerintahan khilafah VS New World Order

Sepintas lalu tentang 2 Segitiga Syaitan

George W. Bush pernah menyertai Skull and Bones

Target Illuminati dan Commitee of 300


 Diambil dari buku: Conspirator's Hierarchy: The Story of the Committee of 300
Oleh DR. John Coleman
Target Illuminati dan Commitee of 300 a.l. menyempurnakan perusakan secara keseluruhan identitas nasional semua bangsa, sebagai konsideran utama jika konsep Sebuah Pemerintahan Dunia berhasil dilaksanakan. 


1. Mendirikian Sebuah Pemerintahan Dunia Tata Dunia Baru dengan menyatukan gereja dan sistem moneter dibawah pengaturan mereka. Gereja pertama dibangun pada tahun 1920-an dan 1930-an. Mereka menyadari akan perlunya kepercayaan religi yang melekat dalam diri manusia, yang pada gilirannya akan dijadikan sebagai alat untuk mencapai target dari tujuannya, oleh karena itu mereka membangun sebuah majelis "gereja" untuk mengarahkan kepercayaan umat manusia ke arah yang diinginkan, sesuai dengan tujuan mereka.
2. Menyempurnakan perusakan secara keseluruhan identitas nasional semua bangsa, sebagai konsideran utama jika konsep Sebuah Pemerintahan Dunia berhasil dilaksanakan.
3. Melakukan penyempurnaan perusakan semua agama dan terutama agama Kristen, dengan sebuah pengecualian sebuah agama yang boleh eksis, yaitu agama hasil ciptaan mereka, seperti yang disebutkan di atas.
4. Menyempurnakan kemampuan alat kontrol setiap manusia melalui pengendalian pikiran (mind control) dan tekonotronik (techonotronic) sebagaimana disebut oleh Zbignew Brzezinksi, yang akan menciptakan sebuah robot seperti manusia dan sebuah sistem teror yang akan membuat Felix Dzerzinhski’s Red Terror terlihat seperti anak-anak yang sedang bermain.
5. Menyempurnakan akhir dari semua industrialisasi dan produksi nulkir yang menghasilkan tenaga listrik, yang mereka sebut dengan "the post-industrial zero-growth society"/masyarakat ..... . Kecuali komputer dan jasa industri. Industri-industri AS yang tersisa akan dipindahkan ke negara lain, seperti Meksiko yang terdapat tenaga kerja budak yang berlimpah-limpah. Seperti yang telah kita lihat pada tahun 1993 ini telah menjadi sebuah kenyataan melalui jalur North American Free Trade Agreement, dikenal dengan NAFTA. Orang yang tak memiliki pekerjaan di AS segera sesudah kehancuran industri akan menjadi pencandu opium-heroin atau kokain, atau menjadi statistik dari proses penghapusan "kelebihan penduduk", yang kita ketahui dengan sebutan Global 2000 Report.
6. Mendorong, dan pada akhirnya melegalisasi penggunaan narkoba/obat-obatan terlarang dan pembuatan pornografi dalam bentuk "seni", yang akan diterima oleh masyarakat global dan akhirnya menjadi suatu yang biasa.
7. Menyempurnakan depopulasi kota-kota besar menurut uji coba yang dijalankan oleh rezim Pol Pot di Kamboja. Sangatlah menarik untuk mengetahui bahwa rencana-rencana genocide/pembataian dibuat di AS oleh salah satu fondasi penelitian Club of Rome, dan dikepalai oleh Thomas Enders, seorang pegawai ranking atas State Department. Juga sangat menarik bahwa komite kini sedang berkinginan untuk mengembalikan para pembunuh Pol Pot ke Kamboja.
