Pages

Monday, April 4, 2016

Majlis kahwin RM4 bilion


 
myMetro
Dengan kehadiran Jennifer Lopez, Enrique Iglesias untuk menghiburkan tetamu dan pakaian pengantin yang mencecah RM4 juta, sudah pasti ia diluar jangkauan kebanyakan orang.

Namun, ia bukan masalah besar jika bapa pengantin itu bilionair.


Said Gutseriev, 28, anak jutawan Russia dari etnik Kazakh, Mikhail Gutseriev, melangsungkan perkahwinannya dengan pelajar Khadija Uzhakov di Moscow minggu lalu dalam majlis yang dikatakan mencecah RM4 bilion.

Pengantin perempuan tiba dengan gaun rekaan Eli Saab, dilapor berharga kira RM4 juta.

Ia diimport dari Paris dan seberat kira-kira 12 kilogram sehingga Khadija perlu dibantu beberapa orang untuk naik ke pelamin.

Pengantin perempuan itu bertambah menawan dengan beg tangan sama warna, tiara berlian serta rantai juga dengan loket berlian menghiasi lehernya.

BAPA pengantin lelaki, bilionair Mikhail Gutseriev menyambut sendiri ketibaan 600 tetamu yang antaranya termasuk Presiden Ingushetia. 
Tetamu yang hadir dibawa dengan kereta mewah, termasuk Rolls Royce yang dilihat membarisi luar sebuah restoran terkenal di Moscow.

Sebagai cenderamata, tetamu dihadiahkan kotak emas dengan nama pengantin dan tarikh perkahwinan diukir padanya.
KHADIJA bsesama seorang tetamu.
Hiburan yang disediakan juga bukan murah dengan kejadiran Jennifer Lopez, Enrique Iglesias dan kumpulan Sting yang bergilir-gilir menaiki pentas untuk menyanyi.

PENGANTIN perempuan, Khadija Uzakhovs dengan pakaian pengantin yang dikatakan berharga hampir RM4 juta. 
Majlis itu sudah pasti hanya sesuai kepada anak bilionair seperti Said yang kekayaan bapanya, Mikhail, dipercayai bernilai RM24 bilion.

Said, yang dilahirkan pada 1988 mendapat pendidikan di Harrow sebelum ke University Oxford, tempat dia belajar arkeologi dan geologi.

ANTARA perhiasan di dewan majlis.
Tak banyak yang diketahui mengenai pengantin perempuan kecuali dia pelajar tahun pertama Universiti Perubatan dan Pergigian Moscow.

“Usaha memilih pengantin perempuan berlangsung selama empat tahun. Ibu bapanya juga tidak mahu dikenali. Buat masa ini, mereka hanya diketahui berasal dari Ingushetia,” kata sumber.

KEK perkahwinan setinggi sembilan tingkat.
Ingushetia, tempat keluarga Khadioja dilahirkan mempunyai kadar pengangguran tertinggi di Russia, kira-kira 52 peratus.

Dalam pada itu, satu lagi majlis akan diadakan untuk meraikan pasangan itu minggu ini. Kali ini di London dengan hanya anggota keluarga dan rakan rapat sahaja dijemput.

TETAMU, Presiden Ingushetia Yunus-Bek Yevkurov (kiri), bapa pengantin lelaki, Mikhail Gutseriev (dua dari kiri) dan bekas Presiden Ingushetia Ruslan Aushev Beslan (kanan) di majlis berkenaan. 
Menurut laporan, Elton John dan Beyonce pula akan menghiburkan tetamu di majlis itu.
SAID anak bilionair Russia dari etnik Kazakh.
Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 2 April 2016 @ 5:00 AM


KHADIJA dikatakan dimekap Irina Mitroshkina sementara rambutnya didandan oleh Anna Timofeyeva
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/127179#foto