Pages

Wednesday, March 10, 2010

MENGUSIR JIN DI DALAM RUMAH

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِ
"Dengan Nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang"MENGUSIR JIN DI DALAM RUMAH


Bagaimana caranya untuk mengusir atau membunuh Jin yang jahat dan membangkang? Orang yang berusaha mengusir atau membunuh jin, tidak boleh tidak, haruslah orang yang betul-betul bertakwa kepada Allah, percaya akan pertolonganNya, selalu mematuhi ketentuanNya, dan selalu dalam keadaan berwhudu'. Menyingkirkan segala macam gambar atau patung dari tempat yang akan dijadikan tempat rawatan. Sebab, gambar-gambar dan patung-patung itu memiliki daya tarik yang kuat bagi jin. Jika si pesakit seorang wanita, maka hendaknya dia memintanya berwhudu', lalu berbaring dengan kedua kakinya ditutupi selimut. Sebagai usaha berhati-hati, hendaknya diletakkan mushaf di atas kepala si pesakit tepat di arah pandangan matanya, sehingga jin tidak keluar dari tubuhnya lalu menghalang pandangan matanya.
Ada baiknya juga jika dletakkan mushaf di arah antara pusat dan auratnya. Selanjutnya hendaklah meminta kepada salah seorang yang soleh untuk memegang hujung telapak kaki kirinya atau telapak kaki kanan dan kirinya jika diperkirakan jinnya lebih dari satu, atau jinnya mengaku beragama Islam dan mengatakan bahawa dia adalah jin Sufi, yang merupakan jenis jin sangat berbahaya. Kemungkinan besar, jin jenis ini adalah jin yang sangat mudah menerima kebenaran Islam dan bersedia keluar dari tubuh si pesakit kerana tunduk atas perintah Allah.
Untuk mengusir atau membunuh jin, anda boleh membaca Ayat-Ayat Ruqyah. Cara-caranya boleh anda dapati di ruangan Proses Pengubatan. ( Cara pengubatan yang lengkap dengan pagar diri dan peringatan )

Di tengah-tengah bacaan Ayat Ruqyah itu tadi, bolehlah anda memohonkan kutukan Allah untuknya,
( *** Anda boleh mengulanginya dengan kutukan kepadanya yang berbunyi, "Aku mengutukmu dengan kutukan Allah yang sempurna," sebagaimana halnya, anda pun boleh mendo'akan kehancurannya. )
atau mengajaknya berdialog. Tetapi kalau lemah, dia akan diam saja. Kalau dia mahu berbicara, ajaklah dia masuk Islam. Mudah-mudahan melalui dirimu, Allah memberi petunjuk kepadanya.
Tetapi kalau dia bertahan dalam kekafirannya, maka diharapkan tidak begitu saja membunuhnya. Ingatlah akan Firman Allah : Tidak ada paksaan dalam memasuki Agama Islam: Biasanya dia akan meminta izin kepadamu untuk keluar. Kalau sudah begitu, katakan kepadanya, "Keluarlah dari ibu jari kaki sebelah kiri." Kemudian ambillah minyak wangi dan urutlah ibu jari kaki kiri itu sebanyak tiga atau empat kali, agar dia keluar dari pintu yang anda bukakan melalui urutan tersebut, sesudah dia berjanji untuk tidak mengulangi kezalimannya.
Jika ada jin degil dan lemah, sehingga tidak mahu berbicara, dan bagaimana hendak mengetahui bahawa dia telah keluar, ulangi bacaan-bacaan di atas. Kalau si pesakit sekali lagi merasakan kesakitan atau pening, sesak nafas atau lehernya dicekik, atau lumpuh pada bahagian anggota tubuhnya, atau sekujur tubuhnya menunjukkan kejang-kejang atau melihat si pesakit berusaha menutupkan jari-jarinya pada matanya, maka cegahlah dia melakukan hal itu. Sebab, yang demikian itu merupakan was-was yang dibuat jin tersebut dari dalam dirinya agar jin tersebut boleh menutupi matanya. Semuanya itu merupakan bukti bahawa jin ada dalam tubuhnya, dan bahawasanya dia telah berdusta.
Tiba di situ bolehlah mengusirnya dengan mengambil segelas air. Letakkan bibirmu di gelas, lalu bacalah Ayat Kursi, sepuluh ayat pertama surah Ash-Shaffat, Al-Falaq dan An-Nas, lalu minumkan air itu kepada si pesakit. Saat itu, maka jin tersebut akan mati dalam tubuh si pesakit. Segera ulangi mengambil air dan membacakan ayat-ayat tersebut beberapa kali, lalu minumkan kepadanya satu gelas air yang dicampur dengan garam, agar jin yang mengeram dalam perutnya dapat dimuntahkan. Kalau si pesakit tidak dapat muntah, tetapi ini jarang terjadi, maka jin tersebut akan keluar saat si pesakit buang hajat di kamar mandi.

