Pages

Saturday, November 14, 2015

Lima tahun cari isteri 'senasib'

Kerala (India): Impian sepasang kembar seiras lelaki berkahwin dengan pasangan kembar dan dinikahkan oleh dua paderi yang juga kembar akhirnya tercapai.
Dilraj dan Dinker Varikkassery berkahwin dengan pasangan kembar, Reema dan Reena dalam satu majlis di sebuah gereja di sini pada 8 November lalu.
Dalam majlis berkenaan, mereka bukan sahaja dinikahkan oleh dua paderi kembar, tetapi diiringi gadis pembawa bunga dan budak pengiring yang juga pasangan kembar.
Dilraj dan Dinker, 32, berkata, sejak kecil mereka melakukan perkara bersama-sama termasuk bersekolah dan belajar di kolej yang sama.
Kedua-dua mereka kini bekerja di bidang Teknologi Maklumat di syarikat yang sama.
“Sejak kecil kami melakukan perkara yang sama dan apabila dewasa kami memutuskan untuk berkahwin dengan kembar seiras sama seperti kami,” kata Dilraj.
Menurutnya, mereka mengambil masa selama lima tahun untuk mencari pasangan hidup yang sesuai termasuk membuat iklan di akhbar dan mengwujudkan satu laman di Facebook.
Pencarian mereka akhirnya berhasil selepas mereka bertemu pasangan kembar, Reena dan Reema yang bekerja sebagai jururawat.
“Apabila bertemu Reena dan Reema, kami terus tahu merekalah calon isteri yang kami cari selama ini,” kata Dilraj. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Sabtu, 14 November 2015 @ 5:17 AM


DILRAJ dan Dinker bergambar dengan pasangan masing-masing ketika majlis perkahwinan mereka.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/92979#sthash.ejMSX4TM.dpuf