8. Menekan semua perkembangan ilmiah, terkecuali yang dianggap menguntungkan Illuminati. Yang menjadi sasaran khusus ialah energi nuklir untuk tujuan damai. Yang paling dibenci ialah percobaan peleburan/fusion yang kini sedang dicemoohkan dan ditertawakan oleh Illuminati dan JACKAL pressnya. Perkembangan peleburan/fusion torch ini akan memadamkan konsepsi Illuminati mengenai "terbatasnya sumber daya alam". Sebuah FUSION TORCH, jika digunakan dengan benar, akan menciptakan sumber daya alam yang berlimpah tetapi hingga kini belum dipergunakan, bahkan dari bahan-bahan yang paling biasa. Penggunaan FUSION TORCH banyak sekali dan akan menguntungkan umat manusia dalam segala hal, tetapi fakta ini belum juga sedikitpun diberitahukan kepada maysarakat.
9. Menyebabkan kematian atas tiga milyar orang pada tahun 2050, dengan melalui perang yang dibatasi di negara-negara maju, dan dengan bantuan kelaparan dan berbagai penyakit di negara-negara dunia ketiga, orang-orang yang mereka sebut "useless eater". Komitee 300 (Illuminati) memerintahkan Cyrus Vance untuk membuat tulisan ilmiah tentang masalah ini mengenai bagaimana cara melakukan pembunuhan massal seperti ini. Tulisan tersebut dibuat dengan judul "Global 2000 Report" dan diterima serta disetujui untuk dilaksanakan oleh mantan Presiden James Earl Carter dan Edwin Muskie, lalu oleh Menteri Negara untuk dan atas nama Pemerintahan AS. Atas persyaratan yang tercantum di Global 2000 Report, populasi AS harus dikurangi hingga 100 juta pada tahun 2050.
10. Untuk melemahkan akhlak bangsa dan untuk mengacaukan pekerja di tingkat buruh dengan menciptakan PHK. Dengan berkurangnya pekerjaan dalam kaitannya dengan aturan pertumbuhan nol industri yang diciptakan oleh Club of Rome, laporan menggambarkan kelak pekerja yang sudah dirusak akhlaknya dan dilemahkan semangatnya akan lari kepada alkohol dan narkoba. Generasi muda akan didorong melalui musik rock dan narkoba untuk memberontak status quo, dengan begitu akan meremehkan dan akhirnya menghancurkan keluarga. Mengenai ini, Komitee memesan Institut Tavistock untuk mempersiapkan sebuah cetak biru, bagaimana cara meraih tujuan mereka. Tavistock mengarahkan Standford Research untuk menjalankan pekerjaan dibawah pengarahan Prof. Willis Harmon. Kerja ini kemudian dikenal dengan "Aquarian Conspiracy"
11. Untuk menjaga orang dimanapun dalam penentuan takdir mereka masing-masing, dengan cara menciptakan krisis yang berkelanjutan lalu "mengatur" krisis tersebut. Ini akan membingungkan dan menghancurkan moral penduduk secara luas dimana mereka dihadapkan dengan terlalu banyak pilihan, dan akan menciptakan suatu skala kelesuan yang amat luas. Dalam kasus di AS, dibuatkan sebuah keagenan Management Crisis, yang disebut dengan Federal Emergency Management Agency (FEMA), yang keberadaanya mulai saya lampirkan pada tahun 1980.
12. Memperkenalkan cara pemujaan baru dan untuk melanjutkan penambahan cara pemujaan yang sudah ada, termasuk musik rock gangster, seperti the Rolling Stones (sebuah group gangster yang dibentuk/FAVORED oleh European Black Nobility), dan semua group ciptaan Tavistock yang diawali oleh the Beatles.
13. Meneruskan pembangunan cara pemujaan Fundamentalisme Kristen dimulai oleh Darby, seorang pelayan British East India Company, yang akan disalahgunakan untuk memperkuat ZIONIST STATE Israel dengan mengidentifikasi bangsa Yahudi melalui mitos "Orang-orang pilihan Tuhan", dan dengan menyumbang banyak uang, yang mereka percayai mereka menyumbang untuk alasan religi demi kemajuan umat Kristen.
