Pages

Sunday, March 14, 2010

Bagaimana terjadi situasi santau, saka, polong, hantu dllAir - Komputer Ancient yang Terhebat!! 
credits to Dato' H07..Hakikatnya molekul air merupakan penyimpan memori yang paling hebat tiada tandingan. Kehebatan air ditunjukkan melalui beberapa perkara yakni :


i. Allah bersemayam di atas Arasy yang diperbuat dari air

ii.Air adalah punca kehidupan iaitu:

-Persenyawaan
-Kehidupan embrio
-Organ berada dalam air
-Proses kimia badan berlaku dengan kehadiran airBadan kita pun sebahagian besarnya air. Rupa/wajah air yang telah dikristalkan telah dikaji oleh Seorang professor Jepun yang berubah-ubah mengikut apakah 'gelombang' kehidupan yang diterima dan disimpannya. Jika air menerima ayat-ayat Al-Quran atau lagu yang meningkatkan spiritual maka ia akan membentuk 'rupa' tertentu yang membuktikan sifat 'memory storage'nya.


Cuma apa yang mungkin tak difahami oleh Professor itu dan pengkaji air ialah air merupakan 'laluan jaluran tenaga hayat' manusia.


Jadi semua benda hidup pernah 'dilalui' air sejak mula kejadian makhluk bernyawa di planet bumi.
Air yang ada di permukaan bumi sama ada dari tasik, sungai, laut atau pun dari perpeluhan manusia, mayat manusia yang reput dan air liur yang kita ludah akan tersejat di udara dan terkondensasi menjadi awan. Proses 'penyejatan' ini akan 'membersihkan' memori-memori yang ada dalam air.


Iblis, syaitan dan jin merupakan makhluk yang 'tidak mendapat jasad' dalam alam ilusi matrix manusia ini kerana mereka hanya mempunyai satu atau dua elemen dari elemen asas bumi iaitu air, tanah, api dan angin.


Contohnya syaitan hanya unsur api sahaja. Dia berkuasa dalam alam matrix lain. Jin sebahagiannya mungkin unsur lain yang berupa elemen angin.


Malaikat pula tiada ke-empat-empat unsur ini tetapi dialah cahaya/tenaga/kuasa untuk menggerakkan semua sifat ini agar dapat menjalankan tugasnya seperti menurunkan hujan dan menghantar isyarat elektrik saraf dalam badan manusia.Lihatlah betapa hebatnya penggunaan air ini.


-Penilik nasib akan mengambil mana-mana 'memori air ini' dari mana-mana molekul air yang pernah melalui 'kehidupan' seseorang bila diketahui nama, tarikh lahir ataupun cebisan-cebisan tisu dirinya.


-Air digunakan untuk 'menyimpan tenaga doa' agar dipindahkan kepada 'tenaga hayat badan' dan dengan cara ini 'syaitan-syaitan yang berada dalam 'sel-sel darah merah' tak dapat memasuki sel badan manusia dan seterusnya merosakkan DNA manusia. Inilah punca penyakit.Menurut kajian pakar imunisasi manusia, beberapa saat setelah kita dilanda 'stress' yang melampau, sistem pertahanan badan iaitu antaranya kiraan sel pertahanan badan berkurangan. Ini menyebabkan seseorang mulai selsema dan organ-organ badan cepat rosak. Kajian terkini menunjukkan bahawa 90% penyakit adalah akibat stress berpanjangan!

[[i] Last edited by ryant at 18-8-2008 10:59 PM [/i]]
ryant Post at 18-8-2008 10:55 PM
Pengamal santau akan 'mengarahkan' jin/syaitan tertentu untuk mengambil 'memori hayat' seseorang yang dituju seperti cebisan kuku, kulit atau rambut yang ditanggal dengan sengaja. Contoh melalui potongan kuku. Cebisan-cebisan yang dipotong melalui tertib yang tak betul (contonya hari Rabu) akan kehilangan 'protection shield'. Syaitan akan memasukkan 'information code' yang akan diselitkan dalam DNA cebisan tadi. Kemudia 'genetic code' baru yang terubahsuai akan 'dimasukkan semula dalam sel-sel baru' badan penerima'. Apabila ini berlaku, akan terhasilah tisu-tisu baru yang tak sempurna yang akan menyebabkan kerosakan organ badan.


