Pages

Thursday, December 30, 2010

syaitan mengincu bibir

syaitan akan mengicu bibir para pendengar ceramah supaya dapat berbual-bual dengan temannya dan dapat mengeluar kata-kata kesat.

syaitan mencelak mata

syaitan akan mencelak mata para pendengar ceramah agama atau khutbah supaya para pendengar akan tertidur dan leka tidak menghayati apa-apa yang dikatakan oleh penceramah.

syaitan membuat mimpi buruk


Muhammad Rasullullah SAW bersada yang bermaksud:
"Apabila seseorang kamu bermimpi yang tidak disukai(mimpi buruk),maka hendaklan ia meludah kesebelah kiri tga kali dan hendaklah membaca:
A'uzubillah hi minasyaitan nir rajim maksudnya:"Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang direjam".
Dan hendaklah ia pindah dari lambungnya ketika hendak tidur yang ia sedang ada diatasnya".

(Hadis Riwayat Muslim,Abu Daud,An-Nasai dan Ibnu Majah).

syaitan menghalangi khusyuk solat(menyempurnakan sembahyangnya)

"Dari Aisyah berkata:
Aku pernah bertanya kepada Rasullullah SAW tentang menengok dalam solat(melihat-lihat kemana-mana arah tanpa perlu)maka sabda Nabi Muhammad SAW:
"Itu adalah curian cepat yang dicuri syaitan dari hambaNya(Allah)"


(Hadis Riwayat Bukhari,Ahmad,An-Nasai dan Abu Daud)(Hadis Sahih)


Sabda Rasullullah lagi yang bermaksud:
"Akan datang syaitan pada seseorang kamu dalam solatnya,lalu syaitan mengingatkan kepadanya,keperluan begini dan begitu. Maka janganlah ia menurutinya. Dan syaitan datang pula pada waktu tidurnya,maka syaitan memberikan berita mimpi buruk padanya,maka janganlah diikutinya(mempercayainya)".


(Hadir Riwayat Abu Daud dan Tirmidzi)

syaitan menyelit disaf solat yang renggang

Sabda Muhammad Rasullullah:
"Luruskan saf-safmu,rapatkan bahu-bahumu(dalam solat) dan berlaku lembutlah terhadap tangan-tangan saudaramu dan tutuplah tempat-tempat renggang kerana seungguhnya syaitan masuk(menyelitkan diri)pada celah-celahmu,bagaikan anak kambing yang menyelit di celah-celah induknya."


(Hadis Riwayat Ahmad dan Thabrany)

syaitan kentut

"Apabila diseru untuk melakukan solat(laungan azan),maka mundurlah syaitan sampai terkentut sehingga ia tidak mendengarkan azan,maka selesai azan ia kembali lagi. Dan apabila akan berdiri solat(laungan iqamah),ia mundur lagi dan apabila selesai iqamah,ia datang kembali"


(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(as-Syaikhan).

Rasullullah SAW menangkap dan mencekik syaitan

"Ketika Nabi SAW akan melakukan solat,lalu datang kepadanya syaitan hendak memutuskan solatnya. Maka Nabi Muhammad SAW menangkapnya(syaitan itu)lalu mencekiknya sehingga keluar air liurnya diatas tangannya(Nabi)."
(Diceritakan oleh Ibnu Qoyyim)

syaitan menghadang di saf solat

Sabda Rasullullah:
"Apabila salah seorang kamu solat(sembahyang dengan memakai batas(Sutroh)(penghadang),lalu ada orang yang melintas dhadapannya(dalam kawasan solat,dibawah penghadang)maka hendaklah ia menghalanginya. Tetapi jika orang itu enggan(dalam keadaan curiga,melintasi dengan sengaja berulang kali)maka boleh orang itu diperangi(usir atau dibunuh),kerana dia itu tidak lain adalah syaitan".
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(As-Syaikhan)

Hentakan kaki syaitan menyebabkan wanita istihadhah(mengeluarkan darah haid secara berlebihan walaupun dalam keadaan sihat).

