Pages

Thursday, January 30, 2014

Gigi rayu henti cari suami untuknya

Beijing: Aktivis lesbian Gigi Chao menulis surat terbuka kepada bapanya, bilionair hartanah Cecil Chao Sze-tsung, merayu agar berhenti mencarikan seorang suami untuknya.
Minggu lalu, kisah antara Chao dan anak perempuannya Gigi menjadi tajuk akhbar sekali lagi apabila taikun hartanah itu menggandakan “mas kahwin” HK$500 juta (RM215 juta) kepada HK$1 bilion (RM429 juta) dalam usaha mencarikan suami buat anaknya. 
“Saya tidak fikir berapa banyak pun tawaran dibuat bapa mampu membuat saya tertarik pada mana-mana lelaki,” kata Gigi dalam wawancara dengan akhbar South China Morning Post, semalam.

Gigi yang bekerja sebagai pengarah eksekutif di syarikat pembangunan hartanah bapanya, menjelaskan, tawaran berkenaan tidak menjejaskan hubungan dengan bapanya, tetapi menyebabkan pasangannya selama sembilan tahun, Sean Eav tidak selesa.
Foto
CHAO (kiri), manakala Gigi (kanan) bersama pasangannya, Sean Eav.

Chao dilaporkan percaya belum terlambat untuk mengubah corak pemikiran anak perempuannya itu kerana Gigi baru berusia 33 tahun.

Bagaimanapun, Gigi menjelaskan dalam surat terbuka yang dihantar kepada bapanya itu, memang terdapat ramai lelaki yang baik tetapi mereka bukan untuk dirinya.
Artikel ini disiarkan pada : 2014/01/30

Kait pakaian guna rambut

Beijing: Seorang pesara guru yang tinggal di Chongqing menghabiskan 11 tahun mengait baju sejuk dan topi yang diperbuat daripada rambutnya sendiri.
Ia sebahagian daripada usaha menyimpan kenangan zaman mudanya. 
Menurut laporan media tempatan, wanita bernama Xiang, 60, itu mengumpul kira-kira 110,000 helai rambutnya yang gugur sejak berusia 34 tahun sebelum mengait baju sejuk seberat 382 gram.

Dia turut mengait sehelai topi seberat 119 gram untuk suaminya.
Foto
XIANG memakai baju sejuk dan topi yang dikait menggunakan rambutnya.

Xiang berkata, dia menyimpan semua rambutnya yang melekat di sikat setiap hari dan mula menggunakan rambut itu untuk mengait pada 2003.

Setiap helai rambut yang dikaitnya sepanjang 70 hingga 80 sentimeter, manakala 15 helai rambut digunakan untuk membuat satu gumpalan benang bulu.

“Kaedah ini tidak sukar dilakukan. Rahsianya ialah kesabaran dan kesungguhan,” katanya.

Xiang juga ingin mengambil bahagian dalam rancangan “China’s Got Talent” bagi mempamerkan hasil baju sejuk yang siap dikaitnya.- Agensi
Artikel ini disiarkan pada : 2014/01/30