Pages

Wednesday, November 20, 2013

Rumah sarat dengan perhiasan

RUMAH keluarga Walsh ditawarkan pada harga RM1.7 juta tetapi selepas 13 bulan diiklankan untuk dijual, masih tiada pembeli yang berminat.


LIVERPOOL, Britain - Sebuah rumah milik keluarga Walsh yang terletak di Crosby Street dekat sini menarik perhatian ramai kerana sarat dengan perhiasan.
Namun, keluarga berkenaan menyatakan, kediaman unik itu telah diiklan untuk dijual sejak beberapa bulan lalu.
Rumah enam bilik itu hampir tidak mempunyai ruang kosong termasuk di dalam tandas kerana setiap sudut kediaman tersebut dipenuhi pelbagai barang perhiasan seperti tembikar China, bingkai gambar dan pasu bunga.
Menurut seorang ejen hartanah, selepas 13 bulan rumah itu diiklan untuk dijual, masih belum ada sesiapa yang berani membeli kediaman tersebut.
"Sehingga kini, kami masih menunggu pembeli yang benar-benar berminat untuk membeli kediaman luar biasa ini," kata ejen hartanah itu.
Rumah berkembar tersebut dimiliki oleh Gillian Walsh, 56, bersama suami keduanya, David, 58, sejak tahun 1986. Dekorasi rumah tersebut berlatarbelakangkan kehidupan Gillian dan tiga orang anak daripada hasil perkahwinan pertamanya.
Pada Oktober tahun lepas, rumah tersebut telah ditawarkan pada harga £350,000 (RM1.7 juta) tetapi jumlah itu dikurangkan sebanyak £50,000 (RM256,703), menjadikan ia sebagai hartanah panas.
"Mereka sayangkan rumah itu tetapi kediaman tersebut terlalu besar untuk mereka berdua," kata seorang jiran pasangan berkenaan. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1120&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_04.htm#ixzz2l8DoH0n6 
Hakcipta terpelihara 

Pemuda dilarang naiki pesawat, kapal lantaran terlalu gemuk


CHAIS dihalang daripada menaiki pesawat dan kapal dengan alasan dia terlalu gemuk.


NEW YORK - Hasrat seorang pemuda ingin menaiki penerbangan untuk pulang ke Perancis akhirnya tercapai selepas beberapa kali terhalang.
Kevin Chais akhirnya mendapat tiket penerbangan menuju ke London selepas beberapa syarikat penerbangan mendakwa dia terlalu gemuk untuk menaiki pesawat.
Chenais dan keluarganya ingin pulang ke negara asalnya selepas berada di Amerika Syarikat (AS) sejak Mei tahun lalu untuk mendapatkan rawatan berkaitan masalah hormon tidak seimbang.
Sebelum ini, syarikat penerbangan British Airways menyatakan, lelaki berusia 22 tahun dengan berat badan 230 kilogram (kg) itu terlalu gemuk untuk terbang.
Mereka pada mulanya ini menaiki penerbangan di Lapangan Terbang Chicago tetapi gagal untuk mendapatkan tiket penerbangan.
Keluarga itu kemudian menghabiskan masa selama seminggu tinggal di hotel sehingga mereka kehabisan wang sebelum membuat keputusan untuk menaiki kapal pelayaran Queen Mary sebagai pilihan alternatif pulang ke Perancis.
Namun menurut abangnya, pihak pengurusan Queen Mary juga tidak membenarkan Chenais menaiki kapal mereka kerana faktor keselamatan. - AFP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=1120&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz2l8DFyeG6 
Hakcipta terpelihara