Pages

Sunday, February 6, 2011

Banduan hafiz al-Quran diberi pengampunan

2011/02/06

MANAMA: Banduan yang menghafal al-Quran layak diberikan pengampunan, kata Kementerian Hal Ehwal Agama Islam di Kuwait. 

Keputusan terbabit adalah sebahagian daripada usaha untuk memulih banduan dan membantu mereka untuk berhadapan dengan masyarakat.
“Kuwait memilih program pendekatan agama sebagai sebahagian daripada dasar memulih banduan,” kata kementerian terbabit yang dipetik media tempatan.
“Di bawah program terbabit, tahanan menghadiri kuliah dan pembelajaran al-Quran untuk memberikan latihan kepada sikap mereka. Kejayaan mereka akan membolehkan mereka untuk menerima pengampunan ketua negara.” 

Kementerian itu berkata, 137 tahanan terbabit dalam program itu, berkurangan daripada lebih 200 dalam program yang sama tahun sebelumnya. 

Pada masa ini, tiada peraturan khusus membenarkan tahanan yang mengingati ayat dalam kitab suci itu untuk dimasukkan dalam senarai pengampunan, kata Kementerian Kehakiman. – Agensi 

Askar AS pakai seluar dalam sutera

2011/02/06

ASKAR Marin Amerika membawa rakan mereka yang cedera selepas terkena bom militan ketika mengusir pejuang Taliban di Afghanistan.
ASKAR Marin Amerika membawa rakan mereka yang cedera selepas terkena bom militan ketika mengusir pejuang Taliban di Afghanistan.
Langkah elak letupan bom buatan sendiri militan Afghanistan terkena alat sulit 

VIRGINIA: Tentera Amerika Syarikat kini menjalankan penyelidikan menggunakan seluar dalam sutera tebal sebagai jalan penyelesaian melindungi kemaluan dan perut askar daripada terkena letupan bom buatan sendiri atau IED yang ditanam militan Afghanistan, apabila mereka terpijak bahan api itu.
Melindungi bahagian bawah badan tentera menjadi keutamaan sejak beberapa tahun lalu berikutan pihak tentera kini berjalan kaki bagi mengusir pejuang Taliban dan melindungi perkampungan, kata Pentagon.
“Perlindungan yang sesuai boleh menjadi jurang yang besar kerana anggota tentera mampu berjuang di medan perang dengan lebih yakin,” kata penganalisis pertahanan Institut Lexington, Loren Thompson. 

Kecederaan akibat bahan api di Afghanistan semakin meningkat lebih dua kali ganda tahun lalu. Letupan IED mencederakan 3,366 anggota tentera Amerika pada 2010 berbanding 1,211 pada tahun sebelumnya. 

Jika terpijak bom yang ditanam, ia boleh dihidupkan dengan berat badan tentera dan membawa kepada letupan serta kecederaan parah. 

Bom seperti itu boleh mencederakan kaki dan menghancurkan bahagian perut, kata Brigadier Jeneral Peter Fuller yang mengetuai program perlindungan anggota tentera. 
Anggota tentera sudah dilengkapi dengan pengetahuan mengenai pertahanan bahan api semasa berada dalam kenderaan kalis bom, bagaimana cabaran menanti sebaik mereka melangkah keluar kenderaan itu, kata Fuller. 

Pusat Sistem Tentera Natick kini menjalankan kajian terhadap pakaian bahagian bawah anggota tentera, kata pengurus program untuk perlindungan tentera dan kelengkapan individu, Kolonel William Cole. 

Antaranya ialah seluar dalam sutera tebal yang mampu mengurangkan kecederaan. Thompson berkata, sutera sesuai untuk dijadikan perlindungan. Ia kuat dan mampu melindungi daripada letupan. 

Persoalannya, adakah anggota tentera mahu memakainya kerana mereka sudah sedia memakai pakaian besi, senjata badan dan peluru, kata Cole. 

Kecederaan yang dialami tentera akibat terpijak bom mencetuskan trauma kepada tentera, kata pakar bedah Pentagon, Kolonel Richard Todd Dombroski. 

Anggota tentera boleh kehilangan kaki dan alat kelamin serta menderita akibat kecederaan di perut, katanya. 