Dari Amnah binti Jahsy bahawa ia keluar darah banyak dan deras(mengalir-ngalir) dari kemaluannya(darah istihadhah),lalu ditutup dengan kapas masih juga keluar dan ditutup dengan kain masih juga keluar. Rasullullah bersabda:
"Sesungguhnya darah yang keluar deras itu adalah salah satu hentakan kaki dari hentakan-hentakan kaki syaitan."
(Hadis Riwayat Ahmad,Abi Daud dan Tirmidzi)

syaitan takut orang yang solat berjemaah

Sabda Nabi Muhammad yang bermaksud:
"Jika ada tiga orang di desa atau digunung yang tidak menunaikan solat berjamaah,nescaya mereka dikuasai oleh syaitan. Oleh sebab itu,hendaklah kamu solat berjamaah kerana sesungguhnya serigala tidak akan memakan kambing melainkan yang terpisah sendiri dari rombongan"
(Hadis Riwayat Abu Daud).

syaitan masuk dalam aliran darah manusia

Sabda Rasullullah SAW bermaksud:
"Sesungguhnya syaitan itu berjalan dalam diri manusia mengikuti pejalanan darah.Oleh sebab itu,aku takut syaitan melontarkan sesuatu tuduhan atau satu kejahatan dalam hatimu"
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(as-Syaikhan)

syaitan menyilangkan(mematah-matahkan) jari tangan

Nabi Muhammad Bersabda(memberitahu):
Apabila salah seorang kamu berada di dalam masjid ,maka janganlah sesekali menyilangkan(mematah-matahkan)jari tangan, kerana menyilangkan jari-jari tangan itu dari syaitan. Dan seorang kamu tetap dalam pahala solat selama ia berada di dalam masjid sehingga ia keluar darinya."
(Hadis Riwayat Ahmad).

syaitan mempunyai rambut dan janggut yang kusut

 "Dari Atha bin Yasr dia berkata:
Telah datangnya lelaki kepada Rasullullah SAW dalam keadaan kusut rambut dan janggutnya,maka Rasullullah memberi isyarat kepada lelaki itu,seakan-akan disuruhnya membereskan(meluruskan) rambut dan janggutnya.
Maka orang itu mengerjakannya,kemudian ia kembali.Maka Rasullullah SAW bersabda:"Bukankah ini lebih baik daripada seseorang yang datang dengan kusut rambutnya seperti syaitan."
(Hadis Riwayat Malik)

syaitan ketawa

 Nabi bersabda bermaksud:
"Apabila menguap salah seorang kamu dalam solat,maka hendaklah ia tutup mulutnya sedapat mungkin dan jangan ia mengucap "Ahhh...",kerana sesungguhnya yang demikian itu dari syaitan dan ia tertawa kerananya."
(Hadis Riwayat Bukhari).

syaitan kencing

 Dari Ibnu Masud dia berkata:
Diceritakan(Allah)kepada Nabi Muhammad SAW tentang seseorang lelaki yang tidur hingga Subuh(waktu Fajar Pagi),sabda Baginda:"Itulah orang lelaki yang dikencingi oleh syaitan pada kedua telinganya"
(Hadis Riwayat Bukhari dan Muslim)(As-Syaikhan)

syaitan menangis

Sabda Muhammad Rasullullah:"Apabila anak Adam membaca Surah Assajadah,lalu ia sujud,nescaya menyingkirlah syaitan sambil menangis dengan meratap:"Ah...Celakalah aku.Anak Adam disuruh sujud lalu ia sujud maka ia mendapat syurga,tetapi aku disuruh sujud maka membangkang,maka aku mendapat neraka"
(Hadis Riwayat Ahmad,Muslim,Ibnu Majah)

Hitler Mati Islam Di Indonesia 1970, Buktinya..CATATAN SANTAI


SEBENTAR tadi kawanku menelefon dari Jakarta memberitahu, sebuah buku yang menarik. Hitler masuk Islam dan mati dalam Islam di Indonesia. Katanya. Aku pun mencari-cari maklumat mengenainya.

