Pages

Thursday, February 18, 2010

Wajah- wajah pemimpin yang akan diadili dimahkamah akhirat kelak dan seluruh rakyat akan jadi saksi!

Tun Dr. Mahathir Mohamad (menggunakan akta zalim ISA untuk menganiaya rakyat )
 
Tun Abdullah Hj. ahmad Badawi
(menggunakan akta zalim ISA menafikan hak rakyat) 
 
Datuk Seri najib Razak
(Menyalahgunakan akta ISA dan menafikan hak rakyat)

Lagu UMNO untuk Rakyat malaysia

"Bersatu kita bersatu
dengan setia berganding bahu;
Tipu terus menipu,
kita tipu melayu.
Bersama kita bersama,
menjunjung hasrat semua;
Berjasa pada kroni;
anak, isteri dan bini.
Lambang kita yang rebah,
dipandang keji dan haprak;
bersatu bersetia,
khianat cogankatanya.
UMNO terus lara,
rompak rakyat Malaysia"

Banyak wang di bazirkan untuk membina padang golf

 
A Famosa golf resort
  
Austin Hill golf resort
  
Bangi Golf Resort
  
Berjaya Tioman Beach,Golf and spa resort
  
Desaru Golf and country resort
  
clearwater santuary golf resort
  
Duta villa golf Resort
  
Karambunai Golf Resort
  
Tasik Kenyir Golf Resort
  
Tanjung Puteri Golf resort
 
Swiss garden and spa damai laut ,lumut 
  
Bukit Jambul Golf Course , Penang
  
Daiman 18 holes golf resot,Johor Bahru.


Penang Golf Resort, Bertam, Kepala Batas 
  
Saujana Golf Resort
 
Datai , Langkawi
  
Port Dickson, negeri sembilan
  
Rasa sayang golf resort
  
sabah
  
 
Sutera Harbour  golf resort,sabah
  
orna golf club, melaka
  
Kudat marina golf club


  
Tawau golf club 
  
Horizon Hill, Nusajaya
  
Shan Shui resort ,Tawau
  
Kukup Golf Resort

Ikan emas

Siasatan Guan Eng, Hian Wah didakwa hasut hampir selesai

KUALA LUMPUR 17 Feb. - Siasatan membabitkan Ketua Menteri Pulau Pinang, Lim Guan Eng dan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Seri Kembangan, Ean Yong Hian Wah yang didakwa menghasut berhubung kematian Teoh Beng Hock, pada tahun lalu kini hampir selesai.

Ketua Polis Selangor, Datuk Khalid Abu Bakar berkata, pihaknya bagaimanapun masih menunggu keterangan daripada beberapa orang saksi yang boleh melengkapkan kertas siasatan tersebut.

Menurutnya, sehingga kini, saksi-saksi terbabit tidak mempunyai masa yang sesuai untuk datang memberi keterangan dan berkemungkinan mereka berada di luar negara.

"Kes membabitkan Guan Eng dan Hian Wah boleh dikatakan hampir selesai. Kita hanya menunggu beberapa saksi yang dipercayai berada di luar negara untuk dirakamkan percakapan mereka," katanya ketika ditemui pemberita di Perasmian Pondok Polis Taman Ampang Utama, Ampang di sini hari ini.

Hian Wah dalam satu laporan akhbar berbahasa Inggeris Disember lalu meminta polis supaya menghentikan segera siasatan ke atas Guan Eng di bawah Akta Hasutan.

Polis sebelum ini menjelaskan, Guan Eng mungkin diambil tindakan mengikut Akta Hasutan kerana mengeluarkan kenyataan kononnya Beng Hock yang merupakan setiausaha politik kepada Hian Wah mati kerana dibunuh.

Guan Eng didakwa mengeluarkan kenyataan tersebut pada satu konvensyen pakatan pembangkang pada tahun lalu.