14. Menekan penyebaran cara pemujaan keagamaan, seperti Persaudaraan Muslim, Fundamentalisme Muslim, THE SIKHS dan untuk menyelesaikan eksperimen tipe pengendalian pikiran Jim Jones dan "Anak Sam". Sangat berharga untuk diketahui bahwa Khomeini merupakan ciptaan dari Inteligensi Militer Inggris Divisi 6, M16 terbaru. Pekerjaan rinci ini menunjukkan proses tahap demi tahap dimana Pemerinthan AS menerapkan untuk menempatkan Khomeini pada kekuasaan.
15. Mengekspor gagasan "liberalisasi religius" ke seluruh dunia juga untuk mengikis semua agama yang ada, tetapi lebih khususnya tertuju pada agama Kristen. Ini dimulai dengan "Theologi Liberalisasi Jesuit", yang mangakhiri kekuasaan Keluarga Somoza di Nicaragua, dan kini sedang menghancurkan El Salvador, kini memasuki "perang saudara" tahun ke-25. Costa Rica dan Honduras juga dilibatkan dalam aktifitas revolusi, yang dihasut oleh Jesuit. Satu kesatuan sangat aktif dalam liberalisasi teologi ialah Misi Komunis Mary Knoll. Ini melibatkan perhatian media yang luas atas pembunuhan empat dari yang disebut "biarawati" Mary Knoll di El Savador beberapa tahun lalu. Empat biarawati iti merupakan agen Komunis subversif dan kegiatan mereka secara luas didokumentasikan oleh Pemerintah El Savador. Media massa AS dan media baru/new media menolak memberi pemeberitaan mengenai pendokumentasian massal yang dimiliki oleh Pemerintah El Savador, yang membuktikan apa yang dilakukan para biarawati Misi Mary Knoll di negara tersebut. Mary Knoll bekerja untuk banyak negara dan ditempatkan untuk memimpin peran utama dalam membawa Komunisme ke Rhodesia, Mozambik, Angola dan Afrika Selatan.
16. Menyebabkan keruntuhan ekonomi dunia dan menimbulkan kekacauan politik secara total.
17. Mengambil alih kekuassan atas semua kebijaksanaan dalam maupun luar negeri AS.
18. Memberikan dukungan penuh terhadap institusi supranasional seperti United Nations (PBB), IMF, Bank of International Settlements, Mahkamah Internasional dan sebisanya membuat institusi lokal menjadi kurang efektif, dengan perlahan-lahan menghapusnya atau membawa mereka ke dalam PBB.
19. Menyusup dan menumbangkan semua pemerintahan, dan bekerja dari dalam untuk menghancurkan integritas kedaulatan bangsa-bangsa yang merepresentasikan mereka.
20. Mengatur aparat teroris dunia dan untuk bernegoisasi dengan teroris kapanpun terjadi tindak terorisme. Perlu diingat bahwa Bettino Craxi-lah yang membujuk/meyakinkan Pemerintah Itali dan AS untuk bernegoisasi dengan penculik Perdana Menteri Moro dan Jendral Dozier, Red Brigades. Disamping itu, Dozier diperintahkan untuk tidak mengatakan apapun mengenai apa yang terjadi padanya. Jika suatu saat ia melanggar perintah tersebut, Henry Kissinger akan membuat ia mengalami apa yang dialami oleh Aldo Moro, Ali Bhutto dan Jenderal Zia ul Haq.
21. Mengambil alih kontrol pendidikan di Amerika dengan maksud dan tujuan untuk sepenuhnya menghancurkannya. Pada tahun 1993, kekuatan penuh efek dari peraturan ini menjadi kenyataan, dan akan menjadi lebih merusak lagi dengan adanya pengajaran "Outcome Based Education" (OBE) pada sekolah dasar .
Diterjemahkan oleh: akhirzaman.info
Original source: AmericanPatriotFriendsNetwork

