Pages

Saturday, August 31, 2013

Lelaki luang masa 12 tahun cari isteri kaya


Robert Darling menghabiskan masa selama 12 tahun untuk mencari pasangan hidup menggunakan papan tanda. - AGENSI

NEW JERSEY 30 Ogos - Kebiasaannya lelaki yang sekian lama membujang akan mencari cinta melalui laman web cari jodoh atau meminta bantuan rakan-rakan.
Namun, lain pula kisahnya dengan seorang lelaki dari New Jersey, Robert Darling yang menghabiskan masa selama 12 tahun untuk mencari pasangan hidup hanya dengan menggunakan papan tanda.
Dalam papan tanda tersebut, penganggur berusia 58 tahun itu menulis bahawa dia mahu berkahwin dengan wanita kaya dan menyertakan nombor telefon serta emel.
Setiap hari, Darling akan menghabiskan masa selama dua jam berjalan ke Manhattan sebanyak dua kali seminggu untuk mencari pasangan hidupnya.
Menurut Darling, dia berbuat demikian selepas banyak kali menemui kegagalan dalam percintaan dan membuat keputusan untuk menggunakan cara yang ekstrem bagi mencari jodohnya.
"Dengan cara ini, saya mendapat banyak reaksi positif daripada ramai orang yang fikir cara ini kelakar tetapi saya sebenarnya serius.
"Saya mahu pergi ke muzium dan konsert, namun tidak mempunyai wang.
"Jadi saya perlu berkahwin dengan wanita kaya untuk menjaga saya," ujarnya.
Darling sering membawa papan tandanya itu ke kawasan mewah seperti Wall Street, Columbus Circle dan Times Square dengan harapan dapat menemui wanita yang kaya.
"Peluang di Wall Street lebih cerah dan mungkin saya akan bertemu dengan wanita yang berpangkat Ketua Pegawai Eksekutif yang mahu menjadi isteri saya," katanya.
Sebelum ini, lelaki tersebut pernah mencuba nasib mencari pasangan dalam laman web mencari jodoh, namun usahanya itu tidak berjaya.
"Saya selalu mendapat banyak panggilan daripada wanita yang hanya mahu mengambil kesempatan untuk mendapatkan kad hijau yang membolehkan mereka tinggal di negara ini.
"Namun saya tidak akan mengalah dan menunggu sehingga saya berjaya menemui jodoh saya," katanya. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130831/lu_04/Lelaki-luang-masa-12-tahun-cari-isteri-kaya#ixzz2dYghAuMn
© Utusan Melayu (M) Bhd 

Kucing Himalaya-Parsi miliki bulu paling panjang di dunia


LOS ANGELES 29 Ogos - Seekor kucing baka kacukan Himalaya-Parsi bakal diiktiraf oleh Guinness World Records sebagai kucing berbulu paling panjang di dunia.
Kucing bernama Colonel Meow yang dibela oleh Anne Marie Avey dan Eric Rosario di Los Angeles itu mempunyai bulu sepanjang 23 sentimeter, dijangka mencatat rekod terbabit yang akan diisytiharkan pada bulan depan.
Avey berkata, dia dan suaminya memang menyedari kelebihan haiwan peliharaan mereka itu dan berpotensi memegang rekod dunia.
"Bulu Colonel Meow sangat panjang dan banyak sehingga sering berguguran di seluruh rumah, termasuk pada badan kami.
"Saya terpaksa membersihkan rumah pada setiap hari disebabkan bulu kucing kami," katanya.
Avey dan Rosario perlu membersihkan dan memandikan Colonel Meow tiga kali seminggu dan tugas tersebut dilakukan secara bersama oleh pasangan itu.
Malah mereka tidak pernah menggunakan sebarang produk mandian atau syampu ketika memandikan kucing berkenaan, sebaliknya hanya menggunakan air dan berus.
Colonel Meow menjadi popular selepas satu laman web yang mendedahkan tentang haiwan itu dibuka termasuk dalam laman sosial Facebook dan laman perkongsian video, YouTube.
Video kucing itu mendapat sambutan hangat dan telah dilihat lebih dua juta kali dalam YouTube.
Ketua Editor Guinness World Records, Craig Glenday berkata, Colonel Meow merupakan kucing yang menakjubkan dan memberi inspirasi kepada semua orang di seluruh dunia mula mengukur panjang bulu kucing mereka.
"Kami gembira dapat menyenaraikan Colonel Meow dalam Guinness World Records sebagai kucing berbulu paling panjang," jelasnya.
Edisi terbaharu Guinness World Records 2014 akan disiarkan pada 12 September ini di lebih 100 buah negara. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20130830/lu_10/Kucing-Himalaya-Parsi-miliki-bulu-paling-panjang-di-dunia#ixzz2dT7qm8HL
© Utusan Melayu (M) Bhd