Pages

Sunday, April 18, 2010

Puaka enjin nombor 13
KETUKAN serta jeritan terus kedengaran di laluan bilik dandang nombor 13 hingga menimbulkan rasa ngeri dan seram bagi pelawat kapal Mary Queen hingga kini.


SEPERTI bahan artifak kuno, bangunan lama dan misteri individu, kapal turut menjadi saksi terhadap pelbagai kejadian aneh dan menyeramkan.
Tidak terlepas, sebuah kapal yang sehingga kini menjadi sebutan orang ramai kerana dikaitkan dengan pelbagai insiden mengerikan.
RMS Queen Mary merupakan salah sebuah kapal yang dikatakan cukup hebat pada eranya. Ia memulakan pelayaran sulung pada 1936.
Sejak tahun itu, kapal tersebut sudah merentasi Atlantik lebih daripada 1,001 pelayaran termasuk menjadi kapal perang ketika Perang Dunia Kedua.
Menerusi laman web Ghost Source, terdapat beberapa tempat seram yang menjadikan kapal tersebut seperti berpenunggu sejak sekian lama.
Dikenali juga dengan nama The Grey Ghost ketika perang, warna yang terpantul dari badan kapal itu cukup memberi kesan menyeramkan dan mampu menyamar dengan baik ketika ia merentasi laut.
Berkecai tubuh
“Cerita paling popular terletak jauh di dalam perut kapal. Bilik kedap air nombor 13 paling digeruni. Menurut cerita, seorang petugas bomba bernama John Peddar yang sedang menggerudi terperangkap di dalam bilik itu secara tiba-tiba.
“Tekanan kuat dalam bilik itu menyebabkan tubuh Peddar berkecai. Ia berlaku pada tahun 1966,” lapor laman web tersebut.
Semenjak kejadian mengerikan itu, episod seram yang menghantui pekerja serta pengunjung kapal tersebut bermula dengan lebih galak.
Malah, pengalaman sepasang pelancong, yang bergurau mengajak roh Pedder bersama-sama mereka melawat kapal itu turut menerima padah.
“Sebaik hendak ke tingkat atas kapal, pasangan tersebut terasa wajah mereka seperti dipalit minyak gris. Lebih pelik, kapal itu telah lama tidak menggunakan bahan tersebut manakala pasangan itu langsung tidak pernah menyentuh minyak gris,” ujar laman web tersebut.
Penipu terbakar
Dalam versi lain membabitkan seorang anak kapal, John Henry yang menipu untuk mendapatkan kerja di atas kapal tersebut. Tidak lama kemudian, dia didapati terbakar secara tiba-tiba dan mati ketika bergelut memadamkan api.
Hingga kini, bunyi ketukan dapat didengar di samping cahaya api yang terang keluar dari bilik enjin nombor 13, lapor laman web yourghosttories.com.
Di bilik itulah lelaki tersebut menemui ajalnya, demikian catatan dalam laman tersebut yang tidak putus-putus dikunjungi peminat paranormal.
Kematian dan kehilangan aneh membabitkan kapal tersebut turut melibatkan kawasan kolam renang dan kabin penginapan. Kes paling popular ialah kehilangan seorang penumpang yang tidak dapat dijelaskan hingga kini.

QUEEN Mary kekal menyimpan teka-teki dan misteri aktiviti paranormal yang menuntut penjelasan meskipun berusia 50 tahun dan bertukar fungsi sebagai kapal hotel.


Pelacur mati
Kisah bermula selepas penumpang tersebut meminta seorang krew kabin mencari pelacur untuk menjadi teman tidurnya tetapi kejadian itu bertukar seram apabila tiba keesokan harinya.
Kru kapal yang ditugaskan mengemas bilik tersebut terkejut apabila menemui mayat wanita terbujur kaku atas katil tersebut. Lelaki itu pula, tidak dapat dikesan manakala beg serta daftar masuk lelaki tersebut turut lesap.
Bukan sekali kejadian itu berlaku, malah ia terus menghantui kru kapal tersebut hingga kini walaupun kapal tersebut telah berusia hampir 70 tahun.
Di samping itu, terdapat cerita lain yang terus terpahat dalam sejarah panjang kapal tersebut. Kali ini kelibat seorang wanita berpakaian seperti wanita era 30-an.
Menerusi laman web itu juga, Adolf Hitler sewaktu perang dunia kedua pernah menawarkan ganjaran AS$250,00 (AS$1=RM3.19) serta anugerah tertinggi ketenteraan kepada pegawainya yang mampu menenggelamkan Queen Mary.
Untuk mengelakkan kejadian itu, pengemudi Queen Mary berhempas pulas dan belayar secara zig zag di Lautan Atlantik hinggal akhirnya menyebabkan ia terlanggar sebuah kapal kecil milik tentera British, HMS Curacao.
Hantu askar British
Insiden tersebut menyebabkan 300 penumpang Curacao terbunuh. Meskipun terselamat, Queen Mary mengalami kerosakan teruk.
Lanjutan dari insiden tersebut, kapal itu kembali belayar namun suara-suara ngeri roh tentera Brtain yang terkorban mengerang dan menjerit mula kedengaran terutama di bahagian yang berlanggar dengan Curacao.
Kini, setelah kapal tersebut dilabuhkan secara kekal dan ditukar menjadi kapal hotel di Long Beach, California, bilik-bilik di aras paling bawah kapal dilaporkan masih mempunyai aktiviti paranormal.
“Ia seolah-olah menunggu satu kitaran kejadian berdarah untuk berulang kembali. Sesiapa pun tidak dapat menjangka bila,” ungkap penulis di dalam laman web itu.

Cinta kerana mata Sukarno

SEPANJANG hidupnya Presiden Sukarno atau lebih dikenali dengan panggilan Bung Karno memang penuh dengan kontroversi. Seperti para pemimpin sezaman, keluar masuk penjara adalah lumrah, semata-mata demi mempertahankan cita-cita Indonesia yang merdeka.
Sukarno memang terkenal kerana keberaniannya menentang Amerika Syarikat dan Inggeris demi membebaskan Indonesia daripada pengaruh penjajahan baru. Namun sebagai manusia, beliau juga terikat dengan kontroversi kisah percintaannya.
Mereka yang pernah bernikah dengan Bung Karno ialah Inggit, Fatmawati, Hartini, Ratna Sari Dewi, Harjatie dan Yurike Sanger.
Yang terbaru diselongkar ialah kisah cinta Yurike Sanger, gadis remaja yang masih di sekolah menengah dengan Bung Karno. Yurike menceritakan kisah cintanya itu kepada seorang wartawan kanan iaitu Kadjat Adra‘i.
Menjadi isteri Bung Karno disifatkan oleh Yurike sebagai suratan nasib dan kehendak Tuhan. Gadis itu bercita-cita mahu menjadi pramugari.
Namun perjalanan nasib menyebabkan Yurike terpaksa melupakan hasrat tersebut. Dia akhirnya menjadi isteri kepada pemimpin yang bukan sahaja dikagumi di Indonesia, bahkan di dunia.
Segala-galanya bermula dengan kedatangan bintang filem bernama Dahli ke sekolahnya pada awal 1963. Rupa-rupanya bintang filem itu sudah lama mengamati Yurike untuk dijadikan anggota Barisan Bhinneka Tunggal Ika iaitu sebuah kumpulan 50 remaja yang mengenakan pakaian tradisi Indonesia pada acara-acara kepresidenan.
Penyertaan pertama Yurike dalam majlis kepresidenan adalah di Istana Olahraga (Istora) Bung Karno.
“Aku yang merupakan anggota Barisan Binneka Tunggal Ika termuda tampil dengan kebaya Jawa,” tulisnya mengenang peristiwa berkenaan.
“Bermimpikah aku? Bung Karno memperhatikanku lebih dari sekilas. Barangkali kerana tahu aku pendatang baru dalam Barisan Bhinneka Tunggal Ika, (Bung Karno) lalu bertanya, “Siapa namamu?”
Yurike menjawab semua pertanyaan singkat presiden dengan perasaan bercampur aduk; bingung, malu dan bangga.
Yurike tidak dapat menyembunyikan rasa kagumnya sejak tatapan pertama dengan Bung Karno itu. " Matanya yang jernih dan terang itu sepertinya hinggap ke pusat mataku dan sampai bila-bila pun tidak akan dapat ku lukiskan dengan jelas,” katanya.
Hubungan itu semakin berkembang hinggalah pada satu hari Bung Karno menyatakan hasrat untuk menghantar Yurike pulang selepas satu acara. Percaya atau tidak, Yurike duduk bersebelahan Bung Karno di tempat duduk belakang kereta sedan jenis Lincoln.
Perasaan kekok menyelimuti dirinya selama perjalanan pulang. “Tempat duduk itu lebar sekali. Ku rasa untuk empat orang pun masih lega. Terbelenggu oleh sikap segan yang demikian besar, juga rasa malu yang sungguh tak teratasi, duduk ku seolah menyatu dengan pintu.”
Sulit
Perjalanan secara sulit mengelilingi kota atau diistilahkan oleh Bung Karno sebagai incognito itu semakin kerap dilakukan. Hingga satu malam, sebuah kejutan lain dialami Yurike ketika diajak ke tepi pantai.
Dimulai dengan pertanyaan Bung Karno soal suami idaman Yurike, akhirnya Bung Karno dengan serius menyatakan. “Apa adik tidak tahu Mas mencintai adik?”
“Seperti langit runtuh. Kepala semakin berpinar-pinar bagai ditimpa benda yang berat sekali mengingatkan pernyataan sedemikian dan tidak kurang rasa terkejut menerkamku,” tulis Yurike mengungkap perasaannya ketika itu.
Setelah hubungan mereka semakin intim, Bung Karno akhirnya menyatakan hasrat untuk meminang Yurike. Ternyata ibu bapa Yurike marah lantaran bimbang dituduh mengejar kekayaan tetapi pada masa yang sama takut untuk menolaknya. Namun akhirnya mereka bernikah juga.
Ternyata menjadi isteri orang nombor satu negara tidak selamanya indah. Kesepian yang menerpa dirinya bukannya berkurang. Makin lama makin terasa menyesakkan.
Bergulir
“Hari demi hari bergulir sesuai dengan kehendak sang waktu. Kadang ku rasakan hari merangkak lambat manakala kami tidak saling bertemu. Kadangkala bagai sekejap manakala nafas kerinduan harus runtuh oleh arus perpisahan yang menerjang,” tulis Yurike lagi menceritakan perasaannya.
Suatu hari, Bung Karno datang tanpa memberi khabar lebih dulu. Pada saat itu, Yurike mestinya berasa senang dan menerima sang suami dengan hati berbunga-bunga. Tapi tidak pada hari itu. Kehadiran tersebut merupakan sebuah kabar buruk. Dia datang menaiki jip yang dikawal beberapa anggota polis tentera. Wajahnya datar, jauh daripada ungkapan kegembiraan.
Itulah yang terjadi beberapa ketika Suharto dilantik menjadi presiden pada 12 Mac 1967. Yang lebih menyesakkan, Bung Karno menyarankan agar Yurike mengajukan permintaan cerai.
Menurut Bung Karno, situasi politik dalam negeri dan keadaan kesihatannya memberi kesan yang kurang baik bagi kehidupan Yurike zahir dan batin. Awalnya dia menolak, dengan menegaskan hanya ingin hidup selamanya dengan Bung Karno. “Saya tidak minta apa-apa lagi. Mata Bung Karno berkaca-kaca. Hatiku pun menangis sejadinya,” tulis Yurike.
Akhirnya Yurike bercerai dengan Bung Karno secara baik. Perceraian itu sungguh mengharukan kerana mereka masih saling menyintai. Yurike menyimpulkan: ‘‘Perpisahan yang justeru terjadi ketika mereka tengah dekat dan sangat rapat.’’
Namun, di atas segala kepedihan itu, yang paling menyesakkan tentulah ia mendengar khabar meninggalnya ‘sang penyambung lidah rakyat Indonesia’ itu pada 21 Jun 1970.
“Kata orang aku tidak sekadar meratap, tetapi histeria. Aku tidak peduli. Berkali-kali ku panggil namanya hingga suaraku tak terdengar lagi...”

