Portal berita ibtimes melaporkan Rory Curtis, 25, yang berasal dari Redditch, Worcestershire mengalami cedera parah selepas berlanggar dengan sebuah lori sebelum dirempuh enam buah kereta di Tamworth, Staffordshire.
Ketika kemalangan itu beberapa orang anggota bomba mengambil masa 40 minit untuk mengeluarkan Curtis yang tersepit dicelah kenderaan sebelum dia dikejarkan ke Hospital Queen Elizabeth di Birmingham dan disahkan mengalami pendarahan dalam otak.
“Dalam fikiran saya. Saya fikir saya Matthew McConaughey. Apabila saya ke tandas, saya lihat cermin dan terkejut kerana wajah saya tidak kelihatan seperti McConaugher. Saya tidak tahu apa yang saya lihat,” kata Curtis.
“Kemudian perlahan-lahan saya kembali pulih dan mengenal diri saya.
“Ketika di hospital saya rasa tidak sabar untuk keluar dari hospital dan kembali menjalani pengambaran filem. Saya sangat yakin saya adalah dia (Matthew McConaughey) dan saya juga mempunyai penampilan yang baik. Saya berasa sangat yakin dengan apa yang saya fikir,” katanya.
Curtis telah dibenarkan keluar dari hospital selepas dua bulan menjalani rawatan.
Sejurus tersedar daripada koma, Curtis juga didapati sangat fasih berbahasa Perancis walaupun dia tidak pernah memperlajari bahasa itu semasa di kolej.
“Saya tidak ingat bila perkara itu berlaku, tapi keluarga saya memberitahu saya, saya bersembang dengan seorang jururawat Afrika dalam bahasa Perancis mengenai perkembangan diri saya.
“Saya tidak pandai semasa belajar di sekolah, jadi saya tidak tahu bagaimana saya mampu melakukannya. Saya hanya buat sahaja,” kata Curtis.