"Buku kontroversi kematian Hitler memang baik untuk diulas. Atas dasar itulah kira-kira buku ini dicetak untuk khalayak. " Begitu ulasan pengarangnya.
  • Buku berjudul 'Hitler Mati di Indonesia Rahasia yang terkuak'
  • Penulis: Ir KGPH Soeryo Goeritno, Msc.
  • Penerbit:Titik Media Publisher 2010.
  • 119 halaman.
Ulasan dari pengarangnya..

Bab Satu, Pendahuluan:
 Buku ini ditulis untuk mengungkap misteri kematian Hitler yang sebenarnya, itulah isi dari bab pendahuluan. Buku ini memang bukan merupakan buku sejarah, tetapi sebuah buku yang mengungkapkan sisi lain dari sejarah kelam yang dialami oleh bangsa Eropa, khususnya bangsa Jerman pada masa Perang Dunia ke 11 yang penuh dengan kekejaman yang pernah terjadi pada umat manusia.

Dari sekian banyak informasi yang ada tentang kematian Hitler, tidak ada yang dapat menyebutkan secara pasti apa penyebab kematian sang diktator Nazi ini. Versi yang paling populer menyebutkan bahwa Hitler tewas bunuh diri dengan cara menembak dirinya sendiri dan minum racun sianida pada 30 April 1945, saat Jerman diduduki oleh Uni Soviet.

Meski sejumlah ahli sejarah ragu Hitler menembak dirinya, dan menduga hal itu hanyalah propaganda Nazi untuk menjadikan Hitler sebagai pahlawan. Namun, lubang pada potongan tengkorak itu tampak menguatkan argumen tersebut ketika tengkorak itu dipamerkan di Moskow tahun 2000. Bagaimana dan kapan Hitler meninggal sekarang ini masih diselimuti misteri.

Bab Dua, Misteri Kematian Hitler:
 Pada bab ini dapat dijumpai penjelasan tentang penyebab dan kapan Hitler mati dari beberapa versi. Ada kematian versi Jerman, versi Rusia, dan versi para peneliti atau ilmuwan.

Dari sekian banyak informasi yang ada tentang kematian Hitler, tidak ada yang dapat menyebutkan secara pasti apa penyebab kematian sang diktator Nazi ini. Versi yang paling populer menyebutkan bahwa Hitler bunuh diri dengan cara menembak dirinya sendiri dan minum racun sianida pada 30 April 1945, saat Jerman diduduki oleh Uni Soviet. Itu menurut versi Jerman, seperti yang diceritakan oleh Flegel, salah satu perawat Hitler dan petinggi Nazi lainnya saat di dalam bunker.

Dan menurut versi Rusia, yang dinyatakan oleh seorang pejabat tinggi dinas rahasia Rusia, KGB, yang mengklaim, bahwa Adolf Hitler mengakhiri hidupnya tidak dengan menembak dirinya sendiri, tetapi dengan meminum racun sianida. Seperti yang dinyatakan oleh Letnan Jenderal Vasily Khristoforov, staf arsip untuk dinas keamanan FSB Rusia, “Paramedia militer Uni Soviet kala itu telah memastikan bahwa Hitler dan Eva Braun tewas setelah minim racun sianida pada 30 April 1945.”

Dan versi kematian yang terakhir adalah menurut pendapat umum, dalam hal ini diwakili oleh para ilmuwan. Sudah lama sebenarnya para ilmuwan dan ahli sejarah menyatakan bahwa potongan tengkorak yang telah diambil dari luar bunker Hitler oleh tentara Rusia dan selama ini disimpan intelijen Soviet itu akan menjadi bukti yang meyakinkan bahwa menembak dirinya hingga tewas setelah minum pil sianida pada 30 April 1945.