RAHSIA ILMU ALAMAlam terbentang luas ini menyimpan berjuta rahsia yang tidak mungkin dapat dipelajari seluruhnya tanpa izin dari yang Zat yang Maha Esa.

Artikel hari ini akan menyentuh dan fokus kepada mengenal ilmu Alam secara ringkas. Ilmu alam ini sangat popular ketika zaman dahulu dan di amalkan oleh para cendikiawan, laksamana dan pendekar-pendekar untuk memastikan mereka berada di satu tempat yang strategik atau dikenali sebagai zon "selesa", di mana ia dapat membantu mereka mencapai kejayaan. Di negara China, ilmu ini sangat popular kepada para hulubalang dan pembesar istana, ilmu ini ialah dinamakan "ILMU ANGIN DAN AIR (feng shui)". Dahulu, ilmu ini sangat rahsia, hanya pemerintah atau orang yang tinggi tarafnya saja yang mampu memilikinya sehinggakan orang bawah yang memiliki ilmu Alam ini dihukum PANCUNG! Ketika zaman dinasti Han, mereka sangat risau bahawa ilmu ini akan jatuh ke tangan orang awam, jadi apa yang mereka buat ialah, MENCIPTA beberapa aliran sesat untuk menyampaikan ilmu alam ini. Oleh kerana sambutan terhadap ilmu ini sanggat menggalakkan sehinggakan ramai orang awam tidak tahu mana satu kah aliran yang sebenar dan mana satu juga aliran ciptaan yang sesat tersebut, ia telah berlaku sehingga ke hari ini.

Antara tokoh Islam yang popular yang menggunakan ilmu ini ialah Ibnu Sina, ketika di Baghdad beliau ingin membina sebuah rumah sakit, jadi beliau harus memilih beberapa lokasi yang beliau lawati. Beliau telah menggantung daging segar pada setiap lokasi. Hasilnya ialah, sekiranya di suatu lokasi daging itu lambat menjadi busuk, maka lokasi itu lah yang akan di pilih untuk didirikan rumah sakit. Ini kerana tenaga atau energi atau chi yang berada di kawasan tersebut mempunyai aliran yang lebih baik berbanding dengan kawasan-kawasan lain.

BEZA APLIKASI ILMU ALAM MELAYU VS CINA

Orang melayu mengaplikasikan ilmu alam lebih kepada tujuan MENANG ATAU KALAH. Sekiranya dirujuk kepada kitab-kitab lama melayu kebanyakkannya mengisarkan cara-cara pendekar melayu untuk memenangi satu perlawanan, dengan mengatur strategi dimana alam sekitar akan memihak kepada pendekar tersebut. Untuk tujuan illustrasi, saya memberi contoh:

2 orang pendekar hendak beradu kekuatan di kawasan lapang ketika waktu tengah hari yang panas terik. Pendekar yang bijaksana akan menggunakan ilmu alam untuk 'membantu' mereka mencapai kemenangan. Bagaimana? Pendekar tersebut haruslah berdiri membelakangi matahari, supaya pihak lawan akan silau ketika berlawan dengan nya. Walaupun ilmu alam tidak 'menjanjikan' apa-apa kemenangan tapi ia berkesan dalam MEMBANTU untuk menang perlawanan tersebut!Orang cina pula menggunakan ilmu alam untuk mencapai KESIHATAN, TUAH dan KEKAYAAN. Mereka juga menggunakan ilmu yang sama tapi untuk tujuan mereka berbeza. Mereka sanggup mengupah Master-master yang handal dalam ilmu alam ini untuk membantu mereka berada di zon selesa atau hampir kepada apa yang mereka tujukan.


REALITI ILMU ALAM HARI INI.

Kebanyakkan ilmu alam, terutama di kalangan orang melayu pada hari ini semakin kurang diwarisi kerana ilmu-ilmu ini dikatakan sebagai kolot dan kuno.

"Sekarang kita mempunyai teknologi canggih jadi ilmu semacam ini sudah ketinggalan zaman",
ini lah hasil pemerhatian dan survey yang telah kami lakukan selama hampir 6 bulan. Berbeza pula dengan kaum cina mereka sangat mengagumi ilmu feng shui mereka dan diajarkan kepada anak mereka sejak kecil lagi. Semangat mereka ini untuk mewarisi ilmu alam ini harus di contohi.

AKAN TETAPI, menurut pemerhatian yang telah kami lakukan, rata-rata orang cina di Malaysia, tidak memiliki ilmu feng shui yang sebenar dan kebanyakkan mereka telah mempelajari aliran-aliran yang dicipta kemudian hari ketika dinasti Han. Apabila sebut tentang feng shui mereka akan menterjemahkan sebagai karakter-karakter yang mempunyai elemen mistik dan kepercayaan mereka kebanyakkannya ialah tahyul lagi kurafat! Ya, ia kepercayaan yang perlu di elakkan oleh orang Islam.

Kami akan membongkarkan sedikit fakta atau mitos berkaitan ilmu alam atau feng shui yang semakin popular hari ini.

Fakta:
Ilmu alam atau feng shui:
1) bukanlah satu jenis kepercayaan, ia boleh digunakan oleh sesiapa saja.
2) tidak menggunakan simbol-simbol pelik yang dipercayai boleh mendatang kan kelebihan luar biasa.
3) bukan ilmu mistik yang melibatkan bacaan mentera atau jampi serapah dan sebagainya.
4 bukan ilmu hiasan dalaman atau luaran.


Mitos:
Berikut kami garab beberapa mitos yang paling popular berkaitan ilmu alam atau feng shui.

1. Membeli barang-barang feng shui yang terdapat di MALL untuk mendapatkan nasib baik dalam karier, perniagaan dan sebagainya.

Ulasan: Ini adalah satu kepercayaan yang terang-terangan satu penipuan dan merupakan satu mitos yang popular zaman ini. Objek-objek tersebut tidak akan membantu anda kecuali anda mempercayainya. Dan mempercayai objek tersebut mempunyai kuasa adalah syirik!

2. Membeli lukisan kuda berlari-lari dan meletakkan di pejabat supaya boleh mendatangkan tuah kepada bisnes.

Ulasan: Seperti yang kami ulas tadi ilmu alam tidak berunsur mistik, anda boleh meletakkan lukisan apa-pun yang anda mahu asalkan ia membuat anda rasa bahagia dan gembira.

3. Salah membuat renovasi rumah akan menyebabkan nasib menjadi malang.

Ulasan: Baik dan buruk dari Allah, tiada istilah Malang dalam seni ilmu alam, sekiranya anda salah buat ubahsuai rumah, anda mungkin tidak berada dalam zon terbaik, tetapi ia bukan beerti malang.

4. Ilmu Alam atau Feng shui menjanjikan kekayaan!

Ulasan: Kekayaan juga datang dari Allah, seperti illustrasi pendekar di atas, ilmu ini tidak menjanjikan apa-apa kejayaan tapi ia membantu untuk berjaya, umpama anda seorang yang mempunyai ilmu dalam bidang kejuruteraan, tentulah anda memiliki kelebihan untuk berjaya dalam bidang tersebut jika dibandingkan dengan orang yang tiada ilmu kejuruteraan itu. Dalam seni ilmu alam, kita mencari titik bagaimana dalam satu keadaan untuk Alam sekeliling berpihak kepada kita supaya kita mendapat kedudukan lebih baik dari pihak lawan.

5. Nombor 8 itu kekayaan dan nombor 14 harus pasti mati!

Ulasan: Ia tidak benar sama sekali. Nombor 8 dalam seni feng shui merujuk kepada kawasan grid yang mempunyai nombor 8 di mana ia dikatakan sangat baik untuk penghuni rumah kerana pada kawasan grid 8 tersebut adalah tempat menerima Tenaga atau Chi yang terbaik jika di bandingkan dengan grid yang lain. Bukanlah nombor 8 itu sendiri seperti yang digilai ramai orang sehingga ke hari ini.

6. Meletakkan pakua di depan kedai atau rumah untuk menghalau hantu.

Ulasan: Ini juga satu lagi mitos yang popular. Sebenarnya pakua itu cuma kalkulator bagi mereka yang pandai menggunakannya, pakua itu tidak mempunyai kuasa mistik seperti yang digambarkan, sekiranya di baling dalam api, ia juga akan terbakar seperti barang-barang lain.


Begitulah sedikit sebanyak sharing kami berkaitan ilmu alam atau lebih popular sebagai ilmu feng shui, diharap ia dapat memberi manfaat kepada anda untuk mengenali ilmu ini. InsyaAllah sekiranya diizinkan kami akan berkongsi beberapa tips ILMU ALAM yang boleh anda aplikasi dalam kehidupan dalam artikel yang akan datang.

