Pages

Saturday, June 19, 2010

Mukjizat di sebalik BISMILLAH


BISMILLAH adalah sebutan/nama singkat dari lafaz 'BISMILLAHIR ROHMAANIR ROHIIM' yang bermaksud 'Dengan nama ALLAH Yang Maha Pengasih lagi Maha> Penyayang.'

KELEBIHAN-KELEBIHAN BISMILLAH

1. Yang pertama ditulis Qalam adalah BISMILLAH. Maka apabila kamu menulis sesuatu, maka tulislah BISMILLAH pada awalnya kerana BISMILLAH tertulis pada setiap wahyu yang Allah turunkan kepada Jibrail..

2. ' BISMILLAH untukmu dan umahmu, suruhlah mereka apabila memohon sesuatu dengan BISMILLAH. Aku tidak akan meninggalkannya sekejap mata pun sejak BISMILLAH diturunkan kepada Adam. '(Hadith Qudsi)

3. Tatkala BISMILLAH diturunkan ke dunia, maka semua awan berlari ke arah barat, angin terdiam, air laut bergelora, mendengarkan seluruh binatang dan terlempar semua syaitan.

4. Demi Allah dan keagunganNya, tidaklah BISMILLAH itu dibacakan pada orang sakit melainkan menjadi ubat untuknya dan tidaklah BISMILLAH dibacakan di atas sesuatu melainkan Allah beri berkat ke atasnya.

5. Barangsiapa yang ingin hidup bahagia dan mati syahid, maka bacalah BISMILLAH setiap kali memulakan sesuatu perkara yang baik.

6. Jumlah huruf dalam BISMILLAH ada 19 huruf dan malaikat penjaga neraka ada 19 (QS. AL Muddatsir: 30).Ibnu Masud berkata: ' Sesiapa yang ingin Allah selamatkan dari 19 malaikat neraka maka bacalah BISMILLAH 19 kali setiap hari. '

7. Tiap huruf BISMILLAH ada JUNNAH (penjaga/khadam) hingga tiap huruf berkata, ' Siapa yang membaca BISMILLAH maka kamilah kekuatannya dan kamilah kehebatannya. '

8. Barangsiapa yang memuliakan tulisan BISMILLAH nescaya Allah akan mengangkat namanya di syurga yang sangat tinggi dan diampunkan segala dosa kedua orang tuanya.

9. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH maka akan bertasbihlah segala gunung kepadanya.

10. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 21 kali ketika hendak tidur, maka akan terpelihara dari gangguan syaitan, kecurian dan kebakaran, maut mendadak dan bala.

11. Barangsiapa yang membaca BISMILLAH sebanyak 50 kali di hadapan orang yang zalim, hinalah dan masuk ketakutan dalam hati si zalim serta naiklah keberanian dan kehebatan kepada si pembaca..

Anda ada dua pilihan sama ada:
1. biarkan saja tanpa bermanfaat untuk org lain...

2.Anda sebarkan @ forwardkan pada semua kenalan anda. sabda Rasulluah, ''siapa yang menyampaikan satu ilmu dan orang yang mengamalkannya maka dia akan beroleh pahala walaupun sudah tiada''....
DRPAD ...AZIA.

Rahsia 7 Huruf yang tidak terdapat pada surah Al-Fatihahhttp://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs137.snc1/5856_136262966074_136254396074_3660685_2445125_n.jpg

سورة خالية من سبعة أحرف !!!

كتب قيصر الروم كتابا إلى خلفاء بني العباس وجاء فيه

(( جاء في كتاب الإنجيل أنه من قرأ سورة خالية من سبعة أحرف ، حرم الله جسده من نار جهنم ، وهذه الأحرف عبارة عن :

ث ، ج ، خ ، ز ، ش ، ظ ، ف

Inilah huruf-huruf yang tidak terdapat dalam surah Al-Fatihah.

وفحصنا كثيرا فلم نعثر على هكذا سورة في كتب التوراة والزبور والإنجيل ، فهل يوجد في كتابكم السماوي تلك السورة ؟

فجمع الخليفة العباسي جميع العلماء وعرض عليهم السؤال فعجزوا عن الجواب

وأخيرا طرحوا هذا السؤال على الإمام الهادي فأجاب عليه السلام قائلا : هذه السورة هي سورة الحمد التي تكون خالية من الأحرف السبعة .

فسألوا الإمام ما فلسفة خلو هذه السورة من الأحرف السبعة ؟ فأجاب الإمام عليه السلام :

membawa makna kerugian dan kebinasaan.

وحرف ( ج ) إشارة إلى الجحيم ،2

membawa makna neraka jahim atau api menyala-nyala.
وحرف ( خ ) إشارة إلى الخبث3 ،

membawa makna busuk adn mendatangkan kejahatan.
وحرف ( ز ) إشارة إلى الزقوم ،

membawa makna pohon kayu yang mengeluarkan buah sebagai makanan kepada ahli neraka.

وحرف ( ش ) إشارة إلى الشقاوة ،

membawa makna kecelakaan dan kesengsaraan dalam kehidupan.
وحرف ( ظ ) إشارة إلى الظلمة ،

membawa makna kezaliman.
وحرف ( ف ) إشارة إلى الآفة .

membawa makna bebanan atau berat pada timbangan

Nota:

Penerangan tentang rahsia surah Al-Fatihah ini diambil dari Kitab Injil semasa pemerintahan Rom, ini menunjukkan Islam adalah bersifat terbuka dan Islam  telah wujud dalam kitab-kitab terdahulu.

Al-Quran berusia 450 tahun
اضغط هنا لترى الصورة بحجمها الطبيعى
اضغط هنا لترى الصورة بحجمها الطبيعى
اضغط هنا لترى الصورة بحجمها الطبيعى
اضغط هنا لترى الصورة بحجمها الطبيعى
اضغط هنا لترى الصورة بحجمها الطبيعى

Gambar-gambar Azrinaz dan Sultan Brunei