Hal yang sama berlaku apabila syaitan-syaitan yang berada dalam sel darah merah akan menembusi sistem saraf pusat yang utama iaitu otak. Otak yang tidak cukup 'perlindungan' dari syaitan akan menyebabkan entiti ini 'menyuntik' impuls baru yang akan 'menjana' imej-imej baru dalam otak. Katakanlah imej yang dimaksudkan merupakan 'hantu'. Maka hantu adalah 'real' . Jika impuls sesat itu dimasukkan dalam bahagian kawalan bau atau pendengaran di otak. Maka kita akan terbau seperti manyat dan mendengar bunyi pula. Manusia-manusia yang kuat 'minda' dan 'jaluran tenaga hayat' tak nampak, bau atau mendengar perkara yang sama. Apabila 'hantu' tadi dalam keadaan 'mencekik leher' orang yang dihasut/dirasuk syaitan tadi akan berasa takut , bahagian otak yang mengawal kecemasan akan menghantar hormon adrenalin yang banyak ke bahagian otot pernafasan bahagian leher tadi. Hormon ini akan menyebabkan pengecutan dan orang tadi merasa merasa 'tercekik' dan sesak nafas !!Pakar pengkaji reaksi otak, mengesan perubahan kimia luarbiasa dalam otak manusia yang mengawal deria seperti penglihatan, pendengaran dan bau apabila pesakit skizofrenia atau sawan mula 'diserang'. Perubahan kimia ini berkemunginan besar adalah disebabkan gangguan impulse syaitan tadi.


Jadi hantu, polong, hantu bungkus malah saka fizikal tak wujud. yang wujud adalah hasutan/software pemusnah dari iblis,syaitan dan jin !!Iblis dan syaitan adalah 'saintis' yang paling genius kerana telah lama hidup . Mereka boleh mencipta formula yang hebat-hebat. Ada di antara informasi tadi akan 'mengarahkan organ-organ badan 'mencipta' dan menggabungkan elemen-elemen logam , proten dll dalam badan untuk mencipta/membina bahan-bahan seperti paku, miang buluh dan lain-lain lagi. Buktinya apabila dibacakan doa pemulih, pesakit akan memuntahkan semua bahan-bahan tadi. Adakalanya selepas sebulan , hal yang sama berlaku. Ini adalah kerana 'memori santau' itu masih ada dalam DNA sel-sel badannya.Hal yang sama juga berlaku pada Saka..saka juga adalah bentuk informasi/software yang yang amat canggih..Ia bukan sahaja boleh 'generate' untuk menampakkan hantu2 tadi malah boleh menggunakan 'tenaga hayat' pewarisnya untuk mendapat tenaga luar biasa, menampakkan hal-hal ghaib (membuka laluan). Dalam keadaan yang lebih teruk, software saka akan menghalang 'Aku' dalam diri 'menguasai' jasadnya. Software tadi menjadi 'pengantara' agar entiti tertentu dari 'darkside' untuk mengambil alih kehidupannya !!! Saka ini 'sangat menjadi' kerana moyang penerimanya telah 'menjalankan' 'ritual' tertentu agar 'software itu di 'install' dalam DNAnya. Dalam keadaan tertentu waris yang cukup 'syarat' atau 'variables/pemboleh ubah' akan mengaktifkan software tersebut menyebabkan body 'terkeliru' dan ter'default' software saka untuk kuasai jasad !!!

Semuanya kerana energy yang melalui AIR.....

Ayat-ayat jauhkan diri dari saka

AYAT-AYAT MENJAUHKAN DIRI DARI SAKA ( KETURUNAN )

Sila rujuk pada Topik "JIN DAN ILMU SIHIR" di bahagian "Jenis-Jenis Sihir" untuk memberitahu sedikit sebanyak cara menggunakan Ayat-Ayat Saka di bawah ini.

1.) Al-Fatehah ( Surah 1 : Ayat 1-7 )

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ(1) الْحَمْدُ للّهِ رَبِّ الْعَالَمِينَ (2) الرَّحْمـنِ الرَّحِيمِ (3) مَالِكِ يَوْمِ الدِّينِ (4) إِيَّاكَ نَعْبُدُ وإِيَّاكَ نَسْتَعِينُ (5) اهدِنَـا الصِّرَاطَ المُستَقِيمَ (6) صِرَاطَ الَّذِينَ أَنعَمتَ عَلَيهِمْ غَيرِ المَغضُوبِ عَلَيهِمْ وَلاَ الضَّالِّينَ | 7
Aku berlindung kepada Allah daripada syaitan yang terkutuk. Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang. Segala puji bagi Allah Tuhan semesta alam. Maha Pemurah lagi Maha Penyayang. Yang menguasai hari pembalasan. Hanya kepada Engkaulah kami menyembah dan hanya kepada Engkaulah kami meminta pertolonganMu. Tunjukilah kami jalan yang lurus. Iaitu jalan orang-orang yang telah Engkau anugerahkan nikmat kepada mereka bukan ( pula jalan ) mereka yang sesat.

2.) Al-Baqarah ( Surah 2 : Ayat 255 )

اللّهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ | 255
Dengan nama Allah Yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. Allah, tidak ada tuhan (Yang berhak disembah) melainkan Dia Yang hidup kekal lagi terus menerus mengurus (makhluk-Nya); tidak mengantuk dan tidak tidur. Kepunyaan-Nya apa yang di langit dan di bumi. Tiada yang dapat memberi syafaat di sisi Allah tanpa izin-Nya. Allah mengetahui apa-apa yang dihadapan mereka dan di belakang mereka, dan mereka tidak mengetahui apa-apa dari ilmu Allah melainkan apa yang dikehendaki-Nya. Kursi Allah meliputi langit dan bumi. Dan Allah tidak merasa berat memelihara keduanya, dan Allah Maha Tinggi lagi Maha Besar. 

