Pages

Sunday, March 30, 2014

Cerai isteri gemuk


Dubai: Seorang lelaki memfailkan cerai terhadap isterinya yang didakwa terlalu gemuk sehingga mengganggu hubungan seks antara mereka.

Dalam tuntutannya, lelaki itu mendakwa isterinya yang seberat 115 kilogram mengalami pelbagai penyakit sejak berat badannya bertambah sehingga menyebabkan dia tidak boleh mengadakan hubungan seks apabila wanita itu sering sakit.
Sementara itu, sumber Mahkamah Dubai memberitahu Gulf News bahawa wanita itu sebenarnya yang memfailkan saman berkenaan, malah memfailkan permohonan awal bulan ini.

Dalam tuntutannya, wanita itu mendakwa diabaikan suaminya yang juga dikatakan gagal memenuhi tanggungjawabnya sebagai suami.


Ini menyebabkan suaminya membalas tuntutan berkenaan selepas terkejut dan marah dengan perbuatan isterinya itu selain gagal mencapai kata sepakat antara mereka untuk menyelesaikan isu berkenaan secara baik.
Suami berkenaan mendakwa isterinya punca masalah antara mereka.

“Dia tidur hampir sepanjang masa, malah sering bangun pada waktu tengah hari.

“Seharian dihabiskan menonton televisyen manakala saya dan anak tidak dipedulikan langsung. Dia semakin mementingkan diri sendiri dan sering marah-marah sehingga saya sukar intim dengannya.

“Saya terpaksa membuat temujanji jika mahu mengadakan seks dengannya. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/30

Raja tatu sanggup habiskan RM32,650


London: Lelaki paling banyak tatu di London yang sudah menukar namanya kepada King of Inkland sanggup menghabiskan £6,000 (RM32,650) membuang beberapa lukisan itu untuk membolehkannya mendapatkan tatu baru.
Matthew Whelan, 34, yang berasal dari Birmingham dipenuhi pelbagai tatu di hampir keseluruhan badannya, termasuk pada satu mata, namun kini menganggap semua lukisan berkenaan sudah lapuk.
Berikutan itu, bekas penggusti terbabit mengumpulkan £6,000 untuk proses pembuangan tatu menggunakan laser yang menyakitkan semat-mata kerana menganggap dirinya ‘kanvas hidup’ dan ‘galeri seni manusia’ yang perlu sentiasa berubah.

Whelan yang menukar namanya secara rasmi kepada ‘King Body Art The Extreme Ink-ite’ setakat ini menghabiskan £30,000 (RM163,000) dengan tatu selepas yang pertama diukir pada badannya pada usia 16 tahun, iaitu gambar seekor anjing Bulldog.


Ular, kala jengking, bebola mata dan pontianak antara tema kegemarannya, malah sebelah matanya diwarnakan hitam.Namun, hampir dua dekad kemudian, dia menganggap ‘koleksi’ itu perlu diberi pembaharuan.

“Saya anggap diri saya galeri lukisan. Selepas satu tempoh hasil seni dipamerkan menjadi lapuk dan perlu ditukarkan kerana orang ramai mahu melihat sesuatu yang baru.

“Begitulah perasaan saya terhadap semua tatu ini. Saya sendiri bosan melihatnya dan tiada lagi ruang kulit untuk meletakkan yang baru jadi baik saya padamkan saja menggunakan laser dan membuatnya semula,” katanya.

Setakat ini dia menghabiskan £6,000 untuk membuang tatu bernilai £500 (RM2,700) pada tangan, lengan dan tulang keringnya, namun masih ada tatu bernilai £30,000 lagi pada keseluruhan badannya.

Sejak dua bulan kebelakangan ini dia melalui enam sesi untuk membuang tatu lama - proses yang lama dan amat menyakitkan.

“Akhirnya kini saya dapat melihat kulit sendiri semula di tempat berkenaan, walaupun masih melepuh, namun itu petanda baik kerana bererti ia sedang sembuh perlahan-lahan,” katanya.