Perkongsian maklumat ini telah ditulis khas oleh ahli PANJI HITAM yang hanya mahu dikenali sebagai Highlander.

MATLAMAT FISABILILLAH 30Entry kali ini saya ingin mengupas serba sedikit perjuangan sebenar fisabilillah iaitu bersedia untuk kebangkitan Islam dari timur. Saya sungguh sedih dan kecewa melihat ramai adik beradik kita yang sungguh... jahil! dalam perjuangan ini. Saya menyusun sepuluh jari memohon maaf jika artikel ini mengganggu emosi pihak tertentu. Saya tak peduli!

Sila jawab soalan ini....
Siapa kamu?? Apa matlamat kamu?? Apa yang kamu perjuangkan?? Siapa musuh kamu??

Ramai yang buta!! tak kurang juga ramai yang sudah pandai. Untuk yang dah pandai, saya ucapkan tahniah kerana anda sudah ada pegangan yang teguh dalam perjuangan ini. Bagi yang belum, marilah belajar, marilah mengaji bersama supaya kita ni sama-sama pandai!

Hari paling bersejarah bagi kamu (soldier of Allah) ialah pada hari baiah kamu:

” Bahwasanya orang-orang yang berjanji setia kepada kamu sesungguhnya mereka berjanji setia (baiah) kepada Allah. Tangan Allah di atas tangan mereka, maka barangsiapa yang melanggar janjinya niscaya akibat ia melanggar janji itu akan menimpa dirinya sendiri dan barangsiapa menepati janjinya kepada Allah maka Allah akan memberinya pahala yang besar.” (Surah Fath:10)

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang baiah fisabilillah.

Itulah yang membezakan kamu dengan pejuang-pejuang yang lain. Kemudian jadilah kamu sebagai Pejuang Fisabilillah (Soldier of Allah!). Ini yang ramai tak faham.... dan pengetahuan ini banyak diselewengkan kerana apa? mereka telah terpedaya dengan helah illuminati, yang telah menyebarkan anasir-anasir komunism kepada pejuang fisabilillah melalui Mao Ze Dong dan Karl Marx dan kemudian diadaptasi di Malaysia kononnya untuk menaikkan ekonomi. Mana yang tiada pegangan teguh dalam perjuangan dengan mudahlah dipesongkan dengan ajaran mereka iaitu; di dalam dunia ini mereka (komunis) perlu menguasai 3 perkara, iaitu MODAL, KUASA dan NAMA! Jadi lupalah mereka kepada Alif Ba & Ta = Persediaan kebangkitan Islam dari timur! Rata-rata orang kita pulak yang tersilap langkah terjerumus ke dalam kongsi gelap secara tak langsung menganut fahaman komunis tanpa mereka sedar. Inilah tujuan illuminati mengasaskan pelbagai kongsi gelap di dunia seperting hung hing dan tung sing. Bertatu sana-sini... naga sana harimau sini. Young and dangerous menjadi idol mereka! Jalan pulak macam Padaiyappa, kononnya dia paling kuat... itu pun bila berkawan. Bila sorang-sorang tunduk macam pijak semut pun tak mati. Semuanya terpengaruh dengan dakyah mereka untuk nampak hebat di mata umum dan semua ini untuk merosakkan bangsa paling misteri di dunia ini iaitu melayu. Kalau nampak hebat tapi tin kosong hang pa semua nak jadi apa? Apa semua ni? Perasan atau tidak kamu telah dimanipulasi oleh pihak tertentu untuk menjadi boneka saja. Tiada makna pun dalam perjuangan. Ibarat lembu ditarik hidung. Bila tanya apa yang kamu tahu, apa yang kamu perjuangkan.... semuanya ternganga sebab keliru. Kejap alif ba ta, kejap naikkan ekonomi tapi semuanya hanya dibibir. Cakap tak serupa bikin!Menurut pelbagai sumber laporan yang saya terima, termasuk pemerhatian saya sendiri. Puak-puak ini tiada faedah selain untuk mendapatkan duit! Buat macam-macam kerja menyalahi undang-undang, menganiaya orang lain termasuk orang sendiri hanya untuk duit! Dah tak de kerja lain ke nak buat? Ini ke yang kamu perjuangkan?! Sudahlah... bangun dari mimpi yang mengarut ni! Kembalilah ke jalan yang lurus. Kerana ada puak-puak macam ini, yang jahil macam ini yang telah memberi kesan secara tidak langsung kepada pejuang-pejuang fisabilillah yang lain. Orang lain buat hal, orang lain dapat nama! Manusia zaman sekarang, kebanyakkan percaya bulat-bulat apa yang mereka lihat.... jika kamu buat hal dengan menyalahguna tiket pejuang fisabilillah, seperti gejala yang menyalahi norma masyarakat, mereka akan kecam SEMUA pejuang kita walaupun mereka ini tak tahu apa-apa kerana apa? Bagi mereka... nila setitik rosak susu sebelanga. Kerana perbuatan satu puak, yang lain pun kena. Sama juga dengan Islam, adakah tindakan pengebom berani mati menggambarkan keseluruhan Islam? Tentu tidak... tapi di barat mereka percaya begitu, kerana itu yang mereka lihat di media. Jadi jagalah nama baik badan fisabilillah. Kita hidup ni tak lama atas dunia ini, kita datang dari Allah, akan kembali juga kepada Allah! Hidup ini perlu ada perjuangan yang mempunyai matlamat jelas!! bukan matlamat yang hanya disebut dibibir dan menjadi ikut-ikutan saja.
Saya ingin menyeru kepada semua terutama kepada pejuang fisabilillah, keistimewaan yang ada ini janganlah disalahgunakan, jangan hanya tahu... tapi mengajilah biar sampai pandai, supaya bolehlah kita membantu antara satu sama lain. Bila dah pandai barulah kamu dapat beza yang mana berlian yang mana kaca.
Wallahualam...

Armageddon!Sejak berabad-abad lamanya,di dalam kitab-kitab tua,ramalan-ramalan,mitos-mitos purba dan cerita dari mulut ke mulut,terungkap tentang kisah peperangan maha dasyat yang tidak diketahui bila akan terjadi.Peperangan akhir ini digelar dalam pelbagai nama mengikut bangsa atau sempadan geografi seperti 'ENDGAME','STAR WARS','APOCALYPSE','THE GREAT TRIBULATION dan sebagainya.Nama lain yang juga amat popular digunakan untuk mengungkapkan peperangan besar dan universal ini adalah ARMAGEDDON.

Di seluruh dunia,terdapat segelintir pengkaji baik dari ilmuan Islam mahupun ahli kitab agama-agama wahyu yang juga disebut agama Ibrahim (Islam,Yahudi,Kristian) telah memerhatikan senario dunia hari ini dengan amat teliti.Kebanyakan ahli-ahli kitab ini (Yahudi dan Nasrani-disebut ahli kitab walaupun dari segi syariatnya mereka telah jauh menyimpang dari ajaran asal) amat-amat percaya dengan kedatangan satu peperangan amat besar yang akan mengakhiri segala konflik di atas muka bumi ini.Peperangan ini juga akan mengakhiri persengketaan besar dan pihak yang menang dalam perang ini adalah di pihak yang benar manakala yang kalah adalah di pihak yang salah dan batil.Peperangan inilah yang disebut sebagai Armageddon.Setiap kaum yang mempercayai Armageddon masing-masing percaya kaum merekalah yang menang.Orang Yahudi yang mempercayai mereka adalah bangsa pilihan Tuhan sememangnya percaya merekalah yang menjadi juara peperangan ini.Orang Kristian juga tidak mahu kalah dalam persoalan Armageddon ini.Mereka yang menemui hakikat Jesus akan turun di akhir zaman di dalam Injil untuk mengembalikan yang hak dan memenangkan kebenaran akhirnya amat gembira dan manjadikan ini sebagai hujah merekalah (kaum Kristian) akan memenangi peperangan Armageddon yang dasyat ini.Perkataan 'Armageddon' juga dapat dijumpai dalam 'Wahyu'(Revelation) 16:16,

"Dan roh-roh syaitan mengumpulkan sekalian tentera dunia di sebuah tempat yang bernama Armageddon
Soalnya sekarang,apakah Armageddon itu?Adakah sebuah filem lakonan Ben Affleck dan Liz Tylor?

Perang Armageddon ialah:
-Perang besar dan perang penghancuran
-Perang universal yang berstrategi
-Perang yang dirancang dan dinantikan
-Perang yang amat dekat kemunculannya
-Perang antarabangsa
-Perang yang amat dasyat dalam sejarah
-Ia adalah awal dari kemusnahan
-Perang yang bermula dengan banyak perjanjian palsu (seperti rundingan damai dan genjatan senjata) sehingga ada orang berkata "perdamaian sudah tiba" padahal yang terjadi adalah sebaliknya.

Perkataan 'Armageddon' berasal dari perkataan bahasa Ibrani yang terdiri dari dua patah kata,iaitu:

1. 'Ar' yang bererti gunung atau bukit
2.'Mageddo' (majiddu-arab) iaitu nama sebuah lembah di Palestin, yang membentang dari 'Mageddo' di utara sampai ke 'Edom' di selatan di mana jaraknya sekitar dua ratus batu dan sampai ke Laut Putih (tengah) di barat dan bukit Mohab di timur yang jaraknya 100 batu.

Ahli-ahli kitab amat mempercayai peperangan ini.Mereka menunggu-nunggu kehadirannya sehingga memerhatikan pergerakan bintang dan susunan jasad di langit bagi memenuhi ramalan astrologi mereka.Mereka memerhatikan susunan kejadian dan kronologi peristiwa.Mereka AMAT KOMITED DENGAN KITAB-KITAB MEREKA.

Bagaimana pula di pihak umat Islam?Adakah mereka sedar tentang peperangan ini?
Amat malang sekali ketika umat lain merancang pelbagai strategi dan mempersiapkan diri menghadapi Armageddon,terdapat orang Islam yang leka dan menganggap Armageddon adalah fiksyen dan hiburan bertahap filem dan sensasi sahaja.Ada juga yang mengatakan ini semua dongeng orang kafir dan sengaja diada-adakan.Mereka terus leka mencari harta dunia yang sedikit ini tanpa mempedulikan perihal Armageddon.Yang lain terus berdansa di dalam disko dan bercumbu-cumbuan sesama bukan mahram tanpa ingat sedikit pun Tuhan yang menciptakan mereka dari air mani yang hina.

