Pages

Friday, October 18, 2013

Salahkan ‘syaitan’ kerana cerai

Mina: Pasukan pengawal keselamatan terpaksa bekerja keras untuk menyakinkan jemaah dalam gambar ini, yang meluru di celah orang ramai dengan membawa kayu panjang untuk memukul tiang yang melambangkan syaitan. Saksi berkata, lelaki itu begitu marah dan menjerit tanpa henti terhadap tiang berkenaan. Dia menyalahkan syaitan menyebabkan dia dan isterinya bercerai hingga memusnahkan kehidupannya. -Okaz
Foto
Artikel ini disiarkan pada : 2013/10/18

Mengaku seks dengan kenderaan


Washington: Kehidupan seks Edward Smith sepanjang 48 tahun lalu sungguh aneh. Berdasarkan pengiraannya, dia mempunyai lebih 1,000 teman seks tetapi hanya satu saja daripada jumlah itu ialah manusia.

Smith, 63, termasuk dalam golongan ‘mechaphile,’ terma yang digunakan untuk seseorang yang tertarik dan melakukan seks dengan pesawat, kereta api dan automobil.
Dan dia juga pernah melakukannya dengan sebuah helikopter yang digunakan dalam siri televisyen ‘Airwolf.’

“Bagi kebanyakan orang, mereka melihat payudara dan punggung untuk menilai kecantikan wanita. Saya pula melihat pada depan dan belakang kereta yang cantik,” katanya, menurut laporan akhbar Mirror.


Bagaimanapun, Smith tidak lagi terdorong untuk mengadakan seks dengan sebarang kereta. Katanya, dia kini komited dengan Vanilla, kereta Volkswagen Beetle yang dibelinya 30 tahun lalu.


“Apabila menyentuh Vanilla, ada tarikan dan saya dapat merasakan tindak balasnya. Saya akan merana jika ada apa-apa berlaku kepadanya,” katanya.

‘Mechaphilia’ merujuk kepada keinginan seks yang unik dan menurut Smith, dia tidak bersendirian. Dia menganggarkan terdapat sekurang-kurangnya 500 orang di dunia ini yang tertarik untuk mengadakan seks dengan kereta.

Masih hidup lepas digantung


Teheran: Seorang lelaki Alireza, 37, yang berdepan hukuman mati di Iran kerana menyeludup dadah mencetuskan kontroversi kerana hidup semula selepas digantung.

Pada hari terakhir hidupnya, Alireza bangun sebelum fajar menyingsing untuk menjalani hukuman gantung kerana dia didapati memiliki satu kilogram serbuk methamphetamine.
Tepat 12 minit selepas dia digantung, doktor mengesahkan lelaki berkenaan sudah tidak benyawa dan meminta pihak penjara menyiapkan mayatnya untuk urusan pengebumian.

Bagaimanapun, keesokan harinya ketika berada di rumah mayat, sesuatu yang luar biasa menarik perhatian beberapa pekerja yang menguruskan jenazah Alireza sebelum diambil oleh keluarganya.


Mereka mendapati ada kesan wap udara di plastik yang membalut mayat lelaki terbabit.


Mengesyaki yang Alireza mungkin masih hidup, dia kemudian dikejarkan ke Hospital Imam Ali di Bojnurd, Khorasan di utara Iran.

Menurut akhbar, pihak berkuasa kehakiman di Iran masih menunggu Alireza untuk pulih sepenuhnya sebelum bertindak untuk menggantungnya sekali lagi.

Keputusan itu mengejutkan keluarga lelaki terbabit.

Pihak kehakiman Iran yang mempertikai Alireza dijatuhkan hukuman mati bukannya digantung bertegas mahu dia menjalani hukuman gantung sekali lagi.

Hakim di mahkamah pentadbiran Iran, Mohammad Erfan berkata, hukuman yang dijatuhkan mahkamah revolusi ialah hukuman mati dan berdasarkan keadaan yang berlaku, maka ia patut dijalankan sekali lagi.

Bagaimanapun, aktivis hak asasi manusia bimbang dengan kadar hukuman mati yang tinggi di negara itu dan meminta kes Alireza dikecualikan. - Agensi

Lelaki berusia 103 tahun berkahwin lagiRIELLA duduk di atas kerusi roda di sebelah isterinya, Lopez pada majlis perkahwinan yang diadakan di belakang rumah mereka di Santa Rosa del Aquaray, Asuncion pada Selasa lalu.- AFP


BUENOS AIRES - Seorang lelaki berusia 103 tahun, Jose Manuel Riella melangsungkan semula perkahwinan dengan isterinya, Martina Lopez yang berusia 99 tahun pada Selasa lalu di belakang rumah mereka di Asuncion, Paraguay.
Pasangan itu sebelum ini telah melangsungkan perkahwinan buat kali pertama pada tahun 1933 tanpa dihadiri oleh seorang paderi tetapi disaksikan hanya pegawai pentadbiran.
Namun, selepas 80 tahun hidup bersama, pasangan itu sekali lagi melangsungkan perkahwinan dengan dihadiri seorang paderi Kristian Katolik.
Ketika majlis itu berlangsung, Riella duduk di atas sebuah kerusi roda.
Majlis perkahwinan itu dihadiri oleh lapan orang anak mereka.
Seramai 50 cucu, 35 cicit dan 20 piut pasangan itu turut menyaksikan majlis perkahwinan itu. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1018&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm#ixzz2i1ZO1YF3 
Hakcipta terpelihara 

Rangka dinosaur akan dilelong

GAMBAR menunjukkan rangka tulang dinosaur itu yang disimpan di sebuah gudang di Billinghurst, England pada Selasa lalu.- AFP


LONDON - Satu rangka dinosaur yang ditemui di Amerika Syarikat (AS) pada tahun 2009 akan dilelong pada 27 November ini di Britain.
Menurut firma lelongan Summers Place Auctions, rangka tulang dinosaur betina Diplodocus itu sepanjang 17 meter dan setinggi enam meter.
Rangka tulang berusia 150 juta tahun itu ditemui dekat sebuah kuari di Wyoming, AS.
Tulang-tulangnya dirawat di sebuah makmal di Belanda sebelum disusun dan dibentuk semula di Britain.
Rangka tulang itu dijangka dilelong pada harga lebih AS$640,000 (RM2.05 juta). - AP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1018&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz2i1YwYD4G 
Hakcipta terpelihara