Dia sudah pun mula merancang tatu seterusnya yang mahu dibuat.

“Ada rakan yang menganggap saya gila dan mungkin juga tabiat saya ini terlalu pelik bagi orang lain, namun saya tidak peduli.

“Saya memang tidak sabar kulit sembuh supaya boleh membuat tatu baru. Kalau diikutkan hati hari ini juga saya mahu melakukannya, namun akur terpaksa mementingkan kesihatan sendiri,” katanya.

Dia turut menyifatkan tabiat ‘pengubahsuaian badan’ sebagai satu budaya dan cara hidup, malah ada yang seolah-olah memuja perbuatan berkenaan.

Dia mengakui mula meminati tatu sejak berusia sembilan tahun selepas melihat lukisan seperti itu pada badan ayah dan bapa saudaranya.

“Apabila mati kelak saya mahu meninggalkan mayat saya kepada sebuah muzium atau anggota keluarga untuk tatapan umum.

“Malah ada seorang lelaki di Kanada yang mahukan tengkorak saya untuk digunakan sebagai bekas meletakkan cat,” katanya. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/30

Potong tangan sendiri


Devon, England: Seorang lelaki yang pernah terbabit dalam kemalangan motosikal memotong pergelangan tangannya yang tercedera akibat kejadian itu menggunakan gilotin buatan sendiri dengan harapan dapat menghilangkan kesakitan yang ditanggung sejak 16 tahun lalu.

Mark Goddard, 44, melakukan perkara itu kerana Perkhidmatan Kesihatan Kebangsaan England (NHS) enggan melakukannya.


Dia yang terdesak turut membakar pergelangan tangan itu supaya doktor tidak boleh menyambungnya semula.

Bapa seorang anak itu mengambil masa dua minggu untuk menyiapkan pemotong buatan sendiri berkenaan menggunakan kapak, beberapa spring dan pintu pagar lama.


Malangnya, ‘pembedahan’ yang dilakukannya tanpa bius itu gagal menghilangkan kesakitan yang ditanggungnya sejak berusia 28 tahun.


Goddard yang berasal dari Newton Abbot itu kini memberitahu hospital tempatan jika mereka enggan memotong lengannya sebelum Disember nanti, dia akan melakukannya sendiri.

Foto
GODDARD dengan tangan kirinya yang sudah kudung.

Foto
GILOTIN buatan sendiri yang digunakan Goddard.
Dia mula mengalami kesakitan itu selepas terbabit dalam kemalangan motosikal pada 1998 yang menyebabkan saraf tangannya rosak.


Namun doktor enggan melakukan pembedahan seperti dimintanya kerana menyifatkan tangannya berkeadaan baik.


“Saya sepatutnya tidak bertindak melampau untuk mengakhiri kesakitan ini. Masih ada alternatif lain iaitu melakukannya di hospital, tetapi tiada sesiapa sudi membantu saya. Jadi saya lakukannya sendiri.


“Saya memotong pergelangan tangan saya kerana pihak hospital memberitahu mereka tidak boleh memotong tangan saya disebabkan kerana ia dalam keadaan baik. Kini mereka tiada sebab untuk tidak menjalankan pembedahan ini,” katanya.


Isterinya sangat terkejut melihat kejadian itu ketika pulang ke rumah 10 minit kemudian dan mendapati suaminya sedang membakar bahagian yang sudah dipotong itu.


Dia segera menghubungi paramedik dan ketika mereka sampai bersama polis, pergelangan tangan suaminya tidak dapat diselamatkan lagi. - Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/30

Misteri tiga pesawatterbang tinggi di TexasGAMBAR yang dirakamkan Muskett menunjukkan sebuah pesawat berbentuk tiga segi terbang (dalam bulatan) di Amarillo pada 10 Mac lalu.


