Pages

Monday, July 26, 2010

12 militan maut AS serang kubu kuat pemberontakPESHAWAR 26 Julai - Dua belas anggota kumpulan militan terbunuh selepas tentera Amerika Syarikat (AS) menyerang kubu kuat kumpulan pemberontak itu di barat laut Pakistan awal pagi ini, kata pegawai keselamatan.
Tentera melepaskan peluru berpandu yang disasarkan kepada perkampungan Dargah Mandi yang terletak di pinggir wilayah Miranshah, kata pegawai keselamatan itu lagi. - AFP

Polis akan siasat wanita terkaya Perancis


LILIANE BETTENCOURT


PARIS - Polis akan menyoal siasat seorang menteri dan wanita terkaya Perancis minggu ini melibatkan satu saman membabitkan waris syarikat kosmetik L'Oreal, Liliane Bettencourt.
Beberapa pegawai polis kewangan akan menyoal Bettencourt sebagai sebahagian daripada satu siasatan yang melibatkan anak perempuan wanita terkaya itu.
Polis akan turut menyoal siasat Menteri Buruh, Eric Woerth yang juga seorang bendahari parti politik pimpinan Presiden Perancis, Nicolas Sarkozy.
Namun, Woerth menafikan dengan sekeras-kerasnya bahawa dia menerima sumbangan wang haram daripada Bettencourt.
Wanita terkaya itu akan menemui polis di rumahnya ekoran permintaan daripada pejabat pendakwa raya di pinggir Partis, Nanterre. - AFP

Lelaki kulit hitam jadi tumpuan di bandar RusiaGAMBAR menunjukkan Jean Gregoire Sagbo berbual dengan penduduk di bandar Novozavidovo, 100 kilometer dari Moscow baru-baru ini.


NOVOZAVIDOVO, Rusia - Seorang lelaki berkulit hitam, Jean Gregoire Sagbo menjadi tumpuan di bandar ini selepas dia dipilih menjadi ahli majlis perbandaran berkulit hitam yang pertama.
Pada bulan lalu, dia menjadi lelaki berkulit hitam dipilih untuk menduduki kerusi ahli majlis perbandaran.
Dia berjanji untuk memulihkan bandar yang miskin itu yang menjadi tempat tinggalnya selama 21 tahun.
Rancangan Sagbo ialah untuk mengurangkan kes penagihan dadah yang berleluasa, membersihkan tasik yang tercemar dan mengatur bantuan sistem pemanasan di rumah.
"Novozavidovo semakin mati," katanya pada satu sidang akhbar.
"Ini ialah rumah saya, bandar saya. Kita tidak boleh tinggal seperti ini," tambahnya.
Datuk Bandar Novozavidovo, Vyacheslav Arakelov berkata, kulit Sagbo adalah hitam tetapi dia ialah rakyat Rusia. - AP

Kebakaran besar di BaitulmuqaddisGAMBAR menunjukkan sebuah kereta hangus terbakar di Kampung Ein Kerem, Baitulmuqaddis semalam.


BAITULMUQADDIS - Ribuan rumah di Baitulmuqaddis dikosongkan semalam selepas satu kebakaran besar memusnahkan hutan dekat sebuah hospital, kata polis Israel.
Sekurang-kurangnya 20 jentera bomba dikejarkan ke tempat kejadian yang berlaku di kawasan hutan dekat Hospital Hadassa dekat Kampung Ein Kerem.
"Kebakaran itu besar," kata seorang jurucakap polis, Mickey Rosenfeld.
"Ia meliputi sejumlah kawasan yang luas. Kami telah memindahkan semua penduduk Moshav Ora dan Aminadav termasuk Even Sapir," katanya yang merujuk kepada tiga buah kampung di bukit barat daya Baitulmuqaddis yang menempatkan 2,000 orang.
Anggota-anggota polis kini melakukan gerakan mencari dari rumah ke rumah bagi memastikan tidak ada penduduk yang masih berada di dalam kediaman semasa kebakaran.
Dua buah pesawat dan sebuah helikopter bomba terbang di kawasan kebakaran sebagai usaha untuk memadamkan kebakaran dengan air.
Beberapa buah kenderaan di tempat letak kenderaan turut terbakar.
Menurut beberapa saksi, asap hitam menjulang tinggi ke udara.
Mereka berkata, banyak jalan yang menuju ke kawasan yang terbakar ditutup bagi membolehkan kenderaan kecemasan menuju ke tempat kejadian dalam tempoh yang singkat. - AFP

Sembilan cedera di BangkokDUA anggota skuad pemusnah bom memeriksa lokasi letupan bom di sebuah perhentian bas di Bangkok semalam.