3.) Al-Insyirah/Al-Sharh ( Surah 94 : Ayat 1-8 )

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
أَلَمْ نَشْرَحْ لَكَ صَدْرَكَ 
(1) وَوَضَعْنَا عَنكَ وِزْرَكَ (2) الَّذِي أَنقَضَ ظَهْرَكَ (3) وَرَفَعْنَا لَكَ ذِكْرَكَ (4) فَإِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (5) إِنَّ مَعَ الْعُسْرِ يُسْرًا (6) فَإِذَا فَرَغْتَ فَانصَبْ (7) وَإِلَى رَبِّكَ فَارْغَبْ | 8
Tidakkah Kami(Allah) telah melapangkan dadamu (ya Muhammad). (Kini hilangkan daripadamu kerisauan, sehingga kau tenang, rela karena yakin terhadap janji Allah dan perotongan-Nya). Dan telah Kami ringankan daripadamu beban-beban yang berat. Yang memberati tanggunganmu. (Yang berupa tugas menyampaikan risalah wahyu yang diturunkan oleh Tuhanmu, meskipun kau mendapat tantangan dari kaummu). Dan Kami naikkan (tinggikan) sebutan (nama) mu. (sehingga sebutan namamu selalu disebut di samping nama Allah dalam dua kalimat syahada). Maka sesungguhnya disamping kesukaran adan kemudahan. Sesungguhnya disamping kesukaran adan kemudahan. Maka apabila engkau telah selesai (daripada suatu amal soleh) maka ersusah payahlah (berusaha melakukan amal soleh yang lain pula). Dan kepada Tuhanmu, berharaplah. 

Iblis yang sombong

Peperangan antara manusia dengan syaitan telah menjadi sejarah yang cukup lama, di mulai sejak penolakan iblis terhadap perintah Allah untuk bersujud kepada Nabi Adam A.S. Allah berfirman, ertinya : "Apakah yang menghalangimu untuk bersujud ( kepada Adam ) diwaktu Aku menyuruhmu?. Menjawab iblis : "Saya lebih baik daripadanya, Engkau ciptakan aku dari api sedang dia Engkau ciptakan dari tanah." ( Al-A'raf : 12 )

Iblis - semoga laknat Allah atasnya - sangat faham bahwa Allah adalah Rabb Yang Maha Pencipta, Maha Pemilik, Maha Pemberi Rezeki dan Maha Pengatur, tiada sesuatupun yang terjadi kecuali atas izin dan ketetapanNya, akan tetapi dia tidak mentaati Allah.


Maka balasan yang adil atas keberanian iblis dalam menentang perintah Allah sebagaimana disebutkan dalam firman Allah, ertinya : "Allah berfirman :Turunlah kamu dari Syurga itu; kerana kamu tidak sepatutnya menyombongkan diri di dalamnya, maka keluarlah, sesungguhnya kamu termasuk orang-orang yang hina."
( Al-A'raf : 13 )


Pengetahuan dan keyakinan iblis terhadap wujud dan sifat-sifat Allah tidaklah bermanfaat dan juga siapa saja yang mengedepankan logika daripada perintah Allah sehingga ia bisa dengan leluasa menerima atau menolaknya atau berhukum dengan perintah Allah tetapi menolak keputusan Allah. Dalam hal ini maka ilmu dan kepercayaan tentang Allah tidaklah bermanfaat. Jadi iblis dinyatakan kafir dengan disertai ilmu dan kepercayaan yang sangat cukup.


Iblis telah terusir dari Syurga dan rahmat Allah sehingga berhak mendapatkan laknat dan tergolong dari makhluk yang hina selama-lamanya. Tetapi memang dasar iblis keparat tidak mahu melupakan Adam A.S. yang telah menjadi penyebab ia terusir dan terkutuk, sehingga ia tidak mahu tinggal diam tanpa balas dendam dan dendamnya itu dilampiaskan sesuai dengan tabiat jahatnya sebisa mungkin.


