Pages

Thursday, May 28, 2015

Iklan cari buah pinggang

Columbus (Amerika Syarikat): Seorang lelaki memerlukan buah pinggang baru dan dia menggunakan kenderaannya untuk memberitahu orang ramai mengenainya.
Neal Raisman, 67, bekas profesor dan pentadbir sebuah kolej menghidap masalah buah pinggang dan terpaksa menjalani dialisis tiga kali seminggu.
Bagaimanapun, itu tidak menyelesaikan masalahnya.
Selepas gagal menemui penderma dalam kalangan keluarga dan rakannya, Raisman mengambil keputusan mencari orang yang memiliki buah pinggang sesuai untuk menggantikan organ miliknya yang bermasalah itu.
Dia mencari orang berkenaan menerusi iklan yang ditampalkan pada belakang SUVnya.
Sejak bertindak demikian, Raisman menerima beberapa panggilan dan teks pesanan ringkas, tetapi sehingga kini masih belum ada yang serius.
“Ada yang menelefon saya, menawar untuk menjual buah pinggang mereka secara haram. Tetapi, mereka setakat bercerita saja,” katanya.
Menurut bekas profesor itu, dia akan mengekalkan iklan itu sehingga dia menemui penderma yang dapat menyelamatkan nyawanya.
Raisman berkata, iklan itu mungkin dapat membantu pesakit lain sepertinya.
“Mungkin ada yang hendak menderma buah pinggang, tetapi tidak sesuai untuk saya. Mungkin ia sesuai untuk orang lain yang berdepan masalah seperti saya,” katanya. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Khamis, 28 Mei 2015 @ 7:08 AM


RAISMAN bersama isterinya menunjukkan iklan di belakang SUV mereka.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/53911#sthash.zKJVklSO.dpuf

Penerbangan ditangguh, juruterbang belanja piza

Penerbangan ditangguh, juruterbang belanja piza
Antara salinan paparan yang dimuatnaik oleh penumpang penerbangan DL1346

TENNESSEE - AMERIKA SYARIKAT. Seorang juruterbang bertindak memberikan piza kepada penumpang selepas penerbangan pesawat terpaksa ditangguh, semalam.

Menurut Dailymail, penerbangan Delta DL1346 dari Philadephia sepatutnya tiba di Atlanta namun tersadai di lapangan terbang Knoxville selepas cuaca di Georgia  menghalang sebarang pendaratan.

Menurut seorang penumpang, Khoury Ashooh berkata pesawat berpusing beberapa kali berdekatan Georgia dan kemudian berpatah kembali dan mendarat di Knoxville.

Penerbangan tersebut yang terpaksa ditangguh selama tiga jam menyebabkan kapten juruterbang memesan piza untuk diberikan kepada penumpang yang resah.

"Kami tersekat di lapangan terbang dan mereka buat parti piza!" kata Riley Vasquez yang berkongsi berita tersebut di Twitter.

"Penerbangan Delta menguruskan hal ini dengan baik. Anda hebat," kata Vasquez.

Difahamkan, beberapa penerbangan Delta yang tertangguh dari Ohio, Illinois dan Mississippi juga diberikan layanan sama.

Wanita nyaris maut tertelan senduk

Wanita nyaris maut tertelan senduk
Gambar X-ray Guan Hsuing. - Foto South China Morning Post

GUANDONG - CHINA. Seorang wanita nyaris maut selepas tertelan sebuah senduk yang digunakannya untuk membersihkan kerongkong.

Menurut South China Morning Post, Guan Hsuing, 31 gagal bernafas selepas panik dan menyebabkan kerongkongnya mengecut dan menyekat senduk tersebut dari dikeluarkan.

Anak beliau yang berusia empat tahun kemudian mendapatkan bantuan kecemasan dan mangsa dibawa ke hospital Kanghua.

Doktor yang terkejut dengan keadaan Hsuing kemudian  bertindak melakukan pembedahan kecemasan dan terpaksa memotong oesophagus beliau yang rosak sebanyak 20 sentimeter.

Doktor tersebut, Xiao Pu memberitahu bahawa kejadian sedemikian sangat mengejutkan dan sangat jarang berlaku.