BANGKOK - Satu letupan yang berlaku di sebuah perhentian bas di kawasan pusat beli-belah di Bangkok semalam menyebabkan sembilan orang awam cedera, kata polis Thailand.
"Kejadian itu berlaku di perhentian bas di hadapan pusat beli-belah, Big C Ratchadamri pada pukul 5.45 petang dan berdasarkan daripada laporan awal, sembilan orang terbunuh," kata seorang pegawai polis, Kolonel Saravut Jindatham.
Letupan itu berlaku beberapa jam selepas proses membuang undi satu pilihan raya kecil di Thailand berakhir di Bangkok.
Kejadian tersebut dikaitkan dengan pergolakan politik negara tersebut yang berlaku baru-baru ini di Bangkok.
Lokasi kejadian itu adalah di tempat yang sama tunjuk perasaan antikerajaan Baju Merah berlangsung pada Mei lalu.
Menurut seorang jurugambar, kawasan perhentian bas itu kini ditutup oleh polis dan satu skuad bom dilihat melakukan pemeriksaan di tempat kejadian.
Media melaporkan, bom itu disembunyikan di dalam sebuah beg plastik.
Saravut berkata, dia sedang menunggu anggota-anggota forensik untuk memberitahu punca letupan tersebut. - AFP

PM Rusia akui temui perisik RusiaVLADIMIR PUTIN menunggang sebuah motosikal untuk menghadiri pertemuan dengan pemilik-pemilik motosikal besar dekat Sevastopol di Ukraine kelmarin.


FOROS, Ukraine - Perdana Menteri Rusia, Vladimir Putin kelmarin menyatakan beliau telah menemui perisik-perisik Rusia yang diusir dari Amerika Syarikat (AS).
Menurutnya, beliau baru-baru ini berada bersama dengan 10 ejen Rusia itu tetapi enggan menyatakan lokasi dan bila bersama dengan mereka.
Ejen-ejen itu diusir dari AS awal bulan ini dalam satu skandal perisik terbesar sejak Perang Dingin.
"Kita bercakap mengenai kehidupan," kata Putin kepada pemberita di Ukraine.
"Kami menyanyikan lagu What Motherland Begins With dan lagu-lagu lain sepertinya," tambahnya.
Lagu What Motherland Begins With merupakan lagu dari siri televisyen menegenai perisik era Kesatuan Soviet yang mengintip pasukan Nazi di Jerman.
Lagu itu menjadi pilihan pegawai-pegawai perisikan.
Menurut Putin, perisik-perisik itu mempunyai nasib yang malang.
Beliau membuat kenyataan itu dengan merujuk kepada perisik-perisik yang menghabiskan masa bertahun-tahun mengintip di AS.
"Mereka (perisik-perisik itu) perlu melakukan tugas demi kepentingan tanah air selama bertahun-tahun lamanya tanpa mendapat perlindungan diplomatik, sekali gus mendedahkan risiko pada diri mereka dan pihak yang rapat dengan mereka," katanya.
Seramai 10 ejen itu diusir oleh AS sebagai tukaran untuk mendapatkan tiga bekas pegawai perisikan dan seorang pakar senjata yang dipenjarakan di Rusia.
Perisik yang ke-11 berjaya melepaskan diri selepas ditangkap di Cyprus. - AP

Buat Renungan Kawan-Kawan


          
Sesuatu yang baik, belum tentu benar. Sesuatu yang benar, belum tentu baik. Sesuatu yang bagus, belum tentu berharga. Sesuatu yang berharga / berguna, belum tentu bagus.


Pikiran yang terbuka dan mulut yang tertutup merupakan suatu kombinasi kebahagiaan.