Allah berfirman, ertinya : "Iblis menjawab : Beri tangguhlah aku sampai waktu mereka dibangkitkan. Allah berfirman : Sesungguhnya kamu termasuk mereka yang diberi tangguh. Iblis menjawab : Kerana Engkau menghukum aku tersesat, aku benar-benar akan ( menghalang-halang ) mereka dari jalan Engkau yang lurus kemudian aku akan mendatangi mereka dari muka dan dari belakan mereka, dari kanan dan dari kiri mereka dan Engkau tidak akan mendapati kebanyakkan mereka bersyukur ( taat )." ( Al-A'raf : 14-17 )


Keinginan iblis yang sangat kuat dan jahat untuk menyesatkan anak Adam menyingkap tabiat jahat iblis. Dia adalah makhluk yang benar-benar jahat bukan sifat yang hanya bersifat sementara, dia makhluk yang murni jahat, pembangkang, keparat dan terkutuk. Sehingga iblis menjadi makhluk terlaknat dan terkutuk serta memiliki sifat sombong dan jahat dan Allah memberikan kesempatan hidup yang sangat panjang. Terlaknat dan terkutuknya iblis di keranakan maksiat dan sombong kepada Allah yang menjadikan ia makhluk terhina padahal sebelumnya ia termasuk makhluk yang terhormat. Kerana penolakannya terhadap perintah Allah untuk sujud kepada Nabi Adam A.S. mengakibatkan dia terusir dan terkutuk dari rahmat Allah.
SUMPAH IBLIS UNTUK SELALU MENGGODA KETURUNAN ADAM
Kerana sebab itu iblis bersumpah dan berjanji untuk menyesatkan anak-anak Adam dari jalan Allah yang lurus dan menutup rapat jalan bagi setiap orang yang ingis melintasinya. Dan menutup rapat semua jalan menuju keimanan dan ketaatan yang bisa mendatangkan redha Allah. Dan dia tidak akan berhenti menggoda setiap manusia dari seluruh penjuru untuk menghalangi mereka dari keimanan dan ketaatan. Allah menjawab ikrar iblis dengan firmanNya, ertinya : "Allah berfirman : Keluarlah kamu dari Syurga itu sebagai orang yang terhina lagi terusir. Sesungguhnya barangsiapa diantara mereka mengikuti kamu, benar-benar Aku akan mengisi Neraka Jahanam dengan kamu semuanya." ( Al-A'raf : 18 )

Dalam hal ini Allah memberi kesempatan bagi iblis dan pengikutnya untuk menysatkan dan Allah juga memberi kepada anak-anak Adam kesempatan memilih sebagai ujian dan cobaan dan semua itu berdasarkan kehendak Allah, iblis dijadikan makhluk yang memiliki keistimewaan tertentu.


Tetapi Allah tidak membiarkan kita bertempur tanpa petunjuk serta senjata untuk melawan kejahatan iblis. Al-Quran dan Sunnah Nabi S.A.W. sangat cukup sebagai petunjuk dan senjata untuk berlaga dalam pertempuran. Allahu a'lam bish-shawab. ( Maraji' terjemahan "Perendam Makar Setan", karangan Syeikh Jamal Ash-Shawali terbitan Darul Haq, Ighatsatul lahfan, karya Ibnu Qayyim dan Tablis Iblis, karya Ibnul Jauzy )

KISAH SYAITAN BERTEMU RASULLULLAH SAW
1) Dari Abu Darda' ra, ia berkata : Rasullullah SAW berdiri melakukan solat kemudian kami mendengarnya mengucapkan : "Aku berlindung kepada Allah darimu", kemudian bersabda : "Aku laknati kamu dengan laknat Allah" seraya membuka tangannya tiga kali seolah-olah memegang sesuatu. Ketika selesai solat, kami bertanya, wahai Rasulullah kami mendengarmu mengucapkan sesuatu di dalam solat, kami belum pernah mendengarmu mengucapkannya sebelumnya dan kami melihat kamu membuka tangan?. Nabi SAW menjawab : "Sesungguhnya musuh Allah, iblis, datang membawa obor dari api untuk diletakkan diwajahku, lalu aku mengucapkan "Aku berlindung dari Allah" tiga kali, kemudian aku katakan "Aku melaknatimu dengan laknat Allah yang sempurna" tetapi tidak mundur sampai tiga kali kemudian aku ingin mencuba menangkapnya. Demi Allah kalau bukan kerana doa saudara kita Sulaiman nescaya dia sudah terikat dijadikan mainan oleh anak-anak penduduk Madinah".

2) Dari Abu At Tayah, ia berkata : Aku berkata kepada Abdur Rahman bin Khanbasy At Tamimi, ia seorang yang sudah tua : "Engkau pernah berjumpa Rasulullah SAW?." Ia menjawab : "Ya. Aku bertanya : "Bagaimana beliau berbuat pada malam diserang oleh Jin dan Syaitan?". Ia berkata : "Sesungguhnya syaitan mendatangi Rasulullah SAW malam itu dari berbagai lembah dan lorong, diantara mereka adalah syaitan yang membawa obor api di tangannya ingin membakar wajah Rasulullah SAW. Kemudian Jibril turun kepadanya seraya berkata : "Wahai Muhammad, ucapkan". Nabi SAW bertanya : "Apa yang harus aku ucapkan?" Jibril berkata : Ucapkanlah :


Aku berlindung dengan kalimat Allah yang sempurna dari kejahatan apa yang Dia ciptakan, dari kejahatan apa yang turun dari langit, dari kejahatan yang naik kepadanya, dari kejahatan fitnah siang dan malam, dan dari setiap kejahatan yang datang di malam hari kecuali yang datang dengan membawa kebaikan, wahai Yang Maha Rahman."