“Kecederaan yang paling teruk adalah di bahagian alat kelamin. Kawasan kemaluan dan pelvik adalah setempat dan tidak sampai ke salur darah. Jika terkena di bahagian terbabit, darah akan keluar dan mangsa menemui ajal,” katanya. – Agensi
-bharian

Terminal gas Mesir ke Israel kena letup

2011/02/06


 • Foto
  API dilihat dari jauh selepas paip gas kena letup di utara Sinai.
 • Foto
  PENUNJUK perasaan anti Mubarak diperiksa tentera sebelum masuk ke Dataran Tahrir.
 • Foto
  SEORANG penunjuk perasaan menunjukkan makanan yang diberi kepada mereka yang menyertai protes anti Mubarak.
 • Foto
  PENUNJUK perasaan berdoa ketika menghalang kereta perisai tentera maju ke Dataran Tahrir.
Serangan dipercayai perbuatan penentang kerajaan ketika protes anti-Mubarak masuk hari ke-12

KAHERAH: Penyerang yang tidak dikenali meletupkan terminal yang menyalurkan gas dari Mesir ke Israel berdekatan Semenanjung Gaza, semalam berikutan bantahan terhadap rejim Presiden Hosni Mubarak berterusan.
Penyerang meletupkan terminal dan saluran paip di Sheikh Zuwayed, kawasan Sinai, 10 kilometer dari Semenanjung Gaza, kata pegawai.
Letupan kuat di terminal gas utara Semenanjung Senai di Mesir menyebabkan kebakaran yang apinya boleh dilihat sejauh puluhan kilometer, kata pegawai dan saksi.

Bekalan gas dilaporkan terjejas di Israel serta Mesir selepas serangan.
Tiada kecederaan dilaporkan dan kebakaran dapat dikawal selepas gas ditutup serta berlaku ketika protes anti Mubarak masuk hari ke-12 .

Gabenor wilayah itu, Abdel Wahab Mabrouk, berkata pihaknya mengesyaki ia disabotaj tetapi tiada maklumat lanjut.
Semenanjung Sinai yang menjadi kediaman bagi puak Badwi sudah lama menjadi kawasan pertelingkahan antara penduduk dan pasukan keselamatan. Ia terletak di sempadan Semenanjung Gaza dan Israel di bawah kuasa pemerintahan Hamas.

Letupan itu berlaku awal semalam di kawasan yang hanya terletak beberapa meter dari lapangan terbang tempatan.

Mabrouk memberitahu stesen televisyen berita Nile bahawa kebakaran itu berjaya dikawal pagi semalam selepas beberapa injap gas ditutup. Saluran paip gas itu menyalurkan gas dari Pelabuhan Said Mesir ke Laut Mediteranian ke Israel, Syria dan Jordan. 

Tiada laporan rasmi mengesahkan punca letupan. Radio Israel yang memetik pegawai terminal sebagai berkata kejadian berpunca daripada letupan kecil daripada alat yang ditanam dan diletupkan.

Kebakaran itu dapat dilihat dari bumbung rumah di sempadan Gaza-Mesir, kira-kira 70 kilometer jauh. Api menjulang ke udara tetapi tiada asap dan ia padam pada pertengahan pagi, kata penduduk.

Saluran paip gas itu pernah diserang puak Badwi sebagai menyuarakan rasa tidak puas hati terhadap kerajaan Mesir yang didakwa mengabai dan mengamalkan diskriminasi terhadap puak itu.

Israel bergantung kepada saluran paip itu untuk menyalurkan gas bagi kegunaan tenaga dan sudah membelanjakan bilion dolar untuk menyalurkan gas ke negara itu.

“Buat masa ini, bekalan gas ke Israel dihentikan mengikut senario kecemasan,” kata jurucakap Kementerian Prasarana Israel, Chen Ben Lulu.

Mesir mempunyai simpanan gas asli sebanyak 1.7 trilion meter padu dan yang ke 18 terbesar di dunia.

Mesir mula membekalkan gas asli kepada Israel pada Februari 2008 menerusi perjanjian yang mana negara itu menjual gas asli kepada jirannya sebanyak 1.7 bilion meter padu setahun selama 15 tahun.

Perjanjian itu mendapat bantahan banyak pihak di Mesir dan ia dikatakan dijual dengan harga yang lebih murah daripada harga pasaran selain membantah bekalan tenaga ke Israel. 

“Perjanjian (menjual gas) adalah untuk merendahkan maruah rakyat Mesir dan perbuatan khianat,” kata bekas diplomat Ibrahim Yousri. 

