Pages

Monday, November 16, 2015

Polis Dubai tambah lagi kereta mewah

Dubai: Polis di sini menambah kereta mewah yang dimilikinya dengan yang terbaru, kereta hibrid Porche 918 Spyder menyertai pasukan berkenaan.
Kereta mewah mesra alam itu dipamerkan di Pameran Kereta Antarabangsa Dubai, semalam.
Ketua Polis Dubai, Mejar Jeneral Khamis Mattar Al-Mazeina berkata, kenderaan peronda mewah yang biasanya digunakan untuk meronda kawasan tumpuan pelancong itu dilengkapi teknologi dan kamera terkini.
Kenderaan itu juga dihubungkan secara elektronik dengan pusat kawalan Polis Dubai.
Menurutnya, penambahan kenderaan keselamatan mewah dalam pasukan polis Dubai menarik tumpuan media dunia.
April lalu, ia menambah tiga Porsche Panamera SE-Hybrid.
Khamis berkata, penambahan kereta hibrid itu menggambarkan komitmen polis Dubai terhadap alam sekitar.
Ia juga memiliki kereta terlaju Buggati Veyron sejak awal tahun ini. Kereta mewah lain yang dimiliki polis Dubai ialah Lamborghini Aventador, Ferrari FF, Chevrolet Camaro SS, Mercedes-Benz SLS AMG, Bentley Continental GT, edisi terhad Aston Martin One-77, Ford Mustang GT, BMW M6 Gran Coupé, a Brabus G63 AMG, Lykan HyperSport, Bugatti Veyron, Audi R8, Nissan GT-R, Mercedes-Benz SL63 AMG, McLaren MP4-12C, Hummer H3, Lexus GS dan beberapa yang lain. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 15 November 2015 @ 5:23 AM


KERETA hibrid Porche 918 Spyder, kereta mewah terbaru milik polis Dubai dipamerkan di Pameran Kereta Antarabangsa, semalam.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/93168#sthash.T3BCddxh.dpuf

Google Maps selesaikan misteri lelaki hilang pada 2006AGENSI - IMEJ Google Maps menunjukkan sebuah kereta yang tenggelam dalam sebuah tasik di Michigan, AS baru-baru ini.


MICHIGAN, Amerika Syarikat (AS) – Misteri kehilangan seorang warga emas sejak sembilan tahun lalu terungkai selepas Google Maps berjaya merakam imej sebuah kereta yang tenggelam di dalam sebuah tasik.
Davie Lee Niles yang berusia 72 tahun dilaporkan hilang pada 11 Oktober 2006 selepas dia dilihat kali terakhir di Bar Jake di Byron.
Ketika itu, ahli keluarganya berkata, dia yang menghidap penyakit kanser telah keluar untuk menemui seorang rakannya.
Bagaimanapun, dia kemudian mening­galkan rakannya itu secara tiba-tiba, namun tidak pulang ke rumah. Mereka kemudian membuat laporan polis tetapi usaha mengesan gagal menemuinya.
Sementara itu, seorang kakitangan Google Maps, Brian Houseman berkata, dia terlihat imej kereta yang tenggelam di dalam sebuah tasik menyebabkan dia segera menghubungi pihak polis.
“Saya tidak sangka terdapat sebuah kereta yang tenggelam di tasik itu. Tidak ada sesiapa yang boleh mengesan objek itu dengan tepat memandangkan airnya agak keruh,” katanya.
Pihak polis kemudian menjalankan ujian asid deoksiribonukleik (DNA) sebelum mengesahkan itu adalah mayat Niles. – Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=1115&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz3rdpZIffl 
Hakcipta terpelihara