Ia berkata : kemudian padam api mereka dan Allah mengalah kan mereka.

Kesombongan dan Kebodohan yang Membawa BencanaBy admin
Artikel ini bagian ke 4 dari 9 dalam Blogebook berjudul Adam & Hawa, Malaikat, Iblis, Jin dan Setan
Iblis pada dasarnya memang tidak mengenal cinta dan tidak berpengetahuan, sehingga ketika semua ibadahnya menggantungkan diri hanya sekedar pada amalnya semata maka yang muncul adalah tabiat kesombongan dan ketakaburan.
Ketika Allah menciptakan Adam a.s. dari bahan dasar tanah hitam dan berlumpur (minthiin), kebodohan Iblis berkembang menjadi kesombongannya dengan merasa diri paling tinggi, suci dan mulia sehingga ia merasa pantas disujudi karena kesombongan itu muncul dari ketidaktahuannya (tidak berpengetahuan). Kesombongannya semakin memuncak manakala ia mengetahui bahan dasarnya terbuat dari api. Maka iapun menyombong dengan membanggakan keapiannya, sama persis ketika manusia yang bodoh menjadi sombong karena wujud fisikal atau kekayaannya. Allah menegaskan sifat-sifat kesombongan Iblis dalam firman,
Allah berfirman: “Hai iblis, apakah yang menghalangi kamu sujud kepada yang telah Ku-ciptakan dengan kedua tangan-Ku. Apakah kamu menyombongkan diri ataukah kamu (merasa) termasuk orang-orang yang (lebih) tinggi?”.(QS 38:75)
Iblis berkata: “Aku lebih baik daripadanya, karena Engkau ciptakan aku dari api, sedangkan dia Engkau ciptakan dari tanah”. (QS 38:76)
..dan Dia menciptakan jin dari nyala api. (QS 55:15)”
Iblis sendiri termasuk jenis Jin, atau bisa dikatakan sebagai nenek moyang dari makhluk Jin. Hal ini ditegaskan dalam firman-Nya, “…Dia adalah dari golongan jin, maka ia mendurhakai perintah Tuhannya.”(QS 18:50). Dan Jin diciptakan sebelum kemunculan Adam, “Dan Kami telah menciptakan jin sebelum (Adam) dari api yang sangat panas.(QS 15:27)”
Dengan bahan dasar api, maka yang dimaksudkan adalah api yang sangat panas namun memiliki kualitas yang lebih rendah dibandingkan cahaya. Kalau kita gunakan pengetahuan fisika, maka frekuensi Jin disekitar kawasan spektrum infra merah. Secara esensial Jin memiliki sifat energetis dan halus. Ada juga yang mengatakannya asap. Sehingga, karena esensinya yang energetis, Jin dapat menelusup ke dalam sistem energetis manusia yaitu qolbu yang terdiri dari akal, nafs dan ruh. Oleh karena Ruh adalah esensi manusia yang esensinya sangat halus, bahkan lebih halus dari malaikat dan Jin, maka Jin menelusup ke dalam sistem energetis manusia yang lebih kasar yaitu melalui nafs. Nafs adalah esensi energetis manusia yang muncul setelah ruh ditiupkan sebagai jasad. Nafs boleh dikatakan sebagai ruh dengan kualitas yang lebih rendah dibanding ruh yang suci dan murni, sebelum ia ditiupkan ke dalam jasad. Karena itu dalam penyucian jiwa, maka nafs lah yang kemudian dikelola untuk dimurnikan atau disucikan kembali. Karena nafs muncul dari integrasi ruh ke dalam jasad, karakter nafs sangat dipengaruhi oleh kebutuhan-kebutuhan yang bersifat jasad atau kebendaan.
Kebendaan atau materi adalah pintu masuk dari Iblis dan Jin yang mampu melakukan penguasaan nafs menjadi nafs manusia yang paling buruk kualitasnya yaitu nafs ammarah. Inilah nafs yang condong kepada kejahatan Iblis. Ketika esensi Iblis dan Jin menyusup ke dalam manusia, maka yang pertama kali dikuasai adalah nafs, sehingga dari perkelindanan Jin dan nafs manusia muncullah Setan.

