Pages

Thursday, June 5, 2014

Suami isteri pontianak


Tetapi yang membezakan mereka dengan pasangan lain ialah mereka suka minum darah masing-masing.
Pyretta Blaze dan Andy Filth dari Wales Selatan yang muncul dalam rancangan sembang televisyen This Morning untuk menggesa orang ramai supaya lebih berfikiran terbuka adalah sebahagian daripada 15,000 komuniti pontianak di United Kingdom.
Filth yang mengaku sendiri dia pontianak menyamakan perbuatan minum darah dengan seks.
“Apabila kamu meminum darah masing-masing, kamu menjadi sebahagian daripada mereka,” kata Filth.
Menurutnya, rasa darah itu tidak menyebabkan dia sakit tetapi rasanya bukan seperti strawberi.
“Ia mempunyai rasa metalik,” katanya.
Pasangan itu memenuhi keinginan mereka terhadap darah di bilik tidur saja.
Tetapi pada hari lain, mereka akan merayau seperti anak muda lain.
“Saya biasa menyertai perhimpunan bertukar-tukar darah,” kata Pyretta.
Dia cuba meyakinkan bahawa perbuatan itu semalam dan tiada apa yang perlu dirisaukan masyarakat.
Dia juga memberi jaminan kepada penonton, kumpulan itu tidak bersembunyi dalam gelap untuk menyerang mangsa.
“Kami hanya minum darah dalam kalangan kami,” katanya.
Menurutnya, setiap anggota kumpulan menjalani pemeriksaan bagi memastikan mereka tidak mempunyai sejarah penyakit mental dan mempunyai rekod darah yang sihat.

“Semua orang sudah menjalani pemeriksaan penuh secara mental mahupun fizikal.
“Kamu pilih seorang pasangan yang kamu suka dan ia pasti selamat dan bersih,” katanya.
Dia juga mengaku menganggap kegiatan itu satu bentuk seks.
“Kami amat mementingkan kesihatan sama seperti yang kamu lakukan ketika seks.
Foto

Kami amat bertanggungjawab,” katanya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/06/05

Google lancar 180 satelit


Google merancang menghubungkan dua pertiga kawasan di dunia yang masih tidak menikmati akses Internet dengan kemudahan itu selepas merancang melancarkan sebanyak 180 buah satelit ke angkasa lepas. - AGENSI
NEW YORK 4 Jun - Peneraju enjin carian global, Google Inc dilapor bakal melancarkan sekum-pulan 180 buah satelit ke ruang angkasa lepas dalam usaha syarikat menyediakan akses Internet ke se-luruh dunia.
Dengan pelancaran kumpulan satelit itu, Google bakal memberi manfaat kepada sekurang-kurang-nya 4.8 bilion penduduk atau dua pertiga kawasan di dunia yang masih tidak menikmati kemudahan Internet.
Untuk itu, syarikat yang ber-pangkalan di California, Amerika Syarikat (AS) tersebut bakal mem-belanjakan lebih AS$1 bilion (RM3.2 bilion) untuk pembangunan teknologi tersebut yang akan me-nyaingi usaha Facebook dalam menghubungkan kawasan-kawasan terpencil di dunia.
Bagaimanapun, butiran berhu-bung pelancaran satelit itu ma-sih tidak jelas, namun Wall Street Journal dalam laporannya menga-takan satelit tersebut dibina da-lam saiz yang agak kecil dengan kapasiti yang agak tinggi dan akan mengelilingi Bumi pada ‘ketinggian yang lebih rendah berbanding satelit biasa’.
Usaha Google itu diketuai oleh pengasas komunikasi satelit O3b Networks yang difahamkan akan menggandakan jumlah pe-ngeluaran satelit bergantung ke-pada reka bentuk terakhir peralatan berkenaan.
Menurut Mail Online, projek satelit itu adalah yang terbaharu dihasilkan dari Lembah Silikon dalam usaha menghubungkan dunia dengan rangkaian Internet beserta harapan akan meningkatkan pen-dapatan syarikat.
Facebook dalam pada itu se-dang membangunkan pesawat tanpa juruterbang atau drone yang menggunakan kuasa solar, satelit dan laser dalam usaha menyampaikan akses Internet kepada negara-negara mundur.
Sementara itu, Google dalam projek berasingannya yang di-gelar sebagai 'Projek Loon', se-dang mereka bentuk belon yang diterbangkan pada altitud tinggi bagi menyediakan perkhidmatan jalur lebar kepada kawasan-ka-wasan terpencil di dunia.


Artikel Penuh: http://www.utusan.com.my/utusan/Luar_Negara/20140605/lu_11/Google-lancar-180-satelit#ixzz33i9Bk75m
© Utusan Melayu (M) Bhd 

'Bapa Ekstasi' meninggal dunia


SHULGIN


LOS ANGELES - Ahli kimia Amerika Syarikat (AS), Alexander Shulgin yang juga digelar sebagai 'Bapa Ekstasi' meninggal dunia ketika berusia 88 tahun, kata keluarganya.
Dia diberi gelaran 'Bapa Ekstasi' kerana kebolehannya menukarkan sejenis bahan kimia menjadi dadah ekstasi yang kerap digunakan dalam parti-parti liar.
"Shulgin menghembuskan nafas terakhir pada Isnin lalu. Dia dikelilingi oleh keluarga dan penjaga- nya bersama alunan muzik Bud- dha," kata balunya, Ann.
"Dia pergi dengan aman dan hampir tanpa sebarang pergelutan," tambah wanita itu dalam satu kenyataan yang disiarkan di laman Facebook kelmarin.
Lelaki tersebut yang tinggal di California dan mendalami ilmu kimia di Universiti Harvard serta Berkeley sebelum ini menghidap kanser hati.
Shulgin mula meminati bahan kimia psikoaktif dalam tahun 1960- an.
Dia menguji beratus-ratus bahan itu termasuk ubat antikemurungan, ubat perangsang syahwat dan bebe- rapa dadah perangsang lain dengan menggunakan diri sendiri dan rakan-rakannya sebagai bahan uji kaji.
Pada tahun 1970-an, Shulqin mula menguji bahan kimia amfetamina MDMA yang kemudian bertukar menjadi dadah ekstasi yang sering digunakan di kelab-kelab malam.
Ia membolehkan para pengunjung parti atau pengunjung kelab malam menari selama berjam-jam tanpa henti.
Namun, terdapat banyak kes kematian mengejut yang dikaitkan dengan dadah ekstasi, sekali gus mencetuskan persoalan, terutamanya mengenai ketulenan dadah tersebut.
Dadah perangsang itu telah pun dihasilkan pada penghujung kurun ke-19 dan dipatenkan pada tahun 1912 oleh firma farmaseutikal Merck sebelum ia diabaikan.
Shulgin kemudian mencipta cara baharu untuk menghasilkan ekstasi apabila dia bekerjasama dengan seorang ahli psikologi, Leo Zeff.
Zeff sendiri mengambil dadah itu dan mencadangkannya kepada beberapa rakan sekerjanya supaya menggunakan ekstasi untuk merawat pesakit mereka. - AFP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0605&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz33i4tqZNI 
Hakcipta terpelihara