SEBAHAGIAN TANDA-TANDA ADA GANGGUAN JIN DI DALAM RUMAH
-   Masakan selalu dan cepat basi ( rosak )

 • Selalu kedengaran seperti bunyi goli jatuh di lantai • Kedengaran seperti ada orang mengemas atau menarik perabot di tengah malam • Sering nampak kelibat atau lembaga hitam di dalam rumah • Penghuni rumah sering merasa seram dan takut apabila berada di dalam rumah.
 • CARA MENGUSIR JIN - ( Tahap Pertama )


  Cara Mengusir Jin yang tinggal di dalam rumah

  Jika kita benar-benar yakin bahawa di dalam rumah kita ada jin, maka ada dua ( 2 ) perkara yang harus kita lakukan :- 1) Hendaklah ada dua orang yang menyertai kita untuk pergi ke rumah tersebut, setelah sampai di rumah itu bacalah ayat tersebut :


  1.) Bacaan ini hendaklah diulang sebanyak tiga kali.


  "Aku ingatkan kepada kamu dengan sumpah yang pernah diucapkan oleh Nabi Sulaiman; keluarlah dan pergilah kamu dari rumah kami. Aku sumpah kamu dengan nama Allah, keluarlah kamu dan janganlah kamu menyakiti seseorangpun."
  2) Setelah itu jika kita masih merasakan bahawa masih ada sesuatu di rumah, maka ambillah bejana (tempat) yang berisi air, setelah itu letakkanlah jari kita didalamnya dan dekatkanlah mulut kita dengan air tersebut sambil membaca ayat-ayat berikut :
  1. AL-Fatehah
  2. Ayat Kursi
  3. At-Takathur
  4. Az-Zalzalah
  5. Al-Ikhlas
  6. Al-Falaq
  7. An-Naas
  Kemudian renjiskan/semburkan air tersebut ke seluruh rumah ( ikut putaran Kaabah ) dan di larang merenjis/sembur di dalam kamar mandi dan tandas. Lakukan cara ini dengan niat ikhlas ketika membaca ayat di atas dan mohonlah pertolongan dan bantuan dari Allah, Tuhan semesta alam.
  3.) Atau membacakan doa dan ayat ini ke dalam air.

  Dengan nama Allah, kami berada di petang hari ini dengan nama Allah Yang tidak ada satupun yang dapat menghalangi-Nya, dan dengan keagungan Allah Yang Maha Pencegah, kami berlindung, dan dengan semua
  nama-nama-Nya yang baik kami berlindung dari kejahatan syaitan-syaitan, baik dari golongan manusia mahupun dari golongan jin. Kami berlindung kepada Allah dari kejahatan segala sesuatu yang menampakkan diri dan yang menyembunyikan diri; dari kejahatan segala sesuatu yang keluar pada waktu malam hari dan yang bersembunyi pada waktu siang hari, dari kejahatan segala sesuatu yang menampakkan dirinya pada waktu siang hari dan menyembunyikan dirinya pada waktu malam hari, dan dari kejahatan segala sesuatu yang diciptakan-Nya, yang kotor dan yang bersih. Kami berlindung dari kejahatan iblis dan pengikut-pengikutnya, dan dari kejahatan segala makhluk yang berada dalam kekuasaan-Mu. Sesungguhnya Tuhanku berada di atas jalan yang lurus. Aku berlindung kepada Allah dengan perlindungan yang pernah dimohon oleh Ibrahim, Musa dan Isa, dari kejahatan segala sesuatu yang diciptakan-Nya, yang kotor dan yang bersih, dan dari kejahatan iblis dan pengikut-pengikutnya, dan dari kejahatan segala sesuatu yang derhaka.