Pembuktian Terbaik dan Lengkap Mengenai Protokol Zion


Brazilian "Edition" of the Protocols. Image from history.ucsb.edu
Pembuktian Terbaik dan Lengkap Mengenai Protokol Zion
Oleh: Leland Lehrman | | news.scotsman.com
Berikut ini adalah nominasiku untuk empat tulisan pembuktian yang paling otentik mengenai Protokol Zion, yaitu tulisan -tulisan Ivan Fraser's Proofs of an Ancient Conspiracy, Henry Makow's Protocol Forgery Arguments Are Flawed, Paquita de Shishmareff's Waters Flowing Eastward dan Peter Myers Protocols of Zion Toolkit, yang mendapat hadiah nomor siji.
Dalam penelitian dan diskusi Saya dengan Henry Makow, salah seorang sarjana yang terkemuka dalam masalah protokol, Saya juga menemukan situs Peter Myers, seorang Australia yang mungkin merupakan master yang masih hidup dalam subyek the Protocols of Zion. Lengkap dengan Tony Blizzard yang bekerja pada the Spotlight (sekarang the American Free Press) dan the Barnes Review termasuk dengan seorang penulis yang sebelumnya merupakan penulis dengan otoritas dunia, Paquita de Shishmareff dimana sewaktu masih hidup ybs tidak mempunyai keunggulan seperti yang dimiliki oleh Myers sekarang . Jika Anda membaca tulisannya yang telah dibuat link-nya, Anda akan memahaminya mengapa Saya mengatakannya demikian.
Myers melakukannya dengan luar biasa terinci dalam aspek-aspek teknis terhadap argumentasi "pemalsuan", menjelaskan nuansa argumennya yang juga memperlihatkan bahwa hanya seperenam (interpretasi liberal menurut Makow) mengenai Protokol dengan menjumlahkan kata-kata yang faktanya dapat dihubungkan dengan dokumen sebelumnya. Lima perenam lainnya, termasuk yang paling termasyhur atas prediksi yang ofensif mengenai Revolusi Rusia dan kemudian yang lainnya dalam kejadian-kejadian yang akan datang, yang secara lengkap asli, seperti permata mahkota, program finansial - bukti yang menyakitkan jika Anda memperhatikan Keuangan Negara dan kepemilikan pribadi atas semua Bank Sentral di seluruh dunia.

Jika Anda membaca tulisan Ivan Fraser, tulisan Henry Makow, buku yang berjudul Waters Flowing Eastward oleh Paquita de Shishmareff dan Father Dennis Fahey, dan karya ekstensif hasil Peter Myers, Anda akan sampai kepada konklusi yang menyakitkan bahwa the Protocols of Zion tidak hanya asli, tetapi juga merupakan sebuah bagian yang berurutan dari Masonic, Supremasi Yahudi dan tulisan Luciferian yang berlanjut sampai dengan hari ini dalam karya seperti The Jewish Century, oleh Yuri Slezkine yang sangat terbuka mengenai dominasi dan superioriti "Yahudi".

Namun kebenarannya adalah bahwa penipuan ini tidak lagi dilakukan oleh Yahudi, namun oleh para bankir. Seorang anggota dewan yang bijaksana baru-baru ini memperlihatkan kajian kepada Saya berupa karya yang mungkin berkembang di masa mendatang yaitu "kediktatoran hidrolik - hydraulic dictatorship" atau kontrol terhadap "sumber-sumber langka" sebagai sebuah metoda kontrol atas politik.: Karl Wittfogel's Oriental Despotism. Agama-agama kuil yang melibatkan seorang pendeta/bankir/kediktatoran militer, terutama sekali di Timur Tengah, telah ada sejak permulaan sejarah. Seperti penasihat Saya suka mengatakan, "Penipuan mempunyai masa kehidupannya sendiri - Scams have a life of their own."

Mimpi buruk mengenai penguasaan dunia dengan tuhan Lucifer-nya, tidak peduli siapa yang menempatkan kontrol the Death Star sepanjang mereka melakukan pekerjaan yang baik. Oleh karena itu mengapa perang di dalam lingkungan Illuminati muncul sesekali yang terjadi tiba-tiba, seperti Bush 41 memutuskan untuk menahan jaminan pinjaman kepada Israel yang mengakibatkan tertundanya "pembicaraan perdamaian"- "peace talks."

Meskipun mereka menuntut warisan Yahudi, "Yahudi" ini yang memainkan permainan dominasi dunia, pada hakekatnya mereka bukan lagi penganut agama Yahudi karena dalam strategi mereka secara langsung bertentangan dengan Sepuluh Perintah Tuhan - the Ten Commandments, pilar yang sebenarnya agama Yahudi. Bahwa mereka yang mempunyai warisan genetik "Yahudi" benar-benar tidak penting, karena bukti empiris meyakinkan kepada kita bahwa menurut mereka, baik Tuhan maupun Iblis adalah majikan yang mempunyai kesempatan setara.

