Pages

Wednesday, September 11, 2013

Lelaki Nigeria maut 'dirogol' lima isteri
ABUJA - NIGERIA. Gara-gara cemburu, seorang ahli perniagaan di Nigeria meninggal dunia kerana 'diperkosa' lima daripada enam isterinya, Julai lalu.

Insiden itu berlaku selepas lima isterinya tidak berpuas hati kerana mangsa, Uroko Onoja mengadakan hubungan seks dengan isteri paling muda.

Kelima-lima mereka memaksa Onoja mengadakan hubungan seks secara bergilir-gilir hingga mangsa berhenti bernafas secara tiba-tiba.

Menurut DailyMail,susulan kejadian itu, dua daripada lima isterinya telah ditahan polis.

Roda Ferris terbesar di dunia dibina di Las VegasRODA Ferris terbesar di dunia kelihatan separuh siap terletak di tengah-tengah bandar Las Vegas di sini kelmarin.


LAS VEGAS, Amerika Syrikat - Sebuah roda Ferris terbesar di dunia akan mula dipasang di tempatnya di sini pada Isnin depan.
Menurut jurucakap syarikat Caesars Entertainment Corp. Christina Karas, projek raksasa setinggi 55 tingkat itu kini dapat dilihat dari seluruh bandar termasuk lapangan terbang.
"Roda Ferris Las Vegas ini akan mengambil masa 30 minit untuk melakukan satu pusingan.
"Harga tiket roda ini juga akan berbeza daripada roda Ferris di London. Harga tiketnya adalah AS$30 (RM98)," katanya.
Pada awal tahun depan, roda gergasi tersebut akan dilengkapi 1,500 lampu LED dan mula berpusing perlahan-lahan.
Roda itu bakal mempunyai ketinggian 30 meter lebih tinggi berbanding buaian gergasi London Eye yang dibuka pada tahun 2000, sembilan meter lebih tinggi daripada Bintang Nanchang di China yang dibuka pada tahun 2006 dan 2.7 meter lebih tinggi daripada Singapore Flyer yang dibuka pada 2008.
"Ia bakal menjadi sebuah ikon. Ia juga bakal menjadi satu lokasi kunjungan anda ke Las Vegas sama ada anda menaikinya atau tidak," kata Pengarah Projek, David Codiga. - AP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2013&dt=0911&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_03.htm#ixzz2eZ0kmmYD 
Hakcipta terpelihara