Sebenarnya Rasullullah s.a.w telah memperingatkan kita tentang kedatangan Armageddon yang dasyat ini.Sabda Rasullullah s.a.w:

"Kamu akan mengadakan perdamaian dengan bangsa Rum dalam keadaan aman lalu kamu akan berperang bersama mereka menentang satu musuh dari belakang mereka.Maka kamu akan selamat dan mendapat rampasan perang,kemudian kamu akan sampai ke sebuah padang rumput yang luas dan berbukit-bukit,maka berdirilah seorang lelaki dari kaum Rum.Lalu dia mengangkat tanda salib dan berkata: "Salib telah menang!",maka datanglah seorang lelaki dari kaum Muslimin dan membunuh lelaki Rum tersebut lalu kaum Rum telah berlaku khianat dan terjadilah peperangan demi peperangan.Di mana mereka akan bersatu menghadapi kamu di bawah 80 bendera dan di bawah setiap bendera terdapat 12 ribu bendera".
(HR. Ahmad, Abu Dawud, dan Ibnu Majah)

Telah bersabda Rasulullah SAW, “Tidak akan terjadi hari kiamat, sehingga kaum Rum turun di kota A’maq dan di Dabiq (dekat Damaskus). Kemudian datanglah suatu pasukan yang menghadang mereka dari Madinah, yang berasal dari penduduk pilihan bumi. Dan ketika mereka sudah berbaris-baris, maka berkatalah orang Rum, ‘Biarkanlah (jangan kalian halangi) antara kami dengan orang-orang yang memisahkan diri dari kami (yang masuk Islam) untuk kami perangi’. Maka kaum Muslimin berkata, ‘Demi Allah, kami tidak akan membiarkan kamu memerangi saudara-saudara kami. Dan ketika mereka (Al-Mahdi serta para pengikutnya) telah sampai di Syam, keluarlah Dajjal. Dan ketika mereka sudah bersiap-siap untuk berperang, mereka berbaris dengan rapi. Tiba-tiba, ketika waktu shalat sudah masuk, turunlah Isa Ibn Maryam AS.”
(HR. Muslim dari Abu Hurairah)

Terdapat banyak sekali koleksi hadis-hadis berkenaan Armagedddon yang disabdakan Rasullullah s.a.w sebahagiannya digelar 'Hadis-hadis Fitan'.Sebelum terjadi peperangan ini,terdapat beberapa peristiwa lain yang membawa kepada terjadinya peperangan ini ini.Terdapat banyak peristiwa menurut kronologi hadis akhir zaman hasil kajian ilmuan Islam.

Di sini kami menyeru kepada umat Islam marilah meneliti kembali hadis-hadis nabi dan berfikir tentang masalah Armagedddon ini.Buat permulaan di samping AlQuran yang mulia dan Hadis Nabi,pembaca bolehlah merujuk kepada buku Perang Armageddon karangan Amin Muhammad Jamaluddin serta Huru-hara Akhir zaman karya penulis yang sama.Kedua buku ini juga bolehlah dibaca bersama-sama buku-buku Armageddon karya Muhammad Isa Dawud seperti Kedatangan Imam Mahadi dan sebagainya.Lebih bagus jika digandingkan dengan buku Dajjal Muncul dari Kerajaan Jin di Segitiga Bermuda karya Muhammad Isa Dawud.


Cuba kaji kehidupan Yahudi di Israel yang mengamalkan agama mereka.Mereka mengharamkan arak,babi,zina,rokok dan lain-lain di mana semua benda yang memudaratkan mereka sebarkan ke dunia.Hatta Coca-cola sendiri mereka tidak minum kerana tindakannya sama dengan pembersih takung tandas!Adakah air seperti itu yang kita mahu berada di dalam perut kita yang lembut ini?Mengapa mereka bertindak sebaliknya?Kerana mereka tahu bahawa semua itu adalah memudaratkan mereka sebagai bangsa pilihan tuhan (kononnya).Nampaknya sunnah nabi diamal oleh Yahudi dan mereka berjaya.Orang Islam tinggalkan sunnah malah menolak hadis nabi maka gagal dan kecewa.Orang-orang Islam dungu ini tidak mahu belajar mengenal peribadi Rasullullah malah secara membuta tuli menghinanya pula.Sesungguhnya di dalam sunnah itu ada kejayaan.Ada orang mengejek-ngejek dan memprovok orang yang memakai serban dan makan di dalam dulang.Sesungguhnya amat malang orang yang tidak mengenal peribadi Rasullullah kemudiannya menghina amalan hidup baginda.Padahal orang-orang Yahudi dan Kristian secara senyap berlumba-lumba mengkaji rahsia setiap tindakan Nabi yang dianggap mereka manusia paling berpengaruh di dalam sejarah kemanusian itu. Mereka tidak tahu rasional dari semua itu.Jika anda mengikuti Jemaah Tabligh (ambil positif tentang kesungguhan mereka melaksanakan sunnah dalam kehidupan,kesampingkan kelemahan-kelmahan mereka yang lain) anda mungkin sudah terbiasa memakan buah-buahan dahulu sebelum menjamah hidangan yang mana dalam budaya kontemporari adalah amat janggal yang mana buah-buahan adalah sebagai pencuci mulut,diambil selepas makan.Tetapi di dalam kajian sains pemakanan oleh pakar-pakar pemakanan Barat mengatakan amalan memakan buah selepas makan adalah amalan kurang sihat.Petikan dari hasil kajian mereka:

"Satu-satunya masalah yang timbul dalam pemakanan buah-buahan ini adalah kebanyakan orang tidak tahu untuk memakannya dalam satu cara yang membolehkan tubuh badan menggunakan zat makanannya dengan amat berkesan.Anda hendaklah sentiasa memakan buah-buahan ketika perut sedang kosong.Kenapa?Sebabnya ialah buah-buahan terutamanya tidak dihadam di dalam perut.Sebaliknya ia dihadam di dalam usus kecil,di mana ia mengeluarkan gulanya.Tetapi,sekiranya terdapat kanji,kentang ataupun daging di dalam perut,buah-buahan akan terperangkap dan mula menapai.Pernahkah anda memakan buah-buahan sebagai pencuci mulut selepas makan besar dan bersendawa dengan rasa tidak selesa sepanjang malam?Ini kerana anda tidak makan dengan cara yang betul.ANDA SEPATUTNYA MEMAKAN BUAH-BUAHAN KETIKA PERUT SEDANG KOSONG".(Anthony Robbins, Unlimited Power)

Hakikatnya di satu peringkat amalan hidup hippies dan tidak betul dipopularkan 'The Hidden Hand' ke atas orang-orang Eropah,China dan sebagainya hatta Islam sendiri yang dungu dan menjadi pak turut kepada kehidupan yang pada mereka moden,bergaya,status,'high class' dan 'cool'.Yang anehnya orang Islam yang diberi model kehidupan yang lengkap langsung meninggalkannya lantas bersama-sama menyertai 'goyyim' (bangsa hamba atau haiwan ternakan mengikut istilah Yahudi) mengikuti budaya berfikir tahap rendah Barat ini.PADA PERINGKAT LEBIH TINGGI,orang-orang Yahudi dan Nasrani mula mengkaji sunnah Nabi dan manggabungkan dengan kajian sains dan mereka inilah yang mengamalkan rahsia amalan para nabi.Ini adalah kelompok elit yang meninggalkan cara hidup Barat semasa.Mereka terdiri dari golongan genius yang suka berfikir.Mereka mempromosikan gaya hidup Barat yang sudah 'expired' kepada orang Islam antihadis yang dungu ini.Sebaliknya mereka beramal pula dengan amalan para nabi dari cara pemakanan dan kebersihan diri.MEREKA MENYANJUNGI NABI MUHAMMAD S.A.W SECARA DIAM-DIAM.Orang-orang yang mempromosikan Nabi sebagai ketua pengganas,gila,syaitan,gila seks dan sebagainya adalah manusia bodoh yang tidak mengkaji siapakah manusia teragung ini yang menduduki ranking pertama Manusia Paling Berpengaruh Dalam Sejarah oleh seorang profesor Amerika Micheal H. Hart.Mereka menjadi hamba kepada golongan elit yang genius tadi bagi kerja-kerja mengelirukan manusia lain terutamanya umat Islam tentang kehebatan amalan para nabi terutamanya Nabi Muhammad s.a.w yang mewarisi hikmah kenabian dari yang sebelumnya.Banyak kelebihan dan hikmah yang tersembunyi dalam amalan sunnah nabi tetapi di sini bukanlah tempat yang sesuai untuk membicarakannya.Nampaknya topik Armageddon sudah hilang sebentar oleh isu sikap sesetengah orang Islam yang tidak mengambil peduli akan hadis-hadis nabi malah mencemuhnya pula.

Amat malang golongan ini.Sama ada mereka menjadi hamba Dajal,di'mindcontrol' atau sengaja mengelirukan diri sendiri demi sesuap nasi dan sekelumit pujian dan sanjungan.Mereka menjual agama dengan harga yang murah berserta maruah,keselamatan dan iman senipis kulit bawang mereka.

Wallahualam....

Illuminati takut pada Melayu!Setelah anda semua membaca artikel-artikel sebelum ini, semoga anda dapat sedikit sebanyak mengetahui musuh kita dan pergerakan mereka, supaya tidak lah kita ditipu hidup2 oleh mereka!

Untuk kali ini saya ingin mengulas tentang budaya komunis dalam perjuangan kita dalam usaha membangkitkan Islam dari Timur. Sesungguhnya golongan freemason Illuminati ini mempunyai agenda dan rancangan yang hebat untuk memastikan mereka menjadi Tuhan kepada dunia ini. Ketika pengaruh Islam semakin lama semakin subur di Asia Tenggara,para Mufti Iblis Illuminati semakin risau dengan perkembangan ini.Pada zaman dahulu ketika masyarakat Eropah masih tidak mengetahui tentang dunia Nusantara kecuali dari manuskrip-manuskrip purba di Perpustakaan Diraja Iskandariah (Alexandria Library),terdapat banyak mitos tentang dunia sebelah sini.Namun Dajjal telah lama tahu tentang Dunia Melayu ini dan ke mana keturunan Rasullullah s.a.w memulakan kehidupan baru mereka.Melalui perjumpaan-perjumpaan rahsia para penyembah Iblis,Dajjal The AntiChrist telah memaklumkan kepada raja-raja Eropah (kerabat diraja Eropah sememangnya diketahui taksub dengan kelompok-kelompok rahsia dan amalan sihir) di dalam 'inner circle' supaya cepat-cepat membiayai ekspedisi-ekspedisi ke Timur.Tujuannya ialah UNTUK MENCARI SIAPAKAH YANG MENGISLAMKAN PARAMESWARA DAN RAJA-RAJA MELAYU PURBA DI NUSANTARA.Raja-raja Eropah pun bertungkus-lumus memajukan teknologi perkapalan mereka dan merekrut ramai anak kapal.