Yousri mengetuai cabaran menentang perjanjian itu di Mahkamah Tinggi bagi menghentikan penjualan gas Mesir ke Israel. Walaupun Mahkamah Tinggi memihak kepadanya pada Februari 2010, tetapi keputusan itu tidak diendahkan kerajaan. – AP/AFP
-bharian

Tak serik kembali ke Mesir semula • Foto
  PELAJAR Malaysia dibantu anggota tentera menyusun bagasi dan menunggu giliran untuk menaiki pesawat TUDM C130 yang memuatkan kira-kira 200 orang dari Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah, Mesir untuk ke Jeddah.
 • Foto
  AHLI Kelab Putera 1Malaysia dengan bantuan beberapa pelajar Universiti di Kaherah mengagihkan bekalan makanan kepada pelajar Malaysia di Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah, kelmarin.
 • Foto
  PELAJAR Malaysia beratur untuk mendapatkan nasi lemak yang disediakan oleh Kedutaan Besar Malaysia di Mesir di Lapangan Terbang Antarabangsa Kaherah, kelmarin.
 • Foto
  PUTERA Tazreenudin Tajudin dipeluk neneknya, Jamilahbe Kadar Bacha selepas tiba di KLIA dengan menaiki penerbangan Emirates.
 • Foto
  PANGLIMA Tentera Udara, Jeneral Tan Sri Rodzali Daud (kanan) bersama Panglima Operasi Udara, Leftenan Jeneral Datuk Ackbal Abdul Samad memberi penerangan mengenai Operasi Piramid di Kem TUDM Sungai Besi, Kuala Lumpur, semalam.
Ramai pelajar mahu sambung pengajian selepas keadaan reda

SEPANG: Kebanyakan daripada 11,300 pelajar Malaysia yang terpaksa pulang ke tanah air akibat pergolakan politik di Mesir berhasrat kembali semula ke negara berkenaan untuk menyambung pengajian selepas keadaan pulih.Pelajar tahun pertama jurusan perubatan Universiti Iskandariah, Aryaa Eeleena Kamarul Lizham, 19, berkata walaupun terpaksa mengharungi pelbagai pengalaman ngeri, insiden terbabit tidak pernah melunturkan semangatnya untuk meneruskan pengajian di Mesir.
“Hidup di Mesir memang mencabar, kita hanya perlu berhati-hati. Saya selalu lihat kejadian gaduh guna parang, baling botol dan pijak kepala, tapi itu perkara biasa di Mesir, sebab itu saya tak serik untuk meneruskan pengajian di sana,” katanya ketika ditemui pemberita di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA), semalam.

Sementara itu, Aryaa Eeleena, berkata dia berjaya mendapatkan tiket penerbangan Etihad Airways melalui sebuah syarikat ejen pelancongan dengan harga RM3,500, meningkat dua kali ganda untuk perjalanan sehala sebelum tiba di tanah air jam 2 petang semalam.

Seorang lagi pelajar Malaysia, Siti Najwa Khamsul, 19, dari Paka, Terengganu, bersyukur kerana selamat kembali ke tanah air dan tidak diganggu perusuh ketika dalam perjalanan ke lapangan terbang sambil mengakui tidak serik untuk kembali semula ke negara itu selepas kekacauan berakhir. 

Bagi pelajar Universiti Al-Azhar, Putera Tazreenudin Tajudin, 24, yang tiba di KLIA bersama 30 pelajar lain menaiki pesawat Emirates Airlines dari Dubai, hasratnya adalah untuk menyambung pengajian dalam bidang al-Quran diikutinya apabila keadaan di Mesir pulih seperti biasa dan tidak patah semangat dengan pergolakan yang berlaku. 
Di MUAR, pelajar perubatan Universiti Iskandariah, Norsyamimi Shafiee, 20, dari Parit Kassim, Jalan Temenggong Ahmad, di sini, berkata dia tidak mampu menahan sebak sebaik bertemu bapanya, Penolong Pengarah Tenaga Kerja Kanan, Pejabat Tenaga Kerja Muar, Shafiee Mohd Noh, 51, yang menunggu di KLIA.

Anak kedua daripada enam beradik itu bersama enam rakan berlepas dari Lapangan Terbang Iskandariah menggunakan pesawat Qatar Airways dan tiba di KLIA jam 8.40 pagi semalam, bersyukur kerana berjaya ke lapangan terbang dan meninggalkan penderitaan di Mesir, termasuk hanya memakan roti dan mi segera selama beberapa hari.

“Pada hari pertama rusuhan 29 Januari lalu, saya baru selesai kertas terakhir peperiksaan semester Januari. Esoknya, rangkaian internet dipotong menyebabkan saya tak dapat menghubungi keluarga di tanah air,” kata pelajar tajaan MARA itu yang menyewa sebuah rumah di Mesir bersama enam rakan dari Kuala Lumpur, Kuantan dan Melaka.

“Saya hanya mampu berdoa dan berharap rusuhan akan reda, di samping menunggu bantuan terutama dari Kerajaan Malaysia bagi membawa kami pulang ke tanah air. Kami bernasib baik kerana banyak dibantu pegawai MARA di sana,” katanya yang memperoleh tiket penerbangan dibeli bapanya pada harga RM3,719 sehala. 