  Aku berlindung kepada Allah Yang Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui dari syaitan yang direjam. Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang. "Demi (kumpulan) yang bersaf-saf dengan sebenarnya, dan demi (kumpulan) yang melarang dengan sebenarnya, dan demi (kumpulan) yang membacakan peringatan. Sesungguhnya Tuhanku benar-benar Esa. Tuhan langit dan bumi dan apa yang ada di antara keduanya, dan Tuhan tempat terbit matahari. Sesungguhnya Kami telah menghias langit yang dekat dengan hiasan, iaitu bintang-bintang, dan telah memeliharanya sebenar-benarnya dari setiap syaitan yang sangat derhaka. Syaitan-syaitan itu tidak dapat mendengar-dengarkan (pembicaraan) para malaikat dan mereka dilempari dari segala penjuru. Untuk menghalau mereka dan bagi mereka seksa yang kekal. Akan tetapi barangsiapa (diantara mereka) yang mencuri-curi (pembicaraan); maka ia dikejar oleh suluh api yang cemerlang.
  Selepas itu bawalah air tersebut ke seluruh penjuru rumah, dan letakkanlah sebahagian air itu di setiap penjuru rumah, maka dengan izin Allah, jin tersebut akan segera keluar. Kerjakanlah cara ini dengan niat yang ikhlas ketika membaca doa di atas dan mohonlah kepada Tuhan yang telah menciptakan langit dan bumi.
  Janganlah kita meninggalkan petunjuk ini, kemudian lalu mencari kesesatan para tukang sihir dan tukang ramal yang akan membawa kepada kesengsaraan dan bencana. Bermohonlah kepada Allah semoga Allah memasukkan kita kepada golongan orang-orang yang sentiasa memohon pertolongan kepada-Nya, dan sentiasa bertawakal dan mohon perlindungan dengan kekuasaan-Nya.

  SEPULUH PENJAGAAN DARI KEJAHATAN PENGARUH IBLIS, JIN DAN SYETAN

  1. Membaca ta’awudz ( ( أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيم )
  Allah berfirman :
  وَإِمَّا يَنْزَغَنَّكَ مِنَ الشَّيْطَانِ نَزْغٌ فَاسْتَعِذْ بِاللهِ إِنَّه


  هُوَ السَّمِيعُ الْعَلِيْمُ * سورة فصلت 36
  “Dan jika syaitan mengganggumu dengan suatu gangguan maka berlindunglah kepada Allah, sesungguhnya Allah Maha Mendengar lagi Maha Mengetahui.”


  Imam Bukhari meriwayatkan ada dua orang bertengkar di dekat Nabi sampai merah mukanya dan membesar urat-urat lehernya, maka Nabi bersabda : Sesungguhnya aku mengerti satu kalimat kalau dia mengucapkannya maka hilang marahnya, jika dia mau mengucapkan اعوذ بالله من الشيطان niscaya hilang apa-apa yang ia temui ( marahnya ). (HR. Bukhari juz III hal. 1195)


  2. Membaca surah mu’awwidzatain.


  عَنْ أَبِى سَعِيدٍ قَالَ كَانَ رَسُولُ الله صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ


  وَسَلَّمَ


  يَتَعَوَّذُ مِنَ الْجَانِ وَعَيْنِ اْلإِنْسَانِ حَتَّى نَزَلَت


  الْمُعَوِّذَتَانِ فَلَمَّا نَزَلَتَا أَخَذَ بِهِمَا وَتَرَكَ مَاسِوَا هُمَا


  * رواه[/ الترمذى


  “Dari Abu Said dia berkata adalah Rasulullah Shollallahu ‘alaihi wasallam itu memohon perlindungan kepada Allah dari jin dan sawanan mata manusia hingga turun surah Al- Falaq ( سورة الفلق ) dan surah An-Nas (سورة الناس), ketika keduanya telah turun maka beliau mengambil dua surah tersebut dan meninggalkan yang lainnya.”