AMARILLO, Texas - Pakar-pakar penerbangan dan peminat objek terbang tidak dikenali (UFO) gagal untuk mengenal pasti tiga buah pesawat yang terbang tinggi di sini pada 10 Mac lalu, lapor portal berita metro.co.uk semalam.
Beberapa buah gambar menunjukkan dua buah pesawat berbentuk tiga segi terbang dengan mengeluarkan jalur wap di langit.
Menurut laman blog pertahanan, Ares, ia mungkin gambar pesawat rahsia milik tentera yang berjaya dirakamkan.
Gambar-gambar tersebut dirakamkan oleh jurugambar Steve Doughlass dan Dean Muskett di Lapangan Terbang Antarabangsa Amarillo di sini.
Mereka merakamkan gambar itu semasa melihat tiga jalur wap di langit.
"Setakat pengetahuan saya, gambar itu dirakamkan buat kali pertama sejak tahun 1956," kata seorang blogger, Bill Sweetman.
Pada tahun 1956, majalah-majalah Britain menyiarkan gambar pesawat rahsia Lockheed U-2 yang terbang dari Pangkalan Tentera Udara Diraja Lakenheath di Brandon, United Kingdom. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0330&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm#ixzz2xObsl4cU 
Hakcipta terpelihara 

Los Angeles dilanda gempa bumiSEBUAH kereta terbalik disebabkan gegaran gempa bumi di Jalan Carbon Canyon, Brea, California kelmarin.


LOS ANGELES - Satu gempa bumi sederhana yang berukuran 5.1 pada skala Richter menggegarkan kawasan Los Angeles kelmarin, menurut laporan Kajian Geologi Amerika Syarikat.
Ekoran gempa bumi itu, operasi beberapa permainan di taman tema itu dihentikan.
Kerosakan kecil turut berlaku di dalam kawasan taman tema itu selepas gempa bumi tersebut berlaku pada pukul 9.09 malam waktu tempatan.
Perkhidmatan kecemasan turut menerima panggilan tentang kebocoran gas dan air manakala beberapa penduduk menyatakan, barang-barang terjatuh dari rak.

BARANG-BARANG terjatuh dari rak di sebuah pasar raya akibat gempa bumi di La Habra, California kelmarin.


Namun, tiada laporan tentang kematian dan kecederaan ekoran gempa bumi itu.
Pusat gempa bumi itu adalah dekat La Habra yang terletak 35 kilometer ke timur laut bandar raya ini.
Gegaran gempa bumi itu turut dirakam di seluruh kawasan Los Angeles termasuk di Hollywood.
Gempa bumi itu adalah yang terkuat dalam tempoh enam tahun di Los Angeles.
Penggera beberapa buah kenderaan turut berbunyi apabila gempa bumi itu berlaku. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0330&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz2xObUFfqg 
Hakcipta terpelihara 

Ribuan lampu bangunan, binaan utama dipadamkanGAMBAR menunjukkan lampu-lampu di bangunan Taipei 101 belum dipadamkan (kiri) dan selepas dipadamkan di Taipei, Taiwan semalam.


SINGAPURA - Lampu-lampu dipadamkan di ribuan bandar raya dan bandar di seluruh dunia bagi meraikan Earth Hour 2014 semalam.
Jambatan Pelabuhan dan Rumah Opera Sydney merupakan antara struktur binaan yang pertama di dunia bergelap selama 60 minit.

JAMBATAN Pelabuhan Sydney sebelum (atas) dan selepas bergelap (bawah) di Sydney semalam.


Sambutan Earth Hour itu bermula di Singapura menerusi kempen yang dianjurkan Tabung Hidupan Liar (WWF) di daerah Teluk Marina.
Beberapa bintang Hollywood, Andrew Garfield, Emma Stone dan Jamie Foxx mengetuai acara tersebut di Singapura.
Ia merupakan kempen untuk mengumpulkan wang menerusi internet untuk tujuan projek alam sekitar. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0330&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz2xOb5gjAq 
Hakcipta terpelihara