Makin teruk

2011/02/06

KUMPULAN pelajar Malaysia di Mesir menaiki pesawat C 130 untuk ke Jeddah, semalam.
KUMPULAN pelajar Malaysia di Mesir menaiki pesawat C 130 untuk ke Jeddah, semalam.
Omar Suleiman, Naib Presiden Mesir baru dilantik nyaris maut cubaan bunuh

KAHERAH: Ketika Kerajaan Malaysia bertungkus-lumus membawa pulang rakyat Malaysia dan memastikan mereka berada di dalam keadaan selamat, pergolakan di Mesir kian meruncing apabila Naib Presidennya, Omar Suleiman menjadi sasaran bunuh.
Bagaimanapun, nasib masih menyebelahi Suleiman kerana beliau terselamat tetapi dua pengawalnya maut ketika protes anti-Presiden Hosni Mubarak, memasuki fasa baru, semalam selepas beberapa pemimpin penentang menemui Perdana Menteri, Ahmed Shafiq bagi membincangkan cara terbaik pemimpin berusia 82 tahun itu berundur.
Cubaan bunuh itu berlaku pada hari sama selepas Suleiman dilantik Mubarak sebagai Naib Presiden pada 29 Januari lalu, lapor stesen berita Fox News, semalam, tetapi dinafikan sumber kanan keselamatan Mesir.

Mubarak awal minggu ini mengumumkan bahawa beliau akan menamatkan pemerintahan hampir 30 tahun tetapi selepas satu pilihan raya, September depan tetapi penunjuk perasaan menuntutnya segera berundur.

Sementara itu di KUALA LUMPUR, Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak memberi jaminan ibu bapa pelajar tidak perlu membiayai kos membawa pulang anak mereka dari Mesir ke tanah air.

Beliau berkata, perbincangan lanjut akan diadakan dalam masa terdekat dengan Penerbangan Malaysia (MAS), AirAsia dan Lembaga Tabung Haji (Tabung Haji) yang terbabit dalam operasi menyelamatkan rakyat Malaysia di Mesir.
“Saya akan berusaha untuk memastikan ibu bapa tidak perlu tanggung perbelanjaan bawa anak mereka pulang ke negara kita, melainkan mereka yang sudah menempah tiket sendiri, tidak dapat kita bayar balik.

“Dalam operasi ini, saya akan rujuk MAS, AirAsia dan Tabung Haji untuk beri sumbangan, manakala bakinya kerajaan akan tanggung,” katanya selepas Program Ziarah Masjid di Masjid Jamek Kampung Baru, semalam.

Seramai 6,800 rakyat Malaysia sudah berada di Jeddah dan sepanjang hari ini 14 penerbangan dari Mesir ke Jeddah akan dilakukan membabitkan 3,500 pelajar.

Perdana Menteri turut mengumumkan anakanda Raja Arab Saudi, Putera Turki Abdullah Al-Saud, yang juga Pengerusi Petro Saudi, menaja dua penerbangan pesawat Jumbo 747 membawa pulang pelajar Malaysia dari Jeddah.

Beliau turut mengesahkan penerbangan pertama rakyat Malaysia dari Jeddah dijangka sampai ke tanah air, pagi esok.
bharian

SEBAGIAN ORANG MUSLIM YANG MASUK SYURGA TANPA HISAB
126. Sahl bin Saad r.a. berkata: Rasulullah saw. bersabda : Pasti akan masuk surga dari umatku tujuh puluh ribu atau tujuh ratus ribu  (periwayat ragu, 70.000 atau 700.000) bersama-sama yang satu memegang yang lain, tidak masuk yang pertama sehingga masuk juga yang akhir, wajah mereka bagaikan bulan purnama.  (Bukhari, Muslim).

قَالَ النَّبِيُّ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ لَيَدْخُلَنَّ الْجَنَّةَ مِنْ أُمَّتِي سَبْعُونَ أَلْفًا أَوْ سَبْعُ مِائَةِ أَلْفٍ شَكَّ فِي أَحَدِهِمَا مُتَمَاسِكِينَ آخِذٌ بَعْضُهُمْ بِبَعْضٍ حَتَّى يَدْخُلَ أَوَّلُهُمْ وَآخِرُهُمْ الْجَنَّةَ وَوُجُوهُهُمْ عَلَى ضَوْءِ الْقَمَرِ لَيْلَةَ الْبَدْرِ


Ramai tahanan pejuang Islam dibunuh semasa tunjuk perasaan

http://www.palsharing.com/i/00015/tw4duq7khfmk.jpg
Hassan adalah diantara tahanan polis mesir yang dapat melarikan diri semasa Unit Bantuan Rakyat mesir kepada tahanan berjaya menceroboh pusat tahanan polis mesir
Hassan menceritakan ramai tahanan telah dibunuh oleh polis mesir, semasa tunjuk perasaan berlangsung, walau bagaimanapun ramai tahanan pejuang-pejuang Islam dapat melarikan diri dan kembali ke Arab saudi, eropah dan beberapa negara teluk dengan selamat.