Semakin banyak Anda berbicara tentang diri sendiri, semakin banyak pula kemungkinan untuk Anda berbohong.Jika Anda tidak bisa menjadi orang pandai, jadilah orang yang baik.Seorang teman sejati akan membuat Anda hangat dengan kehadirannya, mempercayai akan rahasianya dan mengingat Anda dalam doa-doanya.Doa memberikan kekuatan pada orang yang lemah, membuat orang tidak percaya menjadi percaya dan memberikan keberanian pada orang yang ketakutan.Jika kita berbuat baik, kebaikan pula yang akan kita terima kelak.Senyum tidak hanya akan menampilkan wajah yang cerah, namun juga menghangatkan jiwa.Cinta itu angkuh dan lembut. Lebih baik memiliki cinta daripada memiliki semua bintang di langit.Yang penting bukan berapa lama kita hidup, tetapi bagaimana kita hidup.Nasihat yang baik tidak pernah datang terlambat.Iri hati yang ditunjukan kepada seseorang akan melukai diri sendiri.Anda cuma bisa hidup sekali saja didunia ini, tetapi jika anda hidup dengan benar, sekali saja sudah cukup.Kenangan indah masa lalu hanya untuk dikenang, bukan untuk diingat-ingat.Rasa takut bukanlah untuk dinikmati, tetapi untuk dihadapi.Orang bijaksana selalu melengkapi kehidupannya dengan banyak persahabatan.Lidah anda yang menentukan siapa anda.Diantara isi rumah tangga, anak-anaklah yang terbaik.Cinta seringkali akan lari bila kita mencari, tetapi cinta jua seringkali dibiarkan pergi bila ia menghampiri.Jika kejahatan di balas kejahatan, maka itu adalah dendam. Jika kebaikan dibalas kebaikan itu adalah perkara biasa. Jika kebaikan dibalas kejahatan, itu adalah zalim. Tapi jika kejahatan dibalas kebaikan, itu adalah mulia dan terpuji.Jika Anda tidak memulai hari ini dengan senyuman, belum terlambat untuk mencobanya pada hari esok.Buka mata kita lebar-lebar sebelum menikah, dan biarkan mata kita setengah terpejam sesudahnyaPersahabatan sejati layaknya kesehatan, nilainya baru kita sadari setelah kita kehilangannyaSeorang sahabat adalah yang dapat mendengarkan lagu didalam hatimu dan akan menyanyikan kembali tatkala kau lupa akan bait-baitnyaBertemanlah dengan orang yang suka membela kebenaran. Dialah hiasan dikala kita senang dan perisai diwaktu kita susahNamun kita tidak akan pernah memiliki seorang teman, jika kita mengharapkan seseorang tanpa kesalahan. Karena semua manusia itu baik kalau kita bisa melihat
kebaikannya dan menyenangkan kalau kita bisa melihat keunikannya tapi semua manusia itu akan buruk dan membosankan kalau kita tidak bisa melihat keduanya.Tak seorang pun sempurna. Mereka yang mau belajar dari kesalahan adalah bijak. Menyedihkan melihat orang berkeras bahwa mereka benar meskipun terbukti salahBila Kita mengisi hati kita dengan penyesalan untuk masa lalu dan kekhawatiran untuk masa depan, kita tak memiliki hari ini untuk kita syukuri.Perlukah merasa kecil dan malu dihina ? Orang yang dihina itu sebenarnya memungut pahala percuma tanpa perlu bersusah payahSemulia-mulia manusia ialah siapa yang mempunyai adab, merendahkan diri ketika berkedudukan tinggi, memaafkan ketika berdaya membalas dan bersikap adil ketika kuat. (Khalifah Abdul MAlik bin Marwan)Barang siapa yang selalu kekenyangan maka banyaklah dagingnya, dan siapa yang banyak dagingnya maka kuatlah nafsunya. Siapa yang kuat nafsunya maka banyaklah dosanya, siapa yang banyak dosanya maka keraslah hatinya dan siapa yang keras hatinya maka tenggelamlah dia dalam bencana dunia serta keindahannya.


Sesungguhnya sebagian perkataan itu ada yang lebih keras dari batu, lebih tajam dari tusukan jarum, lebih pahit daripada jadam dan lebih panas daripada bara.
Sesungguhnya hati adalah ladang, maka tanamlah ia dengan perkataan yang baik, karena jika tidak tumbuh semuanya ( perkataan yang tidak baik ) niscaya tumbuh sebagiannya.Tidak ada simpanan yang lebih berguna daripada ilmu.
Tidak ada sesuatu yg lebih beruntung daripada adab.
Tidak ada kawan yang lebih bagus daripada akal.
Tidak ada benda ghaib yang lebih dekat daripada maut.Sekali tidak berhasil bukan berarti gagal selamanya.Kebahagiaan takkan pernah bisa dibeli dengan wangOrang yang banyak ketawa itu kurang wibawanya.
Orang yang suka menghina orang lain,
dia juga akan dihina.
Orang yang mencintai akhirat,
dunia pasti menyertainya.
Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain,
pasti kehormatan dirinya akan terjaga. 


