Pages

Sunday, April 12, 2015

Panggang diri untuk rawat kanser

China: Seorang lelaki yang menghidap penyakit leukemia mengambil keputusan memanggang dirinya sendiri sebagai kaedah alternatif merawat penyakit berkenaan.
Jia Binhui, 25, mengambil keputusan memanggang tubuhnya di atas bara api kerana tidak mampu membayar kos perubatan yang mahal di hospital.
Beberapa pakar perubatan memberitahu Binhui, suhu melebihi 42 darjah Celsius boleh membunuh sel kanser di dalam tubuhnya.
Binhui membina satu pemanggang khas di belakang rumahnya supaya dia boleh menjalani rawatan berkenaan pada setiap hari.
Dia disahkan menghidap leukemia pada 2013 dan telah menghabiskan semua wangnya menjalani pemindahan sumsum tulang.
Bagaimanapun, Binhui yang bekerja sebagai petani tiada wang untuk menjalani rawatan susulan di hospital.
“Saya mendapat idea untuk menjalani rawatan ini selepas doktor memberitahu saya bahawa suhu melebihi 42 darjah Celsius boleh membunuh sel kanser.
“Saya berharap rawatan ini berjaya dan saya tidak akan berputus asa,” katanya.
Menurutnya, pada setiap pagi dia mencari kayu dan ranting di ladang berhampiran sebelum dibakar di bawah dua batang kayu besar.
Apabila api itu tinggal bara dia akan berbaring di atas dua batang kayu berkenaan selama mana yang dia boleh bertahan.
“Saya merancang untuk menjalani rawatan ini selama beberapa bulan lagi sebelum pergi semula ke hospital bagi melihat sama ada keadaan saya semakin baik atau tidak,” jelasnya.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 12 April 2015 @ 5:11 AM


BINHUI baring di atas bara api sebagai kaedah untuk merawat kanser.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/43229#sthash.OBFXzvzv.dpuf

Lintah jadi haiwan kesayangan

Tokyo: Kebiasaannya haiwan yang comel dan manja seperti kucing, anjing atau hamster sering dijadikan pilihan sebagai haiwan peliharaan.
Bagaimanapun, lain pula cerita seorang lelaki di sini, yang menjadikan lintah sebagai haiwan kesayangannya.
Lebih menjijikkan lagi lelaki yang tidak dikenali itu memberi haiwan berkenaan makan darahnya sendiri.
Satu rakaman video yang tersebar di media sosial baru-baru ini menunjukkan lelaki itu membiarkan lintah kesayangannya menghisap darah dari tangannya.
Rakaman itu menunjukkan lintah berkenaan hampir sama besar dengan lengan lelaki itu.
Lintah biasanya akan menggigit mangsanya dan akan menghisap darah sehingga ia kekenyangan.
Rakaman itu menimbulkan pelbagai reaksi daripada pengguna media sosial yang terkejut melihat saiz lintah berkenaan yang terlalu besar.
Seorang pengguna media sosial berkata, lelaki itu sungguh berani kerana sanggup membiarkan lintah berkenaan menghisap darahnya sendiri.
“Membiarkan haiwan penghisap darah sebesar itu di dalam rumah sesuatu yang menggerunkan,” katanya.
Walaupun lintah dianggap sebagai parasit dan menjijikkan, haiwan itu sering digunakan dalam kaedah perubatan alternatif.
Pakar perubatan percaya lintah boleh membantu membersihkan darah kotor dan digunakan bagi merawat pelbagai penyakit seperti tonsil dan buasir.
Kaedah itu sudah diamalkan dalam perubatan tradisional sejak 2,500 tahun dahulu dan dipercayai pertama kali digunakan di Mesir. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 12 April 2015 @ 5:12 AM


SEDUTAN rakaman video menunjukkan seorang lelaki membiarkan lintah menghisap darahnya.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/43231#sthash.bh6bbd91.dpuf