Akhirnya dilakukan analisis DNA terhadap potongan tengkorak itu oleh peneliti Amerika, dan mereka menyatakan, “kami tahu tengkorak itu berhubungan dengan seorang perempuan berusia antara 20 dan 40 tahun,” kata ahli arkelogi Nick Bellantoni dari Universitas Connecticut, AS, dikutip dari Dailymail. “Tulang itu kelihatan sangat tipis, tulang tengkorak laki-laki cenderung lebih kuat. Dan persambungan di mana lempengan tengkorak itu menyatu tampak berhubungan dengan seseorang yang berusia kurang dari 40 tahun. Hitler pada April 1945 berusia 56 tahun.

Dengan adanya hasil tes DNA tersebut, berarti sejarah kematian Hitler menjadi sebuah misteri kembali, dan para ahli teori konspirasi harus memikirkan kembali kemungkinan-kemungkinan lain tentang kematian Hitler, seperti mungkin saja Hitler tidak mati dalam bunker.

Bab Tiga, Sekilas Tentang Adolf Hitler:
 Mengenai masa kecil, masa remaja, sampai dengan ketika menjadi seorang diktator, dapat dilihat pada bab ini. Hitler kecil adalah seorang anak yang tertolak, ayahnya sangat membencinya dan mengenggap perilakunya yang “antisosial” sebagai sebuah kutukan. Ayahnya seorang yang keras dalam mendidik anak, sedang ibunya (Klara) sangat baik kepadanya. Masa kecil yang diliputi dengan kebencian dari ayahnya inilah yang memberikan andil besar dalam pembentukan mental dan kejiwaan Hitler saat dewasa.

Ketika hidupnya sulit, Perang Dunia 1 pun pecah. Tanpa ragu-ragu Hitler mendaftar menjadi tentara dengan pangkat Kopral, bertugas di medan perang di barisan paling depan. Kecewa dengan kekalahan Jerman di Perang Dunia 1, Hitler pun masuk menjadi Anggota Partai Buruh yang kemudian menjadi NSDAP (National Socialistische Deutsche Arbeiter Partei). Tahun 1920, Hitler menjadi Kepala Bagian Propaganda, disinilah terlihat bakat Hitler di bidang pidato dan agitasi.

Satu tahun kemudian, 1921, akhirnya Hitler menjadi ketua partai. Akhirnya pada tahun 1962 Hitler mendapatkan wewenang mutlak dari partainya. Dan Hitler adalah seorang orator ulung,”singa podium”, ahli pidato yang bisa menghipnotis massa pendengarnya. Hitler adalah politikus handal dan berhasil membangun pencitraan yang sukses melalui propaganda.

Ia berhasil membangun opini menjadi sebuah kekuatan dahsyat yang sukses melalui propaganda. Ia berhasil membangun opini menjadi sebuah kekuatan dahsyat yang ditakuti. Ia juga berhasil membangun opini sebagai fuhrer atau pemimpin yang dapat dipercaya rakyatnya, membawa bangsanya ke puncak kejayaan.

Bab Empat, Bukti-Bukti Hitler di Indonesia:
 Di dalam bab empat ini, Anda bisa jumpai penjelasan mengenai, bagaimana caranya Hitler sampai ke Indonesia, bisa menjadi WNI, dan bekerja menjadi seorang dokter di Rumah Sakit Umum Sumbawa Besar, dan sampai dengan pertemuan Hitler dengan seorang wanita sunda yang akhirnya menjadi istrinya. Juga tentang kesaksian dr Sosro Husodo saat bertemu dengan Hitler ketika di Sumbawa Besar. Dan semuanya dilengkapi dengan dokumen-dokumen pendukung serta foto-foto yang akurat.

Hitler yang terkenal sangat bengis di abad ke 20, ternyata bersembunyi di Indonesia sejak tahun 1954 sampai dengan tahun 1970, yang kemudian tercium oleh Sekutu (AS, Uni Sovyet, Inggris dan Prancis) yang selanjutnya diusut oleh Pemerintah Israel yang terus-menerus mengejar para tokoh Nazi.

