Pages

Monday, May 12, 2014

" Subhannallah. Budak Christian 12 Tahun Mati 3 Minit Jumpa Allah Dan 72 Bidadari Di Syurga "
"Saya tidak melihat Isa mana-mana, " katanya kepada media selepas WGCL pengalaman pahit itu . "Ada seseorang yang bernama Allah. Dan seseorang yang bernama Mohammad. Dan terdapat 72 wanita yang sangat cantik di sekeliling saya.


Subhanallah, Allah maha besar. Seorang kanak-kanak berusia 12 tahun secara teknikalnya telah mati lebih kurang 3 minit akibat kemalangan kereta ketika proses pembedahan dijalankan keatasnya.

Kanak-kanak yang bernama Bobby Anderson ini mendakwa telah berjumpa Allah di Syurga dan mendengar nama Nabi Muhammad telah disebut di Syurga, dan juga beliau mendakwa telah dikelilingi oleh para bidadari seramai 72 orang.  

Ayahnya adalah merupakan seorang paderi terkenal di Atlanta. Namun kejadian ini dianggap oleh ayahnya sebagai akibat daripada pengambilan Antypsychotic secara berlebihan. Wallahua'lam http://dailycurrant.com

Si kembar lahir berpegang tangan

WARTAWAN SINAR HARIAN
Si kembar lahir berpegang tangan
Kelahiran sepasang bayi kembar perempuan yang berpegang tangan semalam menyentuh hati doktor dan jururawat yang menyambut kelahiran mereka. 
12 Mei 2014
OHIO – AMERIKA SYARIKAT. Kelahiran sepasang bayi kembar perempuan yang berpegang tangan semalam menyentuh hati doktor dan jururawat yang menyambut kelahiran mereka.

Lebih ajaib, bayi tersebut mampu bernafas dengan sendirinya tanpa memerlukan bantuan alat pernafasan.

Ibu pasangan kembar itu, Sarah Thistlethwaite berkata, kelahiran ini lebih istimewa kerana mereka lahir pada Hari Ibu, lapor AFP.

"Sukar untuk digambarkan dengan kata-kata perasaan ini apabila mendapat tahu bahawa bayi saya berada dalam keadaan baik, " katanya.

Bayi kembar tersebut  berkongsi kantung amnion dan plasenta.  Kelahiran sedemikian itu dipanggil monoamniotik  atau " mono mono " dan doktor mengatakan ia berlaku dalam kira-kira satu daripada setiap 10,000 kehamilan.

Mereka dilahirkan  pada Jumaat di Pusat Perubatan Besar Akron, dekat sini.

London paling ramai bilionairPASANGAN adik-beradik Srichand (kiri) dan Gopichand Hinduja.


LONDON, Britain - Kota metropolitan ini memiliki paling ramai bilionair di dunia, manakala Britain mempunyai lebih banyak bilionair bagi nisbah penduduk berbanding negara-negara lain, menurut satu senarai baharu yang disiarkan kelmarin.
Bandar raya ini menjadi kediaman 72 daripada 104 bilionair di Britain berbanding Moscow yang mempunyai 48 bilionair untuk menduduki tempat kedua.
Senarai berkenaan memilih individu di Britain yang memiliki kekayaan menyamai £1 bilion (RM5.4 bilion) atau lebih sebagai bilionair.
Kota raya New York berada di tempat ketiga dengan 43 bilionair diikuti oleh San Francisco dengan 42 bilionair dan Los Angeles yang mempunyai seramai 38 bilionair.
Tempat keenam pula menjadi milik Hong Kong yang memiliki 34 bilionair.
Adik-beradik kelahiran India, Srichand dan Gopichand Hinduja mengungguli senarai Britain itu dengan kekayaan mencecah £11.9 bilion (RM64.7 bilion) yang dikumpulkan menerusi syarikat milik keluarga berkenaan, Hinduja Group.
Syarikat itu memiliki kepentingan dalam sektor minyak, perbankan, industri automotif, hartanah dan media.
Pasangan adik-beradik itu mengatasi penyandang senarai bilionair pada tahun lalu, Alisher Usmanov.
Antara bilionair yang berada di tempat 25 teratas senarai sama termasuk pelabur kelahiran Ukraine, Len Blavatnik, taikun hartanah, Gerald Grosvenor dan bilionair kelahiran Arab Saudi, Mohamed Bin Issa Al Jaber.
Dalam pada itu, Britain kini memiliki seramai 104 bilionair yang memiliki aset keseluruhan sebanyak £301.13 bilion (RM1.64 trilion). - AFP


Artikel Penuh: http://www.kosmo.com.my/kosmo/content.asp?y=2014&dt=0512&pub=Kosmo&sec=Dunia&pg=du_02.htm#ixzz31RmjALZq 
Hakcipta terpelihara