  3. Membaca ayat kursi


  Imam Bukhari meriwayatkan : berkata Abu Hurairah : dia (syaitan) berkata
  kepadaku :


  إِذَا أَوَيْتَ إِلىَ فِرَاشِكَ فَاقْرَأْ أيَةَ اْلكُرْسِىِّ مِنْ أَوَّلِهَ


  حَتَّى تَخْتِمَ : اللهُ لاَ إِلهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّوْمُ وَقَالَ


  لىِ : لَنْ يَزَالَ عَلَيْكَ مِنَ اللهِ حَافِظٌ وَلاَ يَقْرَبُكَ شَيْطَانٌ


  حَتَّى تُصْبِحَ وَكَانُوْا أَحْرَصَ شَيْئٍ عَلىَ الْخَيْرِ فَقَالَ


  النَّبِيٌّ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ أَمَا إِنَّهُ قَدْ صَدَقَكَ


  وَهُوَ كَذُوبٌ. تَعْلَمُ مَنْ تُخَاطِبُ مُنْذُ ثَلاَثَ لَيَالٍ يَا أَبَا


  هُرَيْرَةَ قَالَ لاَ قَالَ ذاَكَ شَيْطَانٌ رواه البخاري
  “Jika engkau mengungsi ke tempat tidurmu maka bacalah ayat kursi dari awal
  sampai selesai yaitu :الله لاَ إِلهَ اِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّوْمُ ,dia (syaitan) berkata kepadaku : tidak henti-hentinya engkau mendapat penjagaan dari Allah dan syaitan tidak berani mendekat kepadamu sampai
  subuh.


  Adalah para sahabat itu paling berkeinginan kepada (mempelajari) kebaikan aka Rasulullah Sollallahu ‘alaihi wasallam bersabda : Sesungguhnya dia telah benar kepadamu walaupun dia pendusta. Wahai Abu Hurairah tahukah kamu
  orang yang kamu ajak bicara sejak tiga malam? Abu Hurairah berkata : tidak. aka beliau bersabda : dia itu syaitan.”


  4. Membaca surah Al-Baqarah.


  Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda :


  لاَ تَجْعَلُوْا بُيُوْتَكُمْ مَقَابِرَ إِنَّ الشَّيْطَانَ يَنْفِرُ مِنَ


  اْلبَيْتِ الَّذِى تُقْرَأُ فِيْهِ سُوْرَةُ الْبَقَرَةِ * رواه مسلم
  “Jangan kalian jadikan rumah kalian menjadi kuburan (tidak pernah dibacakan
  Qur`an di dalamnya), sesungguhnya syaitan itu lari dari rumah yang dibacakan
  di dalamnya surat Al-Baqarah.”


  5. Membaca akhir surah Al-Baqarah.


  Nabi Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda :


  إِنَّ الله كَتَبَ كِتَابًا قَبْلَ أَنْ يَخْلُقَ الْخَلْقَ بِأَلْفَيْ عَامٍ


  أَنْزَلَ مِنْهُ أيَتَيْنِ خَتَمَ بِهِمَا سُوْرَةَ الْبَقَرَةِ فَلاَ


  يُقْرَءاَنِ فىِ دَارٍ ثَلاَثَ لَيَالٍ فَيَقْرَبُهَا شَيْطَانٌ * رواه الترمذى


  “Sesungguhnya Allah menulis kitab dua tahun sebelum Allah menciptakan
  makhluk, Allah menurunkan dari padanya dua ayat yang Allah menutup dengan
  kedua ayat tersebut pada surat Al-Baqarah, maka tidak dibaca dua ayat itu
  dalam rumah selama tiga hari kecuali syaitan tidak berani mendekatnya.”