Walaupun Portugis telah berjaya bertapak di Melaka,namun mereka begitu sukar hendak meluaskan pengaruhnya di seluruh Tanah Melayu,ini kerana tentangan sengit daripada pelbagai penjuru seperti dari Kerajaan Johor-Riau,kerajaan-kerajaan kecil di Tanah Melayu dan Kerajaan Acheh begitu sukar buat mereka meluaskan pengaruh.Orang-orang Melayu di Tanah Melayu lebih baik sedikit dari kepulauan Indonesia dari segi perpaduan,ini kerana di Indonesia,suku kaumnya lebih kompleks dan ragam bahasanya lebih banyak.Ini yang membuatkan Belanda lebih mudah menjajah Indonesia.Tetapi teori ini tidak boleh dipakai di Tanah Melayu.Komposisi kaum di Tanah Melayu perlu dirumitkan supaya teknik 'Divide and Rule' dapat dilaksanakan!

Belanda juga menyerah kalah di Melaka setelah mengambilalihnya dari Portugis walaupun mereka berjaya mengendalikan Indonesia yang besar tetapi mereka masih kabur dengan keadaan di 'Semenanjung Tanduk Emas' yang begitu misteri buat mereka sebagai bangsa Eropah.Mereka cuba bertapak di Perak tetapi loji-loji mereka di Sungai Perak telah dimusnahkan.Apa yang membuatkan mereka takut di Perak amatlah misteri.Tetapi The Hidden Hand tidak berputus asa,dia pun menghantar British (Inggeris adalah pangkalan terhebat dan terbesar The Hidden Hand ketika itu) untuk meninjau peluang untuk menguasai Tanah Melayu.Setelah mengkaji komposisi kaum dan keadaan di Tanah Melayu,wakil Illuminati Inggeris telah mengambil keputusan untuk membawa masuk ramai pekerja-pekerja Cina dan India ke Tanah Melayu.Mengapa Cina dan India?Kerana dua negara ini mempunyai tenaga manusia yang ramai dan miskin.Memecahkan komposisi penduduk di Tanah Melayu amatlah penting untuk merealisasikan satu cabang dari prinsip Freemason-Illuminati 'Ordo Ab Chao' iaitu Divide and Rule atau Pecah dan Perintah.

Semakin ramai pekerja Cina di Tanah Melayu.Mereka banyak bekerja di tapak-tapak perlombongan ketika itu.Di antara mereka adalah ketua-ketua dan wakil-wakil 'secret societies' Cina yang menganut faham Illuminati dan juga ejen-ejen Freemason.Merekalah yang menubuhkan pelbagai kongsi gelap bagi orang-orang Cina.Apabila majoriti pekerja Cina sudah ramai dipecah-pecahkan untuk menyertai pelbagai kongsi gelap,inilah masanya untuk bermain api.Perebutan kawasan perlombongan cuma taktik sahaja.Contoh yang terbaik ialah di Perak,negeri yang pertama menerima residen British di Tanah Melayu.Dua kongsi gelap terbesar iaitu Ghee Hin dan Hai San telah bertempur dalam siri Perang Larut,mengakibatkan British campur tangan di Perak.Taktik ini juga digunakan dikesemua negeri-negeri yang akhirnya menjadi Negeri-negeri Melayu Bersekutu.LIHAT,YANG MEMBUAT KEKACAUAN BUKANLAH MELAYU,TETAPI ORANG LUAR.Orang luar yang membuat kekacauan dan orang luar yang datang masuk menjajah.Tanpa bantuan para konspirator dari kalangan Chinese Illuminist dan tuan Eropah mereka,maka sampai kiamat pun British tidak dapat menjajah Tanah Melayu.Perhatikan,British boleh sahaja membawa angkatan perangnya menyerang Tanah Melayu sepertimana Belanda menjajah Indonesia dan Sepanyol menjajah Filipina,tetapi mengapa British bersusah payah membuat perjanjian demi perjanjian,strategi dan siasah serta mengekalkan sultan-sultan?Lihatlah taktik Illuminati-Inggeris ditempat-tempat lain.India misalnya,raja-raja Hindu dan Moghul dibunuh atau dilucutkan takhtanya dan warisan dirajanya dimusnahkan.INGAT RAJA-RAJA MELAYU!FREEMASON AMAT TERINGIN UNTUK MENAMATKAN RIWAYAT KESULTANAN MELAYU.Raja-raja Pattani telah dikejar sehingga ke Kedah dan Perak dan dibunuh dengan kerjasama orang-orang Thai.Kesultanan Jawa juga telah ditamatkan kuasa politiknya oleh Belanda dan kini tiada apa-apa pun kepentingan sekadar wujud untuk dijadikan 'muzium hidup' di Indonesia.Kesultanan Sulu sudah lama pupus.Cuma yang tinggal ialah Kesultanan Melayu di Tanah Melayu dan Kesultanan Brunei.Inilah dua Kesultanan Melayu yang masih gagah berdiri setelah pelbagai perancangan Illuminati-Inggeris ke atas mereka.Sementara itu di jajahan-jajahan Inggeris yang lain, pemerintah-pemerintah mereka terus dihapuskan tanpa banyak soal.Maharaja China berjaya dihapuskan dengan mudah sekali (China tidak dijajah British secara langsung tetapi secara halus dengan anjing-anjing penjajah yang berkeliaran di sana sini merosakkan orang-orang Cina dengan candu dan menghasut mereka menggulingkan maharaja,China juga terpaksa tunduk dengan kehendak British selepas kekalahan memalukan China dalam siri Perang Candu,hanya Hong Kong dijajah British).

Dan di tempat-tempat lain seperti di Afrika dan Pasifik,kesemuanya menjadi jajahan total mereka,namun Tanah Melayu nampaknya naik sedikit darjat jajahan mereka sebagai 'negeri naungan Ratu Inggeris'.Mengapa?Kerana Tanah Melayu masih mempunyai pemerintah.Dan Inggeris hanya mampu mengacau melalui residen-residen mereka.Tidak seperti di negara-negara lain yang dijajah secara total di mana pemerintah tempatan dihalau atau dibunuh dan Inggeris memerintah secara langsung,sultan-sultan Melayu masih mampu menulis surat kepada Ratu Inggeris dengan gelaran 'Sultan' atau 'Pemerintah' walaupun Ratu Inggeris tahu bahawa itu adalah negeri naungan British,dengan kata lain adalah jajahan mereka.PERANCANGAN ILLUMINATI TERHADAP BANGSA MELAYU AMATLAH ANEH SEKALI.Segala-galanya dilakukan dengan amat teliti terhadap bangsa spiritual ini.Jika tersilap perancangan,maka akan terangkatlah satu kuasa misteri terahsia bangsa ini.Kuasa ini tidak boleh dikalahkan dengan seribu angkatan perang.Tidak boleh dikalahkan dengan seribu jeneral perang terlatih.Kuasa ini boleh ditidurkan.Mengapa British tidak menghantar sahaja angkatan perangnya untuk menyuraikan perarakan-perarakan menentang Malayan Union padahal Malayan Union adalah 'masterpiece' yang telah dirancang beratus tahun sebelum itu oleh The Hidden Hand?Semata-mata perarakan sahaja boleh memadamkan hasrat Malayan Union oleh Dajjal Laknatullah?APA RAHSIANYA?

Bangsa Melayu adalah satu bangsa bertamadun.Ini diakui oleh para penjajah mereka.Apabila mereka sampai ke dunia sebelah sini,betapa terkejutnya mereka dengan satu bangsa aneh yang telah mempunyai kerajaan sendiri,organisasi masyarakat yang tersusun,kostum dan pakaian yang kemas,cara hidup yang tersusun dan yang paling mengejutkan mereka ialah majoritinya menganut agama Islam?!Padahal kaum-kaum di sekeliling mereka hanya memakai cawat dan kurang bertamadun tetapi bangsa misteri ini telah mampu membuat kapal perang!Mereka telah terlambat untuk menguasai satu bangsa spiritual yang akan menamatkan segala ramalan kitab-kitab kuno.Sebab itu ketika The Hidden Hand (Dajal gemar mengembara ke seluruh dunia untuk memahami karakter sesuatu bangsa) yang telah sampai dahulu di Nusantara,apabila kembali ke Eropah bertemu dengan para pembantunya di kalangan para penyembah Iblis,menceritakan satu bangsa yang menepati ramalan dalam 'Holy Scriptures'.

"Cepat cari bangsa itu,Kristiankan mereka atau kamu semua akan musnah!"

Sebab itu di dalam buku-buku sejarah,orang-orang Eropah berlumba-lumba mencari jalan ke Timur,dunia misteri yang diidam-idamkan oleh The Hidden Hand.Amerika,Afrika dan India bukanlah tujuan mereka.Itu adalah 'rezeki terpijak' dalam perjalanan mereka mencari bangsa misteri.Beratus tahun mereka menangani bangsa Arab sudah tentu mereka tidak mahu masalah lain bertambah jika bangsa Melayu diIslamkan.Tetapi mereka terlambat. PERANCANGAN ALLAH LEBIH SEMPURNA DARI MEREKA.Sebab itu apabila Portugis menapak di Melaka,organisasi Jesuit (satu organisasi Christian Zionist yang amat licik) telah menghantar satu paderi agungnya iaitu St. Francis Xavier untuk mengkristiankan orang-orang Melayu.