Sesungguhnya orang-orang yang berlaku adil di sisi Allah laksana berada di atas mimbar yang terbuat dari cahaya. Mereka itu orang-orang yang berlaku adil dalam menetapkan hukum baik kepada rakyat maupun kepada keluarga. Tiga sifat yang menyebabkan penyandangnya tidak tentram dalam hidupnya : iri hati, hasad dengki, dan akhlak buruk.

AMALKAN LAH....

Untuk elak suami/isteri dan anak2 bergaduh
Surah Al Baqarah - Ayat 102 
 

Anak2 pandai belajar

Surah Al Anbiyaa'- Ayat 79

Anak2 lembut hati/ elak panas baran
 
Surah Al Anbiyaa - Ayat 69,
Surah Al Hasyr - Ayat 22-24

 
Anak2 malas sekolah 
Surah Toha ayat 1-5


Supaya Suami tak kawin lain << hoo..akan ku ingat ini! Kuang2
Surah Toha - Ayat 39 - mula dari tanda Jim kecil
  

Ayat pendinding

Ayat akhir surah At Taubah


Bg anak2 yg suka keluar malam
Surah Ar Ruum Ayat 31. Baca 33x


Untuk jadi pendinding rumah
Surah Al Baqarah dibaca & tiup pd air , dan semburkan keliling rumah


 

1 MINIT UNTUK MENGINGAT ALLAH


Langkah 1
:
Sebutlah dengan sepenuh hati dan lidah yang fasih:

SUBHANA'LLAH

ALHAMDULI'LLAH

LAA I LAAHA ILLA'LLAH

ALLAHU AKBAR
 
ASTAGHFIRU'LLAH
LAA ILAAHA ILLA'LLAH, MUHAMMADUR RASULU'LLAH
 
ALLAHUMMA SALLI WA SALLIM WABARIK ' ALA SAYYIDINA MUHAMMAD WAAALIHIWA SAHBIHI AJMA'EEN


Langkah 2:

Hayatilah sedalamnya akan makna ayat demi ayat, perkataaan demi perkataan


Langkah 3:

Forward e mai l ini kepada sekurang-kurangnya 7 orang yang anda
kasihi


 
Hasil 1:
Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk
mengingat, berdoa dan bermunajat kepada ALLAH SWT.

Hasil 2:
Dalam tempoh satu jam anda telah berjasa mengajak mereka untuk
mengingat, berdoa kepada Nabi Muhammad SAW.

Hasil 3:
Dalam masa satu jam sekurang-kurangnya 7 orang telah mendoakan
kesejahteraan untuk kamu dan di-AMIN-kan oleh para Malaikat

KEUTAMAAN MEMBACA AL-QURAN1.

(petikan dari ‘Keagungan Kitab Al-Quran dan Peminatnya’ oleh Ustaz Abdullal Al Qari Hj. Salleh).

1. Ibadah yang paling utama dari segi bacaan, manakala sembahyang sebesar ibadat dari segi gerak laku atau
perbuatan.

2. pahala membaca Al-Quran: 1 huruf 10 kebajikan, dan menurut Ibnu Majah diganda sampai 400 dan menurut Ibnu Al
Jauzi diganda 700 kali.

3. Balasan 1 huruf yang dibaca ialah bidadari syurga.

4. Juga dikatakan balasan sebatang pokok syurga.

5. Pahala membaca 1 huruf dari Al-Quran

Dalam sembahyang = 100 kebajikan

Di luar sembahyang berwuduk = 50 kebajikan

Tanpa wuduk = 10 kebajikan

6. Pembaca Al-Quran adalah hartawan dan pahala membaca tidak akan putus mengikut Ibnu Abbas.

7. Untuk selamat daripada api neraka.

8. Mendapat kedudukan yang tinggi dan mulia bersama Malaikat.

9. Di hari kiamat, Al-Quran menjadi pembela.

10. Pembaca akan memperolehi keamanan.

11. Membaca sebelum tidur akan mendapat kawalan Malaikat.

12. Pembaca dimasukkan ke dalam golongan Siddiqin, Syuhadah dan Solihin.

13. Membaca Al-Quran secara kumpulan akan diampunkan dosa mereka.

14. Pembaca akan dapat kemuliaan syurga.

15. Mendapat cahaya di bumi dan menjadi sebutan oleh Malaikat di langit.

16. Jika dibaca di rumah, akan memberi cahaya kepada rumah itu.

17. membaca secara tadarus (bergilir-gilir) mendapat ketenangan, rahmat dan dikelilingi oleh Malaikat.