Tiga wanita Islam disebat

Oleh HELMI MOHD. FOAD
pengarang@utusan.com.my

PUTRAJAYA 17 Feb. - Di sebalik kontroversi hukuman sebat ke atas model sambilan, Kartika Sari Dewi Shukarnor, 33, yang tertangguh sehingga kini, tiga wanita Islam telah menjalani hukuman sebat mengikut kaedah syarak pada 9 Februari lalu.

Dalam pelaksanaan hukuman sebat syariah kali pertama ke atas pesalah wanita itu, dua orang daripada mereka dikenakan hukuman enam kali sebatan manakala seorang lagi empat kali sebatan.

Menteri Dalam Negeri, Datuk Seri Hishammuddin Tun Hussein berkata, mereka telah disabitkan di bawah Seksyen 23(2) Akta Kesalahan Jenayah Syariah Wilayah Persekutuan 1997 (Persetubuhan Haram) yang dijatuhkan oleh Mahkamah Tinggi Syariah Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur antara Disember 2009 hingga Januari lalu.

Selain itu, beliau berkata, terdapat empat pesalah lelaki turut menjalani enam kali sebatan pada hari tersebut atas kesalahan yang sama.

''Pada 9 Februari lalu, kira-kira pukul 10 pagi, hukuman sebat syariah telah dilaksanakan dengan sempurna ke atas tujuh pesalah syariah.

''Berdasarkan temu bual dengan tiga pesalah wanita itu, didapati mereka telah reda, insaf dan bertaubat dengan hukuman yang diterima.

''Sebatan itu tidak mendatangkan kesan luka pada badan tetapi wanita tersebut mengakui ia memberikan kesan amat mendalam dalam diri mereka," katanya.

Beliau berkata demikian pada sidang akhbar selepas mempengerusikan mesyuarat pasca Kabinet bagi kementeriannya di sini hari ini.

Menurut Hishammuddin, pesalah wanita tersebut melahirkan harapan mereka agar kaum wanita lain bertindak menjauhi perbuatan yang ditegah oleh agama.

''Salah seorang wanita tersebut telah dibebaskan pada 14 Februari lalu setelah menjalani hukuman penjara satu bulan.

''Seorang lagi akan dibebaskan beberapa hari lagi manakala seorang lagi pada Jun ini," katanya.

Justeru, Hishammuddin berharap, isu sebatan syariah tidak disalah ertikan sehingga mencemarkan kesucian Islam.

Katanya, hukuman itu adalah untuk mendidik dan memberi keinsafan agar mereka yang terlanjur dapat kembali ke pangkal jalan seterusnya membina hidup baru yang lebih baik.

Dalam pada itu, beliau menjelaskan, pihaknya telah bekerjasama dengan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Jamil Khir Baharom dalam melaksanakan tugas tersebut.

Katanya, seramai 13 pegawai pelbagai agensi hadir semasa hukuman sebat syariah itu dilaksanakan.

Mereka terdiri daripada Pengarah Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi), para pegawai agensi agama itu selain pegawai daripada Bahagian Syariah Jabatan Peguam Negara, Mahkamah Syariah, Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (Jakim) dan Kementerian Dalam Negeri.

''Saya ingin memaklumkan persiapan bagi melaksanakan hukuman sebat secara syariah telah lama dibuat oleh Jabatan Penjara.

''Persiapan itu antara lainnya termasuk pelantikan dan latihan pegawai sebat rotan wanita untuk pesalah syariah yang telah dimulakan pada penghujung 1990-an," katanya.

Katanya, apabila timbul isu mengenai sebatan secara syariah terhadap pesalah wanita pada 20 Julai lalu, pihaknya telah memanggil Ketua Pengarah Penjara serta pegawai sebatan bagi mendapatkan penjelasan selain melihat demonstrasi sebatan syariah pada 27 Ogos tahun lalu.

''Pada 4 September 2009, Jabatan Penjara telah mengadakan perbincangan melibatkan Jakim, Jabatan Kehakiman Syariah Malaysia (JKSM) dan Jabatan Peguam Negara.

''Hasil perbincangan dan demonstrasi yang ditunjukkan, semua bersetuju dengan tatacara pelaksanaan sebatan syariah yang digunakan oleh Jabatan Penjara," katanya.