Pages

Tuesday, October 1, 2013

13 tahun kahwin dengan patung

Michigan: Seorang lelaki di Amerika Syarikat berkahwin dengan patung yang benar-benar menyerupai seorang wanita selama 13 tahun.
Lelaki yang digelar sebagai Davecat itu mendapat perhatian media tempatan The Atlantic berikutan kisah hidupnya yang aneh itu.

Menurutnya, dia perlu menyimpan wang selama setahun setengah untuk membeli patung wanita dari kilang pengeluar patung, RealDoll dengan harga AS$6,000 (RM19,566). Patung yang dibelinya pada 2000 itu diberi nama Sidore Kuroneko. Davecat kemudian membentuk wajah, warna mata, warna kulit, susuk tubuh dan payu dara patung itu.
“Hasilnya benar-benar mengagumkan bagai jatuh cinta pandang pertama,” katanya.

RealDoll ialah kilang pengeluar patung seks.

Secara anatomi. Sidore memang menyerupai manusia. Kulitnya amat halus walaupun diperbuat daripada silikon. Walaupun Sidore ialah patung seks, tetapi Davecat menganggapnya sebagai pasangan hidupnya. Menurut Davecat, hubungannya dengan Sidore dapat dibahagikan kepada 70 peratus hubungan seksual dan 30 peratus hubungan semula jadi. Dia juga mengakui dirinya sering tertarik dengan robot wanita atau Gynoids.
Foto
DAVECAT bersama Sidore di kediaman mereka.
Davecat berkata, keputusannya untuk menjalin hubungan dengan patung dibuat selepas hubungannya dengan manusia sering menemui kegagalan.

Menurut Davecat, hubungannya dengan patung yang disebut sebagai ‘Sintetik’ lebih bermakna.
“Pengalaman saya dengan ‘Organik’ (manusia) tidak pernah bertahan lama atau selalu berakhir dengan kekecewaan. “Sintetik tidak akan curang, berbohong atau mengadili diri anda,” katanya. Selain Sidore, dia juga memiliki sebuah patung yang dibelinya dari Russia dan dinamakan sebagai Elena. Menurutnya, Elena ialah patung simpanan dan juga teman kepada Sidore. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : 2013/10/01

Gerabak kereta api lama jadi penginapan mewahGERABAK kereta api lama ini memiliki hiasan dalaman serba mewah kelas pertama untuk kegunaan pengunjung ke penginapan tersebut di Allerston, North Yorkshire, Britain.


ALLERSTON, Britain - Sepasang suami isteri di Britain telah menukar tiga gerabak kereta api lama di Allerston, North Yorkshire menjadi sebuah rumah tetamu kelas pertama sejak 17 tahun lalu, lapor akhbar Daily Mail kelmarin.
Pasangan itu, Carol dan Mark Benson menukar keseluruhan ruang dalaman tiga gerabak kereta api restoran layan diri tersebut kepada ruang penginapan mewah.
Stesen itu kini mengalu-alukan kehadiran para tetamu pelbagai peringkat usia sama ada dari kanak-kanak sekolah sehingga warga emas yang telah bersara.
Gerabak-gerabak berusia 45 tahun itu dilengkapi sebuah dapur, ruang tamu dan dua hingga tiga bilik tidur.
"Kami pada mulanya sedang mencari idea untuk membuka sebuah perniagaan penginapan di kawasan tersebut dan saya suka stesen kereta api itu sebaik sahaja melihatnya," kata Carol, 54, ibu kepada dua orang anak.
Stesen kereta api itu pada asalnya digelar Stesen Wilton. Namun, ia ditukar nama kepada Stesen Ebberston selepas tahun 1900. Kini ia diberi nama The Old Station.
"Saya menemui stesen ini dan memberitahu suami yang saya mahu membelinya. Keadaannya ketika itu sangat menyedihkan.
"Suami saya mempersoalkan di mana dia mahu meletakkan pengunjung itu nanti. Kemudian saya mendapat idea. Saya jawab sudah tentu kita letak mereka di dalam gerabak. Bahagian lain hanya tinggal sejarah," kata Carol. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1001&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz2gQBvdiEq 
Hakcipta terpelihara 

Satu pokok hasil 250 jenis epalBARNETT menggunakan tangga untuk melabel 250 jenis epal di setiap ranting pada induk pokok epal di belakang rumahnya di Chidham, Amerika Syarikat.


CHIDHAM, West Sussex - Seorang lelaki di sini mengambil tempoh masa selama 20 tahun untuk menanam sebatang pokok buah epal yang menghasilkan 250 jenis epal dibelakang rumahnya, lapor sebuah akhbar kelmarin.
Bagi melakukannya, Paul Barnett telah mencantumkan 250 jenis tunas pokok epal berlainan jenis pada ranting sebatang pokok epal yang bertindak sebagai induk.
Melalui teknik itu, dia kini memiliki banyak pilihan buah epal dari pelbagai jenis untuk dimakan, dimasak dan dijadikan cuka.
Barnett turut melabelkan setiap dahan epal untuk memudahkan dirinya mengingati dahan bagi jenis epal yang dicantumkan pada pokok berkenaan.
"Saya mula bekerja di sebuah tapak semaian yang mengandungi 90 jenis pokok epal pada setiap batas," kata lelaki berusia 40 tahun itu.
"Saya mahu menanam pokok-pokok saya sendiri, namun saya tidak memiliki kawasan untuk melakukannya. Oleh itu saya menggunakan kaedah pencantuman tunas untuk tujuan tersebut," tambahnya. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1001&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_07.htm#ixzz2gQBc5NIu 
Hakcipta terpelihara 

Kanak-kanak di China kenal logo rokokSEORANG lelaki menghisap rokok di sebuah pusat pengumpulan surat khabar lama. China merupakan antara negara yang memiliki tabiat merokok paling tinggi di dunia.


WASHINGTON - Dianggarkan sembilan dalam setiap 10 kanak-kanak berusia antara lima hingga enam tahun di China dapat mengenali logo jenama rokok, menurut satu kajian yang disiarkan oleh jurnal Pediatrics semalam.
Kajian itu turut melibatkan responden di India, Nigeria, Pakistan, Rusia dan Brazil.
Lima negara itu direkodkan oleh Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) sebagai negara yang memiliki tabiat merokok paling tinggi di dunia.
Sebanyak 68 peratus daripada 2,423 kanak-kanak boleh mengenal pasti sekurang-kurangnya satu logo jenama rokok.
Kanak-kanak di China mencatatkan kadar pengecaman tertinggi dengan 86 peratus diikuti Rusia sebanyak 50 peratus.
Kajian tersebut diketuai penyelidik dari Universiti Maryland, Amerika Syarikat, Dina Borzekowski.
Menurut jurnal itu, penemuan tersebut menimbulkan kebimbangan sama ada negara-negara berpendapatan rendah dan sederhana mematuhi pengharaman antarabangsa berhubung iklan rokok terhadap kanak-kanak. - AFP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1001&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_08.htm#ixzz2gQBNidU9 
Hakcipta terpelihara