18. Pembaca yang mahir dan baik diutamakan menjadi Imam sembahyang.

19. Seutama-utama manusia ialah yang mempelajari dan mengajar Al-Quran.

20. Mempelajari 1 ayat Al-Quran lebih baik dari sembahyang sunat 1000 rakaat.

21. Mempelajari dan membaca mendapat keberkatan dan keharmonian hidup.

22. Mendapat perlindungan di padang Masyar.

23. Pembaca akan dilindungi dari godaan syaitan.

2. MASA-MASA YANG DIUTAMAKAN MEMBACA AL-QURAN

1. Di waktu tengah malam sehingga fajar adalah paling utama.

2. Di antara Maghrib dan Isyak.

3. Sesudah sembahyang Subuh.

3. BACAAN AL-QURAN PADA MASA TERTENTU MENGIKUT SUNNAH

A. Tiap-tiap pagi dan petanng

1. Al Ikhlas = menyamai satu pertiga Al-Quran; dibaca 10 kali akan dibina sebuah istana di syurga

2. Al-Falaq = dibaca 3 kali untuk pelindung dari bencana dan yang tidak diingini.

3. An-Naas = sama seperti Al-Falaq.

4. Ayatul kursi ( Al-Baqarah 255) = pahalanya menyamai satu perempat Al-Quran, dibaca setiap lepas sembahyang akan
dimasukkan ke Syurga, Setiap huruf 1000 keberkatan dan 1000 rahmat.

5. Al-Mukmin ayat 1-3 (Juz 24 Surah 40) = Untuk keselamatan.

6. Al-Hasyr ayat 21-24 ( Juz 28 Surah 59) = apabila dibaca selepas Subuh dan Asar akan dapat rahmat dan dijaga oleh
70,000 Malaikat dan jika meninggal dunia pada malam atau siang hari itu,akan peroleh Syurga.

7. Ar-Ruum ayat 17-19 (Juz 21 Surah 30) = Akan diberi pahala atas amalan yang tidak dapat dijalankan di waktu siang
dan malam.

8. Al-Mukminun ayat 115-118 (Juz 18 Surah 23).

9. At-Taubah ayat 128 dan 129 (Juz 11 Surah 9)

B. Tiap-tiap Malam

1. Yaasin (Juz 22 & 23 Surah 36) = Hati Quran , pembaca akan mendapat keredhaan Allah, keampunan dosa; jika dibaca
atas seseorang yang hampir akan mati akan memudahkan pertemuannya dengan Tuhan; jika dibaca atas kubur, diberi
80 rahmat kepada pembaca dan diberi Allah akannya perkara-perkara yang menyukakan.

2. Ad-Dhukhan (Juz 25 Surah 44) = pembaca akan mendapati 7000 malaikat memohon ampun keatasnya; jika dibaca
DarulBayan -=::Sahabat Maya Ukhuwwah Nyata::=- - DarulBayan -=::Buletin Maya VMearskil uKmoamt pNoynaetna :F:=o-rum FireBoard: 1.0.4 Dijana: 13 May, 2009, 22:02
pada malam atau hari Jumaat akan diberi sebuah rumah di Syurga.

3. Al-Qiyamah (Juz 29 Surah 75).

4. Al Zalzalah (juz 30 Surah 99) = pahala membaca separuh Al-Quran.

5. Al-Ikhlas.

6. Al-Imran ayat 190-200 (Juz 4 Surah 3) = dibaca pada malam akan diberi pahala beribadat separuh malam.

7. Al-Baqarah ayat 284-286 (Juz 2 Surah 1) = diberi pahala beribadat separuh malam dan dijauhi gangguan syaitan dan
segala bencana.

8. Al-Kahfi ayat 107-110 (Juz 16 Surah 18)

Kelebihan Bercium???

Ini adalah merupakan ciuman terakhir yang bersalut dengan kesedihan,
juga merupakan ciuman cinta yang paling sopan dan tulus.

tu la kena cepat2 kahwin...... ......... .

Kelebihan Bercium???

