Pages

Thursday, March 13, 2014

Macam Popeye

Arlindo de Souza mempunyai otot lengan berukuran 73 sentimeter - yang terbesar di Brazil- selepas mengambil suntikan berkenaan yang menyebabkan otot badan kelihatan bengkak seperti karakter kartun Popeye.
Namun, dia sendiri mengakui tindakannya memberi kesan berbahaya kepada dirinya.
Di antara mereka yang menggunakan kaedah itu, ada yang terpaksa dipotong lengannya akibat jangkitan, tidak kurang juga yang meninggal dunia.
Foto
ARLINDO menunjukkan otot lengannya.
“Kawan saya Paulinho mati kerana melakukan perkara ini. Saya sangat terkesan dengan kematiannya. Kami melakukan perkara yang sama tetapi dia melampaui batas. Saya nasihatkan supaya tiada sesiapa mencuba kaedah ini,” kata Arlindo.
“Saya sudah berhenti mengambilnya, tetapi perasaan untuk melakukannya lagi masih ada. Namun, saya berjaya mengawal diri sehingga kini,” katanya.

Peminat Arnold Schwarzenegger yang digelar ‘The Mountain’ di kampungnya itu pernah menggunakan steroid, hormon dan pil kuda untuk merangsang pertumbuhan ototnya.

Kemudian seorang kenalan di gimnasium memperkenalkan “minyak ajaib” yang mampu merangsang pertumbuhan ototnya.

“Lelaki itu memberikannya kepada saya dan berkata, “Cuba yang ini, ia akan buat otot kamu membesar dalam tempoh yang singkat,” kata Arlindo.

Dia yang masih bujang dan tinggal di Olinda, Brazil bersama ibunya berkata: “Saya menyuntik badan dengan minyak yang diberikan dan sejak itu otot saya membesar.

“Secara jujurnya, saya tidak merasai kesan sampingannya kecuali kadangkala pening. Selain itu memang tidak ada apa-apa,” kata Arlindo.- AFP
Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/12

Sedia kahwin lelaki tua untuk hapus hutang ayah


Riyadh: Seorang wanita menawarkan dirinya sebagai isteri pemiutang ayahnya yang berusia hampir 40 tahun lebih tua daripadanya.

Keputusan itu dibuat untuk mengelak ayahnya dipenjara kerana berhutang sebanyak SAR3 juta (RM2.6 juta) dengan lelaki itu.


Akhbar Al Watan melaporkan, wanita berusia 20-an itu sanggup berbuat demikian selepas ayahnya ditahan dan berdepan hukuman penjara.

“Wanita itu menghubungi pemiutang ayahnya dan menawarkan dirinya sebagai isteri dengan mas kahwin SAR3juta (RM2.6 juta).


“Lelaki itu bagaimanapun berkata dia jauh berusia daripadanya dan mempunyai tiga isteri. Wanita terbabit tetap bersedia mengahwininya.


“Mereka kemudian bersetuju berjumpa di rumah keluarga berkenaan, malah memanggil kadi untuk menyempurnakan majlis itu manakala lelaki terbabit datang bersama peguamnya,” lapor akhbar itu.

Selepas sejam berbincang, pemiutang itu mengucapkan tahniah kepada ‘bakal isterinya’ atas keberaniannya namun berkata dia enggan mengahwini wanita berkenaan disebabkan jarak usia mereka.

Menurutnya, dia mahu gadis itu mengahwini lelaki seusianya.

“Dia kemudian menulis cek bernilai SAR300,000 (RM262,350) yang diberikan kepada gadis berkenaan sebagai hadiah perkahwinan untuk digunakan apabila dia berkahwin.

“Dia menarik balik kes terhadap penghutangnya itu sebelum mendoakan Tuhan merahmati wanita itu,” katanya. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/12

Pakar cetus teori lubang hitam


Imej dari Digitized Sky Survey menunjukkan lubang hitam, Cygnus X-1 terletak berdekatan kawasan aktif pembentukan bintang dalam galaksi Bima Sakti yang menjangkau sehingga 700 tahun cahaya. - AGENSI
LONDON 12 Mac - Pakar-pakar kejuruteraan penerbangan dari seluruh dunia mengetengahkan pelbagai teori berhubung misteri kehilangan pesawat MH370 yang masuk hari kelima hari ini, termasuk teori yang tidak masuk akal tentang kemungkinan pesawat yang membawa 239 penumpang itu berada di ‘lubang hitam’ dan menjadi mangsa perang elektronik.
Pakar kejuruteraan penerbangan dari Akademi Kejuruteraan Diraja Britain, Stewart John berkata, pesawat terbabit mungkin memasuki ‘lubang hitam’ seperti lubang hitam di angkasa lepas dan hilang disedut tanpa dapat dikesan. Bagaimanapun, kemungkinan perkara itu berlaku boleh ditolak begitu sahaja kerana lubang hitam itu hanya terdapat di angkasa lepas.
Namun, beberapa teori luar biasa lain turut dikaitkan dengan kehilangan pesawat MH370 itu termasuk fenomena ghaib iaitu lenyap tanpa diketahui manusia dengan penggunaan teknologi canggih.
Portal berita Naturalnews.com melaporkan secara teorinya, kemungkinan wujud satu kuasa ghaib baharu yang misteri di planet bumi seperti lubang hitam di angkasa lepas sehingga mampu menyedut pesawat yang terbang di udara tanpa meninggalkan sebarang kesan atau bukti.
Apa yang lebih membimbangkan, jika kuasa itu dibangunkan sebagai senjata oleh sesebuah negara atau pihak tertentu yang mempunyai teknologi canggih, ia akan menjadi teori yang menakutkan berbanding teori kegagalan teknikal pesawat MH370.
Ada laporan menyebut sesetengah entiti tentera manusia atau bukan manusia sedang menguji keupayaan teknologi canggih yang boleh melenyapkan atau menghantar sesuatu objek ke tempat atau dimensi lain.
Teori ini dikaitkan dengan laporan yang berlaku kira-kira 70 tahun lalu apabila tentera laut AS didakwa menjalankan ujian ‘menghilangkan’ kapal pemusnah USS Eldridge di pangkalan Philadelphia pada 28 Oktober 1943 dan kemudian membawa kapal perang itu semula ke alam nyata. Namun, AS menafikan ia pernah menjalankan ujian tersebut.
Kejadian ini sama seperti kejadian di Segi Tiga Bermuda yang melibatkan kehilangan beberapa kapal dan pesawat tanpa dapat dikesan dan dapat dijelaskan dengan kajian saintifik.
Satu lagi teori yang dikaitkan dengan kehilangan MH370 ialah teori teleportasi yang mengaitkan dengan Stargate yang memindahkan atau membawa sesuatu objek ke tempat lain dan dalam konteks ini pesawat MH370 menjadi mangsa fenomena ini. Penjelasan ini kelihatan seperti sains fiksyen dan mustahil boleh berlaku tetapi kita perlu menyedari dalam era sains fizik moden pernah menunjukkan ia boleh dilakukan melibatkan pengahantaran maklumat menerusi angkasa lepas.
Dalam konteks kehilangan pesawat MH370, jika pesawat itu dilaporkan terhempas, kotak hitam sepatutnya dari awal telah menghantar isyarat kecemasan bagi memudahkan ia dikesan, tetapi dalam kes kehilangan MH370 keadaan ini tidak berlaku.
Selepas lima hari, masih belum ada sebarang isyarat diterima daripada kotak hitam MH370.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140313/lu_03/Pakar-cetus-teori-lubang-hitam#ixzz2vsqz0Osj
© Utusan Melayu (M) Bhd