KRONOLOGI YANG WAJIB DIFAHAMI OLEH UMAT ISLAM KINI


Kronologi 1: ANDA BERADA DI ZAMAN MANA?
Mengikut Rasulullah SAW melalui hadis-hadis sahih, kronologi umat ini akan berlangsung seperti berikut:

Fasa 1: Kenabian
Iaitu mereka yang hidup pada masa Rasulullah SAW masih hidup. Mereka ini ‘Taat dan Patuh’ pada setiap yang Allah dan RasulNya khabarkan.

Fasa 2: Khalifah Ar Rasyidin An Nabiyin
Iaitu berada di bawah pemerintahan khalifah-khalifah yang menjalankan system dan kaedah seperti mana yang di anjurkan oleh Rasulullah SAW iaitu di bawah 4 Khalifah terkemuka Islam iaitu Abu Bakar, Umar, Usman dan Ali.
Kaedah pemilihan kekhalifahan pada fasa ini adalah dengan cara pemilihan dalam musyawarah, dan bai’ah

Fasa 3: Raja-Raja Yang Menggigit
Disebut raja-raja adalah kerana kekhalifahan Islam semasa itu mengamalkan kaedah atau system beraja di mana Bapa akan menurunkan tahtanya kepada anaknya.
Masa ini walaupun Islam di bawah satu payung, tetapi ada kalanya pemerintahannya tidak menjalankan agama, kerana bukan semua anak-anak akan menjalankan syiar Islam.
Tetapi waktu sebegini, umat Islam masih dibawah satu pemerintahan

Fasa 4: Zaman Gelap
Iaitu suatu zaman di mana umat Islam berpecah menjadi lebih dari 73 golongan dan hanya mementingkan lingkaran masing-masing tanpa memperdulikan nasib dan kebajikan golongan yang lain.

Dalam setiap golongan ini, pemerintah mereka akan mengamalkan kaedah ‘Raja-Raja yang memegang cambuk/cemeti’ iaitu mereka akan menggunakan ‘kekuasaan ketenteraan’ untuk mengekang ‘kebenaran’ bagi mengekalkan kekuasaan mereka sebagaimana Firaun.


Dalam zaman kegelapan inilah ‘penyakit ‘wahhan’ disebarkan dan Umat Islam akan mengikuti ‘Yahudi dan Nashara’ walaupun mereka itu memasuki lubang biawak sekalipun.
Waktu inilah juga Islam itu kembali ‘Dagang’ seperti semasa kedatangan Islam di fasa kenabian kerana waktu ini manusia yang mengajak kepada ‘kebenaran’ akan dianggap menyalahi kehendak dan kemahuan seluruh umat kerana ‘kami hanya mengikuti apa yang Ibu Bapa kami nyatakan’ bukannya seperti apa yang Rasulullah nyatakan.

Pada zaman inilah akan berkembangnya ‘fitnah’ seumpama keping-keping malam yang jatuh, Wanita ‘berpakaian’ tetapi ‘telanjang’, ‘Musik’ berleluasa sehingga memasuki masjid-masjid, ,’Arak’ dan ‘Judi’ di jual ditepi-tepi jalan, ‘Maksiat dan Zina’ berleluasa, ‘anak-anak zina’ bertambah dalam bilangan yang besar, Masjid-masjid dibina untuk bermegah-megah dan bukannya untuk ‘ibadah’ dan akan terbiar kosong tanpa ‘di imarahkan’.
Pada zaman inilah umat Islam hanya memberi ‘salam’ hanya kepada orang yang mereka kenali sahaja, ‘Ulama’ dimatikan tetapi tiada lagi pengganti yang seumpama mereka dan lebih dahsyat lagi ialah pada zaman inilah mereka yang bergelar Para Ulama menjadi punca terbitnya ‘Fitnah’ kerana dari merekalah akan tersebarnya kekalutan dalam ‘beragama’ dan akan tersebarnya ‘perpecahan’ umat kerana ‘ceteknya’ ilmu mereka walaupun pada mata kasarnya mereka itu seperti ‘berilmu tinggi’.

Pada penghujung zaman inilah akan lahirnya ALMAHDI, AL MASIH DAJJAL akan menampakkan dirinya, akan turunnya AL MASIH ISA PUTRA MARYAM dan akhirnya ‘YAKJUJ DAN MAKJUJ’ akan menampakkan dirinya yang sebenar.