Pada tahun 1954 Adolf Hitler masuk ke Indonesia dengan menggunakan nama palsu, dr Poch. Pada awalnya dr Poch tinggal di Dompu lalu pindah ke Bima, selanjutnya pindah ke Kabupaten Sumbawa Besar, kemudian bekerja menjadi dokter di Rumah Sakit Umum Kabupaten Sumbawa Besar. Seluruh penduduk pulau Sumbawa Besar. Seluruh penduduk pulau Sumbawa kenal dengan dokter ini, yang di panggil “dokter Jerman”.

Salah satu peninggalan Adolf Hitler meninggal pada tanggal 15 Januari 1970 di Surabaya, yaitu buku catatan kecil berwarna cokelat ukuran 9x16 cm dengan tebal 44 cm. Buku ini mempunyai arti yang sangat besar, karena merupakan bukti otentik yang menyatakan bahwa “dr Poch” adalah dewa-Nazi Adolf Hitler.

Kemudian Hitler bertemu dengan seorang gadis bernama Sulaesih yang sedang menggembara ke Sumbawa Besar, yang akhirnya dilamar oleh Hitler. Tidak lama setelah dr Poch melamar Sulaesih, beliau memeluk agama Islam pada tahun 1964, yang disaksikan oleh Ketua Kantor Agama di Sumbawa, (tapi sayang Sulaesih lupa namanya) dan mengganti namanya menjadi Abdul Kohar. Pada tahun 1965 Hitler pun menikahinya.

Bab Lima, Hitler Mati di Indonesia:
 Bab ini berisi tentang pengakuan Hitler kepada istrinya yang berasal dari Indonesia, Sulaesih, bahwa dia adalah memang Hitler yang sebenarnya, Der Fuhrer. Apa saja kegiatan Hitler sebelum dia meninggal. Di dalam bab ini juga terdapat pernyataan Stanlin, bahwa yang tewas di dalam bunker di Jerman bukanlah Hitler asli. Dan dibagian akhir ini menceritakan bagaimana akhirnya sang diktator itu meninggal di Indonesia.

Selama ini kematian Hitler memang sangat misterius, karena tidak ada saksi yang dapat menunjukkan dimana mayat Hitler ataupun mayat Eva Braun. Di Konferensi Postdam tahun 1945, Stanlin bahwa mayat Hitler dan Eva Braun tidak ditemukan. Stanlin menduga, dewa Nazi ini lolos dan melarikan diri ke Spanyol atau Amerika Latin. Dan tak berapa lama ada kabar yang mengatakan Hitler kabur menggunakan kapal selam ke sebuah pulau.

Tapi tidak ada yang tahu pulau apa dan dimana. Dunia internasional sama sekali tidak menyadarinya bahwa seorang pemimpin Nazi yang sangat kejam itu bersembunyi dengan aman di Sumbawa Besar, sampai meninggal di Surabaya dan dimakamkan di pemakaman umum muslim di Ngagel.

Bab Enam, Penutup
: Kematian Diktator Jerman, Adolf Hitler yang diyakini tewas bunuh diri di sebuah bunker, pada tanggal 30 April 1945 di Berlin, tetap masih dipertanyakan dan menjadi misteri. Siapa yang menyaksikan peristiwa di bunker saat Hitler bunuh diri? Tidak ada, sumber cerita tersebut hanya dari mulut ke mulut. Dan pada saat itu, walaupun tidak ada saksi dan bukti yang jelas, pihak sekutu tetap mengumumkan secara resmi bahwa Hitler dan istri, Eva Braun telah meninggal. Bukan tidak mungkin Hitler mati di Indonesia. Karena Indonesia dianggap tempat yang aman, bagi Hitler. Silahkan siapa pun untuk menemukan jawaban yang sesungguhnya.