Tetapi gagal.Pemerintahan Portugis yang kejam di Melaka telah menggagalkan usaha-usaha The Hidden Hand.Portugis pun dihalau dari Melaka dan digantikan oleh Belanda (Dajal tidak peduli nyawa atau kepentingan orang lain,jika tidak diperlukan maka 'habis madu sepah dibuang').Tetapi Belanda berkelakuan amat aneh di Melaka.Tindakan-tindakan kejamnya di Indonesia tidak pula dipraktikkan di Melaka.NAMPAKNYA BANGSA MELAYU TIDAK BOLEH DILAYAN KEJAM.Belanda dan Inggeris telah belajar dari kegagalan Portugis.Setelah mempelajari karakter bangsa Melayu,maka tahulah mereka bahawa ORANG-ORANG MELAYU LEBIH SUKAKAN DIPLOMASI DARI KEKERASAN.SEbab itu Inggeris lebih 'beradab' melayan bangsa Melayu di Tanah Melayu berbanding bangsa-bangsa lain di jajahan-jajahan lain.Melayu nampaknya lebih di'manjakan' Inggeris terutama golongan bangsawan,para kerabat diraja dan sultan-sultan.Peristiwa pemberontakan ke atas J.W.W Birch di Perak amat-amat mengajar British supaya menghantar residen yang memahami karakter orang Melayu.Sebab itu Hugh Low dihantar menggantikan J.W.W Birch merupakan seorang yang telah sedia mengkaji sensitiviti orang Melayu.Di satu ketika,British menggunakan kekerasan,di satu ketika tindakan British seperti ditahan-tahan.Padahal bukan susah untuk mengerahkan bala tenteranya untuk meruntuhkan takhta sultan-sultan,membunuh mereka dan memerintah Tanah Melayu dengan kekerasan seperti yang telah dilakukan di India.PIHAK INGGERIS MEMANG HENDAK MELAKUKAN BEGITU TETAPI DINASIHATKAN OLEH THE HIDDEN HAND supaya memperlahankan tindakan mereka.APA RAHSIANYA?

DAJJAL LAKNATULLAH TAKUT PEPERANGAN BERLAKU DI ANTARA INGGERIS DAN BANGSA SPIRITUAL DI BUMI MALA DAN INI SEOLAH-OLAH MEMPERCEPATKAN RAMALAN-RAMALAN DALAM 'HOLY SCRIPTURES' SEPERTI KEBANGKITAN IMAM MAHADI DAN TURUNNYA NABI ISA A.S

Melalui 'secret societies' di China dan England,Dajjal The AntiChrist telah merangka plan jangka panjang untuk menawan Nusantara.Ramai penyelidik konspirasi tahu tentang plan Illuminati-Zionis dalam merangka plan beratus tahun bagi penubuhan negara Israel,tetapi majoriti mereka masih tidak tahu tentang plan Illuminati untuk menubuhkan pangkalan di Singapura.INILAH PLAN PALING LICIK DAN TERSEMBUNYI.

Kongsi-kongsi Gelap Cina

Satu daripada nama kongsi gelap yang terkenal adalah Heaven and Earth Society.Nama-nama yang lain adalah seperti Hung League dan Three United Association.Freemason sememangnya telah lama berminat kepada kongsi-kongsi gelap ini malah beberapa ahli Freemason telah membuat kajian mendalam serta menulis buku mengenainya termasuk G. Schlegel (The Hung League. 1866) dan J.S.M Ward (The Hung Society. 1925).Sejarah China adalah satu sejarah berkenaan dinasti-dinasti yang memerintah dan penubuhan banyak kongsi gelap untuk menentangnya.Merentasi sejarah China,hanya satu cara untuk menentang para raja dan pemerintahan pusat iaitu melalui kongsi gelap.Kongsi gelap adalah jawapan kepada orang-orang yang tidak mempunyai kuasa,terpinggir atau teraniaya,untuk menentang penindasan atau apa jua yang mengakibatkan kesedihan dan malapetaka kepada kehidupan mereka.

Mereka tidak pernah kekurangan anggota dalam kongsi gelap dan tidak juga kekurangan alasan untuk memujuk orang-orang miskin dan tertindas untuk menyertai kongsi-kongsi gelap.Berbeza dengan 'secret societies' di Eropah dimana umumnya ahlinya terdiri dari golongan pertengahan dan elit,kongsi-kongsi gelap Cina adalah terdiri daripada orang-orang miskin dan bawahan.Bilangan rakyat China yang ramai adalah sebab utama 'The Hidden Hand' mahu mempergunakan orang-orang Cina.Mereka dijadikan 'pawn of the game' dalam usaha 'The Hidden Hand' mahu menubuhkan pangkalannya di Singapura.

ORANG-ORANG CINA IBARAT BENTENG MANUSIA BARISAN HADAPAN BAGI MENGHADAPI PENENTANGAN MUSLIM MELAYU.

Jika peperangan terjadi,orang-orang Cina yang akan terbunuh dahulu dengan segala AMUK DAN PARANG TERBANG Melayu.Bangsa kesayangan The Hidden Hand,Yahudi Zionis dan hamba kesayangannya,Christian Zionist (Freemason sebagai contoh) sudah pasti terselamat dari amukan orang-orang Melayu dan sempat melarikan diri sambil memijak mayat-mayat orang-orang Cina sebelum merancang pelbagai plan untuk membuat 'counter attack'.

Orang-orang Melayu adalah satu bangsa yang suka MEMENDAM RASA.Sikap mereka misteri dan pendiam.Mereka tidak suka mencetuskan kekacauan serta-merta jika mereka diganggu,diprovok atau diusik sensitiviti mereka.TETAPI MEREKA AKAN MEMENDAM PERASAAN DEMI PERASAAN DENDAM MEREKA sehingga ke tahap kritikal dan 'psycho'.Apabila sampai satu tahap,ALTER AMUK mereka akan meletus.Inilah yang cuba dihindarkan setiap penjajah mereka.Dari mana perkataan 'amok' dalam bahasa Inggeris diambil?Lihat,bahasa Inggeris terpaksa meminjam perkataan 'amuk' dari bahasa Melayu untuk menerangkan fenomena ini disebabkan mereka tidak mempunyai konotasi yang tepat dari bahasa mereka untuk menjelaskan jenis psikologi ini.

Alter amuk adalah seolah-olah ekslusif untuk bangsa Melayu walaupun semua manusia turut mengamuk jika berada pada tahap tertentu.JIka kita lihat di Barat,sudah menjadi trend para pelajar yang dibuli atau menghadapi tekanan perasaan yang teruk untuk memikul senjata menembak secara rambang ke arah pelajar-pelajar lain.Tetapi setiap orang Melayu tulen amnya menyimpan alter berbahaya ini.Istimewanya,mereka pandai mengawal dan menggunakannya.Jika tidak,sudah tentu tidak ada seorang pun Cina atau India rasis dan kauvinis dapat hidup di bumi mereka.

JIKA KAUM-KAUM LAIN PANDAI MENGHORMATI BUDAYA DAN AGAMA MEREKA,TIDAK MENJADI MASALAH BUAT ORANG-ORANG MELAYU UNTUK TURUT MENYAMBUT MEREKA DENGAN SENYUMAN DAN MENGHORMATI MEREKA KEMBALI.

Ingat,orang-orang Melayu sukakan diplomasi dari kekerasan.Inilah salah satu hasil kesimpulan Francis Light,Stamford Raffles atau Frank Swettenham dari pengalaman mereka di Tanah Melayu.

Kongsi-kongsi gelap semakin popular di kalangan orang-orang Cina di Tanah Melayu.Pertamanya,majoriti orang-orang Cina yang dibawa ke Tanah Melayu terdiri dan rakyat bawahan yang miskin dan melarat,jadi kongsi gelaplah harapan mereka untuk mengadu segala masalah kehidupan mereka ketika di perantauan.Mereka dapat berkongsi suka duka bersama dan masalah yang sama di dalam kongsi-kongsi gelap ini.Keduanya,siapa yang menjadi ejen British di China bagi urusan membekalkan orang-orang Cina ke Nusantara (perlu diingat di tempat-tempat lain di Kepulauan Melayu contohnya di Indonesia juga menghadapi keadaan yang sama),khasnya di Tanah Melayu?Mereka adalah juga KONGSI-KONGSI GELAP INI.Merekalah ejen-ejen yang bekerja mengumpulkan orang-orang Cina dari wilayah-wilayah miskin yang tidak mempunyai harapan terhadap tanahair mereka yang penuh kekacauan dan pemberontakan untuk disumbat ke dalam tongkang-tongkang ke syurga perdagangan di Singapura dan Tanah Melayu.Semua ini berjalan lancar lebih-lebih lagi selepas kerajaan China terpaksa menandatangani perjanjian dengan pihak British untuk membenarkan Illuiminati Inggeris 'menculik' rakyat China untuk memecahkan komposisi kaum di Tanah Melayu dan menubuhkan pangkalan Yahudi di Singapura.

Rakyat China miskin yang 'innocent' tidak mengetahui apa-apa perancangan Yahudi dan Kristian Zionis ke atas mereka.Orang-orang Cina yang paling malang adalah yang terlibat dalam tragedi 13 Mei,menjadi korban mudah Illuminati dan Zionis,mati dalam keadaan keliru dan menyedihkan.Juga para pegawai istana serta maharaja mereka yang telah lama menghidu taktik Barat,juga tidak bersalah dalam hal ini malah mereka juga menjadi korban para penyembah syaitan Illuminati.

Budaya-budaya komunism ini juga cuba di selitkan dalam perjuangan tentera fisabilillah. Tentanglah komunism ini dari menular dalam perjuangan kita! Jangan berpecah belah kembalilah ke pangkal jalan... ke jalan putih yang sebenar. Duit adalah dewa yang digunakan dalam kongsi gelap, kenapa perlu ikut budaya komunis cina sedangkan kita lebih hebat dari mereka? Perjuangan kita kerana Allah bukan kerana Duit.

Wallahualam....

Rahsia yang tidak diketahui oleh para Masons...Dunia sedang menuju era akhir zaman.Masa semakin suntuk.Iblis 'Lucifer' Azazel the Watcher pula semakin merenik peluhnya mengenangkan saat kiamat makin tiba dan dia tidak boleh lari kerana sentiasa diekori oleh Malaikat Maut yang memegang rantai besi dari Neraka.Dajal The Antichrist juga tahu tentang ini tetapi dia perlu menyimpan rahsia terbesarnya kepada para Masons yakni para pencacai dan kuli sama ada di peringkat bawah mahu pun dikalangan elit.

Apakah rahsia yang mahu disembunyikan oleh The Antichrist??

Rahsia Sulit Dajjal The AntiChrist
Allah telah menciptakan semesta ini.Allah telah ciptakan makhluknya.Allah telah ciptakan haiwan dan tumbuh-tumbuhan untuk kegunaan manusia.Namun hakikat sebenarnya,Allah telah ciptakan matahari dan bulan hanya kerana adanya orang-orang beriman dan bertakwa kepadanya.Jika di muka bumi ini tiada satu pun orang yang mengucapkan kalimah "Lailahailallah" maka tidak perlulah matahari,bulan dan alam semesta ini;semuanya akan dihancurkan oleh Allah dan itulah ketibaan kiamat.