Sudahkah anda dapat melihat dengan jelas sejelas-jelasnya dimanakah Fasa yang sedang kita berada sekarang ini? Jika anda belum dapat melihatnya, wasiat saya untuk kalian seluruhnya, janganlah melihat dengan ‘satu mata’ kerana Allah menganugerahkan untuk kita ‘dua mata’, janganlah hanya melihat dengan ‘mata zahir’ sahaja, tetapi lihatlah juga dengan ‘mata hati’ yang Allah berikan kepada kita.

Sesungguhnya, manusia yang melihat dengan satu mata sahaja yang akan menjadi ‘pengikut’ Al Masih Dajjal kerana Al Masih Dajjal itu hanya mempunyai satu mata. Ingatlah Allah menyuruh kita menggunakan kedua-dua mata yang Allah anugerahkan untuk kita.

Sesungguhnya jika dipanjangkan umur oleh Allah SWT, tentunya kita akan dapat melihat dengan mata kita sendiri akan kelahiran AL MAHDI, turunnya AL MASIH DAJJAL, turunnya AL MASIH ISA PUTRA MARYAM dan akhirnya berleluasanya YAKJUJ DAN MAKJUJ.

Ketahuilah bahawa kebanyakan manusia sudah mulai merasai keperitan zaman kegelapan ini, keluh kesah telah mulai kedengaran dan suara-suara yang mengajak kepada ‘kebenaran’ sudah mulai dialunkan. Inilah petandanya bahawa sesungguhnya zaman kegelapan ini sudah hampir sampai kepada penghujungnya.

Aku berwasiat kepada diri ku, kepada anak cucu dan seluruh keturunanku juga kepada kalian saudara-saudaraku semua untuk mempersiapkan diri. Sesungguhnya kesengsaraan yang dahsyat akan melanda bumi, peperangan yang besar akan meletus dan ‘Ujian’ keimanan kita akan diperhebatkan.

Ketahuilah bahawa pada hari pertama Al Masih Dajjal itu membukakan dirinya, ‘sehari’ yang kita lalui akan dirasakan seperti setahun, sebulan dan seminggu. Tahukah kalian kenapakah hal itu berlaku? Demikianlah keperitan hidup yang akan dilalui oleh mereka yang ingin mengekalkan ‘iman’ mereka, kerana hari itu, keperitan yang dahsyat akan berlaku sehingga kita akan menghitung setiap detik yang berlalu dan kita akan merasakan bahawa hari yang kita lalui itu sedemikian panjang.

Ketahuilah bahawa dia akan memerintah dunia selama 40 hari, walaupun pendek waktunya, tetapi besar kesengsaraan yang akan kita lalui kecuali bagi mereka yang akan menjadi pengikut-pengikutnya kerana dia membawa syurga dan neraka bersama dengannya.

Aku berwasiat kepada kalian, bahawa ‘Syurga’ yang di bawanya itu adalah merupakan ‘Neraka’ di Akhirat, dan ‘Neraka’ yang dibawanya adalah merupakan ‘Syurga’ di Akhirat.

Aku juga berwasiat kepada kita semua, bahawa sesudah kematian ‘Dajjal’, maka timbullah Yakjuj dan Makjuj yang akan berperang sesama mereka, banyak kerosakan yang akan berlaku, benyak kesengsaraan yang akan dialami. Kerana itu, berhati-hatilah.


FASA 5: Zaman Kenabian Al Masih Isa a.s
Sesudah turunnya Al Masih Isa Putra Maryam a.s, dia akan membunuh Dajjal, mematahkan salib dan membunuh babi. Dia juga akan membawa umat ini kepada jalan keselamatan dari ‘Yakjuj dan Makjuj’ sehingga hancurlah mereka itu. Kehidupan selepas itu akan kembali tenang dan damai dan manusia akan dapat melaksanakan tuntutan Imannya.

Misi Al Masih Isa Putra Maryam akan terlaksana dalam masa 40 tahun dan sesudah terlaksananya misi yang Allah berikan kepadanya, dia akan kembali kepada Allah SWT dengan cara wafat seperti wafatnya manusia.


FASA 6: Kembalinya zaman Khulafa Ar Rasyidin An Nabiyin
Seperti mana zaman Khulafa Ar Rasyidin selepas Zaman Kenabian Rasulullah SAW, sedemikian itu jugalah akan berlangsungnya zaman Khulafa Ar Rasyidin selepas Zaman Kenabian Al Masih Isa.

Tidaklah kita mengetahui tempoh waktu tertegaknya zaman itu. Tetapi sesuatu yang pasti ialah bahawa zaman itu akan bermula sebagai zaman kegemilangan, di mana diwaktu itu, tidak akan ada lagi manusia yang akan menjadi miskin.


