Pages

Thursday, August 23, 2012

Gadis tikam bapa saudara kerana Internet


TAIPEI 22 Ogos - Seorang remaja perempuan didakwa menikam bapa saudaranya sehingga mati setelah bapa saudaranya itu menegurnya supaya berhenti melayari Internet pada lewat malam.
Menurut laporan berita tempatan, gadis tersebut yang berusia 19 tahun dan dikenali dengan nama keluarga Lin, ditahan di bandar Miaoli di barat laut negara ini selepas dia disyaki menikam bapa saudaranya di perut menggunakan sebilah pisau sepanjang 29 sentimeter.
Berdasarkan siasatan awal, polis berkata, gadis tersebut dikatakan sedang melayari Internet pada kira-kira pukul 2 pagi dan bapa saudaranya meminta dia berhenti melayari Internet, menyebabkan berlaku pergaduhan kecil sebelum gadis tersebut mengeluarkan pisau.
Bapa saudaranya yang berusia 37 tahun itu meninggal dunia di hospital tempatan.
Menurut nenek suspek yang turut tinggal di rumah tersebut, mangsa yang merupakan seorang yang panas baran bertindak memutuskan bekalan elektrik di rumah itu ketika Lin sedang melayari Internet kerana berang dengan tindakan anak saudaranya itu tidak mengendahkan arahannya.
Gadis itu berdepan hukuman penjara sekurang-kurangnya 10 tahun atau hukuman mati jika didapati bersalah. - DPA

2 comments:

Anonymous said...

Tak jadilah aku nak tegur adik aku yang suka melayari internet tengah2 malam... mana kita nak tahu penyakit gila yang boleh dibawa oleh internet ni.

azal said...

aku pun tak berani tegur adik pompuan aku, pernah sekali aku bergaduh ngan adik pompuan aku, sekali dia ambik pisau, terkedu aku, dia jauh lebih muda dengan aku, 25 tahun, tak larat gak aku nak lawan....