Menyesal seumur hidup

Stunz

Agensi
Berlin: Seorang lelaki yang membesarkan zakar dengan kaedah suntikan silikon kini menyesal seumur hidup kerana dia tidak lagi mampu membuat hubungan seksual.
Keadaan itu berlaku selepas alat sulitnya itu menjadi terlalu besar sehingga gagal berfungsi seperti normal.
Lebih malang lagi, dia sering malu berada di tempat awam dan sukar bergerak kerana saiz alat sulitnya yang terlalu berat.
Micha Stunz, 45, berkata, dia membesarkan zakarnya dengan suntikan silikon beberapa tahun lalu kerana tidak berpuas hati dengan saiz alat sulitnya itu.
Prosedur itu menyebabkan alat sulit menjadi terlalu besar sehingga mencecah seberat 4.3 kilogram.
“Kini, saya tidak mampu menjalani kehidupan seksual seperti lelaki normal dan tiada wanita yang mahu mendekati saya,” katanya.
Menurutnya, dia juga sering berasa malu ketika berada di tempat awam kerana sering menjadi perhatian orang ramai.
Sementara itu, seorang doktor pakar Jerman, Dr Aref el Seweife memberi amaran prosedur membesarkan zakar dengan suntikan silikon sangat bahaya.
“Prosedur ini boleh menyebabkan saluran darah membesar dan boleh menyebabkan kemandulan,” katanya.
Artikel ini disiarkan pada : Ahad, 12 April 2015 @ 5:12 AM

Kazakhstan anjur pertandingan ratu cantik tentera


Sarjan Karakuchukova mendahului undian bagi ratu cantik pegawai tentera wanita Kazakhstan. - AGENSI


ASTANA, Kazakhstan - Bagi menarik lebih ramai orang awam menyertai pasukan tentera, Kementerian Pertahanan Kazakhstan menganjurkan pertandingan ratu cantik yang disertai oleh pegawai tentera wanita baru-baru ini.
Seramai 123 peserta telah dipilih dan gambar mereka telah dimuat naik ke laman web kementerian itu untuk diundi oleh orang ramai.
“Undian yang dibuka kepada umum sehingga kelmarin turut diterima dari beberapa negara jiran lain seperti Kyrgyzstan, Azerbaijan dan Rusia,” ujar jurucakap kementerian tersebut.
Setiap calon ratu cantik itu di­sertakan dengan tiga keping gambar berlainan iaitu memakai baju uniform, baju kasual dan gambar bersama alat senjata api.
Sehingga undian dibuka, seramai 30,000 pengundi telah melihat calon-calon ratu cantik berkenaan yang didahului oleh seorang peserta, Sarjan Aigerim Karakuchukova dengan undian sebanyak 1,100.
Rata-rata pengundi memberi reaksi terhadap penganjuran pertandingan tersebut dengan menyatakan kecantikan asli wa­nita Kazakhstan setanding de­ngan jelitawan dunia. – Agensi

Misteri kemunculan ikan lumba-lumbaSEORANG penduduk menyiram air ke atas seekor ikan lumba-lumba yang terdampar di pantai Hokota, timur laut Tokyo bagi mengelak haiwan itu mati kekeringan kelmarin. - REUTERS


TOKYO – Kemunculan lebih 150 ekor ikan lumba-lumba Melon-head di pantai negara ini kelmarin mencetuskan kebimbangan berlakunya kembali tragedi gempa bumi bawah laut yang mengorbankan 19,000 orang pada tahun 2011.
Walaupun tiada kajian saintifik untuk mengaitkan kedua-dua peristiwa tersebut, beberapa pendapat di internet mengaitkan kejadian 50 ekor ikan lumba-lumba Melon-head terdampar di pantai Jepun enam hari sebelum berlakunya tsunami pada tahun berkenaan.
“Apakah satu lagi akan datang? Bersiap sedialah untuk hadapi gempa bumi,” kata seorang pengguna Twitter yang menggunakan nama maoeos40d.
Bangkai ikan lumba-lumba berkenaan yang dibedah oleh para saintis kelmarin tidak menemui sebarang tanda yang menyebabkan haiwan itu terdampar di pantai berdekatan Hokota, kira-kira 100 kilometer di timur laut Tokyo.
“Kami tidak menemui sebarang tanda jangkitan dalam tubuh ikan lumba-lumba itu seperti kanser. Kajian lanjut masih dilakukan bagi mencari punca kematian haiwan tersebut,” ujar pengkaji kanan Muzium Sains dan Alam Sekitar Kebangsaan, Tadasu Yamada yang dilaporkan oleh agensi berita tempatan, NHK.
Pihak kerajaan cuba menenangkan orang awam dengan menyatakan tiada data saintifik yang mengukuhkan andaian persamaan kedua tragedi tersebut.
Bagaimanapun, rekod menunjukkan sebelum kejadian gempa bumi melanda bandar Christchurch pada 20 Februari 2011, terdapat lebih 100 ekor ikan lumba-lumba mati terdampar di satu kawasan terpencil di New Zealand dua hari sebelum bencana itu berlaku. – AFP