Sujud Malaikat dan Kesombongan Iblis
Manusia yang kepadanya para malaikat bersujud adalah Adam. Iblis menolak untuk bersujud kepadanya karena ia merasa lebih tinggi derajatnya, ia diciptakan dari apai sementara Adam dari tanah. Iblis pun lalu diusir dari surge, namun sebelum ia pergi, ia memohon kepada Allah untuk dipanjangkan umurnya sampai hari kiamat agar ia dapat menyesatkan anak cucu Adam. Iblis sendiri mengecualikan orang-orang yang mukhlash dari godaanya. Allah mengabulkan permintaannya dan menyatakan bahwa yang dapat disesatkan hanyalah orang-orang yang mengikutinya.
Di tempat lain dinyatakan bahwa orang yang sesat itu cenderung kepada kehidupan duniawi – Akhlada ilal ardh – dan menuruti hawa nafsunya sehingga tidak mau berpegang pada ayat-ayat Allah. Kalau saja ia mau berpegang dengannya niscaya Allah akan mengangkatnya ke tingkat kehidupan yang lebih tinggi dari sekedar mahluk di bumi.
Bacakanlah kepada mereka berita yang telah kami berikan kepadanya ayat-ayat kami, kemudian ia meleppaskan diri dari ayat-ayat itu, lalu ia diikuti setan maka jadilah ia termasuk orang-orang yang sesat. Kalau kami menghendaki pastilah kami angkat derajatnya dengan ayat-ayat itu tetapi ia cenderung kepada bumi dan menuruti hawa nafsunya..” (QS:Al-A’raf:175-176).
Ada beberapa hal yang menarik perhatian di sini. Pertama, penolakan iblis untuk bersujud kepada Adam disebabkan bahwa yang terakhir ini terbuat dari tanah. Kedua, orang-orang yang bisa disesatkan oleh iblis adalah mereka yang cenderung kepada tanah. Ketiga, yang dapat selamat dari godaan iblis adalah orang-orang yang mukhlash. Keempat, orang-orang yang mengindahkan ayat-ayat Allah akan diangkat derajatnya.
Kata mukhlash ini perlu sedikit dibicarakan. Dalam Al-Quran dan terjemahannya, kata Mukhlash diterjemahkan dengan Mukhlish yakni orang-orang yang diberi taufik untuk mentaati segala petunjuk dan perintah Allah swt. Memang kata mukhlashin dalam ayat di atas dapat juga dibaca dengan mukhlishiin. Menurut kamus Lisanul Arab, kata mukhlis berarti orang yang mentauhidkan Allah dengan setulus-tulusnya.
Diantara makna-makna yang terkandung dalam akar kata Khalasha adalah bersih, suci dan selamat, tambahan Hamzah memberikan pengertian yang transitif, maka kata akhlasha berarti membersihkan, mensucikan dan menyelamatkan. Oleh karena itu, kata mukhlashin dapat pula diartikan dengan orang-orang yang dibersihkan, disucikan dan diselamatkan. Kalau dihubungkan dengan ayat di atas, kata ini bisa menunjukkan arti orang-orang yang dibebaskan dan diangkat dari tanah, sehingga tidak lagi cenderung lagi kepadanya. Jadi orang-orang yang tidak dapat digoda oleh iblis adalah orang-orang yang dibebaskan dari kecenderungan kepada kehidupan duniawi yang konon karena kecenderungan inilah iblis tidak mau bersujud kepada Adam.
Sujud para malaikat kepada Adam merupakan lambing keunggulan manusia atas makhluk-makhluk lain. Malaikat yang merupakan makhluk tertinggi pun tunduk kepada Adam, apalgi makhluk-makhluk lain yang berada di bawah mereka. Hal ini didukung oleh pernyataan Al-Quran bahwa makhluk-makhluk itu diciptakan untuk manusia atau ditundukkan oleh Allah kepadanya atau diperuntukkan baginya.
Bumi dijadikan hamparan atau tempat menetap dan langit sebagai atap yang kokoh bagi manusia. Air diturunkan dari langit, kemudian menumbuhkan tumbuh-tumbuhan yang berbuah, ini merupakan rizki dari Allah bagi manusia. Anak-anak Adam dimuliakan allah, dimudahkan perjalanan mereka di darat dan di laut, diberinya rizki yang baik dan dilebihkannya atas banyak makhluk yang diciptakannya.
Sesungguhnya telah kami muliakan anak-anak adam, kami angkut mereka di daratan dan di lautan, kami berikan mereka rizki yang baik-baik dan kami lebihkan mereka dengan kelebihan yang sempurna atas banyak makhluk yang telah kami ciptakan” (QS.Al-Isra’:70).
Kata Katsiir (banyak) dalam ayat ini diterjemahkan dengan “kebanyakan” dalam Al-Quran dan terjemahannya. Ini didukung ayat-ayat yang telah disebut tentang penciptaan makhluk-makhluk Allah yang lain untuk kepentingan manusia. Manusia juga diciptakan dengan sebaik-baik bentuk walaupun kemudian dikembalikan ke derajat yang terendah. Pengembalian ke derajat terendah ini menghilangkan kualitas keunggulannya atas makhluk-makhluk lain. Perkecualian hanya untuk orang-orang yang beriman dan beramal shaleh.
Al-Baidawi tidak setuju dengan penafsiran kata Katsiir di atas dengan Kullu (semua). Penafsiran seperti ini, katanya , terlalu dipaksakan. Yang dikecualikannya dalam hal ini adalah jenis malaikat atau individu tertentu dari jenis ini. Juga dikatakannya bahwa dilebihkannya jenis manusia atas jenis lain tidak berarti dilebihkannya seluruh individu manusia atas individu-individu jenis lain.

