Pages

Tuesday, February 9, 2010

Tempat letak telefon

Pertama kali naik kapal terbang!

Budak sekolah hisap rokok

Kapal Terbang Sultan Brunei

Kereta Barisan Nasional

Kereta hilang enjin

kereta Dato' Mukhriz


Porshe Cayenne Turbo di percayai milik Dato' Mukhriz berpandukan kepada stiker Pemuda UMNO - Lokasi rumah terbuka 2008 Tun Mahathir di The Mines Resort City

Kereta TMJ

Hidup India !!!!!

Hidup Cina !!!!

Hidup melayu!!!!

Punk Melayu

Melayu minum arak

kalau lelaki pakai skirt!

Pakai tudung tapi minum arak

Fadhilat solat. InsyaAllah dengan keizinanNya...


1. Wudhu' - Seri Wajah
    Cukup dilakukan 2 rakaat tidak lebih dan tidak kurang


2. Dhuha - Jaminan Rezeki dan Kekuatan Jasmani
    Dilakukan antara 2 hingga 12 rakaat pada waktu lebih kurang jam 8.00 pg hingga tengahari.


3. Awwabin - Pahala Mencontohi Nabi Muhammad S.A.W dan pengampunan Dosa
    Dilakukan 6 rakaat sesudah solat Maghrib


4. Tahajud - Penyembuhan Penyakit, Pengkabulan Hajat dan Ketinggian Darjat
    Dilakukan dintara selepas solat Isyak sehingga 1 jam sebelum solat Subuh. Sekurang-kurangnya 2 rakaat
    dan tambahan witir.


5. Witir - Kasih Sayang Allah Taala, Pahala Mati Syahid
    Dilakukan dintara selepas solat Isyak sehingga 1 jam sebelum solat Subuh. Dilakukan dalam rakaat yang
    ganjil serta tidak kurang dari 1 rakaat dan paling tinggi adalah 11 rakaat


6. Hajat - Permohonan Hajat
    Sekurang-kurangnya 2 rakaat dan boleh dilakukan bebila masa kecuali waktu haram.


7. Taubat - Permohonan Taubat
    Sekurang-kurangnya 2 rakaat dan boleh dilakukan bebila masa kecuali waktu haram.


8. Isktikharah - Petunjuk Terbaik dari Allah Taala
    Sekurang-kurangnya 2 rakaat dan boleh dilakukan bebila masa kecuali waktu haram.