  6. Membaca awalnya surah Al-mu`min sampai dengan ayat ( إِلَيْهِ
  الْمَصِيرِ) bersama ayat kursi.


  Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda :


  مَنْ قَرَأَ حمٍ اْلمُؤْمِنَ إِلىَ قَوْلِهِ ( إِلَيْهِ اْلمَصِيْرُ ) وَأيَةَ


  الْكُرْسِىِّ حِيْنَ يُصْبِحُ حُفِظَ بِهِمَا حَتَّى يُمْسِيَ وَمَنْ


  قَرَأَهُمَا حِيْنَ يُمْسِى حُفِظَ بِهِمَا حَتَّى يُصْبِحَ * رواه الترمذى


  “Barang siapa membaca حم المؤمن sampai firman Allah إِلَيْهِ
  الْمَصِ يْرَdan ayat kursi di waktu


  subuh maka dia dijaga sebab membaca dua surah tersebut hingga petang, dan
  barang siapa membaca keduanya di waktu petang maka dijaga sebab membaca
  keduanya hingga subuh.”


  7. Membaca seratus kali :


  لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ


  لَهُ لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَئٍ قَدِيْرٌ
  Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda :


  مَنْ قَالَ لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ لَهُ الْمُلْكُ


  وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَئٍ قَدِيْرٌ فِى يَوْمٍ مِائَةَ مَرَّةٍ


  كَانَتْ لَهُ عِدْلَ عَشْرِ رِقَابٍ وَكُتِبَتْ لَهُ مِائَةُ حَسَنَةٍ


  وَمُحِيَتْ عَنْهُ مِائَةُ سَيِّئَةٍ وَكَانَتْ لَهُ حِرْزًا مِنَ الشَّيْطَانِ


  يَوْمَهُ ذَلِكَ حَتَّى يُمْسِيَ وَلَمْ يَأْتِ أَحَدٌ بِأَفْضَلَ مِمَّا جَاءَ


  بِهِ إِلاَّ أَحَدٌ عَمِلَ أَكْثَرَ مِنْ ذَلِكَ * رواه البخاري
  “Barang siapa yang membaca:


  لاَ إِلهَ إِلاَّ اللهُ وَحْدَهُ لاَ شَرِيْكَ لَهُ


  لَهُ الْمُلْكُ وَلَهُ الْحَمْدُ وَهُوَ عَلَى كُلِّ شَئٍ قَدِيْرٌ


  seratus kali dalam sehari, maka membandingi memerdekakan sepuluh orang hamba dan
  ditulis baginya seratus kebaikan dan dihapus dari padanya seratus kesalahan
  dan bacaan itu baginya sebagai penjagaan dari syaitan hari itu sampaipetang
  dan tidak datang seorang pun dengan yang lebih utama dari apa yang dia
  datang dengannya kecuali seorang yang mengamalkan lebih banyak dari itu.”


  8. Memperbanyak zikir kepada Allah ‘Azza wajalla.


  Nabi Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda menceritakan perintah Allah
  kepada Nabi Yahya bin Zakaria yang antara lain beliau menyuruh umatnya
  dengan sabdanya :


  وَأمُرُكُمْ أَنْ تَذْكُرُوْا اللهَ تَعَالىَ وَإِنَّ مِثْلَ ذَلِكَ كَمِثْلِ


  رَجُلٍ خَرَجَ الْعَدُوُّ فىِ أَثَرِهِ سِرَاعًا حَتَّى أَتَى عَلَى حِصْنٍ


  حَصِيْنٍ فَأَحْرَصَ نَفْسَهُ مِنْهُمْ ، كَذَالِكَ الْعَبْدُ لاَيَحْرُزُ


  نَفْسَهُ مِنَ الشَّيْطَانِ إِلاَّ بِذِكْرِ اللهِ تَعَالىَ * رواه الترمذى فى


  أكام المرجان


  “Dan aku ( Yahya bin Zakaria) menyuruh kalian (kaumku) untuk berzikir
  kepada Allah Ta’ala kerana perumpamaannya ialah seperti seorang laki-laki
  yang keluar diikuti oleh musuh secara cepat sehingga dia datang di sebuah
  benteng yang membentenginya (dari musuh) maka dia boleh menjaga dirinya dari
  (kejaran) mereka, begitu pula seorang hamba Allah dia tidak boleh menjaga
  dirinya dari syaitan kecuali dengan zikir kepada Allah Ta’ala.”