FAZA 7: Zaman Kegelapan yang Pekat:
Sesungguhnya, ini adalah merupakan fasa yang terakhir dalam umur dunia ini. Ketika datangnya zaman kegelapan yang pekat ini, manusia akan kembali ke zaman jahiliah. Perebutan harta akan berlaku dengan dahsyat, Nabi Isa a.s akan kembali dituhankan dan tiada lagi orang yang akan mengucapkan ‘Kalimah Syahadah’.

Madinah akan ditinggalkan dan tidak akan ada yang akan menziarahi makam Rasulullah SAW lagi walaupun oleh orang-orang arab quraish sendiri, Amalan Haji akan terhenti Kaabah akan diruntuhkan dan Makkah tidak akan dikunjungi lagi sehingga yang tinggal hanyalah kesan-kesan sejarah.

Pada zaman inilah bumi akan digoncangkan dengan kegoncangan yang dahsyat, bumi, bulan dan matahari akan di hancurkan menjadi debu-debu yang berterbangan dan seluruh ruang angkasa akan kembali kosong, yang ada hanyalah debu-debu yang berselerakkan. Itulah hari KIAMAT iaitu hari yang telah dijanjikan oleh Allah SWT dan hari itu pasti terjadi.

Wallah hu aqlam.

Pakai Legging dan berseluar ketat Bersama Tudung Mencemarkan Imej Islam


Pemandangan wanita bertudung dengan seluar ketat, baju ketat, baju nipis dan singkat sudah menjadi halua mata setiap hari apabila kita bersiar di Pasaraya atau di Pusat Pengajian Tinggi. Tak kurang juga pakaian wanita yang bertudung lebih seksi daripada wanita tidak bertudung. Tidak kurang juga wanita bertudung lebih teruk perangainya daripada wanita tidak bertudung.

Tanda Benarnya Sabda Nabi shallallahu ‘alaihi wa sallam

Dari Abu Hurairah radhiyallahu ‘anhu, beliau berkata bahwa Rasulullah shallallahu ‘alaihi wa sallam bersabda, 


صِنْفَانِ مِنْ أَهْلِ النَّارِ لَمْ أَرَهُمَا قَوْمٌ مَعَهُمْ سِيَاطٌ كَأَذْنَابِ الْبَقَرِ يَضْرِبُونَ بِهَا النَّاسَ وَنِسَاءٌ كَاسِيَاتٌ عَارِيَاتٌ مُمِيلاَتٌ مَائِلاَتٌ رُءُوسُهُنَّ
كَأَسْنِمَةِ الْبُخْتِ الْمَائِلَةِ لاَ يَدْخُلْنَ الْجَنَّةَ وَلاَ يَجِدْنَ رِيحَهَا وَإِنَّ رِيحَهَا لَيُوجَدُ مِنْ مَسِيرَةِ كَذَا وَكَذَا

Ada dua golongan dari penduduk neraka yang belum pernah aku lihat: [1] Suatu kaum yang memiliki cambuk seperti ekor sapi untuk memukul manusia dan [2] para wanita yang berpakaian tapi telanjang, berlenggak-lenggok, kepala mereka seperti punuk unta yang miring. Wanita seperti itu tidak akan masuk surga dan tidak akan mencium baunya, walaupun baunya tercium selama perjalanan sekian dan sekian.” (HR. Muslim no. 2128)


BERTUDUNG IKUT SYARIAT ATAU IKUT FESYEN SEMATA2?

Bila wanita menjaga auratnya dari pandangan lelaki bukan mahram, bukan sahaja dia menjaga maruah dirinya, malah maruah wanita mukmin keseluruhannya.

Harga diri wanita terlalu mahal. Ini kerana syariat telah menetapkan supaya wanita berpakaian longgar dengan warna yang tidak menarik serta menutup seluruh badannya dari kepala hingga ke kaki.

Kalau dibuat perbandingan dari segi harta dunia seperti intan dan berlian, ianya dibungkus dengan rapi dan disimpan pula di dalam peti besi yang berkunci.

Begitu juga diumpamakan dengan wanita, kerana wanita yang bermaruah tidak akan mempamerkan tubuh badan di khalayak umum.

Mereka masih boleh tampil di hadapan masyarakat bersesuaian dengan garisan syarak.Wanita tidak sepatutnya mengorbankan maruah dan dirinya semata-mata untuk mengejar pangkat, darjat, nama, harta dan kemewahan dunia.