Memanipulasi struktur keagamaan dengan menggunakan sistem pemikirannya dalam rangka tujuan-tujuan penguasaan adalah bersifat umum di dalam setiap agama, apakah dalam agama Kristen, Islam, tidak ada satu agamapun yang kebal terhadap parasit dan korupsi seperti itu. Pada hakekatnya Protokol adalah perencanaan untuk membangun Dominasi Dunia bagi mereka yang mengidentifikasikan dirinya sendiri dengan agama Yahudi militan pengikut Talmud. Seseorang dapat menemukan rencana-rencana dominasi seperti ini dalam bentuk lain ketika mereka menuliskannya untuk pamirsa yang berbeda. Pengarang tersembunyi mereka semuanya adalah Lucifer, dia hanya memlintir sedikit tiap rencana dalam rangka menimbulkan daya tarik ke dalam kelemahan psikologis kejiwaan atau sense of identity target pamirsa. Akan tetapi, harus dikatakan bahwa Lucifer telah menemukan pelaksana yang sangat efektif dalam kelompok target "Yahudi", dan dapat dipahami mengapa hal ini mengarah kepada kepercayaan tak menentu, bagaimanapun juga "agama Yahudi" merupakan satu-satunya akar penyebab "kesusahan" yang disebabkan oleh rencana-rencana Lucifer.

Protokol sendiri mengakui bahwa rencana mereka bergantung pada keberhasilan mereka dalam memanipulasi orang yang memegang kekuasaan dan hanya yang benar-benar mati dalam menyelenggarakan kehidupan politik, mereka akan mengungkapkan dirinya sendiri dan secara terbuka memaksakan kekuasaan mereka yang absolute. Adalah menarik untuk dicacat dalam kaitan ini bahwa Pengungkapan menunjuk pada kejadian yang sama, tetapi lebih jauh lagi kepada perubahan komando. Pengungkapan memprediksikan bahwa pada saat ini the Jewish Supremacist Cult (Israel) menyatakan supremasinya atas dunia dari sebuah Third Temple yang baru dibangun, Lucifer, parasit rahasia di dalam ideologi Supremasi Yahudi akan sepenuhnya menghancurkan "Israel". Akhirnya, Lucifer adalah satu-satunya yang menghendaki mengambil alih tempat Tuhan, dan dia tidak akan meninggalkan setiap keturunan Rothschild dalam peran itu.

Adalah diharapkan bahwa para pemimpin yang tertipu akan menyadari tujuan akhir daripada para manipulator dan berusaha untuk menggagalkan rencananya. Hal ini nampak terjadi saat sekarang ini seperti whistleblower NSA dan CIA yang mengungkapkan penipuan dalam privatisasi yang benar-benar tidak bermoral, sekarang menyusul apa yang tersisa dari "Komunitas Intelijen"waynemadsenreport.com

Akhirnya, karena karya Myers begitu luas, Saya sudah menyarikan dua bagian yang terutama sekali relevan, satu berhubungan dengan penelitian Dr. John Coleman. Seorang mantan agen MI6 yang sekarang tinggal di Carson City Nevada, Buku Coleman, Committee of 300 merupakan salah satu buku yang paling sering dikutip dalam subyek Sejarah Rahasia. Periksa di bawah.

Dan berikut ini, daftar links lengkap terbaik mengenai pembuktian keaslian Protocols of Zion:

Ivan Fraser's Proofs of an Ancient Conspiracy: http://reactor-core.org/protocols/fraser.html
Paquita de Shishmareff's Waters Flowing Eastward: http://book-case.kroupnov.ru/pages/library/Waters/
Henry Makow's "Protocols Forgery Argument is Flawed: http://www.savethemales.ca/000298.html
Peter Myers on the Protocols: http://users.cyberone.com.au/myers/toolkit.html