  9. Wuduk dan solat.


  Ini adalah sebesar-besar amalan untuk menjaga diri dari syaitan. Rasulullah
  Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda :


  إِنَّ الْغَضَبَ مِنَ الشَّيْطَانِ وَإِنَّ الشَّيْطَانَ مِنَ النَّارِ


  وَإِنَّمَا تُطْفَأُ النَّارُ بِالْمَاءِ فَإِذَا غَضِبَ أَحَدُكُمْ


  فَلْيَتَوَضَّأْ * رواه ابو داود فى كتاب الأدب
  “Sesungguhnya marah itu dari syaitan dan syaitan itu dari api dan api itu
  dipadamkan dengan air maka ketika salah satu dari kamu marah maka hendaklah
  berwuduk.”


  10. Menahan diri dari kelebihan pandangan, kelebihan ucapan dan makan serta
  pergaulan dengan manusia, kerana syaitan menguasai manusia itu melalui empat
  hal ini.


  Rasulullah Sallallahu ‘alaihi wasallam bersabda :


  َالنَّظْرَةُ سَهْمٌ مَسْمُوْمٌ مِنْ سِهَاِم إِبْلِيسَ فَمَنْ غَضَّ بَصَرَهُ


  للهِ عَزَّ وَجَلَّ أَوْرَثَهُ اللهُ حَلاَوَةً يَجِدُهَا فىِ قَلْبِهِ إِلىَ


  يَوْمٍ يَلْقَاهُ * رواه أحمد


  Pandangan mata itu adalah anak panah beracun dari beberapa anak panah
  Iblis, maka barang siapa menundukkan matanya kerana Allah ‘Azza wajalla
  Allah memberikan kepadanya manisnya iman yang dia temui dalam hatinya sampai
  hari yang dia bertemu Allah.”


  Mudah-mudahan dengan mengamalkan sepuluh penjagaan ini Allah melindungi kita dari pengaruh Iblis, jin dan syaitan.

  Kejahatan Zionis Israel Terhadap Tawanan Palestin
  195 tawanan Palestina di tahun-tahun terakhir syahid di penjara-penjara Zionis Israel
  Abdul Nasser Farwana, Pejabat Palestin Urusan Tawanan Palestin mengkonfirmasikan eskalasi kejahatan rezim Zionis Israel terhadap para tawanan Palestin. Seraya menyinggung tindakan Zionis Israel yang melakukan uji cuba ubat berbahaya kepada para tahanan Palestin, Farwana juga menegaskan, masalah ini menyebabkan banyak tawanan Palestin yang terjangkit penyakit yang sulit disembuhkan.
  Abdul Nasser Farwana sendiri adalah bekas tawanan Palestin di penjara Zionis Israel selama beberapa waktu. Farwana mengatakan, Zionis Israel setiap tahunnya melakukan lebih dari 5000 kali uji coba obat berbahaya kepada tawanan Palestin yang sangat membahayakan kehidupan mereka. Beberapa waktu lalu, Lembaga Antarabangsa Solidaritas Hak Asasi Manusia memperingatkan rezim Zionis Israel yang memanfaatkan para tawanan Palestin sebagai haiwan percubaan terhadap ubat-ubat baru mereka.

  Lembaga ini dalam laporannya menyebut sejumlah lembaga kedoktoran, perubatan dan HAM telah berkali-kali meminta kepada rezim Zionis Israel agar mencegah upaya memanfaatkan para tawanan Palestin untuk dijadikan kelinci percubaan bahan-bahan kimia dan ubat-ubatan baru. Semua lembaga antarabangsa ini menilai langkah Zionis Israel bertentangan dengan prinsip moral dan kod etika kedoktoran.

