Pages

Sunday, October 12, 2014

KHUTBAH GEREJA MENGGEMPARKAN DARI IMAM BESAR KATOLIK ORTODOX (Dimitriv Smirnov)


Ia mngatakan masa depan Rusia akan mnjadi milik pemeluk islam yg berbicara di hadapan ratusan jemaatnya

“kalian lihat..ketika umat islam merayakan hari besar keagamaannya tidak satu pun orang yg berani melewati mereka karna di seluruh dunia di masjid-masjid dan jalan-jalan kota di padati jutaan ribu umat islam yg sedang bersujud kepada Tuhannya..”

“saksikanlah..barisan juta umat manusia yg beribadah dgn sangat teratur dan mngikuti shaf mereka masing-masing dan hal itu tidak perlu di ajarkan..mereka berbaris dgn tertib tanpa harus di perintah..”

“lalu dimana kalian..melihat pemeluk kristen seluruh dunia bisa beribadah bersama dan hal itu tidak ada dalam kristen..kalian tidak akan pernah melihatnya..”

Ujar Imam besar katolik ortodok di depan ratusan ribu jemaatnya seperti di kutip dari The World Buletin News-Rusia

“Lihatlah mereka..orang muslim kerap mmbantu dgn sukarela tanpa brharap imbalan tapi pemeluk kristen malah sebaliknya..”

“kalian tanyakan pada wanita tua itu (sambil menunjuk wanita yg lumpuh yg berada di gerejanya) menurut wanita tua itu seorang pengemudi muslim sering mnyediakan jasa transportasinya utk mngantarnya ke gereja di mokswa..”

“dan tiap wanita tua itu ingin mmberinya upah tapi pengemudi muslim selalu menolaknya dgn alasan bahwa islam melarang mngambil upah pada wanita lansia, jompo, dhuafa dan anak-anak yatim di berbagai panti dan yayasan..”

“dengarkanlah persaksiannya..padahal wanita tua itu bukan ibu atau kerabatnya tapi pengemudi muslim mngatakan dalam islam wajib mnghormati orang yg lebih tua apalagi orang tua yg lemah dan tak berdaya trsebut..”

“Keikhlasan pribadi pengemudi muslim trsebut tidak ada di temukan dalam pemeluk kristen yg mngajarkan kasih..tapi pengemudi kristen bisa tanpa belas kasih meminta upah atas jasa transportasinya pada wanita tua itu..dia mngatakan layak mndapat upah karna itu adalah profesinya sebagai jasa transportasinya..”

“seorang muslim justru lebih dekat dgn sang mesiah tapi orang kristen hanya ingin uang..apakah kalian tidak merasakan..?”

“bagaimana dalam prosesi penebusan dosa siapa aja harus mmbayar pada pendetamu entah itu miskin atau manula wajib memaharkannya sebagai ritual pengampunan dosa..”

Ratusan jemaat yg mngikuti misa imam besarnya hanya terdiam dan merenung

“saksikan juga..seorang muslim tidak tertarik utk mngambil upah pada orang-orang lansia..mereka begitu ikhlas dgn sukarela mmbawakan barang-barang serta belanjaan wanita tua itu..sampai sang wanita tua itu hendak berdoa ke gereja sang pengemudi muslim setia antar jemput wanita tua itu..”

“inilah kenapa saya mngatakan masa depan Rusia akan mnjadi mayoritas pemeluk Islam dan negri ini akan mnjadi milik islam..kalian lihat pribadi yg brbudi luhur dan santun mampu mmbuat dunia tercengang ternyata akhlak muslim lebih mulia daripada jemaat kristen..”

“Kalian mndengar bahwa islam di tuduhkan sebagai agama teroris tapi itu hanya isu belaka yg pada kenyataannya umat islam lebih mngedepankan tata krama serta kesopanan..”

“walau mereka di fitnah sebagai teroris tapi populasi jumlah mualaf di Eropa dan Rusia makin ramai berdatangan ke tempat ibadah orang muslim utk memeluk islam..karna para mualaf tahu betul bahwa islam tidak sekejam yg dunia tuduhkan..”