Peter Myers Teaser Passage #1: "Aritmetik Cohn tidak tepat mengenai Jumlah kata bagian yang paralel dari the Protocols, sebagaimana disusun oleh Bernstein (pada bernstein.zip), adalah 4,361, sementara jumlah perhitungan kata the Protocols adalah 26, 496. Itulah bagian pararel yang jumlahnya 16.45% dari the Protocols; ini substantiil, tetapi masih kurang dari seperenam dari jumlah keseluruhannya. Apa yang terutama disebutkan oleh Cohn adalah the Protocol meliput dengan luas mengenai sistem keuangan dunia"

Peter Myers Teaser Passage #2:

22. Dr. John Coleman on "Colonel" House from Committee of 300 book.

Dr. Coleman's book Conspirator's Hierarchy, the Committee of 300 [highly recommended] can be read here:

http://www.bibliotecapleyades.net/esp_sociopol_committee300.htm#menu

Siapa saja yang telah banyak membaca bahan-bahan yang disajikan oleh Lyndon Larouche akan mencatat banyak persamaannya dengan buku Coleman yang diterbitkan tahun 1992. Keduanya mengatakan bahwa Konspirasi Sebuah Dunia adalah Inggris - the One-World Conspiracy is British, terpusat pada Monarki. Mereka "menuliskan" secara rinci mengenai keterlibatan Yahudi, sejumlah lembaga Yahudi di sebutkan seperti the ADL.

Sampai sekarang the Jewish Defense Organization menyebut Larouche sebagai seorang Nazi: "Lyndon LaRouche menyewa anak-anak muda Yahudi seperti Steinberg dan Goldstien untuk melakukan pekerjaan kotor. Nama permainan tersebut adalah Yockeyism, crypto-Nazism ... " http://jdo.org/gibson.htm .

Jadi, adakah sebuah tema yang membahas hidden Jewish dalam karya Coleman?

Ketika seseorang memikirkan berita pers yang mengejutkan bahwa Kerajaan Inggris (bandingkan dengan Jepang dan Kerajaan Denmark) dimana media mencampuri persoalan-persoalan mereka, memperburuk keadaan mereka dengan menempatkan berita mengenai mereka di halaman depan, ketika seseorang memikirkan bahwa media Rupert Murdoch, dan the Economist, mengangkat berita mengenai penghapusan Kerajaan Inggris, maka kemudian kekuatan lain dicurigai berada dibelakang layar.

Inilah sebuah petunjuk: Coleman menulis,

"... Robert Cecil dari keluarga Yahudi Cecil yang mengendalikan Kerajaan Inggris sejak Cecil menjadi sekretaris pribadi Ratu Elizabeth I." (Conspirators' Hierarchy, hal.. 201).

Coleman menulis dalam artikelnya King Makers, King Breakers: The Cecils (1985, ? Dr John Coleman, W.I.R., 2533 N. Carson St., Suite J-118 Carson City, NV 89706):

(p. 25} Catatan-catatan pada Hatfield House menunjukkan bahwa the Unity of Science Conferences merupakan gagasan dari Robert Cecil, sebagaimana sudah dikonfirmasikan oleh seorang Yahudi Belanda, Mandell Huis alias Colonel House, adalah seorang pengendali Woodrow Wilson dan wakil pribadi Wilson dalam the Paris peace Conference; dan wakil khusus pemerintah Amerika Serikat dalam the Inter-Allied Conference of Premiers dan Menteri Luar Negeri dalam tahun 1917; Wakil Amerika Serikat pada the Armistice dalam tahun 1918 dan anggota dari the Commission on Mandates dalam tahun 1919. Mandell Huis, seperti juga keluarga Cecils, mengaku sebagai beragama Kristen, tetapi ia adalah terbukti seorang yang terlahir sebagai Yahudi. Dia seorang teman akrab keluarga Cecil, dan adalah Huis yang memaksa Wilson untuk menyetujui pengaturan bulan Juli tahun 1915 yang dibuat oleh Arthur Balfour yang memberikan Palestina kepada zionis dan menyeret Amerika ke dalam perang dunia kesatu. Bangsa Amerika harus diajari hal-hal seperti ini di sekolah dan di perguruan tinggi, namun kekuasaan besar berada pada the Black Nobility, the RIIA, the CFR dan kelompok pengkhianat the Eastern Liberal Establishment, merekalah yang merupakan mayoritas.