Menyentuh berkenaan pakaian wanita, Alhamdulillah sekarang telah ramai wanita yang menjaga auratnya, sekurang-kurangnya dengan memakai tudung.Dapat kita saksikan di sana sini wanita mula memakai tudung..Pemakaian tudung penutup aurat sudah melanda dari peringkat bawahan hingga kepada peringkat atasan.Samada dari golongan pelajar-pelajar sekolah hinggalah kepada pekerja-pekerja pejabat-pejabat.

Walaupun pelbagai gaya tudung diperaga dan dipakai, namun pemakaiannya masih tidak lengkap dan sempurna.Masih lagi menampakkan batang leher, dada dan sebagainya.Juga ada yang memakai tudung, tetapi pada masa yang sama memakai kain belah bawah atau berseluar ketat dan sebagainya.Pelbagai warna dan pelbagai fesyen tudung turut direka untuk wanita-wanita Islam kini.Ada rekaan tudung yang dipakai dengan songkok di dalamnya, dihias pula dengan kerongsang (broach) yang menarik.

Malah labuci warna-warni dijahit pula di atasnya.Dan berbagai-bagai gaya lagi yang dipaparkan dalam majalah dan surat khabar fesyen untuk tudung.

Rekaan itu kesemuanya bukan bertujuan untuk mengelakkan fitnah, sebaliknya menambahkan fitnah ke atas wanita.Walhal sepatutnya pakaian bagi seorang wanita mukmin itu adalah bukan sahaja menutup auratnya, malah sekaligus menutup maruahnya sebagai seorang wanita.

Iaitu pakaian dan tudung yang tidak menampakkan bentuk tubuh badan wanita, dan tidak berhias-hias yang mana akan menjadikan daya tarikan kepada lelaki bukan mahramnya.Sekaligus pakaian boleh melindungi wanita dari menjadi bahan gangguan lelaki yang tidak bertanggungjawab.

Bilamana wanita bertudung tetapi masih berhias-hias, maka terjadilah pakaian wanita Islam sekarang walaupun bertudung, tetapi semakin membesarkan riak dan bangga dalam diri.

Sombong makin bertambah, lalu jalan mendabik dada.Terasa tudung kitalah yang paling cantik, up-to-date, sofistikated, bergaya, ada kelas dan sebagainya.Bertudung, tapi masih ingin bergaya.

Kesimpulannya, tudung yang kita pakai tidak membuahkan rasa kehambaan.Kita tidak merasakan diri ini hina, banyak berdosa dengan Tuhan mahupun dengan manusia.Kita tidak terasa bahawa menegakkan syariat dengan bertudung ini hanya satu amalan yang kecil yang mampu kita laksanakan.Kenapa hati mesti berbunga dan berbangga bila boleh memakai tudung?

Ada orang bertudung tetapi lalai atau tidak bersembahyang.Ada orang yang bertudung tapi masih lagi berkepit dan keluar dengan teman lelaki.Ada orang bertudung yang masih terlibat dengan pergaulan bebas.Ada orang bertudung yang masih menyentuh tangan-tangan lelaki yang bukan mahramnya.

Dan bermacam-macam lagi maksiat yang dibuat oleh orang-orang bertudung termasuk kes-kes besar seperti zina, khalwat dan sebagainya.

Jadi, nilai tudung sudah dicemari oleh orang-orang yang sebegini.

Orang Islam lain yang ingin ikut jejak orang-orang bertudung pun tersekat melihat sikap orang-orang yang mencemari hukum Islam.


Bagaimana lelaki-lelaki ISLAM di luar sana mahu menahan nafsu..?
Bila tengok perempuan ISLAM pakai ketat dan seksi macam itu..

Boleh dikatakan setiap hari kaum lelaki berperang dengan nafsu, sakit jiwa dan mental dibuat nyer, tak tau sampai bila dan sampai mana boleh tahan. Nak dimudahkan cerita, boleh dikatakan setiap hari hidup ni berhadapan dengan perempuan-perempuan yang menghairahkan depan belakang kanan kiri (celakalah keatas kamu!!!).

Bagaimana lelaki-lelaki ISLAM di luar sana mahu menahan nafsu..?

Bila tengok perempuan ISLAM pakai ketat dan seksi macam itu..

Di bulan Ramadhan pula tu..?

TERBELIAK MATA-MATA kaum lelaki itu...!!

Kurang pahala puasa..!!

Andai  saja  wanita  mengerti  apa  yang  di pikirkan  seorang  laki-laki  ketika  melihat  mereka  berpakaian  seksi,  saya  yakin  mereka  pasti  tak  mau tampil  seperti  itu  lagi.  Kecuali,  bagi  mereka  yang  memang  sudah  punya  niat  untuk  menarik  lelaki  dengan  aset  berharga  yang  mereka  punya.


Brought for us by : jom tutup aurat dan jaga akhlak [(facebook) / (tagged)]