Demikian ulasan Ir KGPH Soeryo Goeritno, Msc, penulis buku ini.. Sekian, sebagai malkluman. Terima kasih kawanku, kerana memberi maklumat. Wallahu aklam. 
Ibnu Hasyim Catatan Santai
alamat e-mail: ibnuhasyim@gmail.com
30 Dis, 2010
. KL
sumber http://www.ibnuhasyim.com

Israel kawal ekonomi PalestinRAMALLAH - Kira-kira 20 syarikat Israel akan membina bandar moden pertama Palestin di Tebing Barat dan berjanji kononnya tidak akan menggunakan produk atau perkhidmatan dari penempatan haram Yahudi, kelmarin.

Pengumuman yang dibuat oleh pemaju projek, Bashar Masri itu mencetuskan kemarahan pendatang haram Yahudi yang menganggap syarikat pembekal Israel menyokong boikot antarabangsa terhadap barangan dan perkhidmatan yang berasal dari penempatan haram Yahudi.

Bandar Rawabi yang terletak 30 kilometer di utara Baitulmaqdis adalah sebahagian daripada rancangan utama Perdana Menteri Palestin, Salam Fayyad, untuk membentuk asas negara merdeka Palestin.

Penyertaan syarikat Israel dalam pembinaan itu adalah satu peringatan penting bagaimana jajahan Zionis selama 43 tahun menyebabkan ekonomi Palestin bergantung sepenuhnya kepada rejim itu.

4 Golongan yang paling kaya di sisi Allah SWT


http://www.baghdadalrashid.com/upload/baghdadalrashid002.jpg
Syeikh Abu Hassan As- Syazili berkata :
  1. Kasih kepada Allah SWT.
  2. Kaya kepada Allah SWT.
  3. Benar kepada Ubudiyah (Benar dalam penyembahan Allah SWT).
  4. Yakin pada segala hukum Rububiyah ( Yakin pada Ketetapan Allah ).
Kitab Soal-Jawab A-Z Tentang Tasawuf, m/s : 99.

Lega sisa tiub tiada lagi dalam perut
TIDAK LAGI BIMBANG: Encik Amri kini tidak lagi perlu bimbang mengenai tiub yang tertinggal dalam perutnya. -- Foto M.O. SALLEH
SINGAPURA
LELAKI yang kehilangan separuh badan, Encik Amri Mohd Samat, akhirnya dapat menghelakan nafas lega setelah menjalani pembedahan bagi mengeluarkan sisa tiub sepanjang 35 sentimeter yang tertinggal dalam perutnya sejak tiga tahun lalu.
Beliau menjalani pembedahan pada 9 November lalu di Hospital Tan Tock Seng (TTSH) bagi mengeluarkan sisa 10 sentimeter tiub itu dari sebelah kiri perutnya.Encik Amri lumpuh bahagian pinggang ke bawah akibat kemalangan motosikal semasa berusia 21 tahun.Beliau kemudian mengalami bedsor, atau ulser kulit, yang mengancam nyawanya hingga pembedahan amputasi separuh badan perlu dilakukan.Tiub itu tertinggal dalam perut Encik Amri semasa beliau menjalani pembedahan amputasi di TTSH pada Mei 2007.Ia dikesan secara tidak sengaja apabila Encik Amri, yang sekarang bergerak menggunakan kerusi roda elektrik, pergi ke Hospital Khoo Teck Puat (KTPH) di Yishun Central bagi pemeriksaan masalah bedsor yang berulang.Beliau kemudian menjalani pembedahan bagi mengeluarkan tiub itu pada September lalu di hospital tersebut. Namun, doktor hanya dapat menarik keluar 25 sentimeter daripada tiub tersebut.Apabila ditemui di kedai kopi Al-Ameen di Woodlands kelmarin, Encik Amri berkata beliau berasa amat gembira kerana tidak perlu bimbang tentang tiub yang tertinggal itu.'Saya yakin doktor-doktor di TTSH telah mengeluarkan kesemua tiub yang berada dalam perut badan saya, jadi saya tidak perlu lagi bimbang tentang perkara ini,' katanya.Menurut Encik Amri, beliau dibenarkan keluar hospital pada malam Hari Raya Haji, iaitu 17 November lalu.Hasil rawatan yang diberi oleh TTSH, bedsor beliau yang sebesar tapak tangan telah mengecut separuh daripada itu, ujarnya.Doktor TTSH datang ke rumahnya bagi menyalin pembalut bedsor beliau setiap empat hari.Encik Amri berkata wang bagi rawatannya sering bermain di fikiran beliau.'Tiap-tiap bulan saya tepikan sebanyak $170 untuk beg air kencing dan pembuangan air besar saya. Saya sekarang tidak bekerja dan hanya bergantung pada bantuan yang diberi Muis (Majlis Ugama Islam Singapura).'Dengan keadaan saya seperti ini memang kadang-kadang rasa tersepit,' kata beliau, yang tinggal bersama bapa, abang dan tiga anak saudara di flat empat bilik di Woodlands.Namun, beliau tetap menolak gesaan beberapa orang agar menyaman TTSH atas apa yang berlaku. Ini kerana Encik Amri rasa terhutang budi pada doktor hospital itu memandangkan tanpa pembedahan amputasi itu beliau mungkin kehilangan nyawanya.'Saya akan teruskan kehidupan ini. Untuk apa saya fikirkan tentang ajal maut sedangkan saya masih hidup?' ujar Encik Amri.-cyberita