Ahli perubatan mendapati bahwa berciuman baik untuk kesihatan... .

Bercium itu bukan hanya membuat seseorang merasa senang, tapi juga
efektif
melawan banyak penyakit. Apa saja keuntungan berciuman bagi kesihatan?

* Berciuman dalam waktu lama boleh membantu sistem sirkulasi kita.
Ketika berciuman, detak jantung makin cepat hingga 110 degupan jantung
per
minit.

* Setelah berciuman, paru-paru bekerja lebih keras. Kira-kira 60 tarikan
nafas per minit, dibandingkan dalam nafas normal, hanya 20 kali tarikan
nafas per minit. ini baik untuk mencegah sakit paru-paru.

* Beberapa doktor gigi percaya, baha wa berciuman merupakan tindakan
pencegahan gigi berlubang. Berciuman menstimulasi air liur yang boleh
menghancurkan a sam yang menutupi gigi.

* Berciuman yang berlangsung lebih dari 3 minit membantu kita melawan
stress. Berciuman dalam waktu lama boleh menghancurkan hormon stress.

lagi... kelebihan berciuman .....

1. Pasangan yang memberi ciuman perpisahan setiap pagi kepada pasangan
hidupnya rata-rata memiliki waktu 5 tahun lebih lama dari yang tidak
melakukan rutin ini.

2. Berciuman baik untuk mendorong kepercayaan diri. Membuat seseorang
merasa dihargai dan memberi ketenangan diri.

3. Berciuman membakar kalori, 2-3 kalori per minit dan menggandakan
tingkat
metabolis. Ada yang mengatakan, bahwa dengan berciuman bergairah tiga
kali
per hari (setidaknya 20 detik per ciuman) boleh membantu menghilangkan
berat badan.

4. Berciuman dikenal sebagai penghilang stress. Berciuman penuh ghairah
boleh menghilangkan ketegangan, mengurangi energi negatif, dan
memproduksi
rasa sihat, menurunkan hormon stress.

5. Berciuman menggunakan setidaknya 30 otot wajah dan mencegah pipi
kendur.
Otot pipi yang menegang karena ciuman yang bergairah mampu membantu
kulit
lebih halus dan meningkatkan peredaran darah.

6. Berciuman baik untuk jantung, menurunkan tekanan darah dan
kolesterol.

7. Mereka yang sering berciuman jarang mendapat masalah perut.

8. Selama berciuman, antibiotik diproduksi tubuh dikeluarkan melalui air
liur. Air liur juga dipercayai sebagai anestetik yang membantu
mengurangi
sakit.

Bawa cheetah pergi memburu

May I Borrow RM25?


Can I Borrow RM 25? 
Mail By BooN

A woman came home from work late, tired and irritated, to find her 5-year old son waiting for her at the door.

SON: 'Mummy, may I ask you a question?'

MUM: 'Yeah sure, what it is?' replied the woman.

SON: 'Mummy, how much do you make an hour?'

MUM: 'That's none of your business. Why do you ask such a thing?' the woman said angrily.

SON: 'I just want to know. Please tell me, how much do you make an hour?'

MUM: 'If you must know, I make RM 50 an hour.'

SON: 'Oh,' the little boy replied, with his head d own .

SON: 'Mummy, may I please borrow RM 25?'

The mother was furious, 'If the only reason you asked that is so you can borrow some money to buy a silly toy or some other nonsense, then you march yourself straight to your room and go to bed. Think about why you are being so selfish. I don't work hard everyday for such childish frivolities.'

The little boy quietly went to his room and shut the door.

The woman sat d own and started to get even angrier about the little boy's questions. How dare he ask such questions only to get some money?

After about an hour or so, the woman had calmed d own , and started to think:

Maybe there was something he really needed to buy with that RM 25 and he really didn't ask for money very often 
The woman went to the door of the little boy's room and opened the door.

'Are you asleep, son?' She asked.

'No Mummy, I'm awake,' replied the boy.

'I've been thinking, maybe I was too hard on you earlier' said the woman. 'It's been a long day and I took out my aggravation on you. Here's the RM 25 you asked for.'

The little boy sat straight up, smiling. 'Oh, thank you Mummy!' he yelled. Then, reaching under his pillow he pulled out some crumpled up bills.

The woman saw that the boy already had money, started to get angry again.

The little boy slowly counted out his money, and then looked up at his mother.

'Why do you want more money if you already have some?' the mother grumbled.