  Lembaga Antarabangsa Solidaritas Hak Asasi Manusia juga mempublikasikan sebuah laporan rahsia yang ditulis olehDalia Itzik, Ketua Komisi Sains Parlimen Zionis kepada Parlimen Zionis Israel (Knesset). Berdasarkan laporan rahsia itu, setiap tahunnya ribuan kes percubaan berbahaya terkait ubat-ubat baru dengan alasan uji cuba kedoktoran kepada para tawanan Palestin di penjara-penjara rezim Zionis Israel.
  Di tahun-tahun terakhir, terjadi peningkatan tawanan Palestin yang syahid di penjara-penjara Zionis Israel, terjangkit penyakit yang sulit disembuhkan atau cacat seumur hidup. Berdasarkan data yang dipublikasikan, 195 tawanan Palestin di tahun-tahun terakhir syahid di penjara-penjara Zionis Israel dan ratusan lainnya dijangkiti penyakit yang sulit disembuhkan atau cacat seumur hidup. Saat ini lebih dari 12 ribu tawanan Palestin berada dalam keadaan sangat berbahaya, khususnya nasib wanita dan anak-anak.
  Rezim Zionis Israel dalam aksi-aksinya semakin pongah di balik dukungan negara-negara Barat yang mengklaim dirinya sebagai pembela hak asasi manusia dan lembaga-lembaga antarabangsa yang bungkam di balik kejahatan ini.

  Dalam keadaan yang demikian, sangat diharapkan pendapat awam antarabangsa sedar dan segera mengambil langkah-langkah segera dan serius guna menghentikan kejahatan rezim Zionis Israel terhadap warga Palestina, termasuk para tawanan Palestin yang berada di penjara-penjara rezim penjajah Israel.(Irb/sbl)

  Inilah Bukti Kejahatan Zionis Israel


  Inilah Bukti Kejahatan Zionis Israel Yerusalem (SuaraMedia) – Zionis Israel mempercepatkan langkah pelaksanaan projeknya di Al Quds untuk melakukan pemalsuan wajah sejarah, agama Islam dan Arab di Al Quds terjajah. Aksi ini fokus pada Kota Tua dan sekitarnya dan yang berdekatan dengan masjid Al Aqsa, serta perkampungan Al Quds yang ada di dalam dalam tembok.Sejak kedatangan mereka ke bumi Palestin, tepatnya pada tahun 1948, dan pendeklarasian negaranya, Israel telah membangun semua infrastruktur paling lengkap di seluruh dunia. Mulai dari hospital, resort atau tempat peranginan, bangunan pendidikan, taman kota, daerah industri sampai pangkalan ketenteraan paling canggih di seantero Timur Tengah. Kota-kota mereka dibangun dengan mencontohi berbagai kota terkenal di dunia.
  Di Israel, tidak sulit menemukan suasana kota New York yang penuh dengan bangunan tinggi mewah. Tidak sulit pula melihat kota mirip Florida yang dipenuhi pantai. Atau pula pegunungan hijau seperti layaknya daerah di Edinburgh. Yahudi telah menjadikan Israel sebagai negara akuan dengan pendapatan per kapita yang sedikit lebih rendah dari England. Kehidupan mereka sangat mapan, dan di Israel tidak mengenal kemiskinan, kekurangan makanan dan sebagainya. Dan semua itu, jangan pernah lupa, dirampas dari tangan rakyat Palestin. Dengan darah orang Muslim Palestin. Bahkan dengan nyawa Muslim Palestin.
  Sebuah laporan yang dikeluarkan oleh Yayasan Al Aqsha,  mengungkap bahagian dari proses ini. Laporan ini menyebut “aksi perubahan terbesar” yang sedang terjadi di kota Al Quds terjajah.
  Pasukan penjajah Zionis Israel berupaya memuluskan aksi-aksi yahudisasi yang belum pernah terjadi sebelumnya. Aksi ini dilakukan melalui projek-projek yang menggunakan banyak
  nama. Seperti pengembangan dan pengubahsuaian. Padahal yang sebenarnya adalah projek yahudisasi projek dan menghancurkan fitur-fitur Islam dan Arab yang bersejarah di Kota Tua Al Quds.
  Yayasan Al Aqsha mengingatkan adanya upaya penjajah Zionis Israel untuk melakukan aksi mengubah sifat karakter agama di Al Quds melalui projek-projek pariwisata dan rekreasi yang kontradiksi dengan karakter agama Islam di Al Quds. Mereka juga menyelenggarakan konsert menari dan mendorong pembukaan bar-bar di di malam hari. Dan fokus pada Tembok Barat atau tembok ratapan sebagaimana yang mereka klaim.
  Beginilah awalnya. Israel datang dengan traktor dan buldozer setelah tentaranya membantai rakyat Palestin terlebih dahulu
  Al Aqsha menekankan  penjajah Zionis Israel memberikan tugas untuk melaksanakan projek-projek ini, yang akan terus berlangsung selama beberapa tahun, kepada sejumlah lembaga, organisasi dan perusahaan zionis Israel; seperti “Yerusalem Development Authority” dan “Otoritas Purbakala” Israel. Untuk pelaksanaan projek ini penjajah Israel telah menyediakan dana 600 juta shekel (sekitar 150 juta dolar AS).