Itulah hakikat dunia.Hakikat dunia yang mana orang berbangga-bangga dengan Mercedes Sport dan banglo 3 tingkat.

Allah telah jadikan hujan di mana setiap titis hujan ini ada satu malaikat yang memangku titisan ini dan dibawanya dari langit ke bumi.Maha Suci Allah.Begitu juga elektron-elektron yang mengalir menjadi cas negatif menggerakkan kipas dan menghidupkan televisyen itu terdapat jua setiap elektron itu satu malaikat yang membawanya;maka berapa trillionkah malaikat yang diperlukan untuk menjana 11KV tenaga elektrik?Maha Suci Allah.

Dunia ini pada pandangan Allah tiada nilai apa-apa walaupun sebelah kepak lalat.Jika dunia ini ada nilai walaupun sebelah kepak lalat,nescaya TIADALAH DIBERI SEDIKIT PUN NIKMAT DUNIA INI KEPADA ORANG KAFFIR ITU.Kemungkinan setiap orang kafir akan susah sesuah-susahnya,fakir sefakir-fakirnya sehingga tidak mampu membeli sebutir nasi pun malah mentari pun tidak mahu menyalakan apinya untuk orang kafir tadi dan rembulan pun tidak mahu menemani mereka di waktu malam yang kelam.Mereka dilahirkan untuk mendapat penyeksaan sahaja;HIDUP DAN MATI DALAM KEADAAN HINA DIDUNIA APATAH LAGI DI AKHIRAT.

Dunia dan seisi alam ini diciptakan untuk orang yang beriman dan bertakwa,sebagaimana Allah menciptakan alam semesta ini khusus untuk kekasih-Nya Nabi Muhammad s.a.w

Maka berita baik untuk orang-orang yang menentang kalimah "Lailahaillah";golongan Kafir,Munafik dan orang Islam YANG HANYA PADA NAMA DAN MENGHALANG USAHA KALIMAH DITEGAKKAN.Berita baiknya ialah dunia ini TIADA NILAI apa-apa disisi Allah Azza Wa Jalla maka ambillah dan usahalah setakat mana yang mampu di dunia ini.Ambillah kekayaan setakat mana yang mampu sebelum mulutnya dipenuhi oleh tanah kubur.Tentanglah hukum-hukum Allah sebanyak yang perlu sebelum tubuh menggelepar kesakitan akibat sakarat maut.Tiada masalah.

Namun bagi orang yang beriman,dunia yang tidak bernilai ini digunakan untuk menuju ke arah kampung akhirat yang abadi.Menuju ke arah 'The Real World'.

Syaitan manusia di alam ini bertuhankan Dajjal.Dan Dajjal bertuhankan Iblis.Maka bos untuk para syaitan manusia ini adalah Dajjal Laknatullah.Tiada siapa pun di dunia fana ini mempunyai kekuasaan dari segi harta-benda dan politik melebihi Dajjal pada hari ini.Namun Dajjal masih tidak dapat melawan kehebatan kerajaan Nabi Allah Sulaiman a.s.Kekuasaan yang dianugerahkan kepada nabi Sulaiman amat hebat sehingga Nabi Sulaiman dapat mengarahkan angin dan memahami bahasa haiwan malah jin dan syaitan.

” Wahai Tuhanku! Ampunkanlah kesilapanku, dan kurniakanlah kepadaku sebuah kerajaan (yang tidak ada taranya dan) yang tidak akan ada pada sesiapapun kemudian daripadaku; sesungguhnya Engkaulah yang sentiasa Melimpah kurniaNya “.

(ayat 35, Surah As-Sad)

Namun Dajjal tidak berputus asa.Dia yakin nasihat yang diberikan oleh Iblis bahawa jika dia berjaya mengalahkan pengikut agama Allah s.w.t maka bermakna dia telah berjaya mengalahkan Allah dan Dajjal lah yang menjadi Dewa Planet Bumi.Maka berusahalah Dajjal untuk mengumpulkan 1001 kemulian dunia ini yang sebenarnya tidak bernilai walaupun sebelah kepak lalat.Para Masons di peringkat kuli bawahan tertarik dengan slogan-slogan Dajjal yang menganjurkan kasih-sayang,kebajikan dan persamaan sesama manusia.Mereka pun menyertai kelab-kelab Dajjal ini dan berkhidmat sebaik mungkin atas nama kasih sayang sesama manusia.Namun sebenarnya MEREKA TIDAK MENGETAHUI bahawa para Elit mereka menjalankan penjualan senjata,pengedaran dadah,menjalankan industri seks dan pornografi dan penyembahan syaitan.Kelab-kelab Dajjal di Malaysia kebanyakannya diterajui oleh kaum Cina dan India tak terkecuali disertai sebilangan orang Melayu yang mengaku Islam.Mereka banyak menjalankan kerja-kerja amal seperti menyumbang kepada pembinaan perhentian bas dan jejantas serta sumbangan pendidikan UPSR,PMR dan SPM.Pada masa yang sama,para Elit mereka menyumbang kepada kilang-kilang menjual senjata secara haram untuk peperangan yang dirancang dan sumbangan pendidikan kepada para saintis untuk menghasilkan wabak penyakit dan cendekiawan untuk mencipta fahaman memecahbelahkan pemikiran masyarakat.

Di dalam politik di Malaysia yang semakin membimbangkan,para sekular masih mengumpulkan harta benda tanpa memikirkan maslahat umat Islam.Tujuan politik mereka ialah bagaimana untuk mengisi perut sendiri.Tidak terkecuali penyakit ini kepada para pejuang yang mengaku mahu menegakkan hukum Islam.Mereka mengaku ingin menegakkan hukum Islam,tetapi apabila presiden mereka mahu merapatkan hubungan sesama saudara Islam yang berlainan parti politik,serta-merta mereka terlompat-lompat tidak ketahuan punca.Sampai bilalah umat Islam di Malaysia mahu bertengkar pasal parti sedangkan umat Dajjal di bawah NGO-NGO dan parti nya mengembeling tenaga secara istiqamah dan musyawarah untuk menghapuskan umat Islam yang bertelagah ini.

DI NEGARA-NEGARA TIMUR TENGAH,UMAT ISLAM DIPECAHKAN KEPADA SUNNAH DAN SYIAH.Namun ini gagal di Malaysia.Syiah cuba disuntik tetapi hidup segan mati tak mahu di sini.Maka formula yang paling mujarab setakat ini adalah PECAHKAN MEREKA MENGIKUT IDEOLOGI POLITIK KEPARTIAN.

Dalam hal ini umat Islam di Malaysia masih kuat dari segi konsep.Tabiat-tabiat pelik pengikut Syiah yang solat atas batu,meratap-ratap sambil memukul tubuh sendiri sehingga cedera di hari Asyura,memaki-maki sahabat-sahabat Rasullullah s.a.w,membubuh gambar si mati di kubur-kubur atau menunaikan haji di sebuah tempat di Iran amat-amat tidak diterima oleh orang Islam Malaysia.Namun orang Islam khasnya orang Melayu berjaya dipecah-belahkan mengikut politik kepartian sehingga golongan Dajjal Komunis yang berkiblatkan Dajjal di Singapura berjaya menaiki tampuk pentadbiran.

Para pengikut Dajjal di Singapura amat berbangga dengan kemajuan pesat seperti yang diajarkan oleh para Elit yang hebat ilmu dunianya.Ilmu-ilmu dunia ini sebenarnya mampu dipelajari oleh orang-orang yang beriman dan bertakwa.Namun perbezaannya segala ilmu ini dipelajari oleh orang beriman untuk menuju ke arah Maha Pencipta yang kekal abadi.Namun para hamba Dajjal di Singapura dan seluruh dunia mengumpulkan kekayaan dan kemuliaan dunia semata-mata untuk menghapuskan umat Islam;dalam konteks ini orang-orang Melayu.

Misi mereka ialah menjadikan orang-orang Islam supaya sama-sama menyembah Dajjal atau disembelih lehernya.

Selepas berjaya menghapuskan orang-orang Islam,apakah lagi tujuan hidup mereka?Ya,mungkin Dajjal akan menaburkan harta-benda yang banyak kerana Dajjal mempunyai "gunung roti dan sungai susu" melambang kekayaan yang berlimpah ruah hasil perniagaan halal dan haramnya.Selepas itu adakah mereka kekal abadi dengan segala harta kekayaan itu?TIDAK SAMA SEKALI.

Mereka pasti akan mati.

Maka sebenarnya mereka telah tertipu di atas dunia yang tiada nilai langsung walaupun sebelah kepak lalat.Sebagai contoh,mendiang Lim Goh Tong tidak mampu memasukkan seluruh Genting Highland yang diusahakannya bertahun-tahun ke dalam long (keranda) nya untuk di bawa ke 'syurga'.Kekayaannya tidak mampu membawa hidayah kepadanya untuk mengenal Penciptanya sendiri.Kekayaan hanya memberikannya kesibukan hari demi hari sehingga tidak sempat berfikir siapakah dirinya dan untuk apa dan tujuan dia diciptakan.Sehinggalah dia diletakkan di dalam long,kehidupannya hanya didedikasikan untuk membina kota keriangan untuk insan lain tetapi dirinya bakal terseksa di dalam kota kesedihan di alam baqa nanti.Mendiang umpama lilin yang membakar diri.Dia tidak menyimpan pun sedikit harta dan saham untuk bekalan di akhirat nanti.

Cuma satu harapan untuknya,jika dia berjaya mendapat rahmat Allah Azza wa Jalla,atau ketika dia berbaris-baris bersama ahli neraka yang lain sambil melihat orang-orang beriman yang dikenalinya lalu dihadapannya.Jika dia berjaya merayu orang-orang beriman yang pernah menerima pemberiannya atau 'sedekahnya' ketika menjadi pengerusi Genting dahulu dan orang beriman itu memimpin dia untuk merayu kepada Allah Pemilik Hari Pembalasan,maka selamatlah insan bernama Lim Goh Tong ini.Jika tidak maka kekal lah ia di Neraka Tuhan.

Sebab itulah di peringkat bawahan,The Antichrist menjalankan misi kebajikan dan persamaan sesama manusia kemudian mereka ditaburkan harta kekayaan dan menjadi penyembah dunia dan harta benda,kemudian peringkat seterusnya mereka di ajar agama Sihir dan Penyembahan Syaitan.Sampai satu peringkat manusia-manusia yang dungu ini akan di ajar tentang cara-cara menyembah nafsu sendiri dan Dajjal sebagai The wise Man yang serba tahu tentang cara-cara mendapatkan harta kekayaan.Sampai tahap ini mereka masih tidak tahu apa tujuan mereka memperhambakan diri kepada Dajjal,malah Masons sehebat Albert Pike,Mann P. Hall dan George Washington pun tidak tahu.