'Because I didn't have enough, but now I do,' the little boy replied.

'Mummy, I have RM 50 now. Can I buy an hour of your time? Please come home early tomorrow. I would like to have dinner with you.' 


The mother was crushed. She put his arms around her little son, and she begged for his forgiveness. 


It's just a short reminder to all of you working so hard in life. We should not let time slip through our fingers without having spent some time with those who really matter to us, those close to our hearts. Do remember to share that RM 50 worth of your time with someone you love. 


If we die tomorrow, the company that we are working for could easily replace us in a matter of hours. But the family & friends we leave behind will feel the loss for the rest of their lives. 


Please don't break this even if you only send it to one person. Thanks 


Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika Mengisi Minyak?????....

Mari kite cuba ramai2..

Kenapa Kite Dilarang Menggunakan Handphone Ketika Mengisi Minyak?????....


meh kite tengok ekspiremen sains kat bawah nie...untuk buktikan betapa bahaya nyer isi minyak sambil berbual atau sms pakai handphone...

sebelom tu, kite sediakan bahan2 serta alatan yang diperlukan.. Iaitu :-
1. Kuali sebijik...cari yang leper tu...
2. 3 bijik kad..kad manila pon buleh..tapi jangan pakai mycard, kad kredit ataupon kad ATM, mahupon sim card...
3. 1 rol kertas foil...kertas timah tu laa....yang macam bungkusan kedua corn flakes tu laa...
4. Handphone sebijik...dan pastikan gak ade kredit...
5. Minyak petrol sikit..kalo xnak beli kat stesen...curik jer kat moto abang, ayah atau adik korang...
PASTU.....http://i756.photobucket.com/albums/xx201/iesya_girlNoty/a.png
susun kad tadi lebeh kurang macam nie...
http://i756.photobucket.com/albums/xx201/iesya_girlNoty/b-1.png
letak plak kertas foil tu atas kad tadi..
http://i756.photobucket.com/albums/xx201/iesya_girlNoty/c.png
letak petrol ckit...
http://i756.photobucket.com/albums/xx201/iesya_girlNoty/d.png

TIBA-TIBA
http://i756.photobucket.com/albums/xx201/iesya_girlNoty/f.png

api menyala !!!
peringatan,anda dinasihatkan untuk tidak mengunakan handphone ketika di stesen minyak.....

Dilarang menghidupkan pendingin hawa sebaik menaiki kereta.

Dilarang menghidupkan pendingin hawa sebaik menaiki kereta..!


Bukalah tingkap terlebih dahulu sebaik memasuki kereta anda dan jangan sama sekali menghidupkan pendingin hawa. Berpandukan kepada kajian yang dijalankan, dashboard,
 sofa, pewangi udara menghasilkan Benzene, sejenis toksin yang menyebabkan kanser (carcinogen - ia dapat dikenalpasti melalui bau yang terhasil dari haba bahan plastik di dalam kereta). Disamping menyebabkab kanser, ia juga bertindak sebagai racun bagi tulang, menyebabkan anemia dan mengurangkan sel darah putih. Tindakan ini jika dibiar berlarutan akan menyebabkan Leukemia, meningkatkan risiko menghadapi kanser di samping punca keguguran.


Kadar pendedahan Benzene yang dibenarkan ialah 50 mg bagi setiap kaki persegi. Kereta jika diparki
ng di kawasan bebumbung dengan tingkap tertutup menghasilkan 400-800 mg Benzene. Jika dibiarkan dikawasan yang terdedah dengan tingkap yang tertutup pada suhu 60 darjah fahrenheit, tahap Benzene boleh meningkkat sehingga 2000-4000 mg, iaitu 40 kali dari tahap yang dibenarkan... dan penumpang di dalamnya akan menyedut toksik yang berlebih2an secara tidak sedar.


Cara yang dicadangkan untuk mengelakkan perkara ini dari berterusan ialah dengan membuka tingkap dan pintu terlebih dahulu untuk memberi udara di dalam beredar keluar. Benzene adalah sejenis toksik yang boleh mencemar
buah pinggang dan hati, dan sukar pula bagi tubuh manusia untuk menyahkeluarkan toksik tersebut apabila.

"When someone shares something of value with you and you benefit from it,  you have a moral obligation to share it with others".

sekolah di palestin


  ???? ????? ???????? ???? ???  

 


أسأل الله أن يفرج عنهم

  zionism allah release them from cruel