“sekarang dan selamanya di masa depan Rusia akan milik umat islam..di masa depan adalah kembalinya kejayaan islam..lihat populasi muslim di Rusia telah brjumlah 23 juta dan pemeluk kristen mngalami penurunan mnjadi 18 juta lalu sisa yg lainnya masih tetap komunis..”

“ini sebuah fakta bahwa islam sekarang mnjadi agama trbesar di Rusia..di utara bekas pecahan negara uni soviet mayoritas muslim yaitu republik Chechnya, Tarjikistan, kajakhstan, uzbeckistan dan dagestan..lalu umat islam telah mnjamah di kota-kota besar Rusia termasuk moskwa”

Ia mengakhiri khutbahnya dan turun ke mimbarnya dgn mata yg berair serta para jemaatnya masih trpaku dan haru..tidak mnyangka seorang imam besar katolik bisa mngagungkan orang muslim..sebagian jemaat ada yg menangis melihat cara ajaran islam ternyata berbudi luhur dan tidak layak di sebut Teroris..

Dari kiriman ustadz abu saad

Utk yg mau nonton langsung video nya:
Watch “Russian priest praises Muslims قس روسي يشيد باخلا…” on YouTube – Russian priest praises Muslims قس روسي يشيد باخلا…: 
Dakwah islam dimenangkan allah melalui akhlaq mulia, amal shalih dan komitmen pemeluknya terhadap ajaran Islam (seperti menjaga shalat berjamaah). Bukan dengan hinaan, menebarkan teror dan ancaman. Semoga menjadi pelajaran untuk kita semua (khusus nya saya pribadi)

Fosil ikan usia 100 juta tahun ditemui


Pakar Palaeontologi, Paul Stumkat meneliti fosil ikan kuno yang dijumpain di barat laut Queensland
Pakar Palaeontologi, Paul Stumkat meneliti fosil ikan kuno yang dijumpain di barat laut Queensland
CANBERRA - AUSTRALIA. Fosil ikan kuno yang dianggarkan berusia lebih 100 juta tahun telah ditemui di satu kawasan di barat laut Queensland.

Fosil berukuran dua meter itu yang dikenali sebagai Richmondichthys sweeti telah dijumpai oleh dua orang pelancong tempatan di dasar sungai kering di wilayah Marathon yang terletak 50 kilometer di barat Richmond.

Pakar paleontologi, Paul Stumkat berkata pembentukan kalsium karbonat berjaya mengekalkan bentuk fosil itu selama berjuta-juta tahun.

"Penemuan fosil di dasar sungai yang hampir terhakis amat jarang berlaku. Ini memberi gambaran kemungkinan ada lagi fosil  lain yang terpelihara di sekitar kawasan itu," katanya dipetik ABC Australia

Paderi terjaga dari koma peluk agama Islam

Catholic priest Eduardo Vincenzo Maria Gomez After the accident


JAKARTA 11 Okt. - Seorang paderi Katolik yang koma selama 17 bulan, mengambil keputusan memeluk agama Islam selepas terjaga dari keadaan itu selepas mendakwa dia bercakap dengan Allah dan ditunjukkan keindahan syurga.
Laman web World News Daily Report melaporkan, Eduardo Vincenzo Maria Gomez (gambar), 87, yang berasal dari Sepanyol dan sudah menetap serta mengajar agama Kristian di Pulau Jawa selama 43 tahun, merupakan seorang ahli agama yang sangat dihormati di kawasan berkenaan.
Gomez yang mengalami masalah jantung, koma selepas dia terjatuh dari tingkat dua gereja ketika penduduk tempatan membantunya membaiki rumah ibadatnya itu.
Bagaimanapun, dia tidak mengalami sebarang kecederaan serius dan tiada satu pun daripada tulangnya patah.
"Saya tidak tahu apa-apa tentang Islam, saya juga tidak pernah membaca al-Quran. Apa yang saya ingat, saya bertemu Allah. Sebelum itu, satu cahaya terang bersinar memancar ke badan saya sebelum saya dapat melihat pintu syurga yang berwarna keemas-emasan," kata Gomez kepada Kalimantan Press.
Berita tentang keputusan Gomez untuk bertukar agama, mengejutkan ramai pengikutnya, namun apa yang menarik lebih separuh daripada mereka sudah menunjukkan minat untuk mendekati Islam.
"Jika Allah merupakan tuhan yang benar, saya tidak mahu berada dalam jalan yang sesat di hari akhirat nanti. Saya percayakan Gomez, kami semua percayakan dia," kata seorang pengikutnya.
Gomez yang masih mendapatkan rawatan perubatan sudah mengarahkan pembinaan sebuah masjid baharu dan pengikutnya kini sedang berusaha untuk mencari dana bagi merealisasikan cita-cita tersebut.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20141012/lu_03/Paderi-terjaga-dari-koma-peluk-agama-Islam#ixzz3FsCNTrL3
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Selfie terakhir sebelum tragedi