Dajjal masih menyimpan rahsia terbesar siapa yang perlu mereka perangi.

Namun setiap misi dan tindakan Dajjal dalam siasah politik jelas menunjukkan MUSUH SEBENAR yang harus mereka perangi.

Tiada siasah politik dan ketenteraan besar-besaran yang dilakukan mana-mana proksi Dajjal menjurus kepada tekanan ke atas penganut agama lain.

Penindasan penganut Buddha di Tibet oleh Israel?Pembunuhan beramai-ramai penduduk Tamil di Sri Lanka oleh tentera Amerika atas nama memerangi keganasan?Pembunuhan ke atas penduduk Serbia oleh tentera NATO?

Tiada.Di seluruh dunia,hanya umat yang satu ini ditindas walaupun mempunyai 1.5 Bilion penganut.

Maka diperingkat paling atas,para Rahib Syaitan The AlMasih Laknatullah diajar tentang musuh sebenar mereka iaitu ISLAM.Mereka perlu hapuskan Islam kerana Islamlah yang menghalang tujuan mereka untuk menjadi 'angel' di muka bumi.Segala perancangan,perbelanjaan dan operasi sebenarnya diperuntukkan untuk memerangi Islam dan penganutnya.Bukan Buddha,bukan Hindu,bukan Yahudi apatah lagi Kristian.

BEGITU BESARNYA DAN GERUNNYA MEREKA KEPADA ISLAM MELEBIHI HARTA KEKAYAAN YANG MEREKA KUMPULKAN SENDIRI.

Itulah rahsia yang disimpan di dalam Diari Keramat Sang Dajjal sejak dia mengaku dapat menjadi Tuhan sebagaimana Dia.Jalan yang diberitahu Iblis memang jelas,hapuskan Islam dan penganutnya.Kau akan menjadi dewaraja di bumi.Kerja-kerja Iblis 50% di'subkontrak'kan kepada Dajjal yang tidak tahu atau buat-buat tidak tahu bahawa dirinya dikelentong hidup-hidup oleh Iblis "The King of Underworld".

Jadi Dajjal pun berusaha siang dan malam mengajak manusia khasnya para Masons supaya mencari dunia yang nilainya tidak sampai pun sebelah kepak lalat.Jika segala isi dunia pun tidak bernilai walaupun dibandingkan sebelah kepak lalat apatah lagi BMW 7 Series?Malah sebelah najis lalat pun tidak dapat dibandingkan dengan Mitshubishi Evolution III atau Nissan Skyline.JIka sebelah najis lalat tadi ada nilai disisi Allah Azza Wa Jalla maka jangan harapla orang KAFIR merasa memandu Mustang GT atau Ferrari malah sebutir gandum pun tidak layak dimakan oleh para KAFIR,MUNAFIK DANORANG ISLAM PADA NAMANYA SAHAJA LAGI MENGHALANG HUKUM ALLAH YANG MAHA KERAS AZAB-NYA DITEGAKKAN.


” Tiada akan datang hari kiamat selama masih ada di bumi yang menyebut Nama Allah".

(Hadis Nabi dari Shahih Muslim)

Begitu besarnya nilai nama Allah s.w.t itu sehingga perlu menunggu bumi ini tiada langsung orang beriman dan hanya tinggal orang-orang kafir sahaja termasuk munafik yang tiada nilai langsung barulah dunia ini dihancurkan kerana tiada keperluan lagi alam semesta dikekalkan.

Ini juga bermakna bumi ini masih wujud kerana masih terdapat orang-orang beriman.Maka orang-orang kafir duduk menumpang di dunia ini sambil berpesta ria dengan tarian bogel sambil minum arak pun dengan belas ihsan Allah.s.w.t kerana asbab masih wujudnya orang yang menyebut nama Allah s.w.t.Apabila tiada lagi orang menyebut nama Allah,yang tinggal hanya saki baki para Masons yang dungu dan orang-orang kafir,maka bumi akan dihapuskan terus.Tiada gunanya lagi menyediakan bumi dan langit kepada orang yang masih berdegil menentang Penciptanya sendiri.

Insaflah,sampai bila kita mahu berlagak angkuh mendabik dada di bumi Allah ini.Setiap masa kubur kita akan geram mahu menghimpit kita di alam barzah nanti.Na'uzubillah min zalik.

Symbol Brotherhood of The Snake ada di Tengah Kita


Bahkan diduga kuat jika dari kelompok inilah lahir gerakan-gerakan penyesatan terhadap agama-agama samawi dunia.
Kabbalah dan Talmud, sebagai doktrin iblis yang sampai sekarang dipercaya dengan segenap jiwa dan raga oleh kalangan Zionis sebagai pandangan hidup, juga berasal dari kelompok ini.
Di zaman purba, kelompok iblis ini menyempal di banyak pusat peradaban dunia. Mereka menjadi penasehat Raja Namrudz dan menghasut agar Ibrahim a.s. dibunuh. Saat Firaun berkuasa, mereka menamakan diri sebagai para pendeta Amon yang berada di lingkaran elit kekuasaan, lewat salah seorang tokohnya yang bernama Samiri (Shamir), mereka berupaya untuk terus menyesatkan Bani Israil dan menentang Musa a.s.
Di zaman Nabi Isa, kelompok iblis ini menjadi provokator bagi upaya pengejaran yang dilakukan Raja Herodes dan mereka dikenal sebagai para pendeta Sanhendrin. Bagi yang pernah menonton filmThe Passion of The Christ (disutradarai oleh Mel Gibson yang anti Zionis) yang menuturkan kisah penderitaan Yesus sebelum disalib (menurut versi Barat), kita akan bisa melihat di mana setiap kali kelompok Sanhendrin mencerca dan memaki Yesus, maka iblis selalu menampakkan diri di tengah-tengah kelompok ini.
image
Ke dalam Yudaisme, mereka merusak Taurat dan membuat Talmud yang dinyatakan mereka sebagai kitab suci yang lebih mulia ketimbang Taurat Musa. Ke dalam ajaran Nabi Isa a.s., mereka mengubah ajaran Isa a.s. yang sebenarnya terbatas hanya untuk kaumnya, menjadi sebuah ajaran yang ekspansif lewat tangan seorang Yahudi dari Tarsus bernama Paulus yang membuat Injil Perjanjian Baru. Ke dalam agama Islam, seorang Yahudi dari Yaman bernama Abdullah bin Saba’ pun bekerja untuk memecah umat tauhid ini menjadi dua golongan: Sunni dan Syiah. Inilah kerja kelompok ular yang sangat memusuhi ajaran yang lurus.
Di mana mereka berada, mereka selalu memberi sinyal keberadaan mereka dengan simbol-simbol ular. Mahkota emas Firaun di depannya ada lambang dua ularKuil Laelarium kota maksiat bernama Pompeii yang kemudian dihancurkan Allah lewat meletusnya Gunung Vesuvius namun bukti-bukti keberadaannya masih lestari hingga detik ini, juga terdapat banyak simbol-simbol ular. Demikian pula dengan simbol-simbol para Dewa Matahari yang bertebaran di muka bumi sampai ke Amerika Latin.
Di zaman modern, simbol kelompok ini, dua ekor ular melilit sebuah tongkat bersayap, entah mengapa dijadikan simbol kedokteran internasional.
Dan yang paling terang karena bentuk simbolnya benar-benar menciplak simbol kelompok ular ini bisa dilihat dari tongkat Hermes, Dewa Yunani Kuno yang dipercaya menjadi kurir antara Tuhan dengan Manusia.
imageHermes yang merupakan anak dari Zeus dan Maia juga dianggap sebagai dewa perdagangan dan keberuntungan.
Ketika VOC yang merupakan maskapai perdagangan yahudi terbesar di dunia pada masanya menguasai Batavia (Jakarta), mereka meletakkan sebuapatung Hermes lengkap dengan tongkat Brotherhood of The Snake-nya di atas jembatan perempatan Harmoni.
Kala itu wilayah Harmoni merupakan wilayah perniagaan terbesar di Batavia dan banyak para pedagang Yahudi berdagang arloji, kacamata, dan juga emas perak serta batu-batu mulia.
Sampai dengan tahun 1999 patung Hermes ini masih tetap berdiri di atas jembatan Harmoni, namun pada tahun itu sempat dikabarkan lenyap dicuri orang. Dinas Kepariwisataan DKI Jakarta menemukannya lalu agar keberadaannya aman, patung Hermes yang asli dipindahkan ke lokasi Museum Fatahillah di dekat Stasiun Beos Kota, Jakarta. Di atas jembatan Harmoni dibuat replikanya.
Apakah dengan demikian berarti kelompok persaudaraan ular ini pernah ada di Jakarta? Wallahu’alam. Yang jelas, jika Anda ingin melihat simbol Brothethood of the Snake dalam bentuk aslinya, silakan mampir ke Museum Fatahillah Jakarta

Kunci Keberhasilan Hubungan

Lihat Gambar
Pernahkah Anda menjumpai seseorang yang sangat berbeda dengan Anda, sehingga Anda merasa sulit untuk memahaminya? Namun, Anda terlanjur menyukainya, entah sebagai kekasih maupun sebagai teman, dan diam-diam Anda bertanya-tanya apakah hubungan ini akan berhasil dan langgeng?
Jawaban dari semua itu bermula dari sebuah kata yang bernama ‘dibutuhkan’.
Dibutuhkan pengertian bahwa Anda dan dia memang berbeda.
Dibutuhkan kemauan untuk menerima keberadaan dan perbedaan yang ada padanya.
Dibutuhkan komunikasi yang jujur dan terbuka untuk mengenal dia dan motivasi dia melakukan sesuatu.
Dibutuhkan kebesaran hati untuk berhenti mengubah dia.
Dibutuhkan kesepakatan untuk saling melengkapi dan bekerja sama dengan baik.
Terakhir dan paling penting, dibutuhkan komitmen untuk mempraktekkan hal-hal di atas.
Jadi, Anda sudah tahu bukan apa yang menjadi kunci keberhasilan hubungan Anda dengan sesama. Perlu diingat, prinsip ini berlaku bagi semua kalangan usia dan jenis kelamin.