Pages

Wednesday, November 12, 2014

Wanita China Teruja Ubah Wajah Supaya Lebih 'Barat'


Diterbitkan: Rabu, 12 November 2014 9:04 AM

WANITA China yang memasuki Korea Selatan dan melakukan pembedahan plastik untuk mengubah raut wajah menghadapi kesulitan untuk pulang ke negara mereka kerana tidak melepasi pemeriksaan keselamatan di lapangan terbang.
Perkara itu berlaku kerana gambar pada pasport tidak lagi menyerupai wajah pemiliknya ketika membuat pemeriksaan di lapangan terbang sebelum dibenar meninggalkan Korea Selatan.
Rata-rata wanita China memasuki negara tersebut dan mengubah wajah secara keseluruhan termasuk memutihkan kulit, membesarkan kelopak mata supaya kelihatan lebih 'barat', membentuk semula bibir, meninggikan hidung dan memanjangkan dagu.
Yan Xu, a 22-year-old broker, pictured before surgery - she had eyelid surgery, a nose job, and chin implantsYan Xu, a 22-year-old broker, pictured after surgery - she had eyelid surgery, a nose job, and chin implants
Perubahan secara 100 peratus pada wajah membuatkan wanita yang pulang ke China tidak lagi dikenali serta mudah untuk menjadi model dan sebagainya.
Berikutan kesulitan yang dialami oleh ramai wanita China di lapangan terbang, sesetengah hospital yang menjalankan pembedahan plastik mengeluarkan sijil pengesahan perubahan yang dilakukan.
Hasil kejayaan hospital-hospital di Korea Selatan mengubah wajah wanita, pembedahan plastik kini menjadi perniagaan utama dalam sektor kecantikan di negara itu.
Kebanyakkan pelanggan mereka adalah dari China - wanita yang ingin 'mencari' kehidupan lebih baik selepas pulang dengan raut wajah jelita serta muda.
Berikut merupakan wajah sebelum dan selepas pembedahan plastik oleh wanita China.-
Xu Yan, a 21-year-old kindergarten teacher, pictured before surgery - Xu underwent the V-line surgery, nose reconstruction surgery and received Botox injectionsXu Yan, a 21-year-old kindergarten teacher, pictured after surgery - Xu underwent the V-line surgery, nose reconstruction surgery and received Botox injections

Liu Yisong, a 26-year-old dance teacher, before the plastic surgery Liu Yisong, a 26-year-old dance teacher, after the plastic surgery
A 26-year-old Wuhan woman named Yumei Xie, who works as a jazz instructor, before surgery A 26-year-old Wuhan woman named Yumei Xie, who works as a jazz instructor, after surgery

Huang Silan, a 20-year-old lounge singer, before surgery Huang Silan, a 20-year-old lounge singer, after surgery
Zhang Cher is a 27-year-old Chongqing woman and aspiring singer before surgery Zhang Cher is a 27-year-old Chongqing woman and aspiring singer after surgery

This unidentified woman is pictured before cosmetic surgery This unidentified woman is pictured after cosmetic surgery
Usia tidak menghalang wanita China untuk terus kekal jelita dan menyaingi gadis-gadis.
A 56-year-old woman (pictured before) sought treatment for the sagging skin on her face and neck, wrinkles, eye aging and age spots. She also had work done on her nose A 56-year-old woman (pictured after), sought treatment for the sagging skin on her face and neck, wrinkles, eye aging and age spots. She also had work done on her nose


Bayar saman RM49,151 guna duit syiling berbau ikanBEBERAPA beg plastik yang mengandungi wang syiling yang diberikan Boon Lin kepada syarikat Exotic Motor. - Agensi