Bintang pop Mexico, Jenni Rivera sempat mengambil gambar ini bersama anak-anak kapal sebelum jet peribadi yang dinaiki terhempas.
Bintang pop Mexico, Jenni Rivera sempat mengambil gambar ini bersama anak-anak kapal sebelum jet peribadi yang dinaiki terhempas
Courtney Sanford mengambil gambar ini beberapa saat sebelum mendapat kemalangan.
Courtney Sanford mengambil gambar ini beberapa saat sebelum mendapat kemalangan.
Gadis Rusia berusia 17 tahun ini hilang imbangan ketika mengambil gambar di jambatan.
Gadis Rusia berusia 17 tahun ini hilang imbangan ketika mengambil gambar di jambatan.
KEGILAAN ‘selfie’ kini menjadi satu trend global yang bukan hanya melanda golongan muda, malah pelbagai golongan di dunia ini.

Tidak kira di mana jua, siang atau malam, pasti ada yang menggunakan kesempatan yang ada untuk berselfie demi mengabadikan kenangan terindah.

Namun, siapa sangka, bagi sesetengah individu, foto ‘selfie’ yang diambil mungkin menjadi gambar terakhir buat rakan dan keluarga mereka.

Dipetik dari sebuah blog, Sinar Harian Online hari ini menghimpunkan beberapa koleksi ‘selfie’ yang berakhir dengan tragedi memilukan.

Pada 3 Ogos lalu, mangsa dari Mexico, Oscar Otero Aguilar yang berusia 21, didapati mati akibat tertembak dirinya sendiri dengan menggunakan sepucuk pistol.

[ARTIKEL BERKAITAN: Maut tertembak diri sendiri ketika 'selfie']

Menurut laporan pihak berkuasa, Aguilar didapati berada di dalam keadaan mabuk ketika cuba berselfie dengan sepucuk pistol sebagai pelengkap gayanya.

Mangsa kedua pula merupakan seorang lelaki berusia 21 tahun dari Sepanyol yang dikatakan cuba untuk berselfie di atas landasan kereta api.

Namun padah diterima apabila dia dikatakan terkena renjatan elektrik ketika berada di atas landasan tersebut.

Mangsa ketiga pula adalah antara mangsa nahas pesawat MAS, MH17 yang ditembak jatuh berhampiran sempadan Rusia.

Gary Slok dan ibunya sempat bergambar bersama-sama sebelum berlepas dari lapangan terbang di Ukraine menuju ke Lapangan Terbang Kuala Lumpur (KLIA).

Menurut laporan berita, kedua anak-beranak itu dalam perjalanan ke Malaysia untuk menikmati percutian musim panas mereka sebelum menjadi mangsa tragis akibat nahas terbabit.

Sementara itu, Xenia Ignatyeva, 17, merupakan mangsa keempat ‘selfie’ yang membawa maut.

Memetik laporan portal, remaja Rusia ini dilaporkan hilang keseimbangan sewaktu cubaannya untuk berselfie di atas sebuah jambatan.

Ignatyeva meninggal dunia akibat renjatan elektrik melalui kabel yang cuba dipautnya sewaktu terjatuh.

Tragedi tersebut berlaku pada April lalu di Saint Peterburg, Rusia.

Selain itu, pada Disember 2012, bintang pop Mexico, Jenni Rivera dikatakan mengambil gambarnya bersama krew dan rakannya sebelum mereka berlepas ke Bandar Mexico dengan menggunakan jet peribadi.

Sejurus selepas itu, jet tersebut dikatakan terhempas di pergunungan Monterrey di utara Mexico.

Media barat melaporkan, tidak ada yang terselamat daripada kemalangan tersebut.