Pages

Friday, January 8, 2016

Bawa kambing atas bumbung bas

Accra (Ghana): Sekumpulan gembala mempunyai cari unik dan mungkin sukar dipercayai untuk membawa kambing mereka dari satu tempat ke tempat lain - dengan mencampak haiwan itu ke atas bumbung bas.
Rakaman menunjukkan perbuatan itu di Stesen Bas Bimbila, Ghana, dengan seorang lelaki berdiri di atas pelantar di sebelah sebuah bas.
Seekor demi seekor kambing diserahkan kepada gembala itu yang memegang haiwan itu dengan mudah pada keempat-empat kakinya sebelum menerbalikkan dan mencampakkan haiwan berkenaan kepada seorang lagi gembala yang berada di atas bas.
Kambing yang dicampakkan kemudian didirikan di atas bas dan diikat tanpa nampak terkejut atau cedera.
Seorang gembala kambing berkata, ada antara haiwan itu untuk dijual bererti pemiliknya mahu memastikan keadaannya baik supaya tidak menjejaskan harganya.
“Namun satu lagi cabaran untuk kambing ini adalah angin kuat ketika di atas bas yang bergerak pada kadar 80 kilometer sejam atau lebih.
“Perjalanan mengambil masa 13 jam di atas jalan raya yang tidak elok,” katanya. - Agensi
Artikel ini disiarkan pada : Jumaat, 8 January 2016 @ 6:45 AM


SEORANG gembala mencampakkan kambing kepada rakannya di atas bumbung bas yang menyambut sebelum mengikatnya.
- See more at: http://www.hmetro.com.my/node/105640#sthash.YzQR9xFb.dpuf

Kedai jual donat bersalut emasDONAT ini disalut dengan emas 24 karat dan dijual pada harga AS$100 sebiji. - AGENSI


WLLIAMSBURG, Virgina – Sebuah restoran di Amerika Syarikat mencipta resipi donat baharu yang disalut dengan emas 24 karat baru-baru ini.
Donat istimewa itu dijual pada harga AS$100 (RM440) sebiji atau AS$1,000 (RM4,400) untuk satu dozen. Hidangan tersebut boleh dibeli di Kelab Sosial Manila, di sini dalam negeri Virginia.
Donat tersebut menggunakan ube sebagai bahan asasnya. Ube ialah keladi ungu yang digunakan secara meluas di Filipina untuk membuat aiskrim.
Makanan itu turut disaluti temas 24 karat di bahagian atasnya dan dihidangkan bersama segelas champagne.
“Saya tidak menyangka dapat menjual sebanyak 60 biji donat istimewa ini sejak hidangan ini mula diperkenalkan pada minggu lepas,” kata pemilik restoran berkenaan, Sam Ware. - AGENSI


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2016&dt=0108&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz3wbANI7yp 
Hakcipta terpelihara