Kesombongan IblisDan (ingatlah) ketika Kami berfirman kepada malaikat: “Sujudlah kamu kepada Adam, “maka sujudlah mereka kecuali Iblis; ia enggan dan takabur. Dan dia termasuk golongan yang kafir. (Q.s.Al-Baqarah [2] :34)  setelah nabi Adam menjadi mahluk yang sempurna, Allah mengajaknya berkeliling surga .Allah mengenalkan nama benda-benda bumi yang ada di langit, di laut ,Dan juga di darat. Menakjubkan!!Nabi Adam dengan cepat mengenal dan menghafal nama  benda-benda tersebut, kecerdasan Nabi Adam melebihi malaikat dan iblis .Karena itulah Allah menyuruh malaikat dan iblis untuk  memberi hormat kepada Nabi Adam .Mendapat  perintah tersebut , malaikat segera menunduk tanda hormat, namun iblis menolak. “Tidak!Aku tidak sudi hormat kepada Adam,”jawab iblis dengan pongah. “Mengapa kamu tidak mau hormat kepada Adam ?!”tanya Allah. “Karena aku lebih mulia darinya! Engkau menciptakan aku dari api , sedangkan Adam kau ciptakan dari tanah .”Iblis sombong!!dia benar-benar tidak mau hormat kepada nabi Adam.Karena kesombongannya itulah Allah murka ,”Wahai iblis, kau telah durhaka terhadap-ku.Kau berani menentang perintah-ku. keluarlah dari surga! surga bukan tempat mahluk sombong sepertimu! Sesungguhnya engkau termasuk mahluk yang hina.”Kekufuran, kesombongan keingkaran dan kedengkian itulah yang membuat iblis diusir dari surga dan dilaknat oleh Allah Ta’ala.Sebelum meninggalkan surga, iblis mengajukan beberapa permintaan pada Allah.Pertama, iblis agar dia anak turunnya tidak pernah mati sampai hari kiamat. Kedua, supaya diizinkan menggoda Adam dan anak turunnya ke jalan yang sesat hingga tiba hari kiamat. Allah mengabulkan permintaan iblis, dengan ketentuan bahwa iblis akan dimasukkan neraka untuk  selamanya. Peristiwa ini membuat iblis bertanbah iri dan dengki dan Nabi Adam. Ia begitu dendam! Iblis bersumpah akan menyesatkan Nabi Adam dan anak turunnya agar ingkar kepada Allah ,sehingga iblis mendapatkan banyak teman di dalam neraka. Karena itulah kita harus berhati-hati terhadap godaan iblis. Dekatkan diri pada Allah, agar kita terhindar dari godaan iblis yang dilaknati Allah!!

KEJAHATAN IBLISSesungguhnya iblis adalah makhluk yang telah diciptakan daripada api, dan penciptaannya adalah lebih awal daripada manusia...

Iblis berkata : " Wahai Tuhanku, kerana Engkau telah menyesatkan aku, maka sungguh aku akan perhiaskan kejahatan kepada manusia di dunia ini dan aku akan menyesatkan mereka semuanya kecuali hamba-hambaMu yang ikhlas diantara mereka."

Allah SWT berfirman :
" Inilah satu jalan yang lurus, yang tetap aku memeliharanya. Sesungguhnya hambaKu, tidaklah ada bagimu kuasa untuk menyesatkan mereka, kecuali sesiapa yang menurutmu dari orang yang sesat." (Surah al-Hijr: 30-42)

Iblis pandai memujuk rayu untuk menyesatkan manusia, datang pada setiap waktu dari pelbagai penjuru, malah dapat memasuki badan manusia, sehingga berjalan di dalamnya seperti mengalirnya darah, bersembunyi daam hati dan tinggal dalam akal manusia.

Nabi Muhammad SAW bersabda yang bemaksud, : "Sesungguhnya syaitan berjalan pada manusia di pembuluh darah (semua yang boleh dilalui darah) 
-Hadith riwayat Bukhari& Muslim-
Apabila ia di hati, manusia akan menjadi was-was dan khuatir tidak menentu dalam perkara kebaikan, malah membenci kebaikan dan gemar kepada yang salah.

Jika ia bersarang di akal, manusia asyik memikirkan keuntungan peribadi sahaja, tanpa memperdulikan hak dan kebajikan orang lain.

Demikian juga, jika ia bertempat di dalam badan, atau anggota badan manusia, membuatkan manusia lebih suka kepada kemungkaran, benci kepada ketaatan, cenderung kepada perkara yang bertentangan dengan kebenaran.

