Pages

Tuesday, August 10, 2010

Pelancong bilionair Arab suka London
SEORANG lelaki Arab keluar dari sebuah kereta sport di luar Hotel Berkley di tengah London baru-baru ini.


LONDON - Bandar raya London kini menjadi tumpuan keluarga bilionair dari negara-negara Asia Barat seperti Kuwait, Abu Dhabi, Arab Saudi, Qatar dan Dubai untuk memandu kereta sport mewah yang dibawa khas dengan menggunakan jet peribadi, lapor sebuah akhbar semalam.
"Tidak seperti Amerika Syarikat (AS) atau Perancis, penduduk di London dirasakan lebih mengalu-alukan kedatangan mereka. London juga dikatakan selamat dan penduduknya mesra," kata Editor akhbarAl-Quds, Hussam Baramo. Kawasan Knightsbridge yang terletak di barat London kini dikenali sebagai Little Kuwait.
Kehadiran keluarga bilionair itu menyebabkan kereta mewah Bugatti Veyron, Ferrari atau Rolls-Royce begitu mudah dilihat oleh orang ramai di London.
Sebuah kereta mempunyai nombor plat 999 namun pemandunya adalah seorang lelaki muda berusia 25 tahun dan berpakaian seperti pemandu lumba kereta Formula Satu (F1), Lewis Hamilton.
Golongan wanita Arab Saudi tidak lagi memakai burqa di London. Sebaliknya, mereka memakai seluar jean ketat dan kasut tumit tinggi. Penduduk-penduduk berhampiran pusat beli-belah di Knightsbridge memberitahu, pada waktu malam mereka mendengar bunyi kereta sport.
Pemilik kereta-kereta itu berlumba antara satu sama lain dan sudah menjadi seakan-akan perlumbaan kereta Le Mans.
Semasa berada di London, gadis-gadis dari Asia Barat akan bersiar-siar dalam kumpulan atau ditemani oleh ibu masing-masing.
Pemuda-pemuda keluarga kaya Arab akan duduk di luar kafe di Knightsbridge dengan setiap seorang mempunyai tiga telefon bimbit dan duduk di sebelah Ferrari serta Lamborghini.
Menurut seorang penjual barang kemas, Stephen Webster, semasa bulan Ogos, kakitangan kedai itu diminta untuk membawa cincin, rantai tangan, kalung leher yang mahal ke bilik hotel di Knightsbridge.
"Pelanggan-pelanggan Arab suka membeli-belah pada lewat malam manakala kedai kami tidak dibenarkan beroperasi lewat malam. Oleh itu, kami gembira untuk membawa barang kemas itu kepada mereka," tambahnya. - Agensi

Mariam seniwati filem Melayu 50-an meninggal dunia
SENIWATI filem Melayu tahun 50-an, Mariam Baharum 75, iaitu ibu kepada penyanyi terkenal Rahimah Rahim meninggal dunia di rumahnya di sini, pagi semalam. 

Menurut ahli keluarganya, Mariam, bekas pelakon veteran di Studio Malay Films Production di Jalan Ampas, meninggal dunia kerana sakit tua di kondominiumnya di Yishun kira-kira jam 5.50 pagi. 

Allahyarham Mariam adalah kakak kepada seorang lagi primadona filem Melayu, Allahyarham Datin Saadiah iaitu isteri kepada pelakon, Allahyarham Datuk Ahmad Daud, dan ibu kepada pelakon cilik, filem 'Batu Belah Batu Bertangkup' Allahyarham Bat Latiff. 

Mariam atau lebih dikenali dengan panggilan Mariam Tahi Lalat dalam kalangan peminatnya, dilahirkan di Singapura pada 1935, dan pernah berlakon bersama seniman agung, Allahyarham P Ramlee dalam filem 'Anjuran Nasib' arahan B S Rajhans pada 1952. 

Melalui filem ini, Mariam memenangi gelaran ‘Bintang Pujaan Wanita Malaya Kedua’ oleh Filem Raya Magazine pada 1953 dan juga pernah dicalonkan untuk Anugerah Pelakon Veteran Wanita pada Festival Filem Malaysia (FFM) ke-15 pada 2001 dan FFM ke-22 di Kota Kinabalu tahun lalu. 

Mariam, adalah bekas pelayan restoran sebelum menceburi dunia perfileman, juga pernah berlakon dalam filem seperti 'Aloha' (1950), 'Dewi Murni' (1950), 'Kembar' (1950), 'Aladdin' (1952), 'Kipas Hikmat' (1955), 'Abu Hassan Penchuri' (1955) dan 'Antara Dua Darjat' (1960). 

Antara pelakon yang seangkatan dengannya ialah Kasma Booty, Osman Gumanti, Datuk Mustapa Maarof, pelawak S Shamsuddin dan Datuk Aziz Sattar. 

Jenazah Allahyarham dikebumikan di tanah perkuburan Islam Pusara Abadi di kawasan Choa Chu Kang. 

Allahyarham meninggalkan enam anak daripada dua perkahwinan. - Bernama

Peralatan kawalan jauh yang digunakan oleh yahudi untuk membunuh umat Islam di seluruh dunia


نبدأ بهذا السلاح وأسمه الكورنر شوت:
corner shot

والى مركباتهم بدون سائق..
إسرائيل تنشر «جيب» بدون سائق على حدود غزة لإحباط عمليات خطف جنود..
Avant guard

الروبوتات..
إسرائيل تنتج أفعى روبوت لمطاردة المقاتلين الفلسطينيين ومقاتلي حزب الله في الكهوف والوديان

الة تحكم عن بعد لتسلل الى اماكن تحصن المجاهدين وتسببت في اشتشهاد الكثير من الاخوة..
وخاصة انها صغيرة واصاباتها على مستوى الارجل..


.

 
 
 

الطائرات بدون طيار:

من المعروف أن إسرائيل أقدم واقبح دولة من خلال استغلال الطائرات ويقولون بانها أفضل دولة وهذا كذب انما هو دعم من أمريكا..

طائرات مثل لعب الاطفال تفتك ب اكثر من 2000 فلسطيني خلال عامين وجميعها بدون طيار
UAV Aerolight الجيل الأول


أجهزة المايكروويف للتحكم في الطائرة عن بعد 

وهذه طائرات اخرى..


 


لولا سلاح الجو لسقطت اسرائيل في يوم واحد فقط تحت قبضة المجاهدين المخلصين..
نسال الله ان يهلكهم بها ويعجل من زوالهم فلا مكان للجبناء..

هذا والسلام مسك الختام..
اخوكم..