{p. 26} Orang-orang Amerika mungkin tidak pernah mendengar nama keluarga Cecil, yang nama dari salah seorangnya menentukan nasib kami dari suatu kejadian yang besar dan bebas dari republik Amerika. Sebelum meninggalkan kajian mengenai "Colonel House" (Huis adalah kata Belanda untuk house), kendati banyak tugas penting yang diberikan kepadanya untuk diselesaikan, "Colonel House" tidak pernah menjadi anggota dalam pemerintahan Amerika Serikat, tidak juga dipilih untuk memegang jabatan-jabatan penting ini oleh rakyat Amerika Serikat yang berdaulat. Oleh karena itu, Saya mengatakannya kepada Anda: "Sistem apa yang digunakan dewasa ini?. Kita menyebutnya sendiri sebuah republik dan sebuah demokrasi, namun, tidak masalah siapapun yang kita pilih ke Gedung Putih, pemerintahan rahasia Amerika terus menerus menetapkan kebijakan-kebijakannya, tanpa sedikitpun memperhatikan harapan kita. Kemudian apa gunanya sistem elektoral kita?" ... {end}

Disini ada tema Yahudi yang tersembunyi dengan tema Inggris. Namun, di dalam Conspirators' Hierarchy tema ini hanya sekilas terdapat seperti berikut ini:

"Cecil John Rhodes, seorang anggota Committee of 300 yang mewakili keluarga Rothschilds di Afrika Selatan ... " (p. 134).

Anggota-anggota "Committee of 300, Cecil John Rhodes, Barney Barnato dan Alfred Beit menghasut dan merekayasa perang. Rhodes seorang wakil penting keluarga Rothschilds ... " (p. 150)

Ini merupakan kebalikan prioritas yang biasa Rhodes terhadap Rothschild, dan menempatkan Rothschild pada kemudi. Beit, juga adalah Yahudi. Carroll Quigley menulis dalam bukunya: The Anglo-American Establishment:

"{p. 134} Bahkan Rhodes ... bukanlah seorang rasis. ... Beberapa teman dekatnya {p. 135} adalah Yahudi (seperti Beit), dan dari tiga pilihan ia memilih Lord Rothschild sebagai orang yang dipercaya, satu-satunya yang paling dipercayainya."

Ini merupakan kutipan penting lainnya dari buku Conspirators' Hierarchy, dalam ikatan hubungan Walter Lippmann, Edward Bernays (keduanya Yahudi), dengan H. G. Wells dan the British Fabian Socialists, yang Quigley menunjukkan terhubungkan kepada the Anglo-American Establishment melalui the Coefficient Club:

{p. 200} Dalam tahun 1928, kompatriot Lippmann, Edward Bernays menulis sebuah buku berjudul "CRYSTALLIZING PUBLIC OPINION"dan dalam tahun 1928 sebuah buku kedua diterbitkan dengan judul singkat "PROPAGANDA."Dalam bukunya tersebut Bernays menjelaskan pengalaman-pengalamannya di Wellington House. Bernays adalah seorang teman dekat Master Manipulator H.G. Wells, dimana banyak digunakan quasi-novels .

{p. 201} Bernays membantu memformulasikan teknik-teknik kendali pikiran massal - mass mind control. Wells tidak merasa malu mengenai perannya sebagai seorang pemimpin dalam merubah masyarakat lapis bawah, terutama karena dia teman dekatnya anggota keluarga kerajaan Inggris., dan menghabiskan banyak waktunya dengan beberapa orang politisi tingkat atas pada waktu itu, orang seperti Sir Edward Grey, Lord Haldane, Robert Cecil dari keluarga Yahudi Cecil yang mengendalikan kerajaan Inggris sejak Cecil menjadi sekretaris pribadi Ratu Elizabeth I, Leo Amery, Halford Mackinder dari MI6 dan kemudian kepala sekolah the London School of Economics, yang salah seorang muridnya Bruce Lockhart menjadi pengendali MI6 terhadap Lenin dan Trotsky selama terjadinya Revolusi Bolshevik, dan bahkan orang besar seperti Lord Alfred Milner. Salah satu tempat favorit Well adalah St. Ermins Hotel yang bergengsi, tempat pertemuan dari the Coefficient Club, sebuah klub yang hanya mengizinkan laki-laki saja, dimana mereka mengadakan pertemuan sebulan sekali di sana. Semua laki-laki yang disebutkan di atas adalah anggotanya dan juga anggota dari the Souls Club. Wells menyatakan bahwa semua bangsa harus dikalahkan, namun tidak dengan berkonfrontasi secara langsung tetapi dengan saling pengertian dalam cara berpikirnya - yang disebutnya, sebagai "the mental hinterlands hidden behind the persona."