Tujuan iblis ialah supaya manusia mengikuti jejaknya, tidak mentaati Allah, dan melanggar segala perintahNya sehingga sama-sama memasuki neraka.
"Dan sesungguhnya neraka jahannam itu tempat yang dijanjikan bagi sekalian mereka yang menurutmu" (Surah al-Hijr :43)

Kelicikan iblis dapat mengaburi manusia jika imannya pudar, luntur, dan tidak dibajai dengan mengingati Allah SWT. Tetapi mereka yang terpedaya dengan iblis semestinya menyesal kemudian hari walaupun pada peringkat awal dibuai keseronokkan.

Kesimpulannya, semua manusia tidak terlepas daripada godaan, pujuk rayu, dan pengaruh iblis. Kecuali bagi mereka yang kuat iman dapat melepasi godaan itu, manakala yang lemah iman, akan terjerumus ke dalam perangkapnya.

Dibolehkan Membunuh Orang Palestin - Fatwa Paderi Yahudi, Mordachi Elyaho,Terjah Geram!

ARAB SAUDI (Arrahmah.com) - Sebuah laporan yang dikeluarkan oleh Akhbar Saudi Al-Watan yang disiarkan, Sabtu (17/1), seorang Paderi besar Yahudi-Zionis telah mengeluarkan kenyataan yang mengizinkan membunuh perempuan dan anak-anak Palestin.

Dan, menurut paderi itu, setiap orang Yahudi akan membebaskan mereka dari setiap tuduhan/dosa atas tindakan yang mengerikan itu bagi mereka yang sudah melakakukan kejahatan pembunuhan terhadap orang Palestin.

Menurut akhbar Al-Watan, bahwa paderi itu menegaskan pandangannya, bahwa penalukan Israel di Jalur Gaza sudah sesuai dengan ajaran agama Yahudi yang menganggap pembunuhan seperti itu sebagai: " Bentuk hukuman kepada musuh".

Dalam kesempatan itu, pemimpin Paderi Besar Yahudi menyatakan bahwa tak akan ada masalah sama sekali dalam hal pembunuhan terhadap orang Palestin , dan bahkan jika satu juta atau lebih dari mereka tewas di tangan pasukan pendudukan Israel, itupun tidak ada masalah, ujar Paderi babi itu.

Paderi, Mordachi Elyaho, yang memetik ayat dalam Kitab Talmud, yang merupakan pedoman dari agama yang sekarang popular di kalangan Yahudi-Zionist, dan Paderi Mordachi telah mengirimkan pula surat kepada Perdana Menteri Israel, Ehud Olmert, yang berisi artikel yang memungkinkan orang-orang Yahudi, melaksanakan gagasan besar , tentang hukuman terhadap musuh sesuai dengan etika perang dalam Taurat.

"Pandangan Paderi Mordachi telah diterapkan terhadap penduduk Gaza, dan orang Palestin yang tinggal di Gaza harus menanggung akibatnya, dan mereka semua harus memikul tanggung jawab, kerana mereka tidak melakukan apa-apa untuk menghentikan serangan roket yang dilakukan Brigade al-Qassam" kata Elyaho, dalam suratnya ke Olmert. Rabbi Yahudi, Mordachi meminta pemerintah Israel, terutama Olmert melanjutkan agresi tentera ke Gaza. Kerana menurut Mordachi, semua tindakan yang dilakukan oleh pemerintah Perdana Menteri Olmert, yang bertujuan untuk : "Menghancurkan orang-orang Palestin yang sudah bersalah, merupakan tindakan yang sah”.

Yesrael Rozin, seorang panganut Talmud yang fanatik, seperti berkata juga mengatakan bahwa hukum Taurat menetapkan pembunuhan laki-laki, anak-anak, perempuan, tua, bayi, dan haiwan [dari musuh], tambahnya.

Mengutip bahagian dari Kitab Talmud, Rabbi Sholomon Elyaho menyatakan : "Jika kita membunuh 100 orang Palestin, tetapi orang Palestin itu tetap menolak untuk menghentikan serangan roketnya, kita harus membunuh orang Palestina 1000, dan jika kita membunuh orang Palestin 1000, tetapi orang Palestin tidak menghentikan serangan roketnya ke Israel, maka kita harus membunuh 10.000 orang Palestin, dan kami harus terus membunuh orang Palestin, meskipun jumlah orang Palelstin yang dibunuh sudah mencapai satu juta, dan terus menerus membunuh orang-orang Palestin," tegas paderi Sholomon

Dalam Mazmur mengatakan: " Aku harus terus membunuh musuh dan menangkap mereka, dan aku tidak akan berhenti sampai mereka benar-benar habis," menurut Talmud. Jadi, orang-orang Zionis-Israel, tidak akan pernah berhenti membunuh orang-orang Palestin. Mereka akan terus membunuh dan membunuh, sampai orang Palestin habis. Ini sudah menjadi keyakinan mereka. Keyakinan yang biadab! (Hanin Mazaya/eramuslim)

Sumber:
http://arrahmah.com