Pages

Saturday, August 23, 2014

Gambar Yang Cukup Mengerikan"Pengkebumian langit ( Sky burials) adalah majlis agama eksklusif dan luar biasa di Tibet. Amalan ini melibatkan membedah tubuh si mati dan hamburan kepingan daging pada puncak gunung untuk mengurai atau dimakan oleh burung.

Kebanyakan penduduk Tibet mengikuti tradisi Buddha, yang menentukan badan manusia adalah semata-mata sebuah kapal dan boleh dibuang, oleh itu mengapa amalan itu popular. amalan ini akhirnya diharamkan, tetapi masih boleh dilakukan dengan kebenaran keluarga. "
Replika buatan tangan Lamborghini Diablo


Anjing berjalan melepasi replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo di luar garaj disewa oleh Wang Yu dan Li Lintao di pinggir Beijing. (Reuters)
Peminat kereta bangsa Cina Wang Yu dan Li Lintao, kedua-duanya berusia 30-an mereka, telah selesai mereka bentuk dan membuat dua replika Lamborghini Diablo, yang boleh mencapai kelajuan atas 310km / j, dan kini bekerja pada replika T-Rex motosikal. (Reuters)
Mereka membelanjakan kira-kira 5 juta yuan (sekitar USD 811.899) untuk membeli bahagian-bahagian dan mengambil pekerja, dan kira-kira 6 tahun untuk memasang mereka dengan pengetahuan yang mereka diperolehi daripada belajar mechanology selama hampir satu dekad di luar negara. (Reuters)
Wang dan Li pergi popular selepas menunjukkan replika buatan tangan pertama mereka Lamborghini Diablo di Beijing International Exhibition Automobil pada 2012, dan dijual mereka Lamborghini replika kedua Alibaba sebagai koleksi. (Reuters)
Enjin replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo digambarkan di luar garaj disewa oleh Wang Yu dan Li Lintao di pinggir Beijing.(Reuters)
Wang Yu memandu replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo di lebuh raya semasa dipandu uji di Beijing. (Reuters)
Wang Yu berdiri di sebelah replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo di luar garaj di pinggir Beijing. (Reuters)
Wang Yu (L) dan Li Lintao bekerja pada replika motosikal T-Rex di garaj di pinggir Beijing. (Reuters)
Wang Yu memandu replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo semasa dipandu uji di luar garaj di pinggir Beijing. (Reuters)
Wang Yu mendapat di replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo sebelum dipandu uji di luar garaj di pinggir Beijing. (Reuters)
Seorang pekerja bergolek tayar di hadapan replika buatan tangan daripada Lamborghini Diablo kerana dia bekerja di sebuah garaj disewa oleh Wang Yu dan Li Lintao di pinggir Beijing. (Reuters)

Barbie manusia berusia 16 tahun mendakwa dia semula jadi


Dia mempunyai pinggang 20 inci

Satu lagi Barbie manusia telah muncul, yang berusia 16 tahun dan mendakwa tidak mempunyai sebarang pembedahan lagi. Lolita Richi, yang berasal dari Ukraine, mempunyai peminat yang besar berikut dan Gambar beratus-ratus gambar yang menonjolkan bahagian badan yang melampau beliau, termasuk mungilnya 20 pinggang inci, dilaporkanDailymail.co.uk Dia, yang 5ft 4in tinggi, kata beliau kelihatan seperti anak patung adalah semula jadi dan tiada pembedahan, diet dan Photoshop terlibat. "Saya mempunyai angka yang cantik, jadi saya tidak perlu diet." Pelajar sekolah menengah, Lolita mengatakan dia tomboi semasa membesar dan tidak pernah bermain dengan anak patung dan ibunya, bekas pelakon, meluluskan dalam talian beliau kehadiran. Dia adalah jurugambar beliau. Lolita berkata, dia tidak tertarik kepada mana-mana kanak-kanak lelaki di sekolah kerana mereka mempunyai 'minda yang tidak matang'. Dia mahu menjadi seorang pakar psikologi selepas tamat sekolah dan impian untuk menjadi terkenal dengan penampilan beliau.