Dengan pendukung kuat seperti itu, Bernays cukup percaya diri untuk meluncurkan bukunya "PROPAGANDA":

"Sebagaimana peradaban semakin menjadi kompleks, DAN SEBAGAIMANA PERLUNYA AKAN SEBUAH PEMERINTAHAN YANG TIDAK KELIHATAN SEMAKIN TERLIHAT MENINGKAT(emphasis added-JC), peralatan teknis sudah ditemukan dan dikembangkan DENGAN MANA OPINI PUBLIK DIATUR (emphasis added-JC). Dengan percetakan press dan koran, telepon, telegraph, radio dan pesawat terbang, gagasan-gagasan dapat disebar-luaskan secara cepat, dan bahkan dengan segera ke seluruh wilayah Amerika."

Bernays belum pernah melihat bagaimana televisi lebih bagus, kemudian menyusul melakukan pekerjaannya.

{endquote} More at british-conspiracy.html.

Apakah Coleman menjelaskan sebuah Konspirasi Yahudi yang bersembunyi di belakang Inggris dan menggunakannya sebagai sebuah cover?

Jika demikian, gerakan Yahudi ini terbagi ke dalam Internationalis ("Socialist") dan sayap Zionis. Apa yang Coleman katakan mengenai Socialisme yang diterapkan sebelumnya; dia mengatakan tidak ada yang berikutnya.

Tetapi Fundamentalis di Israel berjuang mengkampanyekan sendiri melawan yang sebelumnya yang mereka sebut dengan the "British" conspiracy (mengabaikan, misalnya, orang-orang Yahudi dalam kabinet Bill Clinton).

CIA dalam satu sisi, Mossad sisi yang lainnya

The Socialist Internationalists (New Left), yang dapat dianggap sebagai bentuk Faksi Kiri dari "Inggris", atau sebagai Faksi Kiri dari "Yahudi", yang dipimpin oleh George Soros dan Noam Chomsky. Keduanya adalah Yahudi; keduanya menentang perang. Keduanya mendukung perkara Perkawinan golongan minoritas Gay; sebagian isi situs Chomsky dipersembahkan untuk permasalahan Gay dan Lesbian.

Michael Higger writes in his book The Jewish Utopia that "A Jewish Utopia begins where Wells leaves off" (p. 6). jewish-utopia.html

Jadi, kita sekarang menyaksikan sebuah perjuangan antara kedua pandangan agama Yahudi ini. Perkawinan Gay dan Pengadilan Dunia yang merupakan permasalahan litmus yang diperkenalkan oleh kedua kubu.

"Colonel" Edward House's "novel" tahun 1912, Philip Dru: Administrator, sebuah model Woodrow Wilson yang dilanjutkan oleh Jacob Schiff dengan mengkampanyekan untuk Zionisme dan Pemerintahan Dunia; dan bagaimana dua buah Konspirasi masuk, satunya "Inggris" dan satunya lagi Zionis: house-schiff.html."


Leland Lehrman leland.lehrman@gmail.com Alamat e-mail ini diproteksi dari spabot, silahkan aktifkan Javascript untuk melihatnya
Article from: http://www.rense.com/general69/prot.htm
Related: The Priory of Sion, the Protocols of Sion, the Seed of David, the King of the Jews, and the Masonic Kingdom
Zionism, Israel & Shabbetai Tzvi

Diterjemahkan oleh: akhirzaman.info
original source: © Red Ice Creations