Pages

Friday, June 27, 2014

Selfie dulu!


Pasangan warga emas itu terselamat walaupun kereta mereka terbalik.

Tanpa menunjukkan rasa terkejut, mereka segera mencapai telefon bimbit dan bergaya untuk mengambil selfie sejurus selepas kejadian berlaku.
Kemalangan berlaku semalam Pesiaran Linda Flora kawasan kejiranan elit yang terkenal melalui siri komedi Fresh Prince of Bel Air pada 1990-an. Si suami dilaporkan memandu Honda sedan biru itu apabila ia terbabas dan jatuh di kiri jalan berhampiran pokok.

Kedua-dua pasangan ini bernasib baik kerana tidak mengalami sebarang kecederaan, namun si isteri terperangkap di dalam kereta manakala suaminya berjaya memanjat keluar.

Ketika menunggu bantuan, si suami yang berpakaian seluar sukan kelabu menaikkan seluar ke paras dada dan mengambil gambar dengan kereta yang terbalik sementara isterinya selamba di dalam.
Foto
GAMBAR pasangan berkenaan sejurus selepas kereta yang dipandu terbabas.
Beberapa penduduk setempat yang melintas kawasan kemalangan termasuk jiran mereka berhenti untuk membantu.

Saksi Ryan Steinberg turut bergambar dengan berlatarbelakangkan kereta itu.
Kedua-dua pasangan ini dikatakan mempunyai semangat yang baik kerana mampu bergembira walaupun ketika menghadapi kesukaran. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : 2014/06/27

Anak kecil berkaki tiga tiba di AS untuk pembedahanANA PAULA lahir secara kembar siam tetapi pasangannya meninggal dunia sewaktu pembedahan memisahkan mereka.


LOS ANGELES - Seorang anak kecil berusia 22 bulan dari Panama yang mempunyai tiga kaki, Ana Paula tiba di Los Angeles, Amerika Syarikat (AS) bagi menjalani pembedahan untuk membuang lebihan satu kaki tersebut.
Ana lahir secara kembar siam tetapi pasangannya meninggal dunia sewaktu menjalani pembedahan memisahkan mereka ketika berusia 20 hari.
Selepas kembarnya meninggal dunia, Ana berhadapan dengan masalah kerana mempunyai satu kaki tambahan selain beberapa masalah kesihatan yang lain.
Pembedahan bagi membuang kaki tambahan itu itu akan dilakukan oleh sepasukan doktor dari Hospital Kanak-Kanak Shriners di Los Angeles.
Pakar bedah hospital berkenaan, Dr. Kit Song dalam satu sidang akhbar memberitahu, hanya kaki kiri kanak-kanak itu yang berfungsi manakala kaki kanannya akan dipotong sebelum dia boleh menggunakan kaki palsu manakala kaki tengahnya akan dibuang terus.
"Dia mungkin berbeza dari kanak-kanak lain tetapi dia akan dapat bergerak dan bermain ," kata Song.
Dalam pada itu, ibunya Illeana Monrroy berkata, dia sangat berharap anaknya sihat dan mampu untuk berjalan sendiri.
Kos pembedahan Ana ditanggung oleh sebuah pertubuhan amal yang membela nasib kanak-kanak. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0627&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz35nN0OVsX 
Hakcipta terpelihara 

Budak dua tahun ketagih arak


Cheng Cheng mengalami masalah ketagihan arak pada usia hanya dua tahun. - AGENSI
BEIJING 26 Jun - China digemparkan dengan seorang kanak-kanak lelaki berusia dua tahun yang dipercayai peminum arak termuda di dunia, menurut laman web, Mail Online.
Kanak-kanak berkenaan, Cheng Cheng dilaporkan pertama kali mengambil arak seawal umur 10 bulan dan pada usianya satu tahun, dia mampu menghabiskan sebotol bir tanpa mengalami sebarang kesan sampingan.
Ibu bapa Cheng Cheng yang berasal dari wilayah Anhui, turut dilaporkan sukar untuk memberinya susu serta minuman ringan kerana Cheng Cheng lebih menggemari minuman keras.
Hal itu menyebabkan para doktor mendesak ibu bapanya untuk mengambil tindakan segera bagi mengubah tabiatnya untuk mengelak organ dalaman kanak-kanak berkenaan daripada rosak yang mampu membahayakan nyawa.
Segalanya bermula ketika dia masih bayi dan bapanya memberinya minum setitis wain supaya dia berhenti menangis.
Ibu saudaranya, Cai Teng berkata, setiap kali keluarganya mengeluarkan botol arak, dia mendesak untuk meminum sebahagian daripadanya.
Ibunya yang bimbang tentang tindakan undang-undang yang bakal dihadapi olehnya dan suami, telah berusaha mengubah tabiat kanak-kanak itu.
Namun dia berkata, Cheng Cheng sering mencari botol minuman keras dan mereka terpaksa menyembunyikannya di tempat yang tidak diketahui kanak-kanak itu.
Tambah Teng, Cheng Cheng akan menangis ketika melihat ahli keluarganya minum arak pada musim perayaan.
"Kadang-kadang dia akan menangis dengan kuat, jadi kami tidak mempunyai pilihan selain memberinya sedikit minuman itu," katanya.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140627/lu_10/Budak-dua-tahun-ketagih-arak#ixzz35n0OJqBv
© Utusan Melayu (M) Bhd