Cedera parah dan 116 cedera dalam kebakaran keretapi eletrik israeil


 


http://www.alrai.com/img/306000/306006.jpg
5 orang yahudi cedera parah dan 116 orang cedera ringan disebabkan asap kebakaran keretapi eletrik di israeil.

Kemiskinan di amerika bertambah
http://www.hespress.com/_img/uspoor45.jpg
Kemiskinan di amerika bertambah 27%, angka ini menunjukkan kejatuhan ekonomi yang paling buruk di amerika setelah melalui zaman kemelesetan ekonomi. Jurang ekonomi di amerika kini semakin ketara.

Burung agen risikan rahsia baru israeil di arab saudihttp://www.assabeel.net/images/stories/2010/12/29/s12.jpg
http://youm7.com/images/issuehtm/images/youm/nasr27122010/1.jpg
http://youm7.com/images/issuehtm/images/youm/nasr27122010/2.jpg
Burung yang dipasang dengan alat risikan yang tertulis kod2  dan tanda negara israeil telah ditangkap di Bandar Hail, arab saudi. Penduduk yang mengesyaki ada sesuati pada badan  burung tersebut akhirnya berjaya menangkap burung berkenaan. Cop " intel " terdapat pada peralatan yang dipasang pada burung berkenaan.

Saintis buktikan kelemahan nombor PINGAJET yang dicipta Omar Chaodary bagi menipu mesin pengeluaran wang automatik.


CAMBRIDGE - Bank-bank di Britain didakwa cuba menyembunyikan kelemahan nombor pengenalan peribadi (PIN) yang terdapat pada kad kredit dan debit, lapor sebuah akhbar semalam.
Dakwaan itu dibuat selepas seorang saintis Universiti Cambridge, Omar Chaodary membuat pendedahan mengenai kelemahan tersebut dalam tesis sarjana falsafah.
Sistem cip dan PIN yang diperkenalkan pada 2006, bertujuan untuk mengurangkan penipuan kad kerana pencuri tidak dapat menggunakan kad yang dicuri tanpa mengetahui nombor PIN.
Namun, Omar mula mengkaji kelemahan sistem itu selepas ramai pengguna mengadu kad mereka dicuri dan nombor PIN mereka telah digunakan.
Sehingga kini, bank-bank di Britain mendakwa sistem keselamatan cip dan nombor PIN adalah kebal dan sukar untuk ditipu.
Bagaimanapun, Omar dalam penyelidikannya, telah mencipta satu gajet berharga semurah £20 (RM95) yang dapat menipu cip dan mesin pengeluaran wang automatik (ATM) supaya menerima kad kredit dan debit tanpa nombor PIN yang betul.
Peranti bersaiz kotak rokok itu disembunyikan dalam lengan baju semasa ia dilekatkan pada kad.
Apabila kad tersebut dimasukkan ke dalam mesin, ia menggunakan sistem elektronik bagi memastikan kad itu diterima.
Choudary berjaya membeli beberapa buku dan cakera padat (CD) berharga £50 (RM237) di Cambridge dengan menggunakan kad yang dipinjam dan alat yang dicipta itu bagi membuktikan kelemahan tersebut. - Agensi