  Mengubah sisi budaya dan sejarah
  Pemandangan ini bukan hanya sekali terjadi. Kanak-kanak Palestin turun ke jalan melempari buldozer, mempertahankan kehormatan dan harga diri, walaupun nyawa yang jadi tebusannya.
  Dan begitulah, buldozer, tank, dan traktor itu menggerus rumah-rumah milik rakyat Palestin
  Menurut laporan Al Aqsha, pasukan penjajah Israel memulai projeknya yang menyeluruh untuk mengubah fitur dan sisi budaya dan sejarah Arab dan Islam, dengan aksi-aksi mencurigakan dan tidak dikenali konten sebenarnya. Dengan memakai istilah pengubahsuaian dan perbaikan tembok di kawasan Kota Tua. Kebelakangan ini penjajah Zionis Israel telah menyelesaikan aksi-aksi yahudisasi menyeluruh di ujung sisi barat laut dari tembok Kota Tua. Mereka mendirikan kebun dan taman public yang bersebelahan dengan tembok.
  Yayasan Al Aqsha menegaskan bahwa otoritas penjajah baru-baru ini menyelesaikan aktiviti serupa sudut di timur laut tembok bersejarah Al Quds. Mereka melakukan pemasangan ubin baru di daerah pintu Al Sahira yang tidak berhubungan sama sekali dengan bangunan bersejarah Al Quds. Pada saat yang sama, terjadi aksi penghancuran di beberapa bagian cukup panjang dari tembok utara. Pada kesempatan tersebut institusi Zionis melakukan perubahan di wilayah cukup luas di pagar Barat dan ujung barat daya dari dinding Kota Tua.
  Mengubah papantanda-papantanda Gerbang Al Quds
  Di sisi lain, Yayasan Al Aqsha mengatakan, baru-baru ini penjajah Israel telah menyelesaikan aksi perubahan papantanda-papantanda dan fitur pintu Nabi Daud. Peluncuran projek ini dilakukan dengan upacara yang dihadiri anggota tentera penjajah, yang menyerang kampung Asy Syarif pada tahun 1948 dan belum bisa menduduki
  jejak Palestin di muka bumi, yang lainnya berjaga-jaga dari tindakan rakyat Palestin. Dunia antarabangsa? Tenang, itu telah ditangani AS, bapak moyang Israel.
  Yayasan Al Aqsha mensyaratkan niat penjajah melakukan apa yang mereka kaliam sebagai pekerjaan pembangunan pada pintu Al Khalil dan Sahira serta mengubah jalur jalan dan sekitar yang bersebelahan dengan pintu-pintu Kota Tua di Al Quds.
  Sumber : http://suaramedia.com/berita-foto/18-berita-foto/5392-inilah-bukti-kejahatan-zionis-israel-.html