SINGAPURA – Seorang pelanggan yang berang selepas kalah dalam satu tuntutan saman berjumlah S$19,000 (RM49,151) terhadap sebuah syarikat pengedar kereta mewah di sini bertindak membayar dengan wang syiling yang dicampur dengan ikan busuk.
Lelaki tersebut, Ong Boon Lin, 34, masuk ke syarikat Exotic Motor pada minggu lalu sebelum melambakkan sejumlah duit syiling yang berbau ikan busuk di lantai.
Boon Lin sebelum ini kalah dalam satu tuntutan saman terhadap syarikat itu yang didakwanya masih berhutang dengannya selepas dia membeli sebuah kereta mewah jenis Aston Martin V8 Vantage.
Mahkamah sebaliknya mengarahkan lelaki itu membayar cukai dan insurans kereta tersebut termasuk yuran guaman kepada Exotic Motor berjumlah S$19,000 (RM 49,151).
Pemilik syarikat itu, Tang Siu Tong berkata, para pekerjanya memasukkan wang syiling berkenaan ke dalam 10 beg plastik dan merancang untuk memulangkan semula wang berkenaan.
“Saya meminta peguam saya menyerahkan wang ini semula kerana saya tidak mahu menerimanya,” katanya. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1112&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz3Iohkv6um 
Hakcipta terpelihara 

Lelaki makan serangga untuk kurusANTARA hidangan beberapa jenis serangga yang menjadi makanan kegemaran Brink. - Agensi


BANGKOK – Seorang lelaki warga Amerika Syarikat (AS) yang kini menetap di Thailand mendakwa, dia berjaya mengurangkan berat badannya selepas mengamalkan memakan serangga.
Lelaki itu, Jason Brink, 29, berkata, dia mengamalkan makan serangga selepas secara tidak sengaja memakan haiwan berkenaan di sebuah kelab malam di sini beberapa bulan lalu.
Sejak kejadian itu, Brink terus menjadikan serangga termasuk tebuan dan semut sebagai antara menu dalam dietnya selepas mendapati makanan itu mempunyai kandungan protein yang tinggi serta sihat.
“Saya tidak makan makanan yang mempunyai lemak yang tinggi sebaliknya memakan makanan yang dicampur dengan pelbagai jenis serangga.
“Sejak beberapa bulan lalu saya berjaya mengurangkan berat badan saya sebanyak beberapa kilogram dan berasa semakin sihat,” katanya.
Menurutnya, serangga seperti belalang dan cengkerik mempunyai kandungan kalori yang rendah sekali gus membantu seseorang itu mengurangkan berat badan. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=1112&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz3IohS6X11 
Hakcipta terpelihara 

Juruterbang wanita tarik perhatian

Beijing: China mempamerkan sentuhan wanita di dalam pasukan tenteranya semalam apabila dua juruterbang pejuang wanitanya mempamerkan bakat mereka dalam pertunjukan aerobatik menggunakan jet J-10.
Dua wanita itu berjalan seiring juruterbang lain dengan berpakaian seragam dan berkaca mata hitam sebagai sebahagian daripada pertunjukan pasukan aerobatik tentera udara China, ‘August 1st’ pada pertunjukan udara perdana negara itu.
Mereka sebahagian daripada sekumpulan lima juruterbang pejuang wanita yang tidak didedahkan nama mereka.
Semuanya merekodkan lebih 750 jam masa penerbangan bagi empat jenis pesawat berbeza.
Syarikat keselamatan China dan tentera udaranya dijadualkan mempamerkan senjata dan perisaian terkininya pada pertunjukan udara di Zhuhai minggu ini, termasuk pejuang Stealth J-31 yang baru dan kapal terbang pengangkut tentera terbesarnya.
Selain itu, pasukan tentera udara Russia, ‘Knights’ - yang turut mempamerkan jet pejuang SU-35 Russia - dan Emiriyyah Arab Bersatu juga akan membuat pertunjukan pada acara berkenaan.
‘Black Eagles’ dari Korea Selatan bagaimanapun membatalkan penyertaannya selepas diberi tekanan oleh Amerika Syarikat (AS) kerana penggunaan T-50, kapal terbang supersonik yang dibangunkan bersama Korea Aerospace Industries dan firma pertahanan AS Lockheed Martin.
Sebaliknya penganjur menaikkan gambar gergasi T-50 untuk membolehkan pengunjung berangan seolah-olah mengambil gambar bersama pesawat itu.
“Memang seronok tetapi tidak sama seperti merasai pesawat yang sebenar,” kata seorang pengunjung. - AFP
Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 12 November 2014 @ 5:07 AM