Ratu selfie dunia


Bangkok: Siapa agaknya ratu selfie dunia?

Lupakan Kim Kardashian.


 Seorang wanita misteri warga Thai yang memuat naik lebih 12,000 gambar selfie ke pelbagai saluran media sosial mungkin boleh ditimbangkan untuk gelaran itu.

Mortao Maotor, nama yang digunakan dalam laman Instagram, memuat naik lebih 200 potret selfie seminggu.

Menurut profilnya, dia berusia 40-an tahun dan pemilik Room of Art, galeri barangan antik di Bangkok serta mempunyai hampir 20,000 pengikut.

Tidak semua gambar yang dimuat naik itu wajahnya kerana dia juga merakam gambar kaki, minuman dan juga makanan.

Dia juga gemar merakam gambar dengan cermin di kamar mandi.

Bagaimanapun tidak ada yang porno dan dia hanya menjawab ulasan yang bersih.

- Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/23

Rindu kawan dipenjaraXin’an (China): Seorang bekas banduan di wilayah Henan ini ditahan selepas dia memfailkan laporan palsu untuk membolehkannya masuk semula ke penjara bagi menemui seorang rakan lama yang masih dalam tahanan.

Lelaki itu yang hanya dikenali sebagai Hou, ditahan pada 16 Ogos lalu selepas dia melaporkan mengenai satu pergaduhan di daerah Xincheng.

Polis yang tiba di tempat kejadian berkata, mereka tidak menemui sebarang kejadian pergaduhan, sebaliknya disambut Hou bersama-sama dua botol arak di tangannya.

Hou kemudian memecahkan tingkap kereta polis dengan botol arak itu sebelum rebah.Dia ditahan anggota berkenaan atas dakwaan mengganggu ketenteraman awam dan membuat laporan palsu.

Hou kemudian berkata, dia sunyi selepas dibebaskan dari penjara tahun lalu.

“Saya mahu bersama kawan dan menikmati ketenteraman dalam penjara,” katanya kepada polis.

Lelaki itu mula dipenjara pada 2008 atas tuduhan merompak.


Selepas dibebaskan, dia sekali lagi dipenjara 17 bulan atas dakwaan cuba mencederakan seseorang pada 2013.- Agensi

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/23

Wanita enggan makan 14 tahun ditahan

Irom Sharmila re-arrested on charges of attempt to commit suicide
New Delhi: Polis India semalam menahan semula seorang wanita yang mogok lapar sejak 14 tahun lalu kerana menentang pencabulan hak asasi, dua hari selepas dia dibebaskan atas arahan mahkamah.

Rakaman yang disiarkan televisyen menunjukkan polis mengheret Sharmila yang digelar Wanita Besi Manipur.

“Sekumpulan polis wanita tiba di kawasan tunjuk perasaan sementara dan menangkapnya.

“Mereka berkata, dia ditangkap kerana enggan makan yang menurut pihak berkuasa sama dengan cubaan membunuh diri,” kata aktivis tempatan Janaki Devi.

Polis berkata, dia akan dibawa ke hospital penjara di Imphal dan dipaksa makan dengan mengguna saluran getah menerusi hidung.

“Kami tidak boleh biarkan dia mati,” kata seorang pegawai kanan polis yang enggan dikenali.

Sharmila mula mogok lapar pada November 2000 selepas menyaksikan tentera membunuh 10 orang di perhentian bas berhampiran kediamannya di Manipur.- AFP

Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/23

Bahana ketagih iPhone


Gambar dirakam penumpang lain menunjukkan wanita itu kecewa dan berang terhadap kekasihnya sebelum dia mengheretnya dari tempat duduk dan keluar dari pintu stesen kereta api bawah tanah di Beijing.
Lebih menarik lagi, ketika lelaki itu diheret sepanjang stesen berkenaan, matanya masih tertumpu pada iPhonenya.
Orang ramai terkejut melihat keadaan itu berterusan dengan wanita itu memegang telefon berkenaan untuk mengheret teman lelakinya.
Satu ketika dia meletakkan kaki pada mulut kekasihnya untuk cuba memisahkan dia dengan telefon pintar itu, tetapi kekasihnya enggan melepaskannya.
Wanita itu kemudian mengheretnya memasuki kereta api lain.
Kejadian begitu tegang tetapi ada yang percaya ia hanya lakonan untuk sebuah syarikat telefon bimbit.
Namun, bagi mereka yang merakam peristiwa itu menerusi telefon bimbit masing-masing, yakin ia bukan gimik.
“Saya terkejut jika ia lakonan.