Tip-tip Bagaimana Menjadi Jutawan Daripada Al-Quran

Assalamu’alaikum …
Sekiranya anda “subscribe” ke mymasjid@yahoogroups.com, anda akan menerima emel ini sebagai “welcome email”. Dewasa ini banyak sangat SPAM yang dihantar ke mymasjid@yahoogroups.com. Kebanyakkannya nak mencari kekayaan dengan teknik dari Barat. Padahal Allah dah ceritakan teknik yang sepatutnya di dalam Al-Quran. Copy ini dan sebarkan kepada semua orang.
Tip-tip Bagaimana Menjadi Jutawan Internet Daripada Al-Quran
Mahmud Ibn Labid r.a. pernah berkata, bahawa beliau mendengar Rasulullah bersabda, “Dua perkara yang tidak disenangi oleh anak Adam. Mati, padahal mati itu adalah lebih baik dari dugaan (kesesatan). Harta yang sedikit, padahal harta yang sedikit meringankan hisab. [1]
Namun sekiranya anda ingin juga menjadi seorang jutawan, Allah s.w.t telah berfirman di dalam surah An-Nuur ayat 37 hingga 38, “(Ibadat itu dikerjakan oleh) orang-orang yang kuat imannya yang tidak dilalaikan oleh perniagaan atau berjual-beli daripada menyebut serta mengingati Allah, dan mendirikan solat serta memberi zakat; mereka takutkan hari (kiamat) yang padanya berbalik-balik hati dan pandangan.”
“(Mereka mengerjakan semuanya itu) supaya Allah membalas mereka dengan sebaik-baik balasan bagi apa yang mereka kerjakan, dan menambahi mereka lagi dari limpah kurniaNya; dan sememangnya Allah memberi rezeki kepada sesiapa yang dikehendakiNya dengan tidak terhitung.”
Bermaksud, dengan mengingati Allah, mendirikan solat, memberi zakat dan sedekah, takutkan hari kiamat kerana akan diadili, seseorang itu akan mendapat limpah kurnia Allah dan pembalasan yang paling baik. Allah sesungguhnya satu-satunya sumber segala rezeki dan Dia akan menambahkan kurniaNya kepada hamba yang mempunyai ciri-ciri seperti di atas.
Kajilah Al-Quran dengan sebenarnya-benarnya, kerana tips untuk menjadi jutawan banyak terdapat di dalam Al-Quran. Terjemahan Al-Quran bermodalkan RM20 di pasaran. Menurut Abu Said r.a., Allah berfirman di dalam sebuah hadith qudsi, “Sesiapa yang disibukkan oleh Al-Quran daripada berzikir dan meminta kepadaKu, maka Aku akan memberikan kepadanya sesuatu yang lebih utama daripada diberikan kepada orang yang meminta kepadaKu” [2]
Sekiranya anda bukan berniat untuk menjadi jutawan, tetapi sekadar ingin hidup sederhana, beribadat kepada Allah. Serta dalam masa yang sama tidak mahu mempunyai bebanan hutang dan dikurniakan kecukupan dalam semua perkara, amalkan membaca Surah Al-Waqiah setiap malam. Menurut Ibnu Mas’ud, Rasulullah s.a.w telah bersabda, “Sesiapa yang membaca surah Al-Waqiah pada setiap malam, ia tidak akan ditimpa kemiskinan selama-lamanya.”[3]
Sekiranya anda sekarang berada di dalam keadaan terdesak, ditimpa kesusahan, memerlukan “fast-cash” untuk sesuatu perkara mustahak, maka ikutlah petua Rasulullah s.a.w. Di dalam sebuah hadith yang diriwayat oleh Huzaifah r.a., apabila Rasulullah s.a.w mengalami kesulitan, beliau akan segera mengerjakan solat.[4] Solat yang dimaksudkan adalah solat sunat. Ini adalah selaras dengan firman Allah di dalam surah Al-Baqarah ayat 45, “Dan mintalah pertolongan (kepada Allah) dengan jalan sabar dan mengerjakan solat; dan sesungguhnya solat itu amatlah berat kecuali kepada orang-orang yang khusyuk”.
Di dalam riwayat lain diceritakan oleh Abdullah bin Salam r.a., ketika keluarga Rasulullah menghadapi sebarang kesempitan rezeki, beliau akan memerintahkan mereka mendirikan solat dan membaca ayat 132 surah Taha.[5]Firman Allah di dalam ayat berkenaan, “Dan perintahkanlah keluargamu serta umatmu mengerjakan sembahyang, dan hendaklah engkau tekun bersabar menunaikannya. Kami tidak meminta rezeki kepadamu, (bahkan) Kamilah yang memberi rezeki kepadamu. Dan (ingatlah) kesudahan yang baik adalah bagi orang-orang yang bertaqwa.”
Kebanyakkan yang mengamalkan tip ini mendapat kemurahan rezeki yang luas dan “low profile”. Mereka tidak terburu-buru dan tergesa-gesa dalam mengejar kesenangan. Kebanyakkan mereka akhirnya menjadi komited dalam beribadat atau melakukan aktiviti dakwah. Mereka hanya melakukan sedikit pekerjaan dunia, namun kurnia yang diperolehi melebihi apa yang mereka kerjakan.
Wallahuaklam

Saiful Bukhari ...ada lagi satu mahkamah diakhirat lebih adil oleh yang Maha Menghakimi