Juruterbang wanita dan lelaki pesawat jet pejuang J-10 fighter selesai melakukan pertunjukan pada Pertunjukan Udara China 2014.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/8397#sthash.9SOpsVEi.dpuf

22 imam dipenjara di Xinjiang

Etnik Uighur sering mengalami penindasan agama kerana dilarang
Etnik Uighur sering mengalami penindasan agama kerana dilarang kerajaan mengamalkan cara hidup Islam. – AGENSI
XINJIANG 11 Nov. – Masyarakat Islam di Xinjiang, barat China, sekali lagi ditindas apabila sebanyak 22 orang imam dipenjarakan atas kesalahan menyebarkan Islam.
Menurut laporan agensi berita rasmi kerajaan, China News Service, hukuman penjara dari lima hingga 16 tahun itu dijatuhkan dalam satu majlis sabitan kesalahan secara beramai-ramai di sini, semalam.
Selain imam, ketua agama yang masih melaksanakan aktiviti agama selepas dipecat dan individu yang melanggari undang-undang ketika berada dalam sektor kerajaan, turut dipenjara.
Tertuduh yang lain didakwa menghasut kebencian kaum, me­lakukan provokasi dan terlibat dalam pergaduhan.
Jurucakap Kongres Uighur Sedunia, Dilxat Raxit dalam satu kenya­taan mengutuk hukuman berke­naan sebagai penindasan agama dan cubaan untuk menidakkan hak etnik Uighur.
“Perbuatan membeza-bezakan agama yang sah dan tidak sah dibuat berdasarkan keperluan politik kerajaan. Secara dasarnya, etnik Uighur tidak mempunyai hak ber­agama,” katanya. – AFP
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/22-imam-dipenjara-di-xinjiang-1.23623#sthash.8TWzZ3pH.dpuf

Kondo bawah tanah tahan letupan nuklear


KANSAS 11 Nov. - Seorang pemaju hartanah mengambil keputusan untuk membina sebuah bangunan kondominium bawah tanah yang bukan sahaja dapat menjamin keselamatan penghuninya malah mampu menahan serangan nuklear.
Laman web Wall Street Journal melaporkan, pemaju berkenaan Larry Hall berkata, tapak kediaman berkeluasan 169 meter persegi yang terletak pada kedalaman 54 meter itu mula dibeli pada tahun 2008 dan siap sepenuhnya pada Disember 2012.
Kata Hall, struktur binaan bangunan yang boleh memuatkan 79 orang penghuni itu direka mampu menahan sebarang serangan bom nuklear dengan dua pintu utamanya dibina dengan menggunakan besi keluli seberat 7,200 kilogram.
Katanya lagi, kondominium berkenaan dilengkapi dengan sistem saliran dan udara yang canggih, selain sistem kawalan keselamatan berkomputer serta sistem jana kuasa elektrik serba moden.
“Saya mahu menghasilkan sebuah kediaman mewah yang mampu menjamin keselamatan penghuni. Kondominium ini turut dilengkapi dengan pelbagai kemudahan untuk keselesaan penghuni antaranya pusat kecantikan, pusat pemuliharaan anjing, gimnasium dan hospital.
“Kondominium ini turut dilengkapi dengan pintu yang mampu menahan tembakan selain peralatan menyimpan sumber tenaga elektrik dan udara yang mampu bertahan selama 72 jam,” jelasnya, sambil menambah setiap satu unit kondominium dijual pada harga AS$3 juta (RM10 juta).
Ujar Hall lagi, ketika ini dia bercadang untuk membina bangunan kediaman sedemikian di beberapa buah negeri lain di negara ini seperti di Texas.
Seorang pembeli yang dikenali sebagai Tyler Allen berkata, dia mengambil keputusan untuk membeli kediaman tersebut kerana bimbang akan situasi keselamatan dan kesihatan dunia ketika ini yang semakin tidak menentu.
“Jika Presiden mempunyai Camp David untuk menyelamatkan diri, saya sebagai individu yang berkemampuan membeli kondominium ini untuk menjamin keselamatan saya dan keluarga,” kata Allen.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/kondo-bawah-tanah-tahan-letupan-nuklear-1.23628#sthash.VqhDURKj.dpuf