Pages

Friday, March 28, 2014

Resit McDonald’s jadi tatu


Stian Ytterdahl yang berasal dari Lorenskog berkata rakannya mahu menghukumnya kerana dikatakan terlalu “aktif dengan perempuan”.
Tujuan sebenar tindakannya itu belum diketahui tetapi kawannya memberi dia dua pilihan sama ada mentatu gambar Barbie pada punggungnya atau tatu resit McDonald’s pada lengannya.
Kedai Tatu Sabelink di Lillestrom melukis tatu berkenaan kelmarin.
“Kini saya seperti papan tanda bergerak tetapi ia hanya untuk seronok-seronok.
Mungkin ia akan jadi tidak seronok selepas saya berusia 50 atau 60 nanti.

Namun ia pilihan saya,” kata Stian.
Tatu itu yang hampir memenuhi keseluruhan lengannya menunjukkan senarai makanan yang dibeli di McDonald’s.
Jurucakap McDonald’s Norway berkata Stian memang pelanggan yang “setia”.
Foto
TATU resit pada lengan Ytterdahl.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/28

Tikus gergasi dalam rumah


Keluarga Bengtsson-Korsås mula mengesan sesuatu yang pelik apabila kucing peliharaan mereka, Enok enggan masuk ke dapur kediaman mereka di Solna, Stockholm.
Kejutan berlaku selepas mereka melihat sendiri tikus yang membuatkan kucing mereka ketakutan itu berukuran 38 sentimeter.

Tikus itu berjaya masuk ke dalam rumah berkenaan melalui lubang yang dibuat di celahan panel kayu dan konkrit.
Foto
TIKUS gergasi yang ditangkap di rumah keluarga Bengtsson-Korsås.

Sebelum ini, tikus itu tidak pernah kelihatan sehinggalah keluarga itu mengalihkan tong sampah di dapur rumah mereka.

“Saya ketakutan. Ia sangat besar sehingga saya tidak dapat mengenal pasti apakah benda itu sebenarnya dan sebaik melihatnya, saya terus melompat ke atas meja,” kata Signe Bengtsson-Korsås

Tikus gergasi itu selesa “menetap” di sebalik sinki dan turut menyebabkan salurannya bocor kerana digigit haiwan berkenaan.

Usaha keluarga itu untuk menghalaunya tidak berhasil sebaliknya tikus gergasi itu berani menunjukkan dirinya dan berkeliaran di dapur. 

Khidmat kawalan makhluk perosak dipanggil bagi memasang jerat yang digunakan industri untuk menangkap tikus berkenaan dan tidak lama selepas itu satu dari jerat itu mengena.

Bagaimanapun, apabila diperiksa, jerat itu hilang.

Jerat yang dipasang tidak mampu menghalang pergerakan tikus gergasi itu.

“Haiwan itu tidak mati terkena jerat sebaliknya melarikan diri bersama jerat itu. Ia kemudiannya masuk di celah kayu dan tersekat di situ sebelum mati tercekik,” katanya.- Agensi
Artikel ini disiarkan pada : 2014/03/28

Buaya terkam, baham kameraIMEJ-IMEJ terakhir yang dirakam kamera GoPro milik Madden sebelum gajet itu digigit seekor buaya.


HOMESTEAD, Florida - Hasrat seorang aktivis pencinta alam ingin merakam aksi seekor buaya gergasi gagal apabila sebuah kamera jenis GoPro yang baru dibelinya rosak teruk akibat dibaham reptilia itu, lapor akhbar Daily Mail semalam.
Chris Madden meletakkan kamera tersebut di dalam sebuah kerangka sebelum menuju ke sebuah tasik di Homestead, dalam negeri Florida yang menempatkan buaya sepanjang 4.1 meter itu baru-baru ini.
Penduduk setempat menggelarkan buaya itu 'Big Boy' kerana saiznya yang besar.
"Saya cuba mendapatkan beberapa gambar di dalam air, namun sebaik sahaja kamera ini menyentuh permukaan air, buaya tersebut terus menerkam dengan ganas," katanya.
Kamera tersebut dimasuki air selepas beberapa gali digigit oleh buaya tersebut. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0328&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz2xCYsjyIy 
Hakcipta terpelihara 

Cuci cermin pada ketinggian 1,200 meterDUA pekerja syarikat Abseilon mencuci tingkap di sebuah pelantar di Grand Canyon setinggi 1,200 meter.


PHOENIX - Sekumpulan pekerja dari syarikat Abseilon menggunakan tali untuk mencuci cermin di sebuah pelantar setinggi 1,200 meter di ngarai Grand Canyon di sini.
Semua pekerja itu menggadai nyawa dan hanya bergantung pada tali untuk menggilap lebih daripada 40 buah cermin di bawah pelantar yang berbentuk ladam itu.
Naib Presiden Abseilon, Kenneth Popilar berkata, kerja-kerja syarikat itu termasuk turun ke bahagian bawah tebing untuk mengutip semua sampah yang dibuang pengunjung.
Pelantar yang dikenali sebagai Skywalk dan dibina di pinggir ngarai Grand Canyon itu menawarkan pemandangan Sungai Colorado. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0328&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz2xCYS3esV 
Hakcipta terpelihara