Saya sendiri melihat seorang kanak-kanak menangis melihat pasangan itu menjerit antara satu sama lain ketika wanita itu cuba merampas telefon itu daripada lelaki berkenaan,” kata saksi, Yuan Feng.
Feng berkata, wanita itu berada di depan teman lelakinya yang berjalan terlalu perlahan sambil matanya tertumpu pada telefon hingga menyebabkan mereka mungkin terlepas kereta api.
“Dia hilang sabar dan cuba merampas telefon teman lelakinya.
Foto
LELAKI terbabit masih memberi tumpuan pada telefonnya walaupun diheret memasuki kereta api lain.
Foto
WANITA berkenaan menggunakan kaki untuk memaksa teman lelakinya melepaskan telefon bimbitnya.

Apabila usahanya gagal, dia mengheret lelaki itu memasuki kereta api sebelum pintunya ditutup.

Wanita itu menjerit menyuruh temannya melepaskan telefon, tetapi dia enggan,” kata Feng.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/08/23

Misteri rekahan 1km di barat laut MexicoSKYNEWS 
GAMBAR menunjukkan rekahan sepanjang satu kilometer di Costa de Hermosillio, Sonora, Mexico yang terbentuk baru-baru ini.


BANDAR RAYA MEXICO - Satu rakaman video menunjukkan terdapat rekahan sepanjang satu kilometer (km) di sebuah ladang di Costa de Hermosillio, Sonora, Mexico baru-baru ini, lapor akhbar The Huffington Post kelmarin.
Para saintis percaya, rekahan itu terbentuk disebabkan aliran air bawah tanah di barat laut negara ini.
Rekahan itu sedalam lapan meter.
Gambar tersebut dirakamkan kamera yang dipasang pada sebuah dron.
Punca rekahan itu turut menyebabkan beberapa penduduk dan pegawai tempatan bingung berhubung punca yang menyebabkan ia terjadi.
Namun, ramai di antara mereka menganggap satu gempa bumi yang berlaku di San Andreas mungkin menyebabkan terjadinya rekahan tersebut.
Sekumpulan geologi Universiti Sonora pula berpendapat, aliran air bawah tanah sebagai punca yang menyebabkan terjadinya rekahan itu. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0823&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_06.htm#ixzz3BAKBsiaJ 
Hakcipta terpelihara 

Haiwan seperti ubur-ubur terdampar di pantai ASCNN
SEJUMLAH hidupan laut seperti ubur-ubur terdampar di sebuah pantai di Amerika Syarikat baru-baru ini.


LOS ANGELES, Amerika Syarikat (AS) - Ribuan makhluk hidupan laut berwarna biru ditemui terdampar di tepi Pantai Barat bermula dari Washington ke California Selatan, lapor akhbar Daily News kelmarin.
Makhluk itu yang kelihatan seperti spesies ubur-ubur tu dikenali sebagai Velella velella.
Pada kebiasaannya ia ditemui di tengah lautan.
Namun, kejadian berkenaan mencetuskan keterujaan dalam kalangan para pengunjung yang melihatnya buat pertama kali.
Ia sebesar tapak tangan dan sering ditemui di dalam lautan.
Menurut Pengerusi Jabatan Biologi di Kolej Semenanjung Monterey di Monterey, Dr. Kevin Raskoff, ubur-ubur itu boleh menyengat manusia.
Namun, katanya, sengatan itu tidak membawa maut. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0823&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_05.htm#ixzz3BAJwUJgS 
Hakcipta terpelihara