Pages

Monday, June 14, 2010

Merajuk jodoh dihalangMerajuk jodoh dihalangKUANTAN: Selepas hasratnya berkahwin dengan lelaki pilihan hati mendapat tentangan keluarga suatu ketika dulu, Wook atau nama sebenarnya Sharifah Saharah Syed Yahya, 76, mahu melupakan terus impian untuk berumah tangga.
Kini, warga emas yang juga anak sulung daripada sembilan adik beradik itu terpaksa meneruskan kehidupan seorang diri selepas enam adiknya berkahwin dan mengikut keluarga masing-masing manakala dua lagi adiknya sudah meninggal dunia beberapa tahun lalu.

Lebih menyayat hati, Wook kini terpaksa menguruskan kehidupannya serba kedaifan dengan tinggal di pondok terpencil di tengah belukar di Jalan Tengah Sungai Karang Darat, di sini, tanpa kemudahan elektrik dan bekalan air bersih.

Mengimbau sejarah hidupnya, Wook berkata, ibu bapanya berasal dari Sumatera, Indonesia dan mereka berpindah ke negara ini sebelum dia dilahirkan.

“Selepas kematian ibu bapa dan adik-beradik lain pula berhijrah mengikut keluarga masing-masing selepas berkahwin, saya nekad berpindah dari rumah asal ke sini untuk memulakan hidup baru,” katanya.

Menurutnya, dia tinggal bersendirian di tengah belukar itu sejak lebih 10 tahun lalu selepas seorang individu yang prihatin membantunya membina sebuah pondok kecil sebagai tempat menumpang teduh daripada hujan dan panas. “Bagi mengelak rasa sunyi, saya memelihara beberapa ayam, burung serta angsa selain bercucuk tanam bagi mengisi masa lapang dan memungut hasilnya untuk kegunaan sendiri.

“Namun, banyak ternakan mati dibaham ular sawa terutama ayam, malah saya sendiri pernah membunuh kira-kira 14 ular pelbagai jenis sejak tinggal di sini,” katanya.
Wook berkata, rumah didiaminya kini dibina penduduk kampung secara bergotong-royong beberapa tahun lalu bagi menggantikan pondok kecil sempit dan uzur yang menjadi tempat tinggalnya sebelum ini.

“Malangnya, sehingga kini tiada bekalan elektrik atau saluran paip disambung ke rumah ini walaupun lampu serta pendawaian elektrik sudah dipasang sejak ia siap dibina,” katanya.
Justeru, katanya, dia terpaksa menggunakan pelita untuk menerangi rumahnya dan mengambil air perigi yang terletak tidak jauh dari rumahnya untuk kegunaan harian.

CARA MUDAH MELIHAT MAKHLUK HALUS

Dari sekian banyak cara melihat makhluk halus, cara ini tergolong mudah. Semoga dengan bisanya kita melihat makhluk halus,  keimanan kita kepada Tuhan Yang Maha Gaib semakin bertambah.  Jadi kita tidak hanya percaya tanpa mampu membuktikan  keberadaan makhluk gaib.
Sediakan bahan di bawah ini:
Empedu rase
Empedu ayam jantan cemani (hitam mulus)
Batu celak (penghitam pelupuk mata)
Keempat bahan itu dicampur kemudian pakailah untuk bercelak (menghitamkan pelupuk mata kita).
Pakailah celak tersebut dan carilah tempat-tempat yang dirasa sering ada penampakan makhluk halus. Misalnya rumah tua yang tidak berpenghuni, kuburan, tanah kosong yang ada pohon tua, atau tempat/kamar  yang terasa angker. Insya allah kita bisa melihat makhluk halus dengan mudah.
@wongalus,2009

amerika membunuh umat Islam Iraq setiap bulan 2242 orang

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/7/77/My_Lai_massacre.jpg/300px-My_Lai_massacre.jpg
http://www.islammemo.cc:1589/memoadmin/media//Najaf.jpg
http://up.johina.net/up/32005/111.GIF
http://blogs-static.maktoob.com/wp-content/blogs.dir/58431/files//2009/10/51740452.jpg
http://blogs-static.maktoob.com/wp-content/blogs.dir//58431/files//2009/12/d983d8a7d988d984d98a.jpg

Diantara hukuman Allah SWT ke atas amerikaهذه الصور من اخر اعصار ضرب امريكا , وهي تبدو مخيفة بكل معنى الكلمة ..

حيث التحطيم والتدمير الذي خلفته الطبيعة ..

(Gambar) Rumah Pak Lah RM12 JutaRumah di atas ini dikatakan adalah rumah Pak Lah (Tun Abdullah Ahmad Badawi) yang juga merupakan bekas Perdana Menteri Malaysia kelima. Rumah ini dianggarkan sekitar RM12 juta. Projek pembinaan rumah bekas Perdana Menteri Malaysia pernah hangat dan dibangkitkan pembinaan rumah bekas Perdana Menteri Malaysia ini di dewan parlimen semasa perbahasan belanjawan 2010.
Apa-apapun mari kita lihat gambar di sekitar rumah Pak Lah yang bakal siap tidak lama lagi. Nak tahu di mana?
paklah2 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah3 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah4 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah5 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah6 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah7 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah8 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
paklah9 (Gambar) Rumah Pak Lah RM12 Juta
Projek pembinaan rumah Pak Lah yang terletak di Lot 65, Seksyen 60, Bandar Kuala Lumpur dibuat secara runding terus dengan diberikan kepada TRC corporation iaitu kontraktor yang membuat pengkalan kapal selam di Sabah yang bernilai RM400 juta ++
P/S : Rumah Pak Lah ini masih lagi dalam proses pembinaan. Belum siap sepenuhnya