Kayak jatuh dari air terjun
RAFA ORTIZ (dalam bulatan) jatuh bersama kayak dari Air Terjun Big Banana, Rio Alseseca, Mexico baru-baru ini.


RIO ALSESECA, Mexico - Legenda pendayung kayak, Rafa Ortiz hanya mengalami luka selepas kayaknya terjunam dari ketinggian 39.01 meter di Air Terjun Big Banana di sini, lapor sebuah akhbar semalam.
Dia memerlukan tiga jahitan pada lukanya tetapi dia merupakan orang pertama di dunia yang berjaya membuat aksi tersebut di air terjun itu.
Seorang jurugambar dari Denver, Amerika Syarikat, Lucas Gilman merakamkan aksi Ortiz itu, baru-baru ini.
Ortiz dikenali kerana kehebatannya dalam sukan ekstrem.
Dalam aksi itu, kayak Ortiz muncul di permukaan selepas ia berada di dalam air kerana impak jatuh dari tempat tinggi. - Agensi
kosmo

Lima sekeluarga diserang api misteri
ZAINAB melihat serangan api misteri yang berlaku di rumahnya di Kampung Penambang Bunga Emas, Kota Bharu semalam.
KOTA BHARU - Sebuah keluarga di Kampung Penambang Bunga Emas, dekat sini dihantui dengan 'serangan' api misteri sejak empat hari lalu.
Lebih menyeramkan, gangguan tersebut bukan setakat kemunculan api tetapi keluarga terbabit turut menghadapi beberapa lagi gangguan aneh lain.
Antara kejadian aneh itu ialah duit hilang tetapi dipulangkan semula, tilam dipenuhi telur pecah dan hirisan bawang goreng bertaburan serta tong beras dituang sirap dan budu.
Penghuni rumah itu, Zainab Sulaiman, 73, memberitahu, beliau tinggal di rumah tersebut sejak 32 tahun lalu tetapi api misteri tersebut hanya muncul sejak Isnin lalu dan telah membakar lebih seratus pasang baju miliknya serta menantu dan cucu beliau selain beberapa dua buah tilam dan langsir juga turut terbakar secara tiba-tiba.
"Kira-kira pukul 11 pagi tiga hari lalu, saya terbau hangit seperti ada benda terbakar dan sebaik memasuki bilik, saya terkejut apabila bilik tersebut berasap dan beberapa pakaian di dalam almari terbakar sebelum mengeluarkannya dan memadamkan api.
"Sejak dari itu api tersebut banyak kali muncul dan membakar pakaian termasuklah hari ini (semalam) sahaja, sudah lebih lima kali ia muncul dan kami terpaksa berjaga-jaga sehingga tidak tidur pada waktu malam kerana bimbang berlaku kebakaran," katanya ketika ditemui di rumahnya semalam.
kosmo

Lelaki usia 51 tahun mandi dalam ais
KETULAN ais diletakkan di sekeliling tubuh Wim Hof di Hong Kong semalam.


HONG KONG - Pemegang sembilan rekod dunia mandi dalam ais, Wim Hof dari Belanda membuat promosi di sini semalam.
Hof yang berusia 51 tahun menunjukkan kemahirannya dengan mandi dalam ais dengan tujuan untuk membangkitkan kesedaran mengenai pemanasan global.
Dalam aksinya itu, dia berendam di dalam tangki kaca yang dipenuhi dengan ais. - Reuters