Pages

Friday, June 19, 2015

Wanita mengandung ketagih jilat sabun

Wanita mengandung ketagih jilat sabun
Jilat sabun menjadi kegemaran Gayford.

BRISTOL - BRITAIN. Seorang ibu mengandung tidak dapat menahan keinginan peliknya iaitu makan sabun.

Jess Gayford, 26, yang kini mengandung lapan bulan kerap menjilat ketulan sabun atau cecair sabun pencuci tangan.

"Saya tidak pasti mengapa saya ingin makan sabun, tetapi setiap kali melihat sabun, saya ingin menjilatnya.

"Saya ke pasaraya untuk membeli sabun dan akan menjilatnya. Ia kedengaran menjijikan tetapi saya amat gemarkannya," katanya dipetik Bristolpost.

Suaminya, Jess Le Trimby berkata, pada mulanya dia agak bimbang mengenai keinginan pelik isterinya itu, namun berasa lega kerana ia tidak akan membahayakan kandungan isterinya itu.

Perlumbaan basikal kayu di FilipinaMASYARAKAT suku Igorat di Filipina menyertai pertandingan lumba basikal yang diperbuat daripada kayu baru-baru ini. - AGENSI


MANILA – Masyarakat suku Igorat di Filipina membina basikal buatan sendiri menggunakan kayu bagi membolehkan mereka mengambil bahagian dalam pertandingan lumba basikal baru-baru ini.
Seorang jurugambar, Richard Haw telah merakam aktiviti masyarakat berkenaan di sebatang jalan di bandar Batad.
Basikal tersebut dibuat sepenuhnya daripada kayu dan tidak mempunyai brek yang sempurna. Kenderaan tersebut mampu mencapai kelajuan sehingga 40 kilometer sejam ketika menuruni kawasan berbukit.
Peserta pertandingan itu juga dilihat tidak memakai sebarang pakaian perlindungan melainkan pakaian tradisional orang gunung yang dipanggil bahag dan sehelai jubah mengikut suku-suku mereka
“Saya tidak pernah dengar berita kematian atau kemalangan semasa mereka mengendalikan basikal itu.
“Namun melihat kaki mereka yang berparut dalam, saya boleh membayangkan bahawa mungkin berpunca daripada aksi ini,” ujar seorang pengunjung dari Tokyo, Jepun.
Penunggang kenderaan tersebut pada mulanya hanya mereka bentuk basikal yang mudah sebelum mereka menghasilkan motif seperti naga yang luar biasa, singa dan koboi pada kenderaan itu. - Agensi


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2015&dt=0619&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz3dSTK37Dw 
Hakcipta terpelihara 

Ikan jerung malang


Perut dibelah, 34 ekor anak turut mati

Seorang nelayan bot Phoenix mengeluarkan anak jerung dari perut
Seorang nelayan bot Phoenix mengeluarkan anak jerung dari perut ibunya di Destin, Florida, awal bulan ini. AGENSI
NEW YORK 18 Jun - Seorang nelayan bertindak di luar peri kemanusiaan apabila mengeluarkan sebanyak 34 ekor anak ikan jerung dari perut ibu ikan itu yang telah mati, sambil disaksikan orang ramai termasuk beberapa orang kanak-kanak, dalam satu insiden mengejutkan di Florida baru-baru ini.
Malah, insiden itu juga sempat dirakam dalam video klip selama 1.15 minit, yang memaparkan nelayan tersebut menggodek perut jerung sepanjang 3.9 meter terbabit, selepas terperangkap pada jaring sebuat bot sewa yang mengikuti trip memancing, awal bulan ini di perairan antarabangsa.
Menurut saksi, ikan seberat 376 kilogram itu yang juga spesies ikan terancam dilihat mempunyai kesan lubang akibat tembakan atau lembing pada badannya, manakala sirip haiwan tersebut telah dipotong.
Insiden itu berlaku di Pelabuhan Harborwalk di Destin.
Agak malang, seperti nasib ibunya, semua 34 ekor anak ikan jerung itu turut mati.
Individu yang merakam klip tersebut, Jeff Bratcher berkata, dia sendiri tidak tahu ikan tersebut datang daripada spesies terancam.
“Anak saya yang berada bersama saya turut menyatakan apa yang dilihatnya itu adalah salah,” ujarnya seperti laporan Mail Online.
Jerung jenis tukul itu disenaraikan sebagai spesies terancam oleh Kesatuan Antarabangsa bagi Perlindungan Alam dan turut berada dalam ‘Senarai Merah’.
Bagaimanapun, ikan itu tidak dilindungi oleh kerajaan Amerika Syarikat (AS) di bawah Akta Spesies Terancam.
- See more at: http://www.utusan.com.my/berita/luar-negara/ikan-jerung-malang